Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje/7678 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 21 Feb 2007, 17:07 
Daca paratul afirma in cererea reconventionala ca doreste sa se constate de catre instanta ca anumite bunuri au fost dobandite de el cu contributie exclusiva, este corect sa timbrez eu la valoarea acestor bunuri? Nu este el cel care practic revendica cota de 1/2 si atunci el trebuie sa timbreze?


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 21 Feb 2007, 17:18 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 28 Dec 2003, 13:00
Mesaje: 2058
Localitate: Galati
Normal ca el trebuie sa timbreze. Partea trista este ca sunt unele instante care nu au inteles inca aspectul asta.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Unde se judeca este important...!
MesajScris: 23 Feb 2007, 13:30 
Sunt in proces de partaj din 2005, iar eu ca reclamanta am fost pusa sa suport taxa de timbru , in care paratul a facut cerere reconventionala cerand cota de 75% bun propriu din imobil si 75% din bunurile mobile, dar si parintii lui au facut cerere de intervenienta cerand la fel pentru fiul lor bun propriu cotele de mai sus specificate. Judecatoarea care nu stiu dupa ce lege a aplicat , eu sunt cea care va trebui sa suport taxa de timbru la ce a contestat el.
Dupa uimirea mea si celor care imi cunosc cazul a hotarat sa platesc taxa de timbru la bunurile mobile dar nu si la imobil
Taxa de timbru la imobil a trebuit sa o suporte el.
La cererea de interv. a parintilor lui nu eu sunt cea care platesc, hotarand ca acolo va trebui sa plateasca ei.
Am depus contestatie judecand un alt judecator cererea de reexaminare si hotarand ca nu eu sunt cea care contest ce am dobindit in timpul casniciei ca fiind bunuri comune, ci paratul are sarcina sa suporte taxele de timbru, dar s-a respins cererea de reexaminare pentru ca nu s-a sa stabilit o valoare la cat ajung bunurile mobile.
Din nou ajung la urmatoarea infatisare si judecatoarea stabileste ca tot eu sunt cea care va trebui sa platesc.
Dar specificand aparatoarea din procesul meu ca nu eu sunt care contest si din nou cerere de reexaminare fiind depusa o valoare la bunuri, in care ajunge la alt complet de judecata si hotaraste ca de fapt eu sunt cea care va trebui sa suport taxa de timbru.
Am fost nevoita sa o platesc sa nu ma opresc cu procesul unde ma aflam
si parintii lui pina la urma nu au paltit taxa de timbru si au mers ca intrevenienti in proces pina la audierea martorilor si apoi a rugat instanta sa anuleze cererea lor ca nefiind timbrata.
Nu inteleg de ce s-au retras cererea daca sunt corecti in acest proces si cer sa se faca dreptate.
Precizez ca toate bunurile sunt cumparate in timpul casniciei, inclusiv imobilele, dar pina la urma justitia s-a batut joc de mine raminand cu copilul in chirii din 2005 si el cu parintii lui in imobil cu tot ce exista in el.
Sa numai spuna nimeni ca legile care au fost stabilite in aceasta tara sunt aplicate corect!
Femeia nu are drepturi egale cu sotul fiindca el are salariu mai mare , menajul nu se tine cont , cresterea copilului nici atat, justficand ca am carte de munca si ca am adus venituri in casa, plus ca am lucrat si la negru, nu se tine cont de faptul ca acest copil are nevoie de un camin in care copilraria lui va trebui sa fie senina si psihic sa nu fie traumatizat, dar nu este asa.Cine are bani in ziua de azi , legile se fac dupa bunul lor plac.
Nu retrag ceea ce spun este strigator la cer , ce se intampla in tara asta si tare dezamagita!
Si m-au aminat aproape un an de zile cu expertiza, nu era completa lotizarea de la expert, amenintand ca il va amenda dar tot nu l-a amendat si cu eforturi si stres dupa atatea asteptari , instanta a decis ca acel imobil sa -i fie acordat lui si pe mine sa ma despagubeasca cu o suma in care nic o camera la nefamilisti nu pot sa cumpar.
IAR CU COPILUL D-ZEU CU MILA LUI ! oferindu-i in continuare, un acoperis cu chirie,am sa lupt sa fac tot ce ste bine pentru baietel fiindca el este totul pentru mine, am sa-leduc tot timpul sa fie corect si cinstit , pentru ca toti vom plati intr-o zi pentru nedrepatatile facute si am sa-i ofer tot ce pot sa nu-i lipsesca nimic, dar ma doare ca nu-i pot oferi un tata care sa-i fie tata cu adevarat, nu-i pot realiza visele pe acre baietelul meu mi le spune zi de zi...casa si fratiori. Am specificat scris in instanta ca ii voi plati eu sulta , prin credit ipotecar, fiindca copilul nu vrea decat casa respectiva , si plus ca eu nu mai am alta proprietate.
Care mai este drepatea in ziua de azi?
Cum poate statul sa spuna ca mama si copilul sunt protejati in tara asta , cum putem sa le oferim un viitor fericit unui copil , cand vede pe fata mea tristete si lacrimi, ca nu ma pot tine de cuvint , ca ne vom muta cat de curand in casa noastra?
Va spun eu realitatea care este in ziua de azi: tinerii casatoriti incearca sa cladeasca un camin pentru viitorii copii , care ii vor avea ( cu multe sacrificii, cu credite avind dobanzi de 56% la CEC) ,dar de fapt acel copil ajunge in strada oferindu-i confortul si libertatea parintilor tatalui.In ziua de azi muncim sa cladim o casa pentru bunici , fiindca nepotii pot sa doarma in strada , far jucarii si fara hainute.
Cazul meu este complex , plin de coruptie si inselatorii pe fata, cum ii pot oferi copilului un camin , cand el pleaca la scoala in toamna, crede-ti ca mai pot nega in fata lui mult timp adevarul in care ne aflam?
Unde s-a mai pomenit in tara asta ca mama sa fie obligata sa duca copilul la tata sa-l viziteze cand are dreptul la vizite si tot eu ca tutore al copilului sa fac tot posibilul sa ajung la timp sa-mi iau copilul de la el, fiindca el mereu imi spune ca nu este obligat sa-mi aduca copilul la domiciliul unde locuim.
Nu stie cand copilul este bolnav ca are nevoie sa ne vada pe amindoi fiindca suntem parintii lui sau medicamente.
De cate ori copilul merge la el in casa in care si eu sunt proprietara , baietelul se imbolnaveste, iar eu va trebui sa fac tot ce pot sa ajung la timp sa il iau de la el si sa-i cumpar medicamente, fiindca el pleaca de acasa ramine cu o femeie fara suflet care nu si-a crescut nici macar copiii ei, fara tratament , fara sa -i fie alaturi macar zilele respective cat sta copilul acolo.
Nu exista lege corecta in tara asta!?
Raspunsul este ca nu tu va trebui sa platesti taxa de timbru , cel care contesta, dar surprizele sunt mari.
Parerea mea este sa te inarmezi cu rabdare si sa ai un avocat bun.
Daca vezi ca ceva este suspicios in proces , incearca sa-l stramuti, ca vei ramine cu dezamagire in suflet.
Bafta!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 23 Feb 2007, 13:59 
Membru activ
Membru activ

