Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje/843 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: parat decedat = actiune in pretentii
MesajScris: 06 Feb 2010, 17:45
Membru nou
Membru nou

va rog sa ma ajutati. la data chemarii in judecata nu se stia ca paratul e decedat. informatia a venit ulterior, in urma unei solicitari la primarie pt o ancheta sociala pt respectivul. apoi a fost primita citatia. am intrebat si la camera notarilor publici daca s-a dezbatut succesiunea si mi-au spus ca nu. am termen pe 12. ce sa fac? eu sunt reclamant.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: parat decedat = actiune in pretentii
MesajScris: 06 Feb 2010, 21:06
Membru de baza
Membru de baza

Pai stati putin ca dezbaterea succesiunii nu are legatura cu calitatea de mostenitor. Dumneavoastra chemati pe mostenitorii acestuia, sau macar pe unul, care sigur va tipa invocand lipsa calitatii pr. pasive ca nu i unicul mostenitor si va indica si pe ceilalti daca exista. Instanta va pune in discutie largirea cadrului procesual, dumneavoastra acceptati si solicitati si citarea celorlalti.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Feb 2010, 08:46
Membru nou
Membru nou

va multumesc pentru raspuns! In acest moment nu stiu care sunt mostenitorii... fac demersuri sa aflu pana pe 12! daca nu reusesc, pot cere instantei un termen pentru a-i identifica? sau ce as putea sa fac? in acest moment, cererea mea este timbrata partial si nu stiu daca sa merg mai departe sau ba, daca am vreo sansa sa-i aduc si pe mostenitori in cauza...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Feb 2010, 09:46
Membru de baza
Membru de baza

Sigur ca da. Aratati ca ati inceput demersurile, dar inca nu sa primit raspuns si cereti termen.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Feb 2010, 09:47
Membru nou
Membru nou

va multumesc!!!!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 15:46
Membru nou
Membru nou

am avut azi termen, am cerut instantei introducerea in cauza a mostenitorilor si aceasta a invocat lipsa capacitatii procesuale... si a ramas in ppronuntare. sigur va respinge actiunea si eu am pierdut 627 ron. asta e!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 16:25
Membru de baza
Membru de baza

Raz :cafea:

Nu cumva, in cazul in care cauza nu se judeca pe fond si instanta se pronunta pe exceptie, taxa de timbru se restituie !? Nu mai stiu sigur, dar parca asa am retinut de pe undeva. :roll:

@ danamica

Mai formulati o alta actiune impotriva succesorilor.

Acum, in mod cert, o sa-si admita exceptia si o sa respinga cererea, ca fiind formulata impotriva unei persoane lipsita de capacitate si calitate procesuala de folosinta.

Ca asa sunt instructiunile, care spun ca daca partea era decedata inainte de introducerea actiunii introductive de instanta, nu se admite introducerea in cauza a succesorilor legali si cererea se respinge ca inadmisibila. ( vezi raz :cafea: , daca am avut rabdare si am citit tot ce scrie pe site, acum stiu dinainte ce o sa faca onorata, nu mai este o nebuloasa, am scapat de stres, si mai ales de nervi, ca acum stiu unde sta gura onoratei sa-i dau mura care ii place, si mai ales, cum ii place :grin: )

:cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 18:07
Membru nou
Membru nou

