Avocatura - profesia de avocat

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje/1239 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PARTAJ SUCCESORAL JUDICIAR
MesajScris: 17 Sep 2010, 11:14 
Curios
Curios

Membru din: 17 Sep 2010, 10:59
Mesaje: 2
Speta se prezinta astfel

Bunicii mei au avut 4 fii.

Bunicul a decedat in 1966 de pe urma sa ramanand : 200mp arabil, 6000mpfanete, 1500mpteren loc de casa.
Bunica a decedat ulterior in jurul anului 2002. pe langa partea cuvenita ca sotie a bunicului, a primit din partea mamei sale( strabunica ) anumite terenuri.
De aici situatia pare un pic complicata, succesiunea bunicii nu a fost deschisa inca.
In momentul de fata, exista initiata o procedura de iesire din indiviziune a nepoatei de frate vitreg fata de bunica, cu referire la bunurile provenite din succesiunea strabunicii.
In urma succesiunii legale, in baza certificatului de mostenitor provenit de pe urma strabunicii au rezultat
1.- 200mp teren camin casa
2. - 200mp teren arabil
3. - 7500 teren fanete
4. - 5000 teren fanete
5. - 4000 teren fanete
6. - 1/2 casa construita

Bunica detinea din acestea o cota de 3/8 iar tatal vitreg al bunicii 2/8, fratele vitreg 3/8. Nepoata vitrega a mostenit cele 2 cote, cumuland 5/8.

In actiunea formulata, nepoata vitrega - reclamant afirma ca pana la momentul respectiv bunica a instrainat 2 terenuri, respectiv pe cel de 200mp de la punctul 2 de mai sus impreuna cu cota din casa de la punctul 6 de 3/16, mentionand existenta unui act de donatie catre tatal ei, fratele viteg al bunicii, iar in sustinerea aceasta anexeaza autorizatii de instrainare obtinute de bunica de la autoritati nu insa si actul de donatie la care face referire.
De asemenea mentioneaza ca cei 4000 de mp fanete au fost instrainati.

Solicitand informatii cu privire la terenurile bunicilor de la biroul de registru agricol al autoritatilor locale , am primit o adeverinta care mentiona ca pe numele bunicii se regasesc :
- suprafata de 200 mp teren constructii plus arabil ( nu shtiu daca acestia sunt proveniti de la strabunica sau de la sotul bunicii)
- cei 6000mp fanete ( proveniti din succesiunea bunicului, cu exceptia celor 1500mp din succesiunea bunicului care au fost vanduti in 1996 , de catre cei 3 fii si de catre mama, ca tutore al copiilor celui de al 4 lea fiu)
- bunica mai figureaza in plus si cu suprafata de 1000mp in punctul x".. despre care nu shtiu daca este alta sau din aceleasi cu cele mentionate in certificatul provenit de la strabunica, deoarece denumirea nu se regaseste in acel certificat.

La fel de important cu referire la cei 4000mp fanete , mi s a spus ca exista si vanzare efectuata de bunica, teoretic spre o alta nepoata de a bunicii, insa mi s au refuzat datele cu privire la ce s a vandut eventual contract de vanzare efectuat, desi mi s a confirmat ca exista si atat.
Am efectuat o cerere scrisa ptr furnizarea de informatii referitoare la toate posesiile cu care au figurat bunicii paterni eventual copii ale actelor de instrainare efectuate de acestia, teoretic urmand a primi si alte informatii in termenul de 30 de zile, insa mi s au refuzat detalii referitoare la acei 4000mp vanduti, desi verbal mi s a confirmat existenta unui contract de vanzare cumparare in favoarea unei nepoate de fiu al bunicii.
EVOLUTIA PROCESULUI , initial eu si cei 2 frati ai mei am fost introdusi in cauza ca paratzi , descendenti ai celui de al 4 lea fiu impreuna cu ceilalti 3 fii ai bunicii, unul reprezentat prin 2 descendenti dintre care si nepoata fata de care teoretic s a efectuat presupusa vanzare de catre bunica. Ptr ca nu am fost citati, am cerut amanarea pe considerente procedurale, necitarea si necomunicarea actelor.
La urmatorul termen , partea adversa a solicitat proba cu inscrisuri si cu 2 martori pe care reclamanta urmeaza sa i prezinte necitati.
Ajungand la a doua strigare, am cerut completarea unor date de identificare si am mentionat ca unul dintre frati are un handicap psihic , ca nu se afla pus sub interdictie si nu sh daca are numit curator etc
Am facut precizari cu referire la suprafata de 4000 mp care ar fi facut obiectul unei donatii deghizate catre nepoata bunicii ( a nu se confunda cu nepoata vitrega reclamanta) si am solicitat proba cu inscrisuri.
La ultimul termen, s a cerut ca eu sa mi expun pretentiile raportate la obiectul actiunii fata de reclamanta, nepoata vitrega. Instanta a mentionat ca fratele meu nu este pus sub interdictie si mi a acordat un ultim termen pentru a mi preciza in scris care sunt pretentiile in raport de obiectul actiunii.

