|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/613 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
loredana2006
|
Subiectul mesajului: Nedumerire- Administratori societate pe actiuni Scris: 07 Feb 2007, 13:33 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Daca puteti sa-mi expuneti si mie parerile voastre in legatura cu urmatoarele situatii de fapt, va multumesc.
- Se poate desemna la o S.A. un singur administrator care sa cumuleze in acelasi timp si calitatea de actionar semnificativ?
- La o institutie financiara nebancara (IFN) S.A. in conditiile in care legea impune desemnarea unui consiliu de administratie compus din cel putin 3 membrii, daca este posibila numirea drept presedinte al Consiliului de Administratie a unui administrator neexecutiv cum ar fi un actionar semnificativ si in caz afirmativ, daca i se pot delega atributii de director general acestei persoane? Si tot aici daca presedintele Consiliului de Administratie este si director general, in ce masura va putea sa isi desfasoare aceasta activitate in baza unui contract?
|
|
| Sus |
|
 |
|
loredana2006
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2007, 08:57 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Mie nu mi-a mai raspuns nimeni.... :(
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Re: Nedumerire- Administratori societate pe actiuni Scris: 18 Sep 2007, 09:24 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
loredana2006 scrie: Daca puteti sa-mi expuneti si mie parerile voastre in legatura cu urmatoarele situatii de fapt, va multumesc.
- Se poate desemna la o S.A. un singur administrator care sa cumuleze in acelasi timp si calitatea de actionar semnificativ? - La o institutie financiara nebancara (IFN) S.A. in conditiile in care legea impune desemnarea unui consiliu de administratie compus din cel putin 3 membrii, daca este posibila numirea drept presedinte al Consiliului de Administratie a unui administrator neexecutiv cum ar fi un actionar semnificativ si in caz afirmativ, daca i se pot delega atributii de director general acestei persoane? Si tot aici daca presedintele Consiliului de Administratie este si director general, in ce masura va putea sa isi desfasoare aceasta activitate in baza unui contract?
hai sa le luam pe rand....
in principiu nu exista dispozitie legala care sa nu permita actionarului semnificativ sa fie administrator ( eu nu cunosc) darrrrrr.. nu e prea sanatos daca ai in vedere dispozitiile art. 144 ind. 3 din Legea 31/1990... cand si cum trebuie sa se abtina de la vot...
nu poti sa desemnezi un administrator in cazul in care legea te obliga sa ai minim 3 ... vezi si art. 137 al. 2 din legea nr. 31/1990
potrivit art. 143 din legea nr. 31/1990 consiliul de administratie poate delega conducerea societatii unuia sau mai multi directori...
iar potrivit al. 4 in anumite cazuri este chiar obligatoriu delegarea...
directorul desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat... nu CIM...
ce am scris eu are la baza legea 31..dar ai dispozitii speciale.. sincera sa fiu nu am avut timp sa le citesc...
dar reluam mai tarziu daca vrei...
spre exemplu...
Norma nr. 7/2006
din 01/06/2006
privind modificarile in situatia institutiilor financiare nebancare
Publicat in MOF nr. 493 - 07/06/2006
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2007, 09:31 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
am aruncat o privire pe Ordonanta 28/2006...
se aplica legea 31 ..  in mare..
si ai cateva cerinte si in OG
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
loredana2006
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Sep 2007, 11:11 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Multumesc dar intre timp m-am elucidat....:)
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 33 utilizatori neinregistrati
|
|