|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/270 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
marriadellia
|
Subiectul mesajului: nemotivata, dar de ce?HELP! Scris: 13 Iun 2005, 13:58 |
|
| Membru activ |
 |
|
Dupa cum multi stiti deja, sunt in litigiu de munca. Am castigat in Tribunal, dar institutia unde lucrez a formulat recurs la Curtea de Apel...
Am primit citatia, si am fost la proces pe data de 2.06., instiintand seful direct ca am citatie si trecand si in programul zilnic de munca acest lucru. Seful meu m-a pontat nemotivat in ziua respectiva spunand ca aveam obligatia sa fac cerere de concediu.
NU INTELEG: din moment ce ma judec cu angajatorul, primind citatia... de ce trebuia sa-mi iau o zi din concediu, pentru ca nu eu am facut recurs, ci ei!, neavand avocat angajat, trebuia sa ma duc sa-mi apar interesele impotriva lor.
Ajutati-ma, ce am de facut?
va rog, e urgent 
|
|
| Sus |
|
 |
|
flores
|
Subiectul mesajului: nemotivata, dar de ce?HELP! Scris: 13 Iun 2005, 15:34 |
|
|
|
|
Nu stiu ce reprezinta "institutia", dar pentru societati comerciale, in ROI se poate prevedea ca salariatul sa aiba zi libera pt. a se prezenta in instanta. Tb. sa verifici. Oricum mai cercetez...
|
|
| Sus |
|
 |
|
marriadellia
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Iun 2005, 07:51 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Institutia este de stat. Exista un art. de lege prin care se stipuleaza faptul ca ceea ce mi se intampla este obstructie pentru apararea intereselor?
|
|
| Sus |
|
 |
|
murik
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Iun 2005, 23:20 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Fa o copie dupa citatie, preda-o Biroului Resurse Umane / Personal, si cu acest act doveditor institutia este obligata a te lasa a participa la proces (actul de infaptuire a justitiei si neobstructionarea acesteia) si vei fi pontata si platita ca atare. In definitiv, sa nu uitam: Ai fost CITATA !!! Si nu intr-un proces civil oarecare, unde ai avea interese personale care nu privesc institutia in cauza, dimpotriva. O sa caut si art. de lege in acest sens.
Din experienta, personal consider ca cca 70-80% din litigiile de munca sunt solutionate in favoarea angajatului. SUCCES!
|
|
| Sus |
|
 |
|
marriadellia
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Iun 2005, 09:05 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Murik, iti multumesc mult. Inainte de proces eu am depus citatia la personal-salarizare, am instiintat seful ca am proces, am trecut in programul de lucru pe care il facem saptamanal faptul ca exista aceasta citatie si am solicitat sa fiu lasata sa plec la proces...
Comunicarea pe care am primit-o prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca "citatia" nu tine loc de invoire, cerere de concediu fara plata sau cerere de concediu de odihna si ca am fost pontata nemotivat imi arata inca o data faptul ca desi s-au schimbat "vremurile", iar sefii institutiilor raman aceeasi, mori cu dreptatea in mana, pentru ca stiu ei cum sa aplice "legea" doar de ei stiuta.
Daca poti sa-mi dai si un articol de lege as ramane indatorata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Crtistina
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Iun 2005, 13:59 |
|
|
|
|
Ca articol, cred ca poti invoca direct art. 21 din Constituie: accesul liber la justitie. Mai baga de la tine si articol 6 din CEDO, dreptul la un proces echitabil, ceea ce implica si posibilitatea prezentarii la proces.
dar pentru a invoca incalcarea drepturilor, tot in instanta trebuie sa ajungi, asa ca la urmatorul termen, pune in vedere instantei si aceasta problema. Eventual sa ai la tine o plangere scrisa, pe care sa o depui la dosar. Poate fi o dovada in sensul relei-credinte a celeilalte parti.
Apoi vezi ce urmeaza de acolo. In cel mai rau caz, ii faci sa transpire putin.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 37 utilizatori neinregistrati
|
|