|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
mmc
|
Subiectul mesajului: paguba Scris: 12 Iun 2009, 13:34 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Un autovehicul a intrat in gard creindu-mi o paguba.Firma de asigurare mi-a comunicat ca si valoare de despagubire o suma mai mica decat valoarea prejudiciului creat.Pentru a mi se repara prejudiciul trebuie sa dau in judecata firma de asigurare? Inainte de a da in judecata firma de asigurare trebuie sa fac o expertiza tehnica care sa indice valoarea exacta a prejudiciului?
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Scris: 12 Iun 2009, 22:19 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Faceti o actiune impotriva vinovatului cu chemarea societatii de asigurare in garantie.
Evaluarea pagubelor o sa fie facuta printr-o evaluare ceruta de instanta dar pe care va trebui sa o platiti dvs., existand posibilitatea ca la castigarea procesului sa va recuperati cheltuielile de judecata.
Orice evaluare facuta de un evaluator angajat de dvs. nu o sa fie luata in considerare de instanta.
Acum, in primul rand trebuie sa angajati un avocat care sa formuleze actiunea si sa faca toate actele necesare.

_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iun 2009, 17:08 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Eu zic sa chemi in judecata atat pe vinovatul de producerea pagubei, cat si societatea de asigurare, ca parati. Nu in solidar, ca nu e solidaritate, dar pe amandoi co-paratii.
Daca ti-ar fi busit masina, era intr-adevar mai nasol sa chemi in judecata doar asiguratorul pentru ca astia au niste norme de calcul a valorii reale a masinii (tinand cont de uzura etc., si care sunt respectate si de experti) care fac ca de multe ori despagubirea primita sa fie mult mai mica decat costul reparatiei pe care a trebuit sa-l platesti tu...
Cum tie ti-au daramat gardul, nu ai o astfel de problema, valoarea pagubei va fi stabilita prin expertiza judiciara.
Nu e o idee buna sa-l dai in judecata pe vinovat si sa-l chemi in garantie pe asigurator...
In primul rand, eu te-as pune sa timbrezi de doua ori (atat cererea principala cat si cererea de chemare in garantie).
In al doilea rand, tinand cont de ce inseamna chemarea in garantie (chemarea in judecata a celui impotriva caruia te-ai putea indrepta daca ai cadea in pretentii), ar urma ca, daca ti se admite cererea impotriva vinovatului, sa ti se respinga cererea de chemare in garantie a asiguratorului, pentru ca nu ai cazut in pretentii...
Interesul tau e sa obtii o hotarare impotriva asiguratorului, care e intotdeauna solvabil si usor de executat...[/b]
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ionutz_b
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Iun 2009, 18:59 |
|
| Membru Junior |
 |
Membru din: 20 Iun 2009, 13:00 Mesaje: 57 Localitate: Bucuresti
|
|
Kynes are dreptate.
ARTICOLUL 42 Legea 136/1995
Drepturile persoanelor pagubite se vor exercita impotriva celor raspunzatori de producerea pagubei.
Asiguratorul poate fi chemat in judecata de persoanele pagubite in limitele obligatiilor ce-i revin acestuia din contractul de asigurare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Iun 2009, 19:43 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
articolul ala cred ca s-a modificat de muuult...
ultima data cand am verificat eu legea 136, drepturile persoanelor pagubite se exercitau direct impotriva asiguratorului de raspundere civila cu citarea persoanei vinovate in calitate de intervenient fortat.
Insa nu cred ca dispozitia speciala din legea 136 inlatura raspunderea vinovatului potrivit dreptului comun...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ionutz_b
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Iun 2009, 08:45 |
|
| Membru Junior |
 |
Membru din: 20 Iun 2009, 13:00 Mesaje: 57 Localitate: Bucuresti
|
da. Tu esti pentru contra. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
kil
|
Subiectul mesajului: Re: paguba Scris: 20 Iul 2009, 20:33 |
|
| Curios |
 |
|
|
Buna seara am si eu o intrebare, in cazul in care o masina a intrat pe contrasens si a intrat in coliziune cu masina mea accidentandandu-n pe mine si pe sotul meu eu fiind internata in baia mare iar sotul in cluj pentru operatie, domnul cu dacia care a intrat frontal in masina noastra se crede a fi consumat bauturi alcoolice, si i-a preluat probe de sange in vederea stabilirii alcolemiei. As dori sa stiu daca asigurarea daciei va suporta costurile integrale a masinei noastre avariate in proportie de 70 % si binenteles daunele morale,mentionez ca ambele autoturizme au asigurare rca . multumesc anticipat!
|
|
| Sus |
|
 |
|
stefy
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Aug 2009, 18:40 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Raspunderea obligatorie va acoperi prejudiciul astfel :
= se calculeaza valoarea reala a masinii la data accidentului
= se verifica daca a avut loc dauna totala (valoarea reparatiilor depaseste valoarea reala a masinii la momentul accidentului)
= se va plati reparatia masinii sau - in caz de dauna totala - se va achita o anumita suma conform normelor legale emise de CSA
= se vor acoperi cheltuieli ocazionate de spitalizare, daune morale, etc, conform normelor CSA
|
|
| Sus |
|
 |
|
mmc
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 08:12 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
In concluzie trebuie sa promovez o actiune in pretentii impotriva atat a asiguratorului cat si a celui care a provocat accidentul?
|
|
| Sus |
|
 |
|
mmc
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 08:19 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Daca are cineva un model de actiune si cat se plateste taxa de timbru?
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 13:26 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Mai intai adreseaza-te asiguratorului cu o cerere in despagubire, poate va intelegeti pe cale amiabila.
Daca nu (cu daunele morale e mai complicat), ii dai in judecata dupa aia...
|
|
| Sus |
|
 |
|
mmc
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 08:40 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Si daca nu ne intelegem fac o actiune in despagubire impotriva celor doi sau o actiune in pretentii?
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 09:11 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Pai tot aia e... Generic, e vorba de o actiune in pretentii, pretentiile fiind reprezentate de despagubirile pentru paguba creata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
mmc
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 09:23 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Si taxa de timbru cat se plateste?
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 09:29 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
La valoare.
Cat vrei sa ceri despagubiri?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 42 utilizatori neinregistrati
|
|