| Autor |
Mesaj |
|
adrian25
|
Subiectul mesajului: demisie + 2 salarii sau concediere Scris: 27 Iul 2009, 07:20 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua, dupa cum am mai spus si in alt topic, lucrez intr-o compania nationala de comert cu electronice, si ar fi cateva probleme: incepand de prin ianuarie, se tot fac disponibilizari a cate 2-3-5 oameni, dar nu cu defiintarea postului, ci prin demisie, se acorda 2 salarii compensatorii, iar pesoana vizata este chemata in biroul sefului de magazin pt a-si semna demisia, cu mentiunea ca "daca nu-si da demisia si ia 2 salarii, va fi dat afara fara nici un salariu compensatoriu", se poate acest lucru? firma are in jur de 1500-2000 angajati, iar acest lucru s-a intamplat in toate magazinele, din fiecare oras.
Conform Contractului colectiv de munca la nivelul ramurii comert pe anii 2007-2008 nr. 589/2007, la incetarea contractului din motive ce nu tin de angajat, firma oricum e obligata sa plateasca minim 2 salarii, plus ca salariatul poate beneficia ulterior si de somaj, intrebarea e daca mai sunt alte moduri de concediere prin care firma sa nu acorde cele 2 salarii, de exemplu cu restrangere de activitate la unul din posturile de munca, ca sa nu mai acorde salarii compensatorii? nimeni din magazin nu mai vrea sa plece cu demisie si 2 salarii, ce optiuni mai avem noi ca angajati sa luam macar somaj si salariu compensatoriu?
daca acceptam demisia si 2 salarii mai avem dreptul la somaj? ce solutii imi puteti recomanda in aceasta situatie? pana la cate salarii se poate negocia daca totusi acceptam demisia?
|
|
| Sus |
|
 |
|
dusterXXX
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Iul 2009, 08:43 |
|
 |
| Membru activ |
 |
|
|
nu-ţi da demisia; lasă-i pe ei să vă dea afară prin desfiinţarea postului cu art. 65/1 Codul muncii, caz în care ai şi salarii compensatorii, şi drept de şomaj. dacă sunteţi daţi afară din raţiuni "disciplinare" atunci nu primiţi salarii compensatorii şi nici drept de şomaj.
|
|
| Sus |
|
 |
|
adrian25
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Iul 2009, 10:54 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
ms in primul rand de rasp, nu e vb de ratiuni disciplinare, e valabil pt toti asistentii de vanzari, in afara de caz disciplinar, mai sunt alte moduri de a fi dat afara fara a se plati salarii compensatorii, am citit undeva ca o astfel de situatie ar fi restrangere de activitate la unul din posturile de munca, situatie in care nu se plateste nimic compensatoriu, e adevarat?
|
|
| Sus |
|
 |
|
frezie
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Iul 2009, 14:10 |
|
 |
| Membru Junior |
 |
|
|
dusterXXX ti-a raspuns la intrebare. daca se restrange postul, beneficiezi de somaj, cred ca e singurul mod in care beneficiezi de somaj, si poti primi si salarii compensatorii. doar daca scrie in contractul individual de munca.
sincer nu inteleg ratiunea pentru care e de acord sa va dati demisia si sa va dea si salariile compensatorii. oricum pe ei nu cred sa ii afecteze cu ceva faptul ca voi ati intrat in somaj.
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Google [Bot] MSN [Bot] Yahoo [Bot]
În total sunt 16 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 13 vizitatori |
| Executari silite |
|
|