| Autor |
Mesaj |
|
catauta
|
Subiectul mesajului: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 15:41 |
|
 |
| Membru nou |
 |
Membru din: 10 Apr 2009, 13:00 Mesaje: 28 Localitate: Bucuresti
|
|
In baza concilierii prealabile cf art.720 indice 1 Cpc s-a incheiat un proces verbal prin care s-a acordat o esalonare a datoriei. S-au platit cateva rate cf esalonarii, dar dupa un timp s-au oprit platile. Intrebare: penalitatile le calculez de la data scadentei facturilor sau de la data procesului verbal de conciliere? multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
scribul2
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 16:04 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
ce s-a prevazut in procesul verbal de conciliere cu privire la penalitati?
in ipoteza in care nu s-a prevazut nimic, cred ca acestea nu sunt datorate decat de la momentul neachitarii transelor, conform noilor scadente stabilite prin graficul de esalonare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 08 Feb 2010, 18:42 |
|
 |
| Membru de baza |
 |
|
|
Si io zic la fel, daca nu s-a stipulat nimic despre accesorii. Potrivit Art. 43.Cod Com. - ,,Datoriile comerciale lichide si plãtibile în bani produc dobânda de drept din ziua când devin exigibile.''. Reesalonarea convenita de parti a repus datoria in termen, asadar, ea devine exigibila numai dupa expirarea acestuia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
catauta
|
Subiectul mesajului: Re: penalitati Scris: 09 Feb 2010, 09:07 |
|
 |
| Membru nou |
 |
Membru din: 10 Apr 2009, 13:00 Mesaje: 28 Localitate: Bucuresti
|
Partile au hotarat:"plata penalitatilor generate de noul grafic de esalonare plati, calculate conform contractului". Exista si o decizie a ICCJ care spune ca esalonarea datoriei presupune renuntarea la penalitatile datorate pana la acea data, dar nu mai stiu unde am salvat-o Poate o are cineva...si se indura sa mi-o dea si mie... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Google [Bot] marexa Yahoo [Bot]
În total sunt 26 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 23 vizitatori |
| Executari silite |
|
|