nu cred ca imi va restitui taxa. putea sa o faca chiuar azi daca asa s-ar fi cuvenit... chiar mi-a spus ca "vai, de ce nu i-am spus de la inceput ca e mort paratul, ca-mi facea anulare pe taxa, asa...." si a indesat-o bine in dosar.... asta dupa ce nici nu mi-a dat voie sa-i spun ceva inainte de a se asigura ca are taxa in mana...
in ce priveste o alta cerere... nu stiu ce sa zic... de fapt, voi chiar stiti si ma puteti ajuta: speta e urmatoarea: el (paratul mort, deh!) se face vinovat de un accident... si trebuie sa plateasca niste bani... eu introduc actiune cand asta sta sa faca trei ani (prescriptia) si-l dau in judecata. Inainte de a formula cererea de chemare in jud, trimit o cerere de ancheta sociala la primaria unde locuieste omul, sperand ca-l scap de datorie... astia intarziere, prescrierea bate la usa, decid ca nu vreau sa pierd banii si-i fac cerere(5.11.2009), aflu pe 27.11, in urma adresei din 20.10.2009, la primarie, ca-i mort.... incep sa intreb in derapta si-n stanga, adica la camera notarilor, la primarie, ddespre mostenitori, vine termenul, platesc taxa si se iteste judele la mine ca -i lipsa capacitatii... ii explic si o rog sa vada toata diligentele depuse, ca l-am convocat pe ala, desi mort (mort in mai 2008!!! eu il chem prima data la convocare in sept 2008!!! ), nimeni nu ma atentioneaza (vreo ruda de-a lui!)... de unde sa stiu ca e mort... in fine, multa vorba.... cert e ca imi va respinge cererea si in mod cert voi afla cine sunt rudele astuia peste vreo cateva zile... mai pot introduce mostenitorii in cazul asta? actiunea initiala a fost depusa la limita prescrierii... voi ce ziceti???
va multumesc pentru rabdare....

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 18:46
Membru de baza
Membru de baza

Vuple, din cate stiu io, numai la CE se restituie taxa in caz de admitere in tot si daca partile fac tranzactie pana la prima infatisare, si mai cateva dar nu mi aduc aminte de chestia cu exceptia. O sa mai caut.
In ceea ce priveste introducerea in cauza a mostenitorilor, acu o luna am avut una, am cerut, ce i drept pana la primul termen, modificarea introductivei, renuntand la judecata contra mortului si introducerea in cauza si citarea succesorilor. Instanta, prin incheiere a cerut numai sa fac dovada calitatii de mostenitor.
Nu mai stiu ce sa cred.
:bere:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 21:10
Membru de baza
Membru de baza

Sa-l crezi pe Vulpe, ca daca si-a ridicat-o singura, loc de intors nu mai e.
In practica de pe la noi e cum zici tu, te lasa sa introduci mostenitorii in cauza, corect omeneste vorbind, incorect procedural.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 22:04
Membru de baza
Membru de baza

Tu jojo, de ce zici ca-i incorect procedural.
Pai, conform Art. 132. CPC - ,,(1) La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi...'',
iar
Art. 134. - ,,Este socotita ca prima zi de infatisare aceea in care partile, legal citate, pot pune concluzii''

Deci, conditiile ca sa fie prima zi de infatisare sunt
1. partile sa fie legal citate
2. partile sa fie in grad sa-si exprime pozitia -adica nu e prima sedinta, cum multi zic
Pai daca i mort cum drac sa -si exprime pozitia. Deci va putea sa dea termen pentru intregire sau modificare. Acuma problema e asta ,,va putea'' adica ...daca muschii vor...
Unde-i rolul activ si principiul adevarului.
Acuma sigur ca, daca io s berbec si tin neaparat sa ma judec cu mortul.....mi-o da ...pe exceptie.
:floare:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 22:36
Membru de baza
Membru de baza

Raz :bere: iti dau judecatorea aia care a zis, pai cum adica prima zi, cand noi suntem la al 24 -lea termen, si a respins ca floarea o exceptie de ordine publica de nulitate absoluta a actelor care, prin actiunea introductiva, se cerea sa fie modificate, pe motiv ca nu se mai poate modifica cererea, la al 24 -lea termen, dupa doi ani de judecata a cauzei :-D

Si, sa fi bucuros ca ai parte de un jude care nu respecta unificarea bla,bla, de pe link-ul pe care ti l-am dat eu, ca altfel ti se intampla la fel. :roll:

Motivarea mea este preluata de acolo.

Adica este vina ta ca ai chemat mortu' in judecata, si nu ai indicat corect adresa de domiciliu a paratului, acesta fiind citat la alta adresa decat "Cimitirul Reinvierea Sigura".

Asa ca onorata, zice, ai gresit, plateste si, ii chemi in judecata pe mostenitori in alta actiune.

