Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje/11746 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Legea 61 din 1991 ordinea si linistea publica
MesajScris: 15 Aug 2006, 11:30
n Un locatar este deranjat de faptul ca copilul in varsta de trei ani al vecinului face zgomote si tipa. Astfel el face o sesizare politiei de proximitate ( locatarul cu sesizarea are la randu-i un copil de 2 ani- motivul subiectiv ar fi ca copilul de doi ani nu ar putea dormi din cauza zgomotelor facute de copilul de 3 ani).n

1. Poate politia aplica o amenda parintelui copilului de 3 ani potrivit Art 2. Pct 28 din Legea 61/91?

2. Amenda se aplica daca se constata tulburarea linistei publice, cum " naiba" ar putea constata polititul tulburarea linistei publice la locul cu pricina- vazand un copil de trei ani alergand prin apartament?

Art.2 Pct 28 tulburarea , fara drept, a linistei locuitorilor prin producerea de zgomete cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma.

Daca ar fi incident art 29, tulburarea ar trebui savarsita intre limitele orare prevazute, ceea ce nu este cazul in speta de fata.

Cum comentati va rog, :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 11:33
Membru de baza
Membru de baza

:-D :-D :-D Asta imi aminteste de o situatie care am mai postat-o pe forum, unde un parinte a fost sanctionat pentru ca a tulburat linistea prin strigate si tipete de copil.

PS: subiectul asta cred ca trebuia postat mai degraba la "Contencios administrativ".

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 11:39
:-D Stii, chestia este cat se poate de reala si serioasa desi lasa loc de amuzament. :) :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 11:45
Membru de baza
Membru de baza

In ceea ce priveste constatarea contraventiei, exista un curent in practica judiciara care sustine ca organul constatator trebuie sa procedeze el insusi la constatarea contraventiei (scuze pentru repetitie) si nu in mod indirect, din sesizari sau declaratii ale unor terte persoane.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 11:57
Nu te contrazic. Intr-adevar Art 7 din legea mai sus mentionata, poate fi un argumet pro curentului din practica amintit.

Cum "naiba" constata ofiterul.. respectiv tulburarea linistei publice? ma repet, scuze.

Cum interpretati Art2 pct 28 din lege? :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 16:11
...nu de mult am vazut la Discovery o emisiune despre efectul zgomotului asupra sistemului nervos si una din chestiile f. interesante prezentate era masurarea si compararea intensitatilor sonore a doua surse de astfel de unde:un bebelus care plange continuu sau intermitent, dar "in valuri", si un dispozitiv de spart asfaltul, evident evaluarea facandu-se de la aceeasi distanta si...surpriza pt. toata lumea a fost ca micutzul era o sursa mai intensa cu vreo 18 dB, daca tin eu bine minte decat picamarul..asa ca, in legatura cu chestiunea in dezbatere, sunt doua idei, dupa parerea mea:una, fiecare om are dreptul la liniste in casa lui si a doua, care ar trebui postata la familiei, un copil nu plange degeaba, deci parintele tre sa se ocupe cum se cuvine de el si sa-l linisteasca, nu atat pt. a-si menaja vecinii, desi si asta e o idee de luat in seama, cat pt. a-si linisti copilul.Eu nu cred ca intr-o situatie deosebita, speciala-de ex, copilul cade, se loveste, plange un timp, vecinii fac caz-de regula, la copii se inchid ochii, ca sa zic asa;deranjanta e situatia in care in mod repetat, un copil e lasat sa planga, sa urle etc., caz in care parintele e vinovat si merita...usturat; iar agentul constatator vine/e chemat la fata locului cand e cazul sau de mai multe ori, ca sa rezulte ca se repeta, si constata cu...urechea lui si a altora, de la diferite distante, de ex., are martori, consemneaza...sau face chiar o masuratoare, daca are cu ce;120dB cat poate emite un copil care plange e destul de aproape de pragul senzatiei dureroase, atat pt. copil, cat si pt. vecini...deci, n-am inteles, pe parinti sa nu-i doara nimic?