Viitorul termen este in data de 20 luna curenta , iar teoretic ar trebui sa primesc mai multe informatii de la autoritatile locale referitoare la vinderi sau donatii etc pe 26 -27. Ceilalti parati nu s au prezentat. La acest termen , teoretic mi s a expus ideea unei tranzactii in vederea partajarii, ptr care trebuie sa obtin si o procura judiciara din partea fratilor mei care au fost absenti si in mod similar ar trebui sa procedeze si cei 3 fii ai bunicii de asemenea citati ca parati.

INTREBARI :
1. Suprafetele pe care bunica le ar fi instrainat ( cei 4000mp vanduti si cei 200mp de la pctul 2 certificat si 3/16 cota donata) constituie per total cota de 3/8 din bunurile mentionate in certificatului de mostenitor provenit de pe urma strabunicii si daca bunicii mai trebuie sa i revina ceva din aceasta succesiune ?!
2. Trebuia sa existe un act de donatie anexat din care sa rezulte expres ca autorizarea de instrainare obtinuta de bunica era efectuata ptr donarea catre fratele vitreg al bunicii sau erau suficiente acele autorizatii de instrainare din care nu reiese concret ca fratele vitreg al bunicii ar fi primit acele donatii ?
3. Prin hotararea instantei, se pot favoriza cei 3 fii cu referire la acea suprafata de 4000mp indisponibilizati prin contractul de vanzare cumparare, sau nepoata vitrega referitor la acel act de donatie sau alta suprafata)? Hotararea pronuntata va mentiona doar cotele cuvenite in ansamblu ptr parati sau va imparti cotele aferente fiecaruia din cei 4 fii, reprezentati sau nu prin descendenti ?
4. Procura judiciara pentru efectuarea tranzactiei ce ar trebui sa contina? Prin aceasta tranzactie nu doresc decat maximum o partajare a cotelor... asta daca mai exista ceva de partajat..cotele nu sunt punctul meu forte, desi teoretic cred ca ar mai fi
5. eventuale alte sfaturi / idei/ precizari.. actiuni pe care ar trebui sa le interprind in cazul in care nu ma indrept in directia juridica potrivita ?! orice este de folos
6. se poate ca prin intermediul nepoatei vitrege a bunicii, ceilalti 3 descendenti sa obtina o partajare favorabila cu referire la o anumita suprafata de teren din cele mentionate.. intreb din considerentul ca cerand numarul de telefon al reclamantei nepoate vitrege, secretara avocatei mi a spus ca la dosarul avocatei exista doar un numar de telefon al unuia dintre descendentii celor 3 fii ai bunicii ( de asemenea acest descendent fiind si fratele nepoatei de fiu in favoarea careia bunica ar fi realizat vanzarea celor 4000mp) , cei 3 fii ai bunicii plus tatal meu defunct cel de al 4 lea fiu al bunicii. Avocata in speta intrebandu ma pe mine daca stiu ceva despre ceilalti 3 copartasi, in conditiile in care dumneaei putea conversa oricand cu ruda in speta.


Imi cer scuze pentru cuprinsul detaliat si nu foarte scurt si la obiect relatat, am oarecare cunostiinte juridica, insa nu si practice, puteti raspunde prin orice amanunt credeti dvs de cuviinta , evident in intervalul temporar de care dispuneti. Multumesc mult pentru timpul dedicat lecturarii spetei


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: PARTAJ SUCCESORAL JUDICIAR
MesajScris: 17 Sep 2010, 14:13 
Membru de baza
Membru de baza
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 13:00
Mesaje: 1934
1) Cota bunicii din certificatul de moştenitor după strabunică:

Teren în extravilan:

7500 + 5000 + 4000 = 16.500 mp fâneţe

3/8 x 16.500 mp = 6.187,50 mp fâneţe

Din aceştia se pretinde faptul că bunica ar fi înstrăinat 4.000 mp către o nepoată, fiica unuia dintre cei patru fii ai ei, dar acest fapt nu are nici o relevanţă în cadrul acestui proces, care are ca obiect ieşirea din indiviziunea dreptului de proprietate din Certificatul de moştenitor după străbunică.

Cel mult, cei 4.000 mp pot fi consideraţi căzuţi în partea bunicii, în cota acesteia de 3/8, şi ca făcând parte din cei 6.187,50 mp fâneţe.

Astfel, ar mai rămâne suprafaţa de 2.187,50 mp de primit de toţi succesorii legali ai bunicii, prin ieşirea din indiviziune cu privire la terenurile din categoria fâneţe.


Teren în intravilan şi casa:

adeverinta care mentiona ca pe numele bunicii se regasesc :

- suprafata de 200 mp teren constructii plus arabil ( nu shtiu daca acestia sunt proveniti de la strabunica sau de la sotul bunicii)


De aici reiese ceea ce nu ati luat în considerare, şi anume:

Ce s-a întâmplat cu ½ din casa de locuit a străbunicilor, şi ½ din terenul aferent acestei case ?!

Cred că nu aţi sesizat faptul că, bunica dvs. este unica moştenitoare a tatălui ei natural, primul soţ al străbunicii, în certificatul de moştenitor al străbunicii fiind înscrisă doar cota de ½ din casă, de unde rezultă că aceasta a renunţat la moştenirea cuvenită, în calitate de soţ supravieţuitor !!!

De pe urma acestuia a moştenit cota de ½ din casa de locuit, care nu apare în masa succesorală înscrisă în Certificatul de moştenitor al străbunicii, precum şi cota de ½ din terenul aferent acestei case, respectiv, cei “200 mp teren (curti-) construcţii plus arabil” despre care nu ştiaţi de unde provin dar, cu care a fost înscrisă în Registrul Agricol în calitate de proprietar.

Din aceste date se pare că terenul aferent casei de locuit a străbunicii trebuie să aibe suprafaţa de 400 mp.

De asemenea,cei 1000 mp, care apar pe numele bunicii si nu stiti de unde, se pare ca provin tot din mostenirea dupa tatal ei natural, din moment ce nu provin de la mama ei.

Da, este adevărat că nepoata vitregă a moştenit cota de 5/8 dar, numai din ½ din casa străbunicii şi din terenul de 200 mp aferent acesteia, şi nu din toată casa şi tot terenul aferent acesteia.

În fapt, bunica dvs. a moştenit de pe urma tatălui ei natural, cota de ½ din casa şi ½ din terenul aferent acesteia, la care se adaugă cota de 3/8 din cealaltă jumătate de casă şi cealaltă jumătate din terenul aferent, rezultând faptul cert că bunica dvs. a moştenit după ambii părinţi ai ei, 8/16 + 3/16 = 11/16, respectiv,
cota de 11/16 din întreaga casă şi întregul teren aferent acesteia.


2) Susţinerea nepoatei cu privire la donaţia pe care ar fi facut-o bunica dvs. către fratele ei vitreg nu poate fi dovedită doar cu actele depuse ca probe, deoarece acestea pot, cel mult, să dovedească faptul că a existat o intenţie din partea bunicii de a înstrăina partea ei de moştenire, dar nu şi dacă a înstrăinat, cu atât mai puţin nu pot face probaţiunea donaţiei, în lipsa însăşi a singurului actului juridic legal, de transfer al dreptului de proprietate, respectiv, actul de donaţie.

3),4) şi 6) nu se poate face partajul masei succesorale rămasă după bunică, în lipsa dezbaterii succesiunii de către moştenitorii acesteia, obiectul procesului fiind strict, doar acela de ieşire din indiviziunea dreptului de proprietate asupra bunurilor din masa succesorală rămasă după străbunică, aşa că nu trebuiesc amestecate.

Nepoata vitregă, fiind doar moştenitoarea fratelui vitreg al bunicii şi a tatălui acestuia, vrea doar să intre în posesia moştenirii ei iar, restul bunurilor, vor cădea în partea bunicii, respectiv a copiilor acesteia, în indiviziunea dreptului de proprietate, până la momentul când veţi dezbate succesiunea după aceasta şi veţi proceda la partajarea acestor bunuri.

5) Idei şi sfaturi:

a) Să vă angajaţi un avocat, chiar dacă aveţi “oarecare cunostiinte juridice;

b) Să sugeraţi în scris, faptul că, în temeiul prevederilor art.673 ind. 6 Cod procedură civilă, este necesară efectuarea unei expertize tehnice din specialitatea cadastru, topografie, pentru a se identifica amplasamentele terenurilor respective ce intră în compunerea masei succesorale rămasă după străbunică, şi în acest sens să indicaţi şi eventualele obiective ale acestei expertize, ca de exemplu:
- Identificarea amplasamentului casei de locuit şi a terenului aferent acesteia, precum şi, măsurarea întregii suprafeţe de teren a acestui imobil, care sunt construcţiile de pe acest teren, din ce se compun, materialele din care sunt construite, precum şi, evaluarea întregului imobil;
- Identificarea amplasamentelor terenurilor din extravilan, din categoria de folosinţă “fâneţe”, măsurarea acestora, cu efectuarea documentaţiei şi schiţelor cadastrale, în vederea partajării convenabile a acestora, precum şi, cine sunt actualii posesori şi în temeiul căror acte posedă aceste terenuri;

c) să cereţi să se constate faptul că, faţă de obiectul cererii de chemare în judecată, nu are nici o relevanţă că bunica a dispus de terenul de 4.000 mp din categoria fâneaţă, atâta timp cât această suprafaţă de teren cade în partea ce-i revine bunicii, alături de ceilalţi 2.187,50 mp, care urmează a fi acordaţi din celelalte terenuri, reprezentând cota de 3/8 din terenurile in extravilan;

d) să cereţi să se constate faptul că, obiectul acţiunii nu-l reprezintă, şi dezbaterea şi partajarea masei succesorale rămasă după bunică, si raportul şi reducţiunea eventualelor acte juridice privind această masă succesorală, acestea fiind nişte acţiuni ce urmează a avea loc în viitor, numai între moştenitorii legali ai bunicii, după tranşarea decisivă şi cu titlu definitiv şi irevocabil a prezentei acţiuni, partajarea masei succesorale rămasă după străbunică între moştenitorii săi legali.

Cu privire la procură, mai ieftin şi mai comod ar fi dacă toţi fraţii s-ar prezenta luni în instanţă, şi ar declara faptul că dvs. îii reprezentaţi, deoarece altfel, ar trebui să meargă la un notar public şi să vă dea o procură specială pentru a-i putea reprezenta în cauza ce face obiectul dosarului nr..... al judecatoriei ....... .

:cafea:

_________________
"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: PARTAJ SUCCESORAL JUDICIAR
MesajScris: 18 Sep 2010, 15:56 
Curios
Curios

Membru din: 17 Sep 2010, 10:59
Mesaje: 2
Multumesc mult pentru raspuns.
O singura adaugire as dori sa mai efectuez si anume proprietatile de la pct 1- 5 au fost dobandite de strabunica prin inzestrare de la parinti , iar cota de 1/2 din casa de pe terenul de la pctul 1 a fost edificata de strabunica impreuna cu sotul ei, tatal vitreg al bunicii. Asadar bunicii i a revenit doar cota de 3/16 din casa. Pe acestia impreuna cu cei 200mp. de la pctul 1. reclamanta sustine ca bunica i a donat fratelui ei vitreg.

