| Autor |
Mesaj |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 02 Feb 2010, 17:16 |
|
 |
| Membru activ |
 |
Membru din: 18 Feb 2009, 13:00 Mesaje: 156 Localitate: Bucuresti
|
Va solicit si eu o informatie. Fond pierdut, recurs definitiv si irevocabil castigat.In recurs solicitam anularea partiala titlu prop. Instante admite recursul si dispune anularea partiala titlu de prop numai pt suprf X si Y din respectivul titlu. Intrebarea mea : Titlul initial ramane valabil ? Se va emite alt titlu ? Daca da, care-i procedura ? ( in sensul Instanta comunica Comisilor si Prefecturii datele, etc?) Cat dureaza procedura pentru noile dispozitii ale Instantei ? Va multumesc mult ! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 02 Feb 2010, 17:18 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
In titlul initial sunt X, Y supr. intravilan ( care dupa recurs devin ale mele) si Z extravilan ! Multumesc mult !
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 06 Feb 2010, 00:01 |
|
|
Trebuie sa iei decizia tb. investita cu formula definitiva si irevocabila si sa somezi comisia locala sa o execute, respectiv sa fi pus in posesia terenurilor X si Y (de Z nu ai spus ce s-a dispus). Comisia locala este obligata conform ultimei teze a alineatului (1) din art. 34 al Regulamentului aprobat prin HG nr. 890/2005: " După pronunţarea hotărârii judecătoreşti, punerea în posesie se va face ţinându-se seama de dispoziţiile acesteia". Dupa ce comisia locala intocmeste procesul verbal de punere in posesie cu schita terenurilor, si restul documentatiei, trimite toate actele la comsia judeteana, care anuleaza in temeiul hotararii judecatoresti titlul respectiv si emite pe numele acelei persoane un alt titlu, iar, pe numele dvs. un titlu pentru terenurile respective. Acest titlu de proprietate trebuie sa-l inscrieti in cartea funciara. 
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 14:45 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
terenul Z ramane in extravilan cf. titlului initial. Discutam doar de X si Y terenuri din intravilan castigate in urma recursului. Multumesc mult pt solutie !
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 15:42 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
Pai sa inteleg ca asupra intravilanului X si Y se va emite un nou titlu de prop., iar asupra lui Z extravilanul, se va emite alt titlu de prop. ? Si daca vreau sa incerc si anularea lui Z ? merg pe vechiul titlu anulat partial sau cel nou ce se va emite numai pe extravilan ?
Mii de multumiri ! ! !
_________________ Legea-i dura, dar e lege!
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 16:03 |
|
|
Pai, eu inteleg (din sintagma " care dupa recurs devin ale mele") ca te-ai judecat in contradictoriu cu cineva, sa-i zicem persoana B, care era titularul titlului de proprietate in care erau inscrise terenurile X,Y si Z. Ai castigat procesul cu privire la anularea partiala a titlului lui B cu privire la terenurile X si Y. Acum, dupa punerea in posesie, de catre comisia locala, comisia judeteana anuleaza titlul lui B, si ii emite unul nou, avand inscris numai terenul Z din extravilan. In acelasi timp, emite un titlu de proprietate pe numele tau, in care sunt inscrise amplasamentele terenurilor X si Y din intravilanul localitatii, exact asa cum a dispus instanta. Acum este clar ?! 
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 16:16 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
iata speta putin mai pe larg. eu sunt A ! Pe titlu sunt mentionati A, B si C cu supr. de 100 m intravilan si 100 m extravilan. Eu, A, fac cerere de nulit. abs. relat. a titlului de prop. XXX in sensul ca 100 m intravilan sa fie numai ai mei ! Recursul imi este admis, si instanta dispune ca cei 100 m intravilan din titlul XXX sa fie numai ai mei, adik A. Mentionez ca terenul de 100 m intravilan a fost in posesia mea in tot timpul asta din 1998 de la emiterea titlului.
Intrebarile mere erau :
Ce se intampla cu titlul XXX - in speta 100 mextravilan ( si eu sunt trecut acolo) ? as vrea sa anulez titlul complet si pt ceilalti 100 m in extravilan.... 2. Cum intru doar eu pe acte in posesia celor 100 m intravilan ? ( in sensul daca ma duc doar cu hotararea la ONCPI sau notifc Com. Loc....sau alte proceduri)
Multumesc mult de tot pt lamuririiii ! ! !
