|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/1338 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Neplata pensie de intretinere Scris: 18 Mar 2011, 15:21 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua. Ma numesc Mihaela ,am si eu o intebare daca se poate. Am divortat in anul 2003 de sotul meu, din aceasta casatorie a rezultat o fetita care acum este in varsta de 9 ani, minora este in grija mea si el trbuie sa achite pensia de intretinere in cuantum de 100 lei, cu toate ca am hotarare judecatoreasca si m am la circa de politie de care apartin am facut si plangere penala, fostul sot nu a mai platit de un 14 luni pensia alimentara. cei de la circa de politie am senzatia ca nu ia in serios traba asta, probabli nu este un caz de impartanta si sunt plasata de colo colo. Nu stiu ce sa fac in cazul acesta, unde sa ma duc,cine trebuie sa se ocupe plangerile art.305 cod penal care spune" Neplata neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,se pedepseşte, cu amenda sau cu 2 ani de inchisoare" la mine au trecut 14 luni si am o plangere facuta in luna a 8 anul 2010 si inca una am facut-o in luna februarie 2011. Sper sa mi luati in considerare mesajul si sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. Va multumesc anticipat
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
smill
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 18 Mar 2011, 15:36 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Stimata Doamna, aveti o hotarare definitiva si irevocabila in care sa fie specificat faptul ca sotul este obligat la plata pensiei in cuantum de X lei? Daca da, mergeti la un executor si cereti sa il execute.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 18 Mar 2011, 16:37 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
As dori sa stiu unde ma pot adresa pentru un executor in Bucuresti si cat m-ar costa. Multumesc inca odata
|
|
| Sus |
|
 |
|
MIOARA
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 22 Mar 2011, 14:06 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Draga Mihaela,
Cred ca mai bine astepti sa iti plateasca pensia decat sa mergi la un executor in Bucuresti(probabil in procente iti ia destul).Asta in cazul in care sti sigur ca are ce sa ii execute,ca altfel iti cheltuiesi banii degeaba.La ce sectie de politie ai mers?
|
|
| Sus |
|
 |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 23 Mar 2011, 15:50 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua Eu am fost la circa de politie de care apartin, sectia 15 sector 4 Bucuresti . Politistul care se ocupa de caz mi-a dat un nr. de telefon la care nu raspunde niciodata si daca ma duc la sectie nu este de gasit. As putea sa ma duc direct la Parchetul de pe langa Judecatoria sector 4 sa fac o plangere penala. Multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 23 Mar 2011, 23:35 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2009 Localitate: Bucuresti
|
|
ii stiam putin mai seriosi pe cei de la S 15.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 27 Mar 2011, 16:34 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Nu stiu ce se intampla cu cei de la sectia 15 pana acum 2 ani cand am mai avut aceeasi problema dar s-a rezolvat cat de cat mai repede sau macar primeam un telefon sa mi spuna ca au discutat cu fostul sot, dar culme cand ii caut eu pe domnii politisti nu sunt de gasit dar cand mi se plateste pensia alimentara tot dupa 10-12 luni ma suna de parca as pleca din tara, pentru a-mi retrage plangerea bineanteles.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 14 Aug 2011, 21:37 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua Am fost pe data de 11.08.2011 la sectia 15 politie si cel care se ocupa de dosar mi a spus ca a vorbit cu fostul sot si i a spus ca el nu are bani sa mi plateasca pensia alinentara care acum este restant 17 luni,pentru ca el nu are nici un venit, dar eu stiu ca lucreaza la o firma de taxi asta ar insemna ca lucreaza fara forme legale deci se considera ca sunt "venituri ilicite ". Intrebare: daca el justifica intr-un fel sau altul ca nu are nici un venit, aceta este scutit la plata pensiei alimentare (plata s a stabilit prin hotarare judecatoreasca si irevocabila la minimul pe economie). Va multumesc anticipat
|
|
| Sus |
|
 |
|
ionita mihaela
|
Subiectul mesajului: Re: Neplata pensie de intretinere Scris: 10 Feb 2012, 11:59 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua Sunt foarte dezamagita, pentru faptul ca in tara noastra nu se respecta o hotarare judecatoreasca. ma zbat cu aceeasi problema "Neplata pensiei alimentara" ,probabil nu este asa de important sunt alte lucruri mai grave, ce sa zic de 2 ani nu a mai platit, am depus acte la parchetul de pe langa judecatoria sector 4, la politie sectia 15 ,dar nimic. Cei de la sectia 15 mi au spus pe un ton asa de parca nu ar fi platiti si pentru asa ceva, citez " - Dar ce doamna! Ce vreti sa facem si noi, sa lasam cazurile de talhariisi altele ,pentru dumneavoastra.Nu cred ca am fost exagerata cand m am dus sa intreb ce s a mai intamplat cu palangerile mele, prima am depus-o in luna august 2010 si mai am pentru ca ultima data m au chemat sa mai scriu o hartie.Domnilor de la politie le-a luat un an sa scoata o fisa fiscala sa vada daca este sau nu angajat ,eu le-am spus unde lucreaza dar dupa un an au venit sa mi confirme faptul ca el lucreaza. Astazi 10.02.2012 am sunat la domnul care se ocupa de dosar, dar surpriza dulmealui nu se mai ocupa de caz, asa ca probabil ca va fi altcineva si o vom lua de la capat. am fost la tribunal si cei de acolo mi- au spus daca am hotararea judecatoreasca cei de la politie trbuie sa-si faca treaba. Cei de la circa 15 mi-au spus ca asteapta raspuns de la cei de la parchet si ca dureaza 6 luni ,dar eu am de aproape 2 ani. Nu stiu ce sa fac nu-mi permit avocat sa platesc,in luna noiembrie am ramas fara serviciu si abia mi-am gasit, am fetita de 10 ani creste ii raman hainele mici,s-au rupt cizmele a trebuit sa i cumpar, la scoala se descurca foarte bine trebiue sa i dau bani sa participe la concursurile de matematica si romana, nu zic neaparat asta asa dar eu ca mama ma gandesc zi de zi cum sa-i fac copilaria fericita fara lipsuri, oare chiar asa de greu este sa dai pe luna 118 lei,cat este alocatia,sunt foarte multi in situatia asta.Poate multi ar spuna ca stau in banii care ar trebuii sa-i dea, dar sunt drepturile copilului dobandite prin hotarare judecatoreasca irevocabila. Eu sper sa mearga treaba mai bine in justitie si sa se respecte mai mult legile,si nu numai. Va multumesc
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 32 utilizatori neinregistrati
|
|