|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/259 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
acheron
|
Subiectul mesajului: Plata valabila sau inselaciune? Scris: 05 Ian 2008, 22:17 |
|
|
|
|
X este creditorul lui Y.
Y detine impreuna cu Z un imobil, ca bun comun. X cere in instanta partajarea imobilului iar instanta de judecata atribuie imobilul lui Z si il obliga la 2 miliarde lei sulta, catre Y.
X , prin executor judecatoresc instituie popripre pe suma care Y trebuie sa o plateasca.
Z nu plateste si X cere in instanta validarea popririi.
Z vine si se apara spunana ca i-a platit lui Y toata suma , si arata 5 chitante de mana semnate de Y, chitante incheiete cu cateva zile inaninte de infiintarea popririi.
Mentionez ca Z lucreaza ca functionar public , deci greu de crezut ca ar fi avut asa brusc 2 miliarde.
Cred ca de fapt este o incercare de a scapa pe Y de plata sumei de bani datorate lui X.?
Este o asemenea plata valabila? Pot sa fac plangere penala pentru inselaciune ? Sa sesizez administratia financiara ?
Va rog sa imi dati un sfat? Cum sa procedez?
|
|
| Sus |
|
 |
|
acheron
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Ian 2008, 10:34 |
|
|
|
|
E clar ca trebuie sa vfaca dovada ca a avut acesti bani si ca plata a fost una reala nu fictiva. Nu se poate insela chiar asa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
krisstina
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Ian 2008, 13:18 |
|
| Membru de baza |
 |
Membru din: 17 Ian 2005, 13:00 Mesaje: 1355 Localitate: Bucuresti
|
|
Fata de terti, prin ea insasi, data inscrisului nu face dovada (justificare: pentru a se evita antedatarea actelor), ci - conform art.1182 C.civ. - acestora le este opozabila numai data certa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
cobe_mitroi
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Ian 2008, 16:55 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
Membru din: 05 Noi 2007, 13:00 Mesaje: 131 Localitate: Bucuresti
|
|
Cyclop, ai dreptate...m-am exprimat eu gresit... Ma refeream ca daca va depune plangere penala, se poate pomeni pe urma cu un denunt calomnios. Ma refeream la faptul ca este greu de probat pentru organele de urmarire penala.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: P4tr4tzel, 64 utilizatori neinregistrati
|
|