Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje/2220 afisari ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 03 Ian 2013, 23:32 
Va retin atentia cu urmatorul fapt grav,

In urma unei plangeri penale facute de fiul meu, student la masterat in Germania, tatalui lui, pentru neplata pensiei de intretinere, am fost audiata eu ca mama (fiul fiind la studii), acasa, de un agent din cadrul politiei din Resita, vreo 2 ore. Total lipsita de profesionalism aceasta audiere, a trebuit sa asist, cu bunul simt care ma caracterizeaza, la o derulare a anilor de liceu ale politistului! Ca, in final, sa ajung la concluzia ca se va duce si la fostul sot si, la o sticla de bere impreuna cu fostul sot, va hotari soarta acestei plangeri!
Evident ca e in defavoarea fiului meu, urmarirea penala nu va incepe intrucat fostul sot nu are cunostinta ca fiul lui mai studiaza. Desi eu in plangere am specificat unde studiaza si mai ales am depus si o copie dupa o traducere legalizata prin notar, a unei adeverinte, precum ca este student la facultatea din Erlangen.
Am primit acasa o rezolutie de neincepere a urmaririi penale semnata de un procuror, pe baza referatului depus de acel politist.
Ce pot sa mai fac? Va rog, sa ma ajutati. Daca doriti mai multe detalii le pot da.
Sa ma duc la politie? Sa cer o audienta la superiorul acelui politist? Sa ma duc la tribunal din nou? Sunt socata la ce se reduc aceste audieri!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 08:31 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 31 Oct 2011, 16:03
Mesaje: 631
Pai daca aveti neinceperea urmaririi penale nu trebuie sa mai faceti nimic

_________________
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 09:30 
Nu exista o contestatie adresata unui procuror superior la rezolutia de neincepere a urmaririi penale?
Daca da, care ar fi pasii ce tebuie sa ii urmez ? unde trebuie sa ma duc? cum formulez contestatie?
Nu se poate ca acesti agenti de politie sa faca aceste audieri la un pahar de bere!
Credeti-ma ca am sa pun cazul in mass media!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 15:58 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Ian 2012, 17:42
Mesaje: 632
Localitate: Bucuresti
Orice persoana are dreptul de a face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
Pensia de intretinere se acorda de catre instanta pana la majoratul minorului. La implinirea varstei de 18 ani, copilul major se adreseaza instantei pentru stabilire pensie intretinere major, cu conditia sa isi continue studiile si sa se afle in ''nevoie''. Pensia de intretinere se acorda de la data introducerii actiunii sau de la data pronuntarii hotararii. In cazul in care s-a pronuntat o sentinta civila prin care instanta obliga paratul la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor in strainatate, tatal are in cunostinta faptul ca fiul sau si-a continuat studiile in strainatate si deci, ii incumba obligatia de plati in continuare pensie de intretinere. Daca ati parcurs etapele mentionate de mine, iar procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale, puteti formula plangere impotriva rezolutiei procurorului la superiorul acestuia in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei, in temeiul art. 275-278 C.p.p. Daca in continuare veti primi un raspuns negativ, formulati plangere, in acelasi termen, la instanta in temeiul art. 278 ind. 1 Cod. proc. pen.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 05 Ian 2013, 22:14 
Stimata d-ra/d-na avocat Leon Carmen

Va multumesc pentru detaliile date. Exista cumva pe internet un model de o astfel de plangere impotriva rezolutiei procurorului?
Daca da, m-as bucura daca mi-ati indica acest lucru.
Pot sa formulez eu o astfel de plangere si sa v-o trimit pe mail? Daca nu v-ar deranja acest lucru.

Oricum sunteti singura care mi-ati dat aceste detalii si informatii utile, desi am pus pe mai multe forumuri acest caz si va multumesc.
O seara placuta.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 06 Ian 2013, 11:38 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 31 Oct 2011, 16:03
Mesaje: 631
Codul de procedura penala al Romaniei prevede dreptul partilor si a oricarei persoane interesate ale carei interese legitime au fost vatamate prin vreun act sau vreo masura luata in cursul urmaririi penale de a face plangere imptriva acestor acte/masuri care in fond reprezinta manifestarea de vointa a organelor de urmarire penala.

