|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 22 Iul 2010, 10:17 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
articolul ala e abrogat inca din anul 1944. prin legea 319/1944.
cu vecinul tau. explica situatia... si iti explicam si noi cu se poate.
|
|
| Sus |
|
 |
|
johei
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 22 Iul 2010, 10:18 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Devil mean, presupun ca inca n-ai facut succesiuni... Este stiut ca situatia sotiei supravietuitoare era foarta proasta potrivit codului civil... Pentru a echilibra aceasta situatie, in special in conditiile in care multi soldati au cazut pe front (legea este din 1944) a aparut legea 319!
Intrebare de TGD, anul 1: ce se intampla cand o lege noua are prevederi contrare legii vechi?
Si daca textul codului civil pe care-l ai tu nu are nici o notita cum ca acest articol a fost abrogat implicit prin legea 319, cumpara-ti de urgenta un alt cod...
Iar situatia vecinului tau... eu unul habar n-am! Pot exista o multime de explicatii... terenul n-a facut parte din masa succesorala, sotia a renuntat la succesiune, nedemnitatea succesorala, etc! Sau poate ca nici n-au fost casatoriti... se mai intampla!
_________________ Cine stie sa citeasca, are oarescare avantaje.
|
|
| Sus |
|
 |
|
DevilMean
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 22 Iul 2010, 10:50 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
Se poate sa fie o eroare, o sa public articolul mai tarziu, totusi nu stiu unde se incadreaza. De asta a aparut incurcatura.
|
|
| Sus |
|
 |
|
erno
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 26 Iul 2010, 11:24 |
|
| Curios |
 |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri,dar inca tot nu m-am lamurit in ce cota parte mostenim?
|
|
| Sus |
|
 |
|
DevilMean
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 26 Iul 2010, 15:43 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
johei scrie: Iar situatia vecinului tau... eu unul habar n-am! Pot exista o multime de explicatii... terenul n-a facut parte din masa succesorala, sotia a renuntat la succesiune, nedemnitatea succesorala, etc! Sau poate ca nici n-au fost casatoriti... se mai intampla! Terenul a facut parte din masa succesorala, fiind scris in certificat ca terenul a fost mostenit de defunct prin certificatul de mostenitor al unuia din parintii sai cu partaj voluntar, adica avea o datorie cu titlu de sulta unuia dintre frati (ei fiind 7). Mai mult chiar, terenul nu s-a calculat pentru defunct, deci nu intra in masa succesorala a bunurilor comune, al ambilor soti. Nu au fost renuntatori la succesiune, nu a existat nedemnitate succesorala. Ei au fost casatoriti pentru ca ii poarta numele, au avut ambele cununii. Cert este, ca descendentul sau (fiul) a mostenit acel teren 100%.
|
|
| Sus |
|
 |
|
johei
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 26 Iul 2010, 15:49 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Trebuie sa existe ceva...
|
|
| Sus |
|
 |
|
johei
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 26 Iul 2010, 15:50 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Erno, in principiu bunica ar trebui sa primeasca 1/4, restul fiind al copiilor...
|
|
| Sus |
|
 |
|
DevilMean
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 26 Iul 2010, 16:31 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
johei scrie: Trebuie sa existe ceva... Ok, johei, o sa ma rog de vecin sa-mi dea actul sa ma uit peste el. Sper sa nu ii par suspicios. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
erno
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare Scris: 29 Iul 2010, 19:26 |
|
| Curios |
 |
|
|
Inca odata multumesc pentru raspunsuri
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 36 utilizatori neinregistrati
|
|