|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
kko
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2005, 19:01 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Nu cunosc care sunt demersurile necesare in Bucuresti pentru intabularea unei constructii vechi in CF.
Ma gandesc ca pentru acel imobil trebuie sa existe un plan al constructiei fiind posibila apelarea la o institutie specializata si autorizata in lucrari tehnice de cadastru pentru efectuarea masuratorilor si stabilirea datelor cadastrale ale podului ca apartament de sine statator in vederea desprinderii lui din coproprietate.
Insa mai intai trebuie deschisa cartea funciara colectiva pentru intreg imobilul (conf. L 7/1996)si stabilirea intregii suprafete construite + cotele parti din coproprietate aferente celor 2 ap.; rectificarea/modificarea corespunzatoare a cartilor funciare aferente celor 2 apartamente (prin inscrierea cotelor comune aferente ). Abia dupa aceea se poate intocmi inscrisul notarial prin care prietenul tau poate obtine podul in proprietate exclusiva (prin desprinderea acestei parcele/apartament din ceea ce este in coproprietate fortata si cu acordul ambilor proprietari) Este o parere.
Poate ca exista si vreo alta solutie mai simplificata
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
ainsof
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2005, 08:43 |
|
|
|
|
Constructia asta nu este deloc intabulata in CF?
Sau se pune numai problema compartimentarii si a situatiei podului?
|
|
| Sus |
|
 |
|
croc
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Sep 2005, 19:59 |
|
Membru din: 25 Apr 2004, 13:00 Mesaje: 1907 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
mie mi-a pus problema proprietarul apartamentului de la etaj;
acesta are intabulat dreptul sau de proprietate asupra apartamentului sau.
|
|
| Sus |
|
 |
|
iulia-lex
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Sep 2005, 20:35 |
|
|
|
|
Daca am considera ca podul este o cladire, ori parte a unei cladiri, se pune problema unei autorizatii de construire, certificate de urbanism, chestii de genul acesta. Deci poti eventual sa intrebi la primarie la autorizarea constructiilor. Stiu ca e deja construit dar e o modalitate de a incasa bani pt primarii. Eu am vazut ca se procedeaza in acest fel daca, de exemplu, cumparatorul dobandeste o casa dar in curte, vanzatorul si-a mai facut si o bucatarie de vara care nu este intabulata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 34 utilizatori neinregistrati
|
|