Distingem trei ipoteze in care se poate face plangere :

plangere imptriva actelor si masurilor de urmarire penala ale organelor de cercetare penala
plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale procurorului
plangere in fata instantei impotriva rezolutiei \ ordonantei de netrimitere in judecata sau impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata din cuprinsul rechizitoriului.

Cand se poate face o astfel de plangere ?

Atunci cand partile (ex : parte vatamata , proprietarul unui bun asupra caruia s-a dispus masura confiscarii) considera ca au fost nedreptatite de actul sau masura luata de organul de urmarire penala.

Cine poate face o astfel de plangere ?

partile ,partea care se este nemultumita de masura sau de actul dispus de organele de urmarire penala pot face plangere (ex.partea vatamata poate face plangere impotriva rezolutiei de NUP a procurorului – observam ca invinuitul nu ar putea dispune de o asemenea cale deoarece faptul ca in cauza s-a dat o solutie de netrimitere in judecata ,ii este favorabil)
orice parte interesata ale carui interese legitime au fost vatamate de actul sau masura procesuala luata de organele de urmarire penala (ex: proprietarul bunului confiscat in urma unei perchezitii la domiciliul inculpatului)

Care este obiectul plangerii ?

un act de urmarire penala (ex:ordonanta de scoatere / incetare a urmaririi penale )
o masura de urmariere penala (ex:masura confiscarii speciale)a
act / masura dispusa inainte de efectuarea urmaririi penale (ex: rezolutia de NUP)

Unde se depunde o astfel de plangere?

Legea precizeaza ca plangerea se depune fie la procurorul care supravegheaza urmarirea penala, fie la organul de cercetare penala.In acest ultim caz ,organul de cercetare penala este obligat sa inainteze plangerea procurorului in termen de 48 ore ,impreuna cu explicatiile necesare.

Analiza celor trei ipoteze :

Ipoteza 1 : Plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale organelor de cercetare penala

1.Titularii : partile si orice persoana interesata ale carei interese legitime au fost vatamate de actul sau masura luata de organul de cercetare penala.

2.Solutionarea plangereii revine procurorului care supravegheaza urmarirea penala , care este obligat sa solutioneze plangerea in termen de 20 zile de la primire plangerea.Mentionam ca termenul de 20 zile este unul de recomandare, astfel incat depasirea lui nu poate antrena decat o sanctiune disciplinare ,iar nulitatea relativa a actului nu se poate impune decat daca se dovedeste o vatamare adusa prin depasirea acelui termen.

3.Procedura de solutionare:

3.1.Organul de cercetare penala primind plangerea o inainteaza procurorului impreuna cu explicatiile necesare, in termen de 48 ore.In cazul in care plangerea se depune direct la procuror ,ulterior acesta poate cere explicatii.

3.2.Procurorul solutioneaza plangerea in cel mult 20 zile.Dupa solutionare comunica rezultatul partii care a facut plangerea.Solutionarea consta fie in mentinerea actului / masurii atacate fie in infirmarea ei.

3.3.Plangerea nu suspenda executarea actului /masurii.

Ipoteza 2 :Plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale procurorului

1.Titularii : partile si orice persoana interesata ale carei interese legitime au fost vatamate de actul sau masura luata de organul de cercetare penala.

2.Solutionarea plangerii revine in aceasta ipoteza procurorului ierarhic superior.Ratiunea consta in insusi principiul subordonarii ierarhice, principiul guvernator al Ministerului Public.Trebuie amintit ca procurorul ierarhic superior verifica sub aspectul legalitatii si temeiniciei si rechizitoriul.

3.Procedura de solutionare :

3.1 Se ataca atat actele date de procuror ,deci efectuate de procuror cat si actele date in baza dispozitiilor procurorului ,deoarece amebele reprezinta manifestarea de vointa a procurorului.

3.2.Procurorul ierarhic superior primind plangerea impreuna cu dosarul cauzei este obligat sa o solutioneze in termen de 20 zile – termen de recomandare.

3.3.In cazul : rezolutie NUP , ordonanta scoatere/incetare UP , ordonanta clasare – plangerea se face in termen de 20 zile de la data comunicarii copiei de pe act.