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 16:38 |
|
|
Comisia locala va pune formal, printr-un proces verbal de punere in posesie, in posesia celor 100 mp intravilan si transmite toate documentele la comisia judeteana, inclusiv decizia tribunalului, legalizata si investita cu toate formulele necesare. Comisia judeteana anuleaza titlul XXX si emite titlul XXXy pe numele A,B si C pentru suprafata de 100 mp extravilan sau, doar anuleaza inscrierea amplasamentului celor 100 mp intravilan, in conditia in care este in posesia tuturor originalelor titlului XXX. Tot comisia judeteana emite si titlul XXXq pe numele dvs. pentru cei 100 mp intravilan. Acum, depinde ce pretentii aveti. Daca aveti pretentii si asupra intregii suprafete de 100 mp din extravilan, atunci promovati o actiune in nulitatea absoluta a titlului XXXy, dupa ce acesta o sa fie emis... o sa va alegeti cu injuraturi de la judecatori ca nu ati cerut acum si acest lucru, dar, dupa 1 an si in functie de probele pe care le aveti, obtineti si acest teren. Dar, daca vreti doar sa iesiti din indiviziunea dreptului de proprietate asupra celor 100 mp din extravilan, in care sunteti impreuna cu B si C, si nu le contestati dreptul lor de proprietate, atunci puteti sa mergeti la un notar public si sa faceti un act autentic de partaj voluntar, prin care va impartiti terenul, in cota pe care o aveti fiecare. Dupa intocmirea actului de partaj voluntar, fiecare este proprietar numai asupra suprafetei de teren care i-a revenit prin acest act. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 16:47 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
Multumesc frumos pt raspuns ! Credeam ca pot merge doar cu hot. jud. def. si irev. investita cu titlu executoriu la ONCPI si modificau ei ! Daca e asa, sunt f curios cat ma va tine comisia locala cu emiterea tiltului propriu..... Da....ma vor injura judecatorii ca voi cere acelasi lucru inca o data pt extravilana....dar asta e....nu am ce face. Din cate stiu eu recursul nu se comunica si dureaza cam 1 luna la TB redactarea lui. A intervenit ceva la comunicare ? Oricum multumesc mult pt raspunsuri ! ! ! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 17:41 |
|
|
Dupa ce decizia este redactata, legalizata si investita cu formula, somezi comisia printr-o scrisoare recomandata sau depus direct la primarie, sa execute hotararea, in termenul prevazut de lege. Prin dispoziţiile art. 34 alin. (1) ultima teză din H.G. 890/2005, se prevede: “ După pronunţarea hotărârii judecătoreşti, punerea în posesie se va face ţinându-se seama de dispoziţiile acesteia”, de unde rezultă faptul că obligaţia de a pune în executare hotărârea judecătorească îi revine comisiei locale, şi că este o obligaţie de drept, legală şi imperativă, a acesteia. Deoarece in legea speciala din materia fondului funciar nu se prevede nici un termen, se aplica prevederile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, avand in vedere faptul ca prin hotarare au fost anulate acte administrative si administrativ jurisdictionale. Astfel se aplica prevederile art. 24 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, modificată şi completată, prin Legea nr. 262/2007, cu privire la obligaţia executării hotărârii judecătoreşti: « (1) Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia, iar în lipsa unui astfel de termen, în cel mult 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a hotărârii. (2) În cazul în care termenul nu este respectat, se aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, iar reclamantul are dreptul la despăgubiri pentru întârziere. (3) Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei» Conform art. 25 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a conteciosului administrativ, modificată şi completată, se prevede faptul că: « Sancţiunea şi despăgubirile prevăzute la art. 24 alin. (2) se aplică, respectiv se acordă, de instanţa de executare, la cererea reclamantului. Hotărârea se ia în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea părţilor». Potrivit dispoziţiilor art. 109 din Legea nr. 18/1991, republicată, modificată şi completată prin Legea nr. 247/2005: « Fapta persoanei fizice, care are calitatea de membru al comisiei locale sau judeţene de aplicare a prezentei legi, de a împiedica în orice mod reconstituirea dreptului de proprietare sau eliberarea titlului de proprietate către persoanele îndreptăţite, constituie abuz în serviciu şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani». Scrie-i textele astea din lege, primarului, in somatie, si o sa fie foarte vioi, garantat. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 20:20 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
Nici nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru repeziciunea ta ! ! ! Ti-am zis eu... 1000  meriti ! ! !
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 22:01 |
|
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 1538 Localitate: Bucuresti
|
INXS,cred c-ai vrut sa scrii promtitudine 
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: Fond Funciar. Admitere recurs Scris: 08 Feb 2010, 23:13 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Exabot [Bot] Google [Bot] Yahoo [Bot]
În total sunt 17 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 14 vizitatori |
| Executari silite |
|
|