Pe de alta parte unificarea solutiei s-a facut cu motivarea ca: da, in cazul in care paratul este in viata la data introducerii actiunii si moare pana la primul termen, este permisa inlocuirea acestuia cu succesorii lui, care vor fi introdusi in cauza, la cererea reclamantului.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 12 Feb 2010, 22:47
Membru de baza
Membru de baza

Pai si alea absolute si de ordine publica nu se pot pune pana la inchiderea dezbaterilor? 105 sau 108 parca. Sau iar mai este ceva dat pe la CSM.
Vezi si tu ca am postat la ,,dati de stire'' ca mi se pare ca nici intre ei nu se inteleg. :-D

Si ca sa vorbim pe text
Art. 243. - (1) Judecata pricinilor se suspenda de drept:
1. prin moartea uneia din parti, afara de cazul cand partea interesata cere termen pentru introducerea in judecata a mostenitorilor

Adica chiar si in cazul in care nu suntem in situatia de prima zi de infatisare, partea interesata poate sa ceara termen pentru modificarea cererii prin introducere a mostenitorilor daca una dintre parti o murit, deci cu atat mai mult daca nu suntem la prima zi de infatisare, altfel, daca nu o cere , in primul caz judecata se suspenda de drept, iar in al doilea caz se respinge ca nefondata fiind indreptata impotriva unei persoane care nu poate avea drepturi si obligatii.

Si sa punem si situatia in care moare relamantul, pana la primul termen sa zicem, iar paratul face intampinare si reconventionala. Adica ce, nu poate sa transeze litigiul contra mostenitorilor? Si dac i valabil la parat de ce nu si la reclamant, ca in civil partile-s de pe pozitii de egalitate din cate mai tin minte de la teoria generala.

Acuma chiar sa citesc nu ma invata CSM ul, ca am invata de mult.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 13 Feb 2010, 00:37
Membru de baza
Membru de baza

:bere: :bere: :bere:

Bine, bine, ai dreptate, dar CSM-ul nu te invata pe tine cum sa citesti, tragedia este ca-i invata pe judecatori, cu titlu obligatoriu, cum sa citeasca toti la fel, si de regula nu prea seamana cu ce poate sa citesca si nea Gheo de pe strada care are doar un elementar bun simt. :roll:

Asta este si motivul de ce iti vine cateodata sa faci chestia aia cu teapa. :-x

Ca nu conteaza ce speta ai si ce probatoriu ai administrat, daca el citeste in Minuta ca seamana cu ce scrie acolo, asa spune, desi unele guri mai slobode spun ca deja sunt motivate asa cum s-a dispus in minutele minune, in Ecris, si doar se completeaza cu numele partilor. :roll:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 15 Feb 2010, 22:25
Membru Junior
Membru Junior

Parerea mea e ca poate face o cerere de restituire a taxei motivat de faptul ca cererea a fost respinsa pe exceptie si nu sa intrat pe judecarea fondului. (la ghici)
Pe fond trebuie verificat daca cererea este prescrisa sau nu, si pot fi chemati in judecata mostenitorii

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. parat decedat

tantza

1

284

14 Feb 2008, 16:47

attorneyatlaw Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. actiune in pretentii

august

10

597

09 Noi 2005, 15:07

august Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. amandare parat pt neprezentare??!!

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2 ]

myado

18

969

31 Oct 2006, 12:17

myado Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. parat fara adresa ???

12345

2

449

31 Iul 2008, 17:29

12345 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Persoana juridica - parat?