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 17:57
Membru activ
Membru activ

robin_hood_2 scrie:
constata cu...urechea lui si a altora, de la diferite distante, de ex., are martori, consemneaza...sau face chiar o masuratoare, daca are cu ce;120dB cat poate emite un copil care plange e destul de aproape de pragul senzatiei dureroase, atat pt. copil, cat si pt. vecini...deci, n-am inteles, pe parinti sa nu-i doara nimic?
"traiti dom agent
Ma numesc Pandelica, am doi anisori si recunosc domle, recunosc:sunt contravenient.Urlu domle, urlu toata ziua!De ce urlu?Pai sunt unii p-aci prin casa, se stramba la mine fac tot felu de giumbuslucuri...ce dracu o fi in capu lor, nu stiu...Pai bahhhhhhhh io inainte sa ajung aci l-am citit pa Kant, ma-ntelegi?Cum?La ce etaj sta Cant?Vezi domle?D-aia urlu!"

Ma, voi ati citit legea de-a invocat-o Keenn?
Pai pa cine scrie la art 28 ca trebuie sa amendam?
Sau considerati ca acel copil e un obiect in sensul art 28?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 18:22
:-D :-D
" tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; "

...acu, eu zic ca textul asta nu se refera numai la obiecte, ci si la surse de strigate sau larma, adica mici :-( :-( , e drept nevinovati, dar care au parinti...care nu sunt mici ...si raspund parintii...
... nu te contrazic actor, e o imagine foarte caraghioasa aceea a constatarii, indiferent cum isi plaseaza agentul urechea si cum reuseste sa recepteze aceste emisii nedorite de vecini, dan crede-ma, am stat o vreme la bloc si pot sa disting intre diferitele tipuri de zgomote/sunete produse de copii, produsi, la randul lor, de diferiti parinti, copii care nu aveau 1 an, ci 4-5 ani si urlau ingrozitor de tare si de mult; n-am chemat agentul constatator, dar nici n-am asteptat sa ajunga sa-l citeasca pe Kant, pt. a se intreba deodata cu mine, eventual, "Que puis-je savoir?Que puis-je esperer?Que dois-je faire?" ;so, m-am mutat...
...dar, actor, s-ar putea sa ai dreptate si eu sa fi gresit...piesa :wink: ...nu e cu suparare, macar m-am racorit... :lol:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 18:33
...art. urmator celui in discutie spune ca "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument ...", aici e schimbata ordinea in enumerare, dar eu zic ca e aceeasi chestie ca mai inainte;adica zgomotele/larma pot proveni si de la coardele vocale, surse sonore si ele...

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 19:08
Membru activ
Membru activ

robin_hood_2 scrie:
:-D :-D
" tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; "
Tot nu inteleg.Care e sursa care genereaza "tulburarea"?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 19:22
Cantilenam eandam canere...ave atque vale, mi fili...

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 19:47
Membru activ
Membru activ

sa ne intoarcem la sectiunea- JURIDIC-Dreptul pozitiv!(romanesc!)

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 20:21
Parerea mea este ca, trecand peste caracterul usor hilar al problemei, conotatiile de ordin juridic ale acesteia sunt intresante.
Astfel, potrivit art.11, alin.2 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 (aprobata, modificata si completata prin L.180/2002), cu modificarile si completarile ulterioare, "Minorul sub 14 ani nu raspunde contraventional." Asadar, "micutul ilegalist" scapa de "bratul lung al legii", cu siguranta!
Intrebarea care se pune este aceea daca si parintii acestuia au acelasi noroc. :mrgreen:
In acest sens, cred ca agentul constatator trebuie sa dovedeasca vinovatia parintilor in fiecare caz in parte, dovada destul de greu de facut. Cred ca se poate retine culpa parintilor daca durata zgomotului produs prin plansul copiilor depaseste limite rezonabile, notiune a carei definire ramane la latitudinea agentului sau, dupa caz, a instantei.
:roll:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 21:34
Membru activ
Membru activ

nu raspunde mai nimeni contraventional in speta noastra.
dar de ce vreti voi sa fie neaparat raspundere contraventionala?
poate fi raspundere civila...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Aug 2006, 22:17
procuror scrie:
In acest sens, cred ca agentul constatator trebuie sa dovedeasca vinovatia parintilor in fiecare caz in parte, dovada destul de greu de facut. Cred ca se poate retine culpa parintilor daca durata zgomotului produs prin plansul copiilor depaseste limite rezonabile, notiune a carei definire ramane la latitudinea agentului sau, dupa caz, a instantei.
:roll:

