|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje/486 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Bety
|
Subiectul mesajului: onorariu avocat Scris: 05 Apr 2009, 21:51 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
|
Pentru anularea unui contract vinzare -cumparare pentru o casa in valoare de 120.000 ron , cit costa onorariu unui avocat.Bunica a facut mamei mele un contract si sora mamei a dat-o pe mama in judecata.Vrem sa punem avocat dar am inteles ca onorariu este mare. Va multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
KKK
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 22:39 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
intre 500 si 1000 euro. depinde si de temeinicia motivelor de nulitate, precum si de prestanta avocatului.
|
|
| Sus |
|
 |
|
himera
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 22:39 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
depinde de locul in care se afla bunul, de experienta avocatului, de complexitatea litigiului, de veniturile dumneavoastra
_________________ suum cuique tribuere
|
|
| Sus |
|
 |
|
KKK
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 22:42 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
himera scrie: depinde (...) de veniturile dumneavoastra
yeah, right!
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 22:52 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
KKK scrie: himera scrie: depinde (...) de veniturile dumneavoastra yeah, right!

|
|
| Sus |
|
 |
|
himera
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 22:54 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
scuzati-ma dar asa scrie in statutul profesiei ...acum ca nu se aplica asta ii altceva, eu am evidentiat criteriile in functie de care un avocat isi stabileste onorariul.
_________________ suum cuique tribuere
|
|
| Sus |
|
 |
|
KKK
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2009, 23:35 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
de acord cu tine.
dar justitiabilul nu a intrebat cum spune la statut despre stabilirea onorariului.
Imi aduc aminte de un banc foarte cunoscut
Un avocat isi trimite fiul la facultatea de drept. Fiul devine avocat si tatal ii incredinteaza un proces. Fiul castiga procesul si ii spune mandru tatalui: Tata, eu am rezolvat intr-o clipa cazul pe care tu n-ai reusit sa-l rezolvi in 4 ani. Tatal ii raspunde: dar eu din acest proces te-am tinut 4 ani la facultate.
|
|
| Sus |
|
 |
|
escu
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2009, 17:34 |
|
| Membru nou |
 |
 |
Membru din: 24 Mar 2009, 13:00 Mesaje: 11 Localitate: Bucuresti
|
|
KKK, nu mai dezinforma justițiabilii. Poate că ăla e onorariul practicat de tine pentru un astfel de contract. În niciun caz de toți avocații.
Stimată doamnă, onorariul avocaților se negociază cu clientul și se stabilește liber. El poate fi de la 1 milion până la cât de mult vrea avocatul. Fiecare avocat își face prețul său legat de valoarea contractului, dificultatea cazului, volumul de muncă pe care-l presupune, gradul de ocupare a timpului său profesional, veniturile clientului etc.
Nu avem mercurial pe piața avocaturii. Nimeni nu ne poate obliga să luăm mai puțin sau mai mult, suntem liberi să cerem onorariul pe care-l socotim noi potrivit.
Dar nici dvs nu sunteți obligați să acceptați acel onorariu dacă nu vi-l permiteți. Asta nu înseamnă că ne puteți obliga la vreun onorariu mai miuc. Ci doar că puteti să căutați un alt avocat, care să se mulțumească cu mai puțin.
Există în practica noastră, a avocaților, obișnuința ca atunci când urmărim recuperarea unor sume importante ptr client să proporționalizăm cuantumul onorariului nostru la 5-10% din valoarea de recuperat. Dar nu e scris pe nucăieri că așa trebuie să fie, doar că s-a fiormat această marjă de apreciere.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
Bety
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2009, 18:36 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
|
Va multumesc tuturor. Am inteles explicatia si sfaturile voastre si le consider plauzibile .
|
|
| Sus |
|
 |
|
KKK
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2009, 20:01 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
escu scrie: KKK, nu mai dezinforma justițiabilii. Poate că ăla e onorariul practicat de tine pentru un astfel de contract. În niciun caz de toți avocații.
Fugi si cand la alta usa. Poate gasesti vreun credul pe acolo.
Daca luam ultimii 10 clienti, persoane fizice, cu cati ai negociat direct contractul?
cat le spui atata iti da sau se duce la altul. nu se negociaza nimic.
|
|
| Sus |
|
 |
|
escu
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2009, 22:09 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
|
Kkk, nu vreau să intru într-o polemică pe această temă cu tine.
Nu e important ce onorarii practic eu ori alți doi confrați.
Ceea ce este important e să înțeleagă clienții că nu există sume prestabilite când vine vorba de onorarii. Că pe noi nu ne obligă Baroul la anumite onorarii.
Or, spunând între 500 și 1000 de euro, tu formai o convingere greșită persoanei care a întrebat, cum că există un maxim al onorariilor pe o anumită problematică juridică. Ceea ce era fals.
Dacă ai fi spus ”eu iau între 500 și 1000 euro” nu aș fi avut nimic de comentat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2009, 22:26 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
escu scrie: Kkk, nu vreau să intru într-o polemică pe această temă cu tine. Nu e important ce onorarii practic eu ori alți doi confrați. Ceea ce este important e să înțeleagă clienții că nu există sume prestabilite când vine vorba de onorarii. Că pe noi nu ne obligă Baroul la anumite onorarii. Or, spunând între 500 și 1000 de euro, tu formai o convingere greșită persoanei care a întrebat, cum că există un maxim al onorariilor pe o anumită problematică juridică. Ceea ce era fals. Dacă ai fi spus ”eu iau între 500 și 1000 euro” nu aș fi avut nimic de comentat.
interesant ca te deranjeaza "maximum" insa nu te legi de "minimum" 
|
|
| Sus |
|
 |
|
escu
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Apr 2009, 01:01 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
|
Agenda, am dat un minim. Cel care o amuză pe serafim atât. Și care nu este onorariul meu minim. Repet, nu vorbesc la particular, ci la general.
Minimul este stabilit prin decizie de organele profesiei de avocat.
Serafim, ești cumva consilier juridic? (nu te întreb decât ca să știu dacă ești aceeași persoană cu cea de pe un alt site juridic)
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 36 utilizatori neinregistrati
|
|