3.4.In cazul unei solutionari nefavorabile pentru partea care a facut plangere ,aceasta se poate adresa instantei.Plangerea directa indreptata instantei va fi respinsa ca inadmisibila.

Ipoteza 3 : Plangere in fata instantei impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de netrimitere in judecata sau impotriva dispozitiilor de netrimitere in judecata din rechizitoriu

Se poate uza de aceasta cale in cazul in care se respinge de catre procuror plangerea impotriva actelor si masurilor de urmarire penala.Este o cale “extrema ratio” a carui folosire presupune un control prealabil asupra actului atacat de catre procuror sau de catre procurorul ierarhic superior , control ce vizeaza in primul rand legalitatea si temeinicia actului ce emana de la organele de urmarire penala.

1.Actele ce pot fi atacate :

rezolutia de NUP
ordonanta/rezolutia de incetare a UP/scoatere de sub UP
ordonanata/rezolutia de clasare
dispozitia din rechizitoriu de scoatere de sub UP/incetare a UP

2.Procedura:

Judecatorul solicita dosarul.
Parchetul va trimite dosarul in maxim 5 zile de la data inregistrarii adresei parchetului.
Participarea procurorului obligatorie.
Persoana care a facut plangere este citata.Neprezentarea ei nu impiedica judecarea plangerii insa daca instanta considera ca este absolut necesara poate dispune aducerea ei.
Persoana care a facut plangerea si reprezentantul parchetului sunt audiate.
Termenul de solutionare este de cel mult 20 zile ,de la data primirii plangerii.
Judecatorul este obligat sa rezolve plangerea in cel mult 30 zile.

RIL :”Judecatorul care admite plangerea devine incompatibil sa judece cauza in fond” ,deoarece se considera ca prin admiterea plangerii deja si-a format o opinie cu privire la cauza.Per a contrario ,judecatorul care respinge plangerea nu devine incompatibil sa judece cauza in fond ,deoarece se poate argumenta ca prin respingerea plangerii judecatorul nu si-a format o opinie persoanala ci doar a “consolidat” vointa organelor de urmarire penala si in special a procurorului.

3.Solutii ce pot fi date :

A - RESPINGE PLANGEREA – ca tardiva , inadmisibila , nefondata
B - ADMITE PLANGEREA – in acest caz desfiinteaza rezolutia\ordonanta atacata sau dispozitia din rechizitoriu de netrimitere in judecata – trimite cauza procurorului in vederea REDESCHIDERII URMARIRII PENALE sau in situatia in care plangerea vizeaza o rezolutie de NUP , trimite cauza procurorului in vederea INCEPERII URMARII PENALE
C - ADMITE PLANGEREA – in acest caz desfiinteaza rezolutia/ordonanta atacat sau dispozitia din rechizitoriu de netrimitere in judecata atacata – si RETINE CAUZA PENTU JUDECARE atunci cand considera ca sunt probe necesare pentru stabilirea vinovatiei pentru fapta savarsita.Probele trebuie sa fie obtinute in cursul procesului penala ,deci nicidecum in faza actelor premergatoare.De asemenea ele trebuie sa fie legal administrate.

Recursul.Pentru lit A si B se poate ataca cu recurs care in ipoteza in care este ADMIS – caseaza sentinta primei instante – desfiinteaza rezolutia /ordonanta atacata – trimite cauza la procuror in vederea inceperii urmaririi penale , care nu mai poate dispune din nou NUP.
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul ___________, în calitate de ___________, în dosarul de urmărire penală nr. __/____ al Parchetului __________, formulez prezenta plângere, conform art. 2781 C. proc. pen., în termen legal, împotriva ___________, pe care o consider nelegală şi netemeinică, deoarece mi s-a adus o gravă vătămare a drepturilor mele, constând în __________, rugându-vă să-mi admiteţi plângerea şi să __________.
Data, Semnătura,
___________ ___________


Domnului Preşedinte al ______________

_________________
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 06 Ian 2013, 18:35 
Stimate d-nule avocat Coltuc,

Mi-ati oferit un raspuns bine documentat, cu toate datele necesare.
Va trebui sa il citesc cu foarte mare atentie, de mai multe ori, pentru a-mi da seama cum sa aplic in cazul meu concret informatia si, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in continuare.
Eu sunt de profesie cadru didactic, pe un domeniu al stiintelor exacte si nu chiar sunt obisnuita cu termenii specifici dreptului penal.
Sper totusi sa inteleg si sa aplic care este cea mai benefica solutie pentru acest caz.
As putea si eu ca mama audiata, sa depun o plangere pentru modul cum a decurs audierea mea, referitoare la situatia fiului? Concomitent cu depunerea unei plangeri a fiului meu pentru NUP?

Va multumesc mult.
O seara placuta


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Ian 2013, 14:43 
Stimati avocati,

Va multumesc pentru sprijinul acordat. Am depus azi plangerea, in termen.
Dupa 20 zile mi se va comunica rezultatul.
Cu ajutorul dvs, am redactat plangerea, cu referiri concrete la articolele din Cpp.
Inca o data, multumiri.

O zi placuta!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 28 Oct 2013, 21:42 
ehhhh...d-le av.Coltuc...ce repede v-a venit mintea la cap...chiar daca la primul raspuns ati zis ca nu se mai poate face nimic...stiti domnia voastra....este o vorba...CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII....si in concluzie ati vrut un pic sa va eclipsati colega dv...dandu-va mai "INVATAT" Ehehehee


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 28 Oct 2013, 22:57 
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iun 2013, 16:23
Mesaje: 310
Localitate: Targu Jiu
Va rog sa ma scuzati, chiar nu vreau sa fiu vreo musca in lapte... Am citit cu interes toate chestiunile prezentate mai sus si imi da cu virgula...
Dumneavoastra, doamna, ati spus: "Evident ca e in defavoarea fiului meu, urmarirea penala nu va incepe intrucat fostul sot nu are cunostinta ca fiul lui mai studiaza"

Imi inchipui, si daca gresesc imi cer scuze incepand de la acest rand, ca ati facut o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie...

Definitia infractiunii de abandon de familie spune: Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia din urmatoarele fapte:

a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice si morale

b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege

c) neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, constituie infractiunea de abandon de familie si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda.

Acum ma intorc la ceea ce ati spus dvs mai sus si anume la faptul ca sotul dvs. nu stia despre faptul ca fiul sau mai studiaza si va intreb, unde este reaua credinta??? Acest aspect cred ca este destul de dificil de probat in cazul dvs.

Imi pare, sincer, ca ar fi mult mai simplu sa faceti demersuri pe cale civila, in sensul unei actiuni prin care sa cereti pensie de intretinere pentru fiul student si nu pe cale penala, care, dupa parerea mea va ramane cu aceeas solutie cum ati primit de la procurorul de caz.

In cazul in care am gresit in aprecieri imi cer scuze si de la dvs si de la colegii care au incercat mai sus sa va ajute!!
Va doresc mult succes!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere

mami

3

2919

15 Iun 2010, 09:57

smill Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere

jianu camelia

0

553

03 Ian 2013, 23:39

jianu camelia Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Inchisoare pentru neplata pensiei de intretinere

mirela2

3

2172

21 Feb 2012, 16:17

Vizitator Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. neplata pensiei de intretinere

chichi

3

821

24 Oct 2005, 00:31

indian Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. neplata pensiei de intretinere

trandafir

1

1154

25 Oct 2012, 12:36

Leon Carmen Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Vorbeste cu altii!
Ultimele 50 de mesaje


Imposibilitate de plata credit - Scris de sille in Consulta un avocat la 31 Aug, 16:41
drept de trecere -imobil infundat - Scris de elvira in Consulta un avocat la 31 Aug, 14:25
Divort - Scris de tfg1973 in Familiei la 31 Aug, 09:20
Cum pot sa-mi recuperez banii din CAS - Scris de Leon Carmen in Penal la 30 Aug, 19:04
AVEM NEVOIE DE AJUTOR - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 30 Aug, 18:58
executare eos romania - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Aug, 23:05
executare eos romania - Scris de Alex1986 in Executare silita la 28 Aug, 22:59
divort - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 28 Aug, 22:18
As dori un sfat de la un avocat , va rog . - Scris de Silviu in Divagatii la 28 Aug, 22:16
luare in spatiu (pentru buletin) - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 28 Aug, 22:08
comisie de eliberare la termen - Scris de Silviu in Procedura Penala la 28 Aug, 18:18
Circulatia tractoarelor si utilajelor agricole - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Aug, 18:07
Pentru avocatii stagiari - cum va merge fratilor??? - Scris de kestor in Organizare la 28 Aug, 12:22
diminuare salariala discriminatorie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Aug, 11:57
dosar penal #1 Neagoe Nicolae procuror psihopat mitomaniac - Scris de Raneti Tudor in Barfe la 28 Aug, 09:27
cazier penal #1 Adriana Elena Bajan judecatoare CAB - Scris de Raneti Tudor in Barfe la 28 Aug, 09:23
banca nu doreste sa-mi spuna daca am datorie - Scris de mihaii in Executare silita la 28 Aug, 08:31
AM PLATIT UN AVOCAT CA SA MA MINTA ? :-( - Scris de Raneti Tudor in Barfe la 28 Aug, 06:49
pensie pentru intretinerea sotiei din partea sotului - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 27 Aug, 19:27
Pot circula in Romania cu permis auto strain? - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 27 Aug, 19:25
act de adjudecare in rate - Scris de Adi81 in Executare silita la 27 Aug, 18:06
Creanta Orange - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 27 Aug, 17:04
Ordonanta privind incheierea contractelor la distanta - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 27 Aug, 09:13
Act pentru bursa studii strainatate - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 27 Aug, 00:06
Fostul prieten imi cere inapoi banii si cadourile - Scris de Silviu in Civil la 26 Aug, 19:28
Caut avocat colaborare Bucuresti - Scris de Silviu in Dati de stire. la 26 Aug, 19:27
Nu am voie sa ma debransez - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 Aug, 18:50
Mai stie cineva ceva despre cineva cumva? - Scris de fanfanlatulipe in Barfe la 25 Aug, 15:02
A lovit cateva masini, fiind baut - Scris de Silviu in Codul Rutier si dreptul transporturilor la 24 Aug, 19:09
Nu vrea sa primeasca cheltuielile de judecata - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 24 Aug, 19:03
ajutor juridic frauda credit bancar - Scris de Leon Carmen in Penal la 23 Aug, 08:17
pensie intretinere major 20 ani - Scris de Leon Carmen in Familiei la 22 Aug, 18:24
Folosirea fotografiilor cu scop de reclama fara acord - Scris de Silviu in Civil la 22 Aug, 17:12
Modificare act constitutiv - Scris de Nafi Mall in Comercial la 22 Aug, 17:07
Deschidere firma de reciclare deseuri neferoase - Scris de Nafi Mall in Drept Societar la 22 Aug, 16:56
Contract de munca 4ore fara ca eu sa stiu - Scris de Nafi Mall in Muncii la 22 Aug, 16:46
Achizitionare teren primarie - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 21 Aug, 21:05
Impartire a bunurilor fara succesiune? - Scris de Silviu in Consulta un avocat la 21 Aug, 10:18
Notificare de evacuare fara sentinta judecatoreasca - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 20 Aug, 22:49
Mi s-a retinut tot salariul de catre banca - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 20 Aug, 22:45
dosar cedo - Scris de mihaela003 in CEDO la 20 Aug, 11:37
pensie ptr lucru in strainatate - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 20 Aug, 09:39
ingradirea unui drept - Scris de potyzzor00 in Civil la 19 Aug, 22:05
despre o reglementare testament vs. lege - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 19 Aug, 12:15
mostenire cu probleme - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 19 Aug, 12:07
contract de renta viajera - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 19 Aug, 12:00
conflict de munca - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 19 Aug, 11:51
Risc pt cump imobil, când vânz e pârât în pretentii - Scris de office_euromarmenor in Consulta un avocat la 19 Aug, 09:11
amenintare,interdictii si /sau hartuire - Scris de orlandita in Penal la 18 Aug, 14:55
Punere in intarziere - Scris de relu in Civil la 18 Aug, 10:07
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat
 • Cauta un avocat
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru
  Cunoaste-ti problema
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  Virgilcva, Silviu, 46 utilizatori neinregistrati
  Cautari frecvente:
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011