Eu nu cred ca fundamentul raspunderii parintilor este culpa acestora, chiar daca asta e conceptia majoritara;poate cu timpul se va schimba, nu stiu;dreptul tre sa prezume buna credinta;eu sunt pt. cautarea fundamentului raspunderii de partea celui care-a suferit un prejudiciu si trebuie indemnizat, adica injustetea prejudiciului reclama imperativul reparatiei, iar parintii raspund obiectiv, tinuti de o obligatie naturala de solidaritate familiala.

Pt.actor - asta cam asa e.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Urmarirea penala:publica sau secreta?

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2 ]

luc4s

18

725

03 Mar 2006, 16:02

Generalul Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. legea 8/96

Sil100

2

245

19 Mar 2005, 08:29

constable Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Legea 678/2002

romcos

1

522

21 Iun 2003, 17:55

ozymar Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Art. 4 din Legea 143/2000

romcos

1

530

26 Iul 2003, 13:28

octavio Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. legea 8/1996

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2, 3 ]

IleanaM

40

2430

09 Noi 2006, 12:48

luc4s Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• doresc un raspuns cat mai urgent! - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:38
  • Urgent - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:31
  • Dizolvare srl asociat unic - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:30
  • Eutanasiere caini comunitari agresivi - Scris de in Drept Comunitar la 13 Feb, 12:24
  • intrerupere contract de munca in concediul de crestere copil - Scris de herro in Muncii la 13 Feb, 12:08
  • poprire pe conturi, dobanzi - Scris de Barbu Eugenia in Executare silita la 13 Feb, 12:00
  • intrare in reorganizare, firma cu datorii la stat - Scris de GeneralZ in Lichidare - Reorganizare la 13 Feb, 11:50
  • datorie din 2000 - prescrisa? - Scris de viviana-sandru in Executare silita la 13 Feb, 11:45
  • In 2012 mai pot plati retroactiv contributia la pensie? - Scris de M-Rodik-68 in Civil la 13 Feb, 11:36
  • angajat delegat in China - Scris de Francesca_30 in Contabilitate la 13 Feb, 11:30
  • acceptarea succesiunii unei societati comerciale - srl - Scris de didi-grig in Succesiuni la 13 Feb, 11:23
  • exercitarea autoritatii parintesti - Scris de Lora_Tan in Familiei la 13 Feb, 11:19
  • Eos KSI- amenintare de chemare in judecata - Scris de andreea vio in Procedura Civila la 13 Feb, 09:41
  • Viol - cum poate scapa cu suspendare - Scris de nicoletagabriela in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:02
  • Bataie primita in bar - Scris de gabriele79 in Consulta un avocat la 12 Feb, 22:34
  • certificat de la primarie - Scris de bulumac in Civil la 12 Feb, 20:38
  • Actiune in stabilirea paternitatii - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 17:11
  • Vreau sa las fetita la bunici o perioada - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 14:56
  • Punere in posesie teren in plus la masuratoare cadastrala - Scris de Andrei in Civil la 12 Feb, 13:27
  • Contestatie RATB - Scris de ion in Contencios Administrativ la 11 Feb, 22:22
  • Represiunea nedreaptă - Scris de X-ulescu in Penal la 11 Feb, 22:04
  • aspectul clauzei penale intr un contract de imprumut??? - Scris de mihailov in Consulta un avocat la 11 Feb, 21:26
  • nedumerire - Scris de arisalex58 in Civil la 11 Feb, 19:50
  • penal - Scris de stoikitza86 in Penal la 10 Feb, 22:25
  • revenire la lucru dupa cic - Scris de administrator in Muncii la 10 Feb, 19:11
  • ingrijiri medicale - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 18:40
  • testament ce nu poate fi atacat - Scris de angela-dontu in Succesiuni la 10 Feb, 16:59
  • plangere impotriva unui judecator - Scris de Ghe-R in Penal la 10 Feb, 16:55
  • anulare contract de v-c, datorii banci - Scris de Eugen Z in Civil la 10 Feb, 16:50
  • formula recuperare taxa auto - persoana juridica