Membru din: 30 Iun 2006, 13:00
Mesaje: 285
Pentru toate bunurile revendicate de el prin cerere reconventionala sa interogatoriu, instanta trebuie sa-l oblige a plati taxa de timbru.

_________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 23 Feb 2007, 16:22 
Merci pentru raspunsuri si pentru explicatii. Totusi, nu exista vreo decizie de indrumare a CSJ sau macar decizie de Curte de apel? La toate divergentele astea, care nu tin de ieri de azi, chiar nu exista nici o jurisprudenta pe care sa o pot invoca?


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 23 Feb 2007, 17:41 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 02 Sep 2003, 13:00
Mesaje: 213
Localitate: Galati
Si daca prin cererea de chemare in judecata, reclamatul solicita si partajarea unui imobil bun propriu al paratului.
Paratul, aratand ca este proprietar excusiv, va fi tinut sa timbreze la valoare???

_________________
"Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia"


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 23 Feb 2007, 18:05 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 26 Aug 2006, 13:00
Mesaje: 1453
dellutza scrie:
Paratul, aratand ca este proprietar excusiv, va fi tinut sa timbreze la valoare???


Nu. Doar cererea reconventionala se timbreaza, ori in acest caz, paratul solicita prin intampinare respingerea petitului prin care reclanmantul solicita imobilul respectiv.

_________________
Depinde


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 24 Feb 2007, 23:17 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 02 Sep 2003, 13:00
Mesaje: 213
Localitate: Galati
Offf...........bine ar fi sa gandeasca si unele instante asa.

_________________
"Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia"


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 28 Feb 2007, 17:39 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 28 Dec 2003, 13:00
Mesaje: 2058
Localitate: Galati
Stiam eu ca scrie undeva...

Art. 3(2) din legea 146/1997 privind taxelel judiciare de timbru:

(2) Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor aratate mai sus
(v alin. 1), taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata.

Art. 7 din normele metodologice de aplicare a legii 146:

In aplicarea dispozitiilor prevazute de art. 3(2)(c) din legea nr. 146/1997, prin titularul cererii se intelege partea care contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor pentru stabilirea calitatii de mostenitor, a masei succesorale, cererilor de raport, cererilor de reductiune a liberalitatilor si cererilor de partaj.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Mar 2007, 15:42 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 26 Aug 2006, 13:00
Mesaje: 1453
Mai scrie ceva Curtea:

Cum ca art. 3 stabileste numai obligatia de plata a unei tx.t. calculate la valoare pt. acele parti care contesta prin cereri bunuri de impartit etc., iar nu si pt. partile care formuleaza exceptii si aparari in sensul art. 115 C.pr. c., in legatura cu cererea reclamantului.

Asa ca ori de cate ori onorata gandeste altfel,faceti vorbire despre Dec. nr.305/10.07.2003 C.C.

_________________
Depinde


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Mar 2007, 16:54 
Am avut ieri termen la sus-discutatul partaj. Iar, spre surprinderea mea, onorata instanta s-a pronuntat dupa cum urmeaza: atat reclamanta(cu care sunt eu) cat si paratul care contasta, vor timbra la jumatatea de valoare a masei supuse partajului! Cu motivarea: eu, reclamanta, afirm ca sunt bunuri comune, deci contest cele 50% (pana la 100%)pretinse de parat ca bunuri dobandite cu contributie exclusiva, iar el, pentru ca cere 100%, va timbra pentru cele 50% diferenta. Deci statul roman se va imbogati de pe spinarea ambelor parti! ideea este, daca nici una dintre parti nu poate achita taxa ce-i revine, si in mod normal se vor respinge atat actiunea principala, cat si cererea reconventionala, vor ramane in nidiviziune??? Intrebare retorica...


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Mar 2007, 17:35 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 26 Aug 2006, 13:00
Mesaje: 1453
Contesta taxa stabilita.

_________________
Depinde


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Mar 2007, 08:37 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 15 Oct 2004, 13:00
Mesaje: 3387
Localitate: Deva
In cazul partajului, partile au dubla calitate (reclamant si parat), motiv pentru care atunci cand se contesta cota, calitatea de bun comun, valoarea etc, intampinarea paratului va fi calificata ca fiind cerere reconventionala si va fi obligat la plata taxei de timbru.
Mie mi se pare firesc sa se procedeze in acest fel pentru ca daca in toate cazurile in care se contesta, reclamantul ar trebui sa achite taxa de timbru, paratul nu ar mai avea absolut nici o retinere in a contesta cotele, valorile etc.
Mai mult, se pune si problema ca in cazul in care in urma probelor administrate se va ajunge la concluzia ca paratul este cel care are dreptate, intampinarea lui va avea in mod clar efectul unei cereri reconventionale.


Persoana nemultumita de modul in care s-a stabilit taxa, are la indemana cererea de reexaminare a taxei, care trebuie depusa in termen 3 zile de la data la care s-a stabilit taxa sau de la data comunicarii sumei datorate.
Cererea de reexaminare se solutioneaza de un alt complet de judecata.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Mar 2007, 09:32 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 26 Aug 2006, 13:00
Mesaje: 1453
Norocel scrie:
In cazul partajului, partile au dubla calitate (reclamant si parat), motiv pentru care atunci cand se contesta cota, calitatea de bun comun, valoarea etc, intampinarea paratului va fi calificata ca fiind cerere reconventionala si va fi obligat la plata taxei de timbru.
Mie mi se pare firesc sa se procedeze in acest fel pentru ca daca in toate cazurile in care se contesta, reclamantul ar trebui sa achite taxa de timbru, paratul nu ar mai avea absolut nici o retinere in a contesta cotele, valorile etc.
Mai mult, se pune si problema ca in cazul in care in urma probelor administrate se va ajunge la concluzia ca paratul este cel care are dreptate, intampinarea lui va avea in mod clar efectul unei cereri reconventionale.


Mie nu mi se pare deloc firesc ca paratul sa fie tinut la achitarea taxei, in special atunci cand are dreptate.
Firesc mi se pare ca reclamantul sa ceara ce i se cuvine si nu bazaconii.

De asemenea, mi se pare tare nefiresc faptul, ca incheierea prin care se solutioneaya cererea de reexaminare, este irevocabila.

_________________
Depinde


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Mar 2007, 09:56 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 15 Oct 2004, 13:00
Mesaje: 3387
Localitate: Deva
Ti s-a intamplat vreodata sa asisti la o situatie in care paratul sa conteste valorile indicate de reclamant si sa indice apoi valori foarte mari?
Nu ti se pare ca ar fi inechitabil ca instanta sa-l puna pe reclamant sa timbreze la aceste valori?

Referitor la faptul ca incheierea este irevocabila, ce sa zic...asta-i legea.
Cred insa ca in caile de atac formulate impotriva hotararii de fond, se pot invoca si greselile facute cu privire la modul de stabilire a taxei de timbru.
Parerea mea.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. taxa de timbru

ame

6

614

25 Ian 2005, 12:30

emy Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. taxa timbru

tibi

6

466

12 Feb 2005, 12:59

elis Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. taxa de timbru

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2 ]

sofia

27

1831

21 Feb 2005, 16:50

12345 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. taxa timbru

tibi

4

315

10 Oct 2005, 14:38

tibi Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. taxa timbru!!!

bibi

4

328

21 Oct 2007, 12:37

kinga Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

VORBEŞTE CU ALȚII
Ultimele 50 de mesaje


Repunere pe rol ,proces suspendat - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 28 May, 09:24
Prescriere credit - Scris de Decs in Executare silita la 28 May, 01:08
Contestatie CNADNR - Scris de Stefania Camelia in Procedura Civila la 27 May, 23:29
Doar martor? - Scris de Euu in Penal la 27 May, 16:23
Convenția încheiată în procedura divorțului cu copii - Scris de KOOK in Familiei la 27 May, 12:18
Mostenire - Scris de Ana-Maria Stoica in Practica notariala la 27 May, 11:41
bransament electric - Scris de lorena in Consulta un avocat la 27 May, 07:11
bransament electric - Scris de lorena in Consulta un avocat la 27 May, 07:08
Executare silita prin firma de recuperare - Scris de Mariusbz in Executare silita la 26 May, 23:25
amenintare si santaj pentru a mi da demisia de la locul de m - Scris de narcisa in Consulta un avocat la 26 May, 21:56
Simulatie contract de vanzare - Scris de defne in Civil la 26 May, 16:36
eliberare duplicat testament - Scris de slivneanu2001 in Succesiuni la 26 May, 15:19
legea 290/2003 - Scris de Consuela Scarlat in Contencios Administrativ la 26 May, 15:13
Convenţia încheiată în procedura divorţului cu copii minor - Scris de KOOK in Consulta un avocat la 26 May, 13:17
Penalitati aiurea - Scris de Vizitator in Comercial la 25 May, 21:05
Pretentii cerute dupa 3 ani de relatie in concubinaj - Scris de Dezamagit in Consulta un avocat la 25 May, 19:46
Asociatiile de proprietari - un gol legislativ - Scris de Velicu Adndreea in Alte discutii la 25 May, 18:21
dosar executare silita - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 25 May, 15:44
executare silita de catre o firma - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 25 May, 15:35
Nu pot evacua imobilul adjudecat - Scris de Cristina1979 in Executare silita la 25 May, 15:11
Biroul perfect pentru o casa de avocatura - Scris de Violeta Sulyok in Dati de stire. la 25 May, 14:49
contract de inchiriere - Scris de olesea in Comercial la 25 May, 14:11
Doresc sa inchiriez un birou in cadrul unui cabinet existent - Scris de ci mediator in Medierea la 25 May, 14:06
cai de atac - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 25 May, 13:21
Ajutor!!O succesiune complicata - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 25 May, 11:49
referitor retrocedare teren agricol - Scris de botezilinca13 in Civil la 25 May, 11:02
Fals in acte? - Scris de AMC in Penal la 25 May, 00:49
Poprire pe tot salariul - Scris de Vizitator in Executare silita la 24 May, 22:22
legea 290/2003 - Scris de lina in Contencios Administrativ la 24 May, 13:41
Fals in acte - Scris de razvanterecoasa in Penal la 22 May, 13:03
anulare testament - Scris de slivneanu2001 in Succesiuni la 22 May, 12:30
mostenire - Scris de AMC in Procedura Civila la 22 May, 02:35
Rate nerambursate BCR - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 May, 08:10
contestatie la executare silita-proces penal - Scris de andrada14 in Noul Cod Penal la 20 May, 19:16
DOSAR PENAL/CRIMA - Scris de Ionela Barsan in Procedura Penala la 20 May, 12:31
reziliere antecontract prima casa - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 20 May, 11:58
bani imprumutati - Scris de Leon Carmen in Civil la 20 May, 11:37
Amenda in vama in Ungaria - Contestatie - Scris de robert2015 in Vamal la 20 May, 08:52
model actiune in raspundere patrimoniala - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 15:54
administrare domeniu - Scris de valeriandinu in Civil la 19 May, 12:08
dosar penal - Scris de dinamaria in Penal la 19 May, 10:16
Model concluzii scrise ! - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 01:43
recurs - Scris de CristianaB in Muncii la 18 May, 23:57
Inchidere punct de lucru trecut in actul constitutiv - Scris de Vizitator in Drept Societar la 18 May, 23:46
cale acces - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 18 May, 13:59
sechestru conturi - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 18 May, 13:58
contencios administrativ - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 16 May, 20:10
Prescriere credit - Scris de Karla in Executare silita la 16 May, 14:21
Distanta dintre gardul proprietatii si blocul din spate. - Scris de Talpeanu Emil in Civil la 15 May, 20:16
Impozit pe venit pentru cetateni straini in Romania - Scris de hipri2 in Contabilitate la 15 May, 12:16
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat

 • CAUTĂ UN AVOCAT
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru

  CUNOAŞTE-ȚI PROBLEMA
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  administrator, mihaela, melania, teodor, Cristian Vladu, 40 utilizatori neinregistrati
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011