| Autor |
Mesaj |
|
jurista
|
Subiectul mesajului: Neplata reparatii!!!! Scris: 18 Mar 2009, 14:44 |
|
 |
| Membru Junior |
 |
|
|
Buna ziua!
Va rog sfatuiti-ma: un vehicul/utilaj cu asigurare casco are un incident si ii cade cuva peste el. Merg la asigurari deschis dosar de dauna, pt ca nu aveau contract de service cu nimeni pt utilaje, fac eu reparatiile , le platesc si duc facturile pt a fi platite. Au trecut 6 luni si nu vor sa-mi plateasca. Acum vin cu sustinerea ca a fost folosit impropriu!! I-am chemat la conciliere , au venit si au sustinut ca nu-mi deconteaza facturile.
M-am hotarit sa-i dau in judecata. Ce fel de actiune promovez? in despagubiri sau pretentii? civil sau comercial?
Multumesc frumos
|
|
| Sus |
|
 |
|
himera
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Mar 2009, 01:28 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
1. Actiune in despagubiri ori actiune in pretentii?! este aceiasi chestie!!!! le timbrezi la valoare.
2. Actiune in comercial - Pt ca avem prevederile art. 56 Cod comercial, denumit de doctrina ca fiind fapte de comert unilaterale.
3. Avand in vedere ultimele modificari - te indrepti impotriva asiguratorului si introduci si o cerere de interventie fortata a persoanei juridice care administra cuva aceia sau ce o fi!!
Nu introduci o actiune prin care soliciti obligarea in solidar a celor doi parati pt. ca "nu exista temei legal pt ca asiguratorul si persoana vinovata de producerea prejudiciului sa raspunda solidar" - jurisprudenta Inaltei Curti, nu sunt aplicabile prevederile art. 1003 Cod civil
_________________ suum cuique tribuere
|
|
| Sus |
|
 |
|
jurista
|
Subiectul mesajului: Neplata reparatii!!!! Scris: 19 Mar 2009, 13:52 |
|
 |
| Membru Junior |
 |
|
|
E doar intre mine, societate asigurata si asigurator, nu exista terta persoana! ma voi indrepta doar impotriva asiguratorului care nu-mi achita facturile de reparatii.
Multumesc frumos.
|
|
| Sus |
|
 |
|
marinica
|
Subiectul mesajului: neplata reparatie Scris: 30 Sep 2009, 18:03 |
|
 |
| Curios |
 |
|
|
Buna seara! Masina mea a fost avariata de un cal cu caruta ce s a speriat pt ca stapanul lui care era beat crita se certa cu cineva, calul fugind spre masina mea si avariind o. Am inteles ca trebuie sa mi repar masina pe banii mei si apoi sa i recuperez de la carutas prin darea acestuia in judecata. Problema mea esta urmatoarea:costurile reparatiei sunt foarte mari si nu mi le permit, deci eu merg cu masina busita pt ca nu am bani sa o repar, prin ce metoda mi se pot da banii de catre carutas pt a mi repara masina? Precizez ca proprietarul carutei nu are nici un venit, chiar politistii ce s au ocupat de caz confirmand acest lucru prin faptul ca acesta este un mare scandalagiu cu amenzi de peste 100 milioane lei vechi. Multumesc mult.
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: andreiblagaila1 Google [Bot] MARINELA ANCA observer smill
În total sunt 44 utilizatori conectaţi :: 5 înregistraţi, 0 invizibili şi 39 vizitatori |
| Executari silite |
|
|