|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/904 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
zsozso
|
Subiectul mesajului: nedespagubire dauna Scris: 28 Sep 2007, 09:30 |
|
|
|
|
Buna..
...am si eu o intrebare.. am avut un accident in care nu sunt vinovat. Un politist a intrat in masina mea din spate. Am fost la societatea de asigurare si mi-au spus ca poate sa plateasca despagubire totala 2700 RON, care nu acopera reparatiile..., reparatii care costa mult mai mult decat o masina similara. Masina mea a fost pus la punct (vopsit exterior interior, tablarie) am cheltuit aprox 6000 de RON + cu cat am cumparat. Masina este pe firma. Politistul nu vrea sa contribuie la aceasta dauna. Eu vreau sa-l dau in judecata.
...va rog sa-mi spuneti ce parere aveti?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Melinda
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Sep 2007, 14:19 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Prima data incearca sa obtii o suma substamtial mai mare decat cea oferita de societatea de asigurare (se poate negocia), iar diferenta soliciti prin instanta de la politist.
Daca nu te poti intelege cu niciunul din ei, te sfatuiesc sa ii chemi pe amandoi in judecata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
stef
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Noi 2007, 13:51 |
|
|
|
|
valoarea maxima a despagubirii acordate este stabilita prin lege. in prezent ordinul csa 3115/2005 actualizat, daca nu ma insel.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gmihaela_21
|
Subiectul mesajului: Re: nedespagubire dauna Scris: 27 Sep 2008, 12:19 |
|
| Curios |
 |
|
zsozso scrie: Buna.. ...am si eu o intrebare.. am avut un accident in care nu sunt vinovat. Un politist a intrat in masina mea din spate. Am fost la societatea de asigurare si mi-au spus ca poate sa plateasca despagubire totala 2700 RON, care nu acopera reparatiile..., reparatii care costa mult mai mult decat o masina similara. Masina mea a fost pus la punct (vopsit exterior interior, tablarie) am cheltuit aprox 6000 de RON + cu cat am cumparat. Masina este pe firma. Politistul nu vrea sa contribuie la aceasta dauna. Eu vreau sa-l dau in judecata. ...va rog sa-mi spuneti ce parere aveti?
am si eu o problema....prietenul meu a avut un accident in 13.07.2008. circula pe o strada cu sens unic cu prioritate. din stanga i-a iesit brusc in fata de pe o straduta fara prioritate o dubita. a franat, dar nu a apucat sa opreasca si a intrat in cel cu dubita. am fost la firma de asigurari la care era asigurat cel cu dubita.......a venit un domn si a constatat daunele......dupa cateva zile ne-a anuntat ca nu o sa repare masina pentru ca este prea scump si nu merita (este un ford mondeo din n94). a zis ca o incadreaza la daune totale si ca platesc doar 6500 lei. am depus cerere pt acei bani, dar nici acum nu i-au virat in cont. intrebarea mea este daca putem da in judecata pe cel cu dubita sau asigurarile pt diferenta de suma dintre cei 6500 lei si costul total al reparatiilor? deoarece noi am ramas si fara masina cu care circulam in fiecare zi, nici nu ne-o repara, nici nu ne dau banii pe ea. masina era pusa de vanzare pe mai multe site-uri cu cateva luni inainte de accident. doar din cauza unor firme de asigurari si a unui inconstient care nu opreste la stop noi ramanem fara masina. se merita sa ii dam in judecata, avem sanse sa castigam?
daca ma puteti ajuta cu un raspuns v-as fi recunoscatoare
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
kow
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Oct 2008, 13:38 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
ordinul care reglementeaza la acest moment normele ref. la raspunderea civila obligatorie este 8/2008. de asemenea, cuantumul despagubirii acordate pentru prejudiciile produse unor autovehicule in baza politei RCA se calculeaza avand in vedere mai multe criterii cum ar fi : valoarea de piata a autovehiculului la momentul producerii accidentului, coeficientul de uzura (se calculeaza in functie de starea de intretinere a autovehicului in cauza, nr de km, etc). suma acordata nu se poate negocia, trebuie insa verificat ca aceasta suma sa fie calculata corect (adica sa fie aplicati corect coeficientii respectivi). exista cazuri in care un auto este incadrat la un coeficient mai mare de uzura decat ar trebui, de aici reies sumele mici acordate. in cazul in care societatea de asigurare a platit suma maxima prevazuta de dispozitiile legale aratate mai sus, diferenta va cadea in sarcina persoanei vinovate de producerea accidentului. plata se poate face fie amiabil, fie prin introducerea unei actiuni in pretentii in temeiul art.998-999 C.civ.
in cazul in care valoarea reparatiei depaseste valoarea asigurata sau in cazul de fata, valoarea maxima de piata a autovehiculului, se considera dauna totala. puteti solicita plata sumei maxime in cazul in care toate procedurile au fost indeplinite la societatea de asigurari. termenul de solutionare (deci de plata a despagubirilor) este stabilit conform art.36dupa cum urmeaza:
(1) Despăgubirea se efectuează de către asigurătorul RCA în maximum 15 zile de la data la care asigurătorul a definitivat investigaţia necesară evaluării sumei pe care este obligat să o plătească sau de la data la care asigurătorul a primit o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească.
(2) Asigurătorul RCA este obligat să desfăşoare investigaţia privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în condiţiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autorităţile publice. În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori asigurat, asigurătorul RCA este obligat fie:
a) să răspundă cererii părţii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigaţii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor de asigurare şi producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA; fie
b) să notifice părţii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 34 utilizatori neinregistrati
|
|