Avocatura - profesia de avocat

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje/3102 afisari ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 03 Ian 2013, 23:32 
Va retin atentia cu urmatorul fapt grav,

In urma unei plangeri penale facute de fiul meu, student la masterat in Germania, tatalui lui, pentru neplata pensiei de intretinere, am fost audiata eu ca mama (fiul fiind la studii), acasa, de un agent din cadrul politiei din Resita, vreo 2 ore. Total lipsita de profesionalism aceasta audiere, a trebuit sa asist, cu bunul simt care ma caracterizeaza, la o derulare a anilor de liceu ale politistului! Ca, in final, sa ajung la concluzia ca se va duce si la fostul sot si, la o sticla de bere impreuna cu fostul sot, va hotari soarta acestei plangeri!
Evident ca e in defavoarea fiului meu, urmarirea penala nu va incepe intrucat fostul sot nu are cunostinta ca fiul lui mai studiaza. Desi eu in plangere am specificat unde studiaza si mai ales am depus si o copie dupa o traducere legalizata prin notar, a unei adeverinte, precum ca este student la facultatea din Erlangen.
Am primit acasa o rezolutie de neincepere a urmaririi penale semnata de un procuror, pe baza referatului depus de acel politist.
Ce pot sa mai fac? Va rog, sa ma ajutati. Daca doriti mai multe detalii le pot da.
Sa ma duc la politie? Sa cer o audienta la superiorul acelui politist? Sa ma duc la tribunal din nou? Sunt socata la ce se reduc aceste audieri!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 08:31 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 31 Oct 2011, 16:03
Mesaje: 651
Pai daca aveti neinceperea urmaririi penale nu trebuie sa mai faceti nimic

_________________
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 09:30 
Nu exista o contestatie adresata unui procuror superior la rezolutia de neincepere a urmaririi penale?
Daca da, care ar fi pasii ce tebuie sa ii urmez ? unde trebuie sa ma duc? cum formulez contestatie?
Nu se poate ca acesti agenti de politie sa faca aceste audieri la un pahar de bere!
Credeti-ma ca am sa pun cazul in mass media!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 04 Ian 2013, 15:58 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Ian 2012, 17:42
Mesaje: 696
Localitate: Bucuresti
Orice persoana are dreptul de a face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
Pensia de intretinere se acorda de catre instanta pana la majoratul minorului. La implinirea varstei de 18 ani, copilul major se adreseaza instantei pentru stabilire pensie intretinere major, cu conditia sa isi continue studiile si sa se afle in ''nevoie''. Pensia de intretinere se acorda de la data introducerii actiunii sau de la data pronuntarii hotararii. In cazul in care s-a pronuntat o sentinta civila prin care instanta obliga paratul la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor in strainatate, tatal are in cunostinta faptul ca fiul sau si-a continuat studiile in strainatate si deci, ii incumba obligatia de plati in continuare pensie de intretinere. Daca ati parcurs etapele mentionate de mine, iar procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale, puteti formula plangere impotriva rezolutiei procurorului la superiorul acestuia in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei, in temeiul art. 275-278 C.p.p. Daca in continuare veti primi un raspuns negativ, formulati plangere, in acelasi termen, la instanta in temeiul art. 278 ind. 1 Cod. proc. pen.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 05 Ian 2013, 22:14 
Stimata d-ra/d-na avocat Leon Carmen

Va multumesc pentru detaliile date. Exista cumva pe internet un model de o astfel de plangere impotriva rezolutiei procurorului?
Daca da, m-as bucura daca mi-ati indica acest lucru.
Pot sa formulez eu o astfel de plangere si sa v-o trimit pe mail? Daca nu v-ar deranja acest lucru.

Oricum sunteti singura care mi-ati dat aceste detalii si informatii utile, desi am pus pe mai multe forumuri acest caz si va multumesc.
O seara placuta.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 06 Ian 2013, 11:38 
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 31 Oct 2011, 16:03
Mesaje: 651
Codul de procedura penala al Romaniei prevede dreptul partilor si a oricarei persoane interesate ale carei interese legitime au fost vatamate prin vreun act sau vreo masura luata in cursul urmaririi penale de a face plangere imptriva acestor acte/masuri care in fond reprezinta manifestarea de vointa a organelor de urmarire penala.

