|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/346 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
tibik
|
Subiectul mesajului: PACE (prin justitie) sau RAZBOI (intrare in forta) Scris: 22 Apr 2006, 00:40 |
|
|
|
|
O persoana (dracun gol golut) a facut cu mine un contrat de inchiriere scris de mana, cu martori, fara nici o clauza, pe durata unui an de zile (fix un an). S-a scurs anul, dar pentru ca acolo nu statea nimeni si ca sa nu fie curtea parasita am considerat (prost zic eu acuma) ca este in interesul ambelor parti sa o las in continuare sa stea, dar fara a mai face vreun contract sau ceva de genul acesta. Dupa 3 ani (in total 4 de cand sta acolo) vine si ma roaga sa fac o declaratie (chiar asa se si numeste) la notariat in care sa spun doar ca sunt de acord sa stea acolo, fara contract, fara limita timp, fara pret, fara ceva de genul acesta. Evident ca prostia nu are limita si dau la notar respectiva declaratie. Acum, dupa aproximativ 1 an de la acea declaratie m-am hotarat sa ma mut la curte si evident ca persoana respectiva nu mai vrea sa plece. Am rugat-o, am atentionat-o asupra a fel de fel de probleme ce decurg din faptul ca nu vrea sa plece etc. si nici gand. Ba mai rau: si-a adus si jumatatea. Am fost la notar si am dat o declaratie prin care mi-am precizat dorinta ca respectiva persoana sa nu mai locuiasca acolo. Am fost si la judecatorul executoresc pentru o notificare prin care sa o instiintez ca trebuie sa-si ia lucrurile si sa plece. Stiu ce urmeaza: actiune in instanta pentru evacuare. DAR este oare necesara? Daca intru in casa mea si ii scot lucrurile in strada ce poate sa faca? Si daca face pe care acte se bazeaza? Sau pe ce legi? Unde scrie ca daca am un musafir si il las sa doarma intr-o camera 4 ani si m-am sucit la 180 grade si nu mai vreau sa stea la mine in casa trebuie tot tamtamul asta cu politie, executori, instanta etc. (+ nervi)? Precizari utile: NU exista chitanta pentru banii pe care i-am primit in primul an de la respactiva persoana. NU exista martori ca am luat banii. (Nu zic ca nu a dat nici un ban dar pt. cei 5 ani nu a platit nici un an, mi-a fost mila si am lasat-o. CONCLUZIE: NO MERCY). Nu are mutatie facuta acolo (adresa din buletin este cu totul alta). Multumesc celuicelei ce a avut rabdarea sa citeasca asta si multumesc anticipat pentru vreun raspuns, indicatie, parere sau comentariu din care sa rezulte: PACE (prin justitie) sau RAZBOI (intrare in forta)!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
lawprofile
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Apr 2006, 08:13 |
|
|
|
|
la o prma citire as spune urmatorul lucru:
daca in acea declaratie initiala la notar scrie ca il lasi sa stea acolo fara contract inseamna ca partile n-au vrut sa se angajeze juridic si deci nu exista nici un contract.in aceste conditii introduci o actiune posesorie ca sa-l scoti de acolo.in subsidiar, daca instanta considera totusi ca a existat un contract, poati invoca in fata instantei art 480 c.civ. care protejeaza dreptul tau de proprietate pt ca un contract de comodat nu poate dura vesnic.vezi ca daca te bazezi exlusiv pe acest din urma aspect termenul de prescriptie este de trei ani de la data cand ai dat declaratia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
tibik
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Apr 2006, 09:12 |
|
|
|
|
In prima declaratie scrie doar atat: nEu .... sunt de acord ca .... sa locuiasca si sa administreze imobilul din ...... . Dau prezenta declaratie pt. ai folosi unde este necesar."
In cea de-a 2-a scrie: "eu .... declar ca nu mai sunt de acord ca .... sa locuiasca si sa administreze imobilul din .... ."
|
|
| Sus |
|
 |
|
lawprofile
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Apr 2006, 09:28 |
|
|
|
|
din punctul meu de vedere tu ai denuntat unilateral contractul astfel ca nu mai are temei sa stea acolo.cred ca actiunea in revendicare ar fi solutia
|
|
| Sus |
|
 |
|
Han_solo
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Apr 2006, 10:31 |
|
| Membru nou |
 |
 |
Membru din: 05 Ian 2006, 13:00 Mesaje: 26 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
In nici un caz nu te sfatuiesc sa intri cu forta , te poti trezi si cu plangere la politie pentru furt, distrugere etc, mai bine incerarca sa discuti pe cale amiabila sa plece de buna voie pentru ca in caz de proces in mod cert va pierde si va pierde in cazul asta mult mai mult (cheltuieli , daune etc.) .
_________________ bleahhhh !
|
|
| Sus |
|
 |
|
aho
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Apr 2006, 10:19 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Si daca face ord. presed. ptr. a evacua partenerul, acesta locuieste fara niciun titlu, nu va avea un motiv sa plece si ea ?!
Parerea mea : actiune in revendicare, cum a zis amicul L, dar impotriva ambilor, si ord. presedentiala ptr. evacuarea el-ului, cu privire la care tu n-ai consimtit niciun drept locativ.
|
|
| Sus |
|
 |
|
luc4s
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Apr 2006, 15:51 |
|
| Membru senior |
 |
|
Han_solo scrie: , te poti trezi si cu plangere la politie pentru furt, distrugere etc .
Si chiar violare de domiciliu.
Legea ocroteste pe detinatorul de fapt al locuintei, indiferent cat de precar e titlul sau.
-actiune in revendicare
|
|
| Sus |
|
 |
|
Han_solo
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Apr 2006, 17:14 |
|
| Membru nou |
 |
 |
Membru din: 05 Ian 2006, 13:00 Mesaje: 26 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
Dar daca e sa pleci la razboi mai inainte cheama si politia .... ii poate amenda pentru faptul ca locuiesc fara forme legale ... desi e mult mai bine sa rezolvi pe cale amiabila ... ia-ti un avocat sa te sfatuiasca , intalneste-te cu ei si expunele variantele pe care le au ...
_________________ bleahhhh !
|
|
| Sus |
|
 |
|
dinubocos
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Apr 2006, 19:02 |
|
|
|
|
Eu le-as trimite o somatie sa paraseasca spatiul, i-as pune in intarziere si le-as comunica cum ca voi cere 100 RON pentru fiecare zi in care mai raman in spatiu! Poate ii"sensibilizezi."
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 43 utilizatori neinregistrati
|
|