Plus observ acum faptul ca in cererea initiala de chemare in judecata , partea adversa mentioneaza faptul ca bunica a dispus de 2 terenuri : cei 4000mp si de cei 5000mp ( ultimii parand vanduti tot reclamantei, desi pare ca bunica ar fi dispus de mai mult decat avea ?! ). In cererea de precizare si completare mentioneaza din nou faptul ca bunica a dispus tot de 2 supraf , respectiv de data aceasta vbeste tot de cei 4000mp si de cei 200mp ( nepomenind nimik de cei 5000mp de care vbea initial) , decat in enumerarea bunurilor de divizat stabilind ca aceia apartin reclamantei ( simpla eroare de scriere banuiesc s au facut greseli si cu referire la numele celorlalti parati)
si o singura intrebare as mai avea: este mai avantajoasa o tranzactie ( respectiv incheierea unei tranzactii de catre noi 3 descendenti si ceilalti 3 mostenitori cu avocatul partii adverse). fata de obtinerea unei hotarari judecatoresti ? de preferat ar fi continuarea procedurii de partaj judiciar, cu obtinerea unei hotarari? Si care sunt costurile pe care le implica cazul obtinerii unei hotarari ?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: PARTAJ SUCCESORAL JUDICIAR
MesajScris: 19 Sep 2010, 08:47 
Membru de baza
Membru de baza
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 13:00
Mesaje: 1934
O tranzactie, in acest moment, nu este recomandabila, atata timp cat reclamanta pretinde, fara ca sa si dovedeasca, faptul ca bunica dvs. ar fi instrainat cota din casa, terenul aferent acesteia, cei 4000 mp si cei 5000 mp.

Instanta este obligata, prin lege, sa va incurajeze sa faceti o tranzactie, dar nu inseamna ca prin aceasta s-ar ante-pronunta in favoarea reclamantei, avand in vedere probatoriul.

Deocamdata, donatia pretinsa, este infirmata, atat prin lipsa actului de donatie, precum si, de existenta in patrimoniul bunicii a terenului de 200 mp aferent acestei, conform registrului agricol, potrivit adeverintei pe care o aveti. De asemenea, inteleg ca nu a depus nici actele autentice prin care, sustine ca, bunica ar fi instrainat cele doua terenuri de 4000 mp si 5000mp.

Mai bine, va angajati un avocat si sugerati necesitatea efectuarii expertizei si inventarului succesoral.

Dupa ce se vor face acestea, si vedeti ce bunuri compun masa succesoarala, si numai daca reclamanta reuseste sa dovedeasca cu inscrisuri sustinerile privitoare la instrainari, puteti considera si o tranzactie.

:cafea:

_________________
"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. partaj succesoral

xoi

3

723

30 Sep 2004, 12:30

attorneyatlaw Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. partaj succesoral

luminel

5

1687

16 Noi 2008, 09:07

jojo Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Eceptia prescrierii dreptului(partaj succesoral)

ROGATIO2005

4

318

30 Ian 2006, 20:50

wittmann Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Partaj judiciar

capitanescu

1

645

16 Aug 2010, 23:40

stoica silvia Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. competenta materiala-partaj judiciar

cumintzica

6

654

15 Aug 2005, 12:23

norocel Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Vorbeste cu altii!
Ultimele 50 de mesaje


Instintare Executare Silita SC EOS KSI - Scris de Vizitator in Executare silita la 29 Jan, 14:42
si penaetus sunt bani - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 29 Jan, 13:56
va rog o parere privind achizitia unui apartament de la stat - Scris de Danny2009 in Dati de stire. la 29 Jan, 10:45
Drepturi salariale - Scris de Ady2210 in Consulta un avocat la 29 Jan, 10:26
PROPRIRE PE SALARIU SI CONT - Scris de iMicro in Executare silita la 29 Jan, 08:33
PROPRIRE - Scris de iMicro in Executare silita la 29 Jan, 08:29
Am primi o suprafata de teren mai mica decat in titlu propr - Scris de adishmek in Succesiuni la 29 Jan, 01:53
DECADERE DIN DREPTURI SI PLECARE DIN TARA CU MINOR - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Jan, 22:04
evacuare locuinta - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Jan, 21:14
. - Scris de cristi boc in Familiei la 28 Jan, 19:48
Rog pe cineva de specialitate sa ma ajute in acest caz ... - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 28 Jan, 17:24
Por deveni avocat? - Scris de Mathayus in BAROU la 28 Jan, 16:42
De esti tu acela - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 28 Jan, 16:01
Asociatiile de proprietari - un gol legislativ - Scris de Velicu Andreea Steliana in Alte discutii la 28 Jan, 15:23
succesiuni - Scris de cleoboboc in Succesiuni la 28 Jan, 11:35
Ajutor!sunt foarte speriata!!Am furat din Kaufland Germania - Scris de Cryptos in Procedura Penala la 27 Jan, 22:32
credit bancar persoana cu handicap - Scris de idrolupu in Procedura Civila la 27 Jan, 21:10
obligatia de a face - Scris de Bucur in Consulta un avocat la 27 Jan, 20:56
obligatia de a face - Scris de Bucur in Consulta un avocat la 27 Jan, 20:51
Lege cadru - Scris de Nico999 in Civil la 27 Jan, 20:25
La noi avem manaile - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 27 Jan, 19:29
Contract comodat masina - Scris de Licurici21 in Civil la 27 Jan, 17:26
Dusul dezbracat este strict interzis!!! - Scris de Vizitator in Divagatii la 27 Jan, 16:21
Intampinarea obligatorie...dar care este sanctiunea? - Scris de Vizitator in Procedura Civila la 27 Jan, 15:39
teren - Scris de andra14 in Consulta un avocat la 27 Jan, 15:28
familie - Scris de andreea1234 in Familiei la 27 Jan, 15:16
ascundem gunoiul sub pres - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 27 Jan, 14:10
Rog detalii pt. a completa Întâmpinarea şi Reconvenţionala - Scris de rmf in Procedura Civila la 27 Jan, 08:24
Procuratura - Scris de Axlex in Institutul National al Magistraturii la 26 Jan, 22:41
Drepturi si obligatii parintesti - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 Jan, 19:01
Foloseste cineva aplicatia mobila InfoJust - Scris de Vizitator in Barfe la 26 Jan, 17:30
e pur si muove - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 26 Jan, 16:48
Dreptul la intimitate al chiriasului - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 Jan, 14:27
buna dimineata manaila - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 26 Jan, 00:12
pentru SNG - Scris de daria in Ce v-ar mai interesa? la 25 Jan, 21:38
SNG - Scris de daria in Alte discutii la 25 Jan, 18:57
Rugaminte parere contestatie la executare-presciere - Scris de vizitator in Executare silita la 25 Jan, 12:30
(aa)vocata manaila - Scris de Ioan Dorel Vlad in Barfe la 24 Jan, 01:12
societate comerciala parte vatamata si parte civila - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 Jan, 22:50
Contract de inchiriere - Scris de av Daniela Gheorghe in Comercial la 23 Jan, 18:54
Salariat care lucreaza si la o alta firma concurenta peste p - Scris de av Daniela Gheorghe in Comercial la 23 Jan, 18:51
Dizolvare -societatea nu a depus, timp de 3 ani consecutivi - Scris de av Daniela Gheorghe in Comercial la 23 Jan, 18:47
sunt acuzat de furt - Scris de av Daniela Gheorghe in Penal la 23 Jan, 18:29
citatie parchet - Scris de av Daniela Gheorghe in Penal la 23 Jan, 18:26
intabulare teren - Scris de vio in Consulta un avocat la 23 Jan, 15:43
sase, vine manaila - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 23 Jan, 13:52
incalcarea articolului 118 alin.5 - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 Jan, 13:50
ce-i democratia - Scris de Ioan Dorel Vlad in BAROU la 23 Jan, 00:16
amenda - Scris de emanuel29 in Procedura Civila la 23 Jan, 00:08
pot fi data in judecata daca am scris un articol in ziar? - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 Jan, 20:50
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat
 • Cauta un avocat
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru
  Cunoaste-ti problema
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  teodor, 14 utilizatori neinregistrati
  Cautari frecvente:
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011