Distingem trei ipoteze in care se poate face plangere :

plangere imptriva actelor si masurilor de urmarire penala ale organelor de cercetare penala
plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale procurorului
plangere in fata instantei impotriva rezolutiei \ ordonantei de netrimitere in judecata sau impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata din cuprinsul rechizitoriului.

Cand se poate face o astfel de plangere ?

Atunci cand partile (ex : parte vatamata , proprietarul unui bun asupra caruia s-a dispus masura confiscarii) considera ca au fost nedreptatite de actul sau masura luata de organul de urmarire penala.

Cine poate face o astfel de plangere ?

partile ,partea care se este nemultumita de masura sau de actul dispus de organele de urmarire penala pot face plangere (ex.partea vatamata poate face plangere impotriva rezolutiei de NUP a procurorului – observam ca invinuitul nu ar putea dispune de o asemenea cale deoarece faptul ca in cauza s-a dat o solutie de netrimitere in judecata ,ii este favorabil)
orice parte interesata ale carui interese legitime au fost vatamate de actul sau masura procesuala luata de organele de urmarire penala (ex: proprietarul bunului confiscat in urma unei perchezitii la domiciliul inculpatului)

Care este obiectul plangerii ?

un act de urmarire penala (ex:ordonanta de scoatere / incetare a urmaririi penale )
o masura de urmariere penala (ex:masura confiscarii speciale)a
act / masura dispusa inainte de efectuarea urmaririi penale (ex: rezolutia de NUP)

Unde se depunde o astfel de plangere?

Legea precizeaza ca plangerea se depune fie la procurorul care supravegheaza urmarirea penala, fie la organul de cercetare penala.In acest ultim caz ,organul de cercetare penala este obligat sa inainteze plangerea procurorului in termen de 48 ore ,impreuna cu explicatiile necesare.

Analiza celor trei ipoteze :

Ipoteza 1 : Plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale organelor de cercetare penala

1.Titularii : partile si orice persoana interesata ale carei interese legitime au fost vatamate de actul sau masura luata de organul de cercetare penala.

2.Solutionarea plangereii revine procurorului care supravegheaza urmarirea penala , care este obligat sa solutioneze plangerea in termen de 20 zile de la primire plangerea.Mentionam ca termenul de 20 zile este unul de recomandare, astfel incat depasirea lui nu poate antrena decat o sanctiune disciplinare ,iar nulitatea relativa a actului nu se poate impune decat daca se dovedeste o vatamare adusa prin depasirea acelui termen.

3.Procedura de solutionare:

3.1.Organul de cercetare penala primind plangerea o inainteaza procurorului impreuna cu explicatiile necesare, in termen de 48 ore.In cazul in care plangerea se depune direct la procuror ,ulterior acesta poate cere explicatii.

3.2.Procurorul solutioneaza plangerea in cel mult 20 zile.Dupa solutionare comunica rezultatul partii care a facut plangerea.Solutionarea consta fie in mentinerea actului / masurii atacate fie in infirmarea ei.

3.3.Plangerea nu suspenda executarea actului /masurii.

Ipoteza 2 :Plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale procurorului

1.Titularii : partile si orice persoana interesata ale carei interese legitime au fost vatamate de actul sau masura luata de organul de cercetare penala.

2.Solutionarea plangerii revine in aceasta ipoteza procurorului ierarhic superior.Ratiunea consta in insusi principiul subordonarii ierarhice, principiul guvernator al Ministerului Public.Trebuie amintit ca procurorul ierarhic superior verifica sub aspectul legalitatii si temeiniciei si rechizitoriul.

3.Procedura de solutionare :

3.1 Se ataca atat actele date de procuror ,deci efectuate de procuror cat si actele date in baza dispozitiilor procurorului ,deoarece amebele reprezinta manifestarea de vointa a procurorului.

3.2.Procurorul ierarhic superior primind plangerea impreuna cu dosarul cauzei este obligat sa o solutioneze in termen de 20 zile – termen de recomandare.

3.3.In cazul : rezolutie NUP , ordonanta scoatere/incetare UP , ordonanta clasare – plangerea se face in termen de 20 zile de la data comunicarii copiei de pe act.

3.4.In cazul unei solutionari nefavorabile pentru partea care a facut plangere ,aceasta se poate adresa instantei.Plangerea directa indreptata instantei va fi respinsa ca inadmisibila.

Ipoteza 3 : Plangere in fata instantei impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de netrimitere in judecata sau impotriva dispozitiilor de netrimitere in judecata din rechizitoriu

Se poate uza de aceasta cale in cazul in care se respinge de catre procuror plangerea impotriva actelor si masurilor de urmarire penala.Este o cale “extrema ratio” a carui folosire presupune un control prealabil asupra actului atacat de catre procuror sau de catre procurorul ierarhic superior , control ce vizeaza in primul rand legalitatea si temeinicia actului ce emana de la organele de urmarire penala.

1.Actele ce pot fi atacate :

rezolutia de NUP
ordonanta/rezolutia de incetare a UP/scoatere de sub UP
ordonanata/rezolutia de clasare
dispozitia din rechizitoriu de scoatere de sub UP/incetare a UP

2.Procedura:

Judecatorul solicita dosarul.
Parchetul va trimite dosarul in maxim 5 zile de la data inregistrarii adresei parchetului.
Participarea procurorului obligatorie.
Persoana care a facut plangere este citata.Neprezentarea ei nu impiedica judecarea plangerii insa daca instanta considera ca este absolut necesara poate dispune aducerea ei.
Persoana care a facut plangerea si reprezentantul parchetului sunt audiate.
Termenul de solutionare este de cel mult 20 zile ,de la data primirii plangerii.
Judecatorul este obligat sa rezolve plangerea in cel mult 30 zile.

RIL :”Judecatorul care admite plangerea devine incompatibil sa judece cauza in fond” ,deoarece se considera ca prin admiterea plangerii deja si-a format o opinie cu privire la cauza.Per a contrario ,judecatorul care respinge plangerea nu devine incompatibil sa judece cauza in fond ,deoarece se poate argumenta ca prin respingerea plangerii judecatorul nu si-a format o opinie persoanala ci doar a “consolidat” vointa organelor de urmarire penala si in special a procurorului.

3.Solutii ce pot fi date :

A - RESPINGE PLANGEREA – ca tardiva , inadmisibila , nefondata
B - ADMITE PLANGEREA – in acest caz desfiinteaza rezolutia\ordonanta atacata sau dispozitia din rechizitoriu de netrimitere in judecata – trimite cauza procurorului in vederea REDESCHIDERII URMARIRII PENALE sau in situatia in care plangerea vizeaza o rezolutie de NUP , trimite cauza procurorului in vederea INCEPERII URMARII PENALE
C - ADMITE PLANGEREA – in acest caz desfiinteaza rezolutia/ordonanta atacat sau dispozitia din rechizitoriu de netrimitere in judecata atacata – si RETINE CAUZA PENTU JUDECARE atunci cand considera ca sunt probe necesare pentru stabilirea vinovatiei pentru fapta savarsita.Probele trebuie sa fie obtinute in cursul procesului penala ,deci nicidecum in faza actelor premergatoare.De asemenea ele trebuie sa fie legal administrate.

Recursul.Pentru lit A si B se poate ataca cu recurs care in ipoteza in care este ADMIS – caseaza sentinta primei instante – desfiinteaza rezolutia /ordonanta atacata – trimite cauza la procuror in vederea inceperii urmaririi penale , care nu mai poate dispune din nou NUP.
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul ___________, în calitate de ___________, în dosarul de urmărire penală nr. __/____ al Parchetului __________, formulez prezenta plângere, conform art. 2781 C. proc. pen., în termen legal, împotriva ___________, pe care o consider nelegală şi netemeinică, deoarece mi s-a adus o gravă vătămare a drepturilor mele, constând în __________, rugându-vă să-mi admiteţi plângerea şi să __________.
Data, Semnătura,
___________ ___________


Domnului Preşedinte al ______________

_________________
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 06 Ian 2013, 18:35 
Stimate d-nule avocat Coltuc,

Mi-ati oferit un raspuns bine documentat, cu toate datele necesare.
Va trebui sa il citesc cu foarte mare atentie, de mai multe ori, pentru a-mi da seama cum sa aplic in cazul meu concret informatia si, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in continuare.
Eu sunt de profesie cadru didactic, pe un domeniu al stiintelor exacte si nu chiar sunt obisnuita cu termenii specifici dreptului penal.
Sper totusi sa inteleg si sa aplic care este cea mai benefica solutie pentru acest caz.
As putea si eu ca mama audiata, sa depun o plangere pentru modul cum a decurs audierea mea, referitoare la situatia fiului? Concomitent cu depunerea unei plangeri a fiului meu pentru NUP?

Va multumesc mult.
O seara placuta


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Ian 2013, 14:43 
Stimati avocati,

Va multumesc pentru sprijinul acordat. Am depus azi plangerea, in termen.
Dupa 20 zile mi se va comunica rezultatul.
Cu ajutorul dvs, am redactat plangerea, cu referiri concrete la articolele din Cpp.
Inca o data, multumiri.

O zi placuta!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 28 Oct 2013, 21:42 
ehhhh...d-le av.Coltuc...ce repede v-a venit mintea la cap...chiar daca la primul raspuns ati zis ca nu se mai poate face nimic...stiti domnia voastra....este o vorba...CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII....si in concluzie ati vrut un pic sa va eclipsati colega dv...dandu-va mai "INVATAT" Ehehehee


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 28 Oct 2013, 22:57 
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iun 2013, 16:23
Mesaje: 481
Localitate: Targu Jiu
Va rog sa ma scuzati, chiar nu vreau sa fiu vreo musca in lapte... Am citit cu interes toate chestiunile prezentate mai sus si imi da cu virgula...
Dumneavoastra, doamna, ati spus: "Evident ca e in defavoarea fiului meu, urmarirea penala nu va incepe intrucat fostul sot nu are cunostinta ca fiul lui mai studiaza"

Imi inchipui, si daca gresesc imi cer scuze incepand de la acest rand, ca ati facut o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie...

Definitia infractiunii de abandon de familie spune: Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia din urmatoarele fapte:

a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice si morale

b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege

c) neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, constituie infractiunea de abandon de familie si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda.

Acum ma intorc la ceea ce ati spus dvs mai sus si anume la faptul ca sotul dvs. nu stia despre faptul ca fiul sau mai studiaza si va intreb, unde este reaua credinta??? Acest aspect cred ca este destul de dificil de probat in cazul dvs.

Imi pare, sincer, ca ar fi mult mai simplu sa faceti demersuri pe cale civila, in sensul unei actiuni prin care sa cereti pensie de intretinere pentru fiul student si nu pe cale penala, care, dupa parerea mea va ramane cu aceeas solutie cum ati primit de la procurorul de caz.

In cazul in care am gresit in aprecieri imi cer scuze si de la dvs si de la colegii care au incercat mai sus sa va ajute!!
Va doresc mult succes!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere

mami

3

3146

15 Iun 2010, 09:57

smill Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere

jianu camelia

0

634

03 Ian 2013, 23:39

jianu camelia Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Inchisoare pentru neplata pensiei de intretinere

mirela2

3

2519

21 Feb 2012, 16:17

Vizitator Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. neplata pensiei de intretinere

chichi

3

865

24 Oct 2005, 00:31

indian Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. neplata pensiei de intretinere

trandafir

1

1308

25 Oct 2012, 12:36

Leon Carmen Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Vorbeste cu altii!
Ultimele 50 de mesaje