airina

1

109

09 Noi 2009, 22:47

kynes Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• Punere in posesie teren in plus la masuratoare cadastrala - Scris de Andrei in Civil la 12 Feb, 13:27
  • Contestatie RATB - Scris de ion in Contencios Administrativ la 11 Feb, 22:22
  • Represiunea nedreaptă - Scris de X-ulescu in Penal la 11 Feb, 22:04
  • aspectul clauzei penale intr un contract de imprumut??? - Scris de mihailov in Consulta un avocat la 11 Feb, 21:26
  • nedumerire - Scris de arisalex58 in Civil la 11 Feb, 19:50
  • penal - Scris de stoikitza86 in Penal la 10 Feb, 22:25
  • revenire la lucru dupa cic - Scris de administrator in Muncii la 10 Feb, 19:11
  • ingrijiri medicale - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 18:40
  • doresc un raspuns cat mai urgent! - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 17:24
  • testament ce nu poate fi atacat - Scris de angela-dontu in Succesiuni la 10 Feb, 16:59
  • plangere impotriva unui judecator - Scris de Ghe-R in Penal la 10 Feb, 16:55
  • anulare contract de v-c, datorii banci - Scris de Eugen Z in Civil la 10 Feb, 16:50
  • formula recuperare taxa auto - persoana juridica - Scris de Holly-Erin in Drept Societar la 10 Feb, 16:46
  • procedura recunoastere minor - Scris de xena-1 in Familiei la 10 Feb, 16:39
  • uzucapiune si nuliate absoluta contract de vanzare - Scris de ramonta in Civil la 10 Feb, 16:36
  • Amenda casa de marcat , agentie imobiliara - Scris de Laura Duca in Contabilitate la 10 Feb, 16:32
  • Nelamuriri infiintare SRL - Scris de Plesan-wic in Drept Societar la 10 Feb, 16:31
  • Problema despagubire RCA - Scris de ionutm in Asigurari la 10 Feb, 15:50
  • iesire din tara minor fara parinti - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:03
  • acord tata - Scris de Cuculis in Familiei la 10 Feb, 15:02
  • Concubinaj - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:01
  • Citat sa ma prezint la Politie - Scris de Aioanei Costel in Penal la 10 Feb, 14:12
  • depunere intampinare ca intervenient - Scris de constanta in Procedura Civila la 10 Feb, 14:00
  • inselare consumator - pret mai mare la casa de marcat - Scris de Liz1979 in Civil la 10 Feb, 13:58
  • amenzi neachitate - Scris de elvis in Contencios Administrativ la 10 Feb, 13:44
  • Neplata pensie de intretinere - Scris de ionita mihaela in Familiei la 10 Feb, 11:59
  • OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fisca - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 10 Feb, 11:58
  • drept la indemnizatia pentru crestere copil - Scris de mikerinos in Muncii la 10 Feb, 11:42
  • presupus furt - Scris de in Penal la 10 Feb, 11:35
  • plata cota parte caldura, desi am centrala proprie - Scris de Lorrry_27 in Civil la 10 Feb, 11:26
  • firma executata silit, recuperare restante salariale - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:23
  • desfiintare post, angajat in CO - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:17
  • drept la salarii compensatorii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:14
  • rovinieta - 4 amenzi dupa 6 luni - Scris de yin-yang in Contencios Administrativ la 10 Feb, 11:11
  • Interpretare Codul Muncii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:00
  • Urgent - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 10:36
  • cererea de gratiere - Scris de florica a in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:27
  • cererea de gratiere - Scris de mirabela1900 in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:26
  • gratiere presedentiala - Scris de ylenia in Penal la 9 Feb, 20:31
  • teapa pe okazii.ro - Scris de legally in Civil la 9 Feb, 18:38
  • Recuperare creante. Executare silita - Scris de C_A_Coltuc in Executare silita la 9 Feb, 18:23
  • Dizolvare srl asociat unic - Scris de in Consulta un avocat la 9 Feb, 17:24
  • vanzare autorurism - Scris de edera-s in Civil la 9 Feb, 17:04
  • venituri din chirii - Scris de MyhaelaSandu in Contabilitate la 9 Feb, 16:53
  • restante salariale - Scris de MaurD in Lichidare - Reorganizare la 9 Feb, 16:47
  • prescriere datorii la stat,suspendare activitate srl - Scris de sorinf in Contencios Administrativ la 9 Feb, 16:47
  • offshore - preluare firma cu datorii - Scris de Helen_M in Drept Societar la 9 Feb, 16:36
  • firma cu datorii, actiune in raspundere a administratorului - Scris de boss-1970 in Drept Societar la 9 Feb, 16:33
  • inregistrari contabile - Scris de kristinel-83 in Contabilitate la 9 Feb, 16:21
  • nume, divort - Scris de just-me in Familiei la 9 Feb, 14:58
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online: