|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje/235 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
catauta
|
Subiectul mesajului: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 15:41 |
|
| Membru nou |
 |
Membru din: 10 Apr 2009, 13:00 Mesaje: 28 Localitate: Bucuresti
|
|
In baza concilierii prealabile cf art.720 indice 1 Cpc s-a incheiat un proces verbal prin care s-a acordat o esalonare a datoriei. S-au platit cateva rate cf esalonarii, dar dupa un timp s-au oprit platile. Intrebare: penalitatile le calculez de la data scadentei facturilor sau de la data procesului verbal de conciliere? multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
scribul2
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 16:04 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
ce s-a prevazut in procesul verbal de conciliere cu privire la penalitati?
in ipoteza in care nu s-a prevazut nimic, cred ca acestea nu sunt datorate decat de la momentul neachitarii transelor, conform noilor scadente stabilite prin graficul de esalonare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 18:42 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Si io zic la fel, daca nu s-a stipulat nimic despre accesorii. Potrivit Art. 43.Cod Com. - ,,Datoriile comerciale lichide si plãtibile în bani produc dobânda de drept din ziua când devin exigibile.''. Reesalonarea convenita de parti a repus datoria in termen, asadar, ea devine exigibila numai dupa expirarea acestuia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
catauta
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 09 Feb 2010, 09:07 |
|
| Membru nou |
 |
Membru din: 10 Apr 2009, 13:00 Mesaje: 28 Localitate: Bucuresti
|
Partile au hotarat:"plata penalitatilor generate de noul grafic de esalonare plati, calculate conform contractului". Exista si o decizie a ICCJ care spune ca esalonarea datoriei presupune renuntarea la penalitatile datorate pana la acea data, dar nu mai stiu unde am salvat-o Poate o are cineva...si se indura sa mi-o dea si mie... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: legally, 27 utilizatori neinregistrati
|
|