TRANZACTIA JUDICIARA - Scris de Vizitator in Civil la 28 Mar, 11:04
taxa inmatriculare - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Mar, 10:53
nelamuriri in legatura cu licitatiile bunurilor executate si - Scris de danska in Executare silita la 27 Mar, 14:50
Înstrăinare imobil - Scris de legisperitus in Civil la 27 Mar, 13:31
Executare silita - Scris de legisperitus in Civil la 27 Mar, 13:25
stergere nume articole ziare online - Scris de MihaiTanase in Civil la 27 Mar, 02:52
Dreptul muncii - Scris de Gabrieluta in Muncii la 26 Mar, 22:47
apartament iptecat - Scris de dragos dum in Familiei la 26 Mar, 11:56
prejudiciu - Scris de rocambole in Drept Societar la 25 Mar, 23:49
despre executarea silita - Scris de adiandrei2014AD in Executare silita la 25 Mar, 22:15
Rolul activ al instantei, motiv de casare, contencios admini - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 25 Mar, 20:51
Pensie Alimentara - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 25 Mar, 19:44
intrebare - Scris de mariana59 in Muncii la 25 Mar, 12:36
divort - Scris de Adela Bratulescu in Consulta un avocat la 25 Mar, 11:40
vrem transparenta - Scris de richard ionita in BAROU la 25 Mar, 11:26
vrem transparenta - Scris de richard ionita in BAROU la 25 Mar, 11:25
raspunde la tefon - Scris de dorel vlad in BAROU la 25 Mar, 11:19
Contestatie decizie de concediere - Scris de andreit2002us in Muncii la 25 Mar, 08:51
donatie - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 25 Mar, 07:55
Sediu social - activitate la beneficiari - Scris de Nafi Mall in Drept Societar la 25 Mar, 00:46
ce fel de actiune - Scris de Nafi Mall in Comercial la 25 Mar, 00:36
AVOCAT CAUT COLABORATORI! - Scris de Avocat_Cimpean in Dati de stire. la 24 Mar, 23:14
cariera - Scris de Avocat_Cimpean in BAROU la 24 Mar, 23:06
anulare, rectificare carte funciara - Scris de paul2 in Consulta un avocat la 24 Mar, 21:18
am cumparat un teren si nu vrea sa mi-l intabuleze - Scris de marius1986 in Civil la 24 Mar, 20:26
SFAT - Scris de MARIUS 76 in Civil la 24 Mar, 20:01
vechiul proprietar nu vrea sa isi radieze ipoteca - Scris de carmenb in Civil la 24 Mar, 14:41
Contestatie in anulare - Scris de carmenF in Procedura Civila la 24 Mar, 11:29
Divort cu partaj si custodie copil - Scris de Adela Bratulescu in Familiei la 24 Mar, 11:05
Nu mai pot plati abonamentele la Orange - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 23 Mar, 11:10
impozit pe chirie - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 23 Mar, 11:08
Cum se poate obtine o pensie ca urmas de detinut politic - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 23 Mar, 11:08
diagnostic gresit ,destin schimbat,viata marcata . - Scris de ionut1976 in Consulta un avocat la 22 Mar, 18:07
Caut Notar Public Indrumator pentru stagiatura - Scris de Steve Works in Practica notariala la 22 Mar, 16:08
Condamnare - Scris de MihaelaConstanta in Procedura Civila la 21 Mar, 10:54
actiune judecatoreasca impotriva deciziei de pensie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 Mar, 21:05
dauna toatala vs reparatia masini ASIGURATOR ASTRA ASIGURARI - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 Mar, 15:32
reabilitare cazier judiciar - Scris de DOlimp in Penal la 19 Mar, 20:30
Apel program vizitare minor - Scris de Alex_Avocat in Familiei la 19 Mar, 18:18
Neplata Orange - Scris de Mariusica in Consulta un avocat la 19 Mar, 16:38
apartament distrus - Scris de catalin1984 in Executare silita la 19 Mar, 15:56
cheltuieli de executare - Scris de Vizitator in Executare silita la 19 Mar, 15:25
cheltuieli de executare - Scris de Vizitator in Executare silita la 19 Mar, 15:24
Cheltuieli de executare - Scris de Vizitator in Executare silita la 19 Mar, 15:22
compensatia legala in cadrul contestatiei la executare? - Scris de Vizitator in Executare silita la 19 Mar, 15:20
Executare silita... - Scris de Vizitator in Executare silita la 19 Mar, 15:17
pensi alimentara - Scris de Adela Bratulescu in Familiei la 19 Mar, 12:09
ce sanse am pentru :EXERCITAREA AUTORITATII PARENTALE IN COM - Scris de Adela Bratulescu in Familiei la 19 Mar, 12:05
avacuare - Scris de Adela Bratulescu in Consulta un avocat la 19 Mar, 12:02
pensie urmas cumulata cu cea de bulgari - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 Mar, 10:50
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat
 • Cauta un avocat
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru
  Cunoaste-ti problema
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  andreit2002us, 29 utilizatori neinregistrati
  Cautari frecvente:
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011