Avocatura.COM
Justitie fara secrete
  Home   |   Forum   |   Linkuri Utile   |   Pledoarii celebre   |   Spete   |   Contact  

Acum este 31 Iul 2010, 17:18

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: masina cumparata
MesajScris: 14 Noi 2009, 23:43 
Neconectat
Membru nou
Membru nou

bine v-am gasit...

sa va povestesc tot de la A la Z

in 2008 februarie am cumparat o masina de la un baiat din Baia Mare, am primit actele masinii , am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el. masina el o cumparase de la altcineva din Suceava, s-a si vazut din start ca avea nr de Suceava. dupa ce am facut contractul , el mi-a mai dat si contractul de vanzare cumparare intre el si cel de la Suceava, spunandu-mi ca poate imi trebuie. si gata am plecat cu masina acasa ( Timisoara). acasa m-am dus la un birou de inmatriculari sa o inscriu si acolo imi lipsea actul ce vine de la primarie ca ai platit impozitul ... am lasat-o moarta cu inscrierea ca nu am mai avut banii sa o inscriu. puteam circula cu ea ca aveam numerele si actele masinii + contractele de vanzare cumparare...
dupa un an si ceva m-am gandit sa o inscriu , am facut rost de certificatu fiscal si m-am dus la politie acolo surpriza.... masina este furata sau cercetata penal... am zis ca am luat teapa. m-am dus la polite la furturi auto si cu greu am intrat sa vb cu o persoana draguta care mi-a spus ca nu crede ca daca era asa mi-o saltau pe loc ... am inceput sa dau telefoane la cel din Baia Mare si am aflat si nr. baiatului din Suceava am vb si cu el si nimeni nu stie nimic... politia mi-a oprit toate actele de pe masina si mi-a dat doar placutele de inmatriculare inapoi si cu greu mi-a dat o dovada sa pot circula cu masina. au trecut 3 saptamani si dupa cineva cunoscut din politie mi-a zis ca masina este cercetata penal la Iasi din 2003. si pana ce nu se clarifica situatia si nu le duc eu sentinta nu imi inscrie masina.

acuma va rog sa ma lamuriti

- de ce politia mi-a oprit actele si nu vor sa mi le mai dea inapoi...
- am sanse sa mai pot inscrie masina asta
- putea vinde masina proprietarul daca ea era cercetata
si ultima .... pot da pe cineva in judecata sa pot macar sa imi recuperez banii.
???
va rog mult sa ma iertati pt atata scris dar am incercat sa ma fac inteles .
va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: masina cumparata
MesajScris: 16 Ian 2010, 01:33 
Neconectat
Membru nou
Membru nou

nu am fost explicit .... nu am postat unde trebuie .... sau nimeni nu stie nimic aici in cazul meu

Sus

MesajScris: 16 Ian 2010, 23:10 
Neconectat
Membru activ
Membru activ

Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Art.28
(3) Autovehiculele si remorcile reclamate ca fiind furate in Romania sau in strainatate si date in urmarire de Inspectoratul General al Politiei Romane nu se inmatriculeaza.
(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (3) autovehiculele si remorcile pentru care organul de urmarire penala a emis o dispozitie prin care se permite inmatricularea pana la finalizarea cercetarilor, caz in care in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate a vehiculului se inscrie mentiunea "Autovehicul declarat furat din (tara) la data de É .".
(5) Circulatia vehiculelor prevazute la alin. (4) este permisa doar pe teritoriul Romaniei.

sfatul meu este sa chemi in judecata serviciul regim permise si inmatriculari auto timis (sau unde vrei sa o inamtriculezi) si sa soliciti instantei sa-i oblige la inmatricularea masinii, pe motivul ca esti cumparator de buna credinta
• Ceva de genul - Solicit obligarea pârâtului la a înmatricula definitiv în circulaţie şi a da numere definitive autoturismului marca...., tipul...., seria.... având seria ......., culoare ....... număr de omologare ....., pe care refuză să îl înmatriculeze definitiv în circulaţie şi să îi dea numere definitive, în caz contrar hotărârea ce o veţi pronunţa să ţină loc de acordul necesar înmatriculării, şi să dispuneţi prin aceasta înmatricularea autovehiculului mai sus individualizat , în evidenţele specifice ale Poliţiei.

Sus

MesajScris: 19 Ian 2010, 20:42 
Neconectat
Membru nou
Membru nou

masina nu este furata..
din ce am aflat el se pare ca a inselat vama . nu a platit taxe vamale la unele masini ce au fost introduse in tara si de aici apare cercetarea penala la tot ce a avut auto pe numele lui sa se vada ce si cum ... si pana la solutionarea cazului nu mai pot inmatricula masina... dosarul se judeca din 2003 zice politia din timis , eu am aflat ca se judeca din 2006, si nici pana acuma nu sa rezolvat nimic... totusi masina e cumparata din 2001 , pe numele lui fiind trecuta in cartea de identitate a masini in 2001 noiembrie iar el a vandut-o la cineva din suceava in decembrie acelasi an, cel din suceava a vandut-o, mie, in 2008, cu contract de vanzare cumparare + 2 martori. totul a decurs normal , am trecut de RAR , am fost la finante am platit chitanta C.E.C pana la politie unde mi s-a spus ca e cercetata penal si nu pot inmatricula pe numele meu.

Sus

MesajScris: 19 Ian 2010, 21:27 
Neconectat
Membru activ
Membru activ

pt ca nu a platiti taxele vamale nu il urmareste penal ci il executa silit pe civil si nu iti blocheaza masina la inmatriculare tie ca nu a platit el taxe la alte masini. nu-ti inmatriculeaza masina cand fac cercetari ca ar fi furată sau ca alte masini aduse de acea persoana au fost furate. eu tot te sfatuiesc sa dai in judecata serviciul regim permise si inmatriculari auto si sa-i oblige instanta sa iti inmatriculeze masina si ai sanse destul de mari sa cistigi.

Sus

MesajScris: 07 Feb 2010, 13:48 
Neconectat
Membru nou
Membru nou

am aflat de la bucuresti printr-un e-mail ca masina este cercetata de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iasi din 2002.
deci care ar mai fi cauza acuma, sau care sunt sansele mele in cazul de fata????

Sus

MesajScris: 07 Feb 2010, 14:38 
Neconectat
Membru de baza
Membru de baza

Daca masina a fost folosita in traficul de stupefiante sau la comiterea unei alte infractiuni, NU SE MAI CONFISCA, decat daca era compartimentata special in vederea comiterii respectivei infractiuni.Exista Decizie ICCJ in acest sens, doar ca...din pacate nu toate instantele din tara tin cont de aceasta Decizie.de exemplu instantele din Pitesti n-o aplica si se sechestreaza masinile bine merci si acum.Cu toate acestea Decizia este obligatorie.

Sus

MesajScris: 07 Feb 2010, 15:36 
Neconectat
Membru nou
Membru nou

si ce sa mai fac sa pot sa mai o inmatriculez....ca deja nu mai stiu nimic ce sa fac.

Sus

MesajScris: 07 Feb 2010, 15:58 
Neconectat
Membru de baza
Membru de baza

Eu le-as cere, daca as fi in postura ta, sa-mi indice documentul(hotarare, decizie.etc...)prin care sunt indrituiti sa-ti refuze inmatricularea masinii.Le-as mai face o cerere si le-as solicita explicatii scrise in acest sens...cu refuzul lor scris(ca sunt obligati sa va raspunda in temrne de 30 de zile la orice solictare, chiar daca raspunsul este unul negativ)tot aici i-as "ameninta" ca-i voi actiona in justitie si ca le voi cere daune-interese pentru toata perioada in care m-au privat de folosinta bunului meu propriu in calitate de proprietar si cumparator de buna credinta ce sunt...ce probleme au ei cu fostul proprietar,treab alor...daca a comis o infractiune sa-l condamne penal daca e cazul...sa-i execute bunurile proprii daca nu si-a platit taxele vamale ...etc......i-as actiona in justite si i-as obliga la inmatricularea masinii...

Sus

Ultimele 30 de mesaje
Ultimele 30 de mesaje

· inselaciune?
Scris de affoh in Penal
31 Jul, 16:28

· Accident moped cu victime
Scris de angel in Penal
31 Jul, 13:02

· Evacuare tolerat
Scris de kukuk in Executare silita
31 Jul, 12:20

· CIM PE PERIOADA DETERMINATA
Scris de enecorina in Muncii
31 Jul, 12:04

· contract de imprumut
Scris de angel in Executare silita
31 Jul, 00:58

· vanzare - cumparare teren
Scris de angel in Civil
30 Jul, 18:03

· INDEMNIZATIE CASATORIE
Scris de andronachi marius in Familiei
30 Jul, 15:35

· contract de vinzare-cumparare
Scris de lori in Civil
30 Jul, 14:32

· dosar cedo
Scris de Iliada in CEDO
30 Jul, 12:39

· testament
Scris de zbyg in Civil
30 Jul, 12:02

· Intrabare
Scris de bogdanul2003 in Muncii
30 Jul, 11:11

· lit
Scris de geopas in Muncii
30 Jul, 10:09

· penalitati intarziere nestipulate in contract
Scris de razman in Comercial
30 Jul, 10:04

· Model de plangere penala
Scris de angel in Familiei
29 Jul, 23:58

· Mariaj si divort posibil nerecunoscut de Romania?
29 Jul, 23:42

· mandatar pt divort si intampinare
29 Jul, 23:22

· intrebare
Scris de erno in Civil
29 Jul, 19:26

· realitatea
Scris de AndreiVlaicu22 in Comercial
29 Jul, 17:06

· cerere salarii compensatorii
Scris de carlah in Muncii
29 Jul, 15:43

· Rugaminte
Scris de mensanex in Muncii
29 Jul, 14:14

· INSOMAR NU ISI PLATESTE OPERATORII
Scris de VlAndreea in Procedura Civila
29 Jul, 11:13

· demisie fara preaviz
Scris de gotti in Muncii
29 Jul, 09:43

· Va rog sa ma ajutati
Scris de Roxana Bratu in Executare silita
29 Jul, 02:15

· REZOLVARE ANRP GARANTATA 100%
Scris de avocatxxx in Procedura Civila
28 Jul, 23:10

· calcul indemnizatie crestere copil
Scris de ccg2010 in Muncii
28 Jul, 22:24

· indemnizatie crestere copil
Scris de alissia30 in Muncii
28 Jul, 21:42

· Divort
28 Jul, 20:04

· am si eu o problema daca ma puteti ajuta...
28 Jul, 18:54

· ?
Scris de angel in Administrare site, forum
28 Jul, 18:51

· contract nesemnat
Scris de jeidy in Muncii
28 Jul, 17:19

s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
Cine este online

Utilizatori înregistraţi: Exabot [Bot]
Google [Bot]
Yahoo [Bot]

În total sunt 16 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 13 vizitatori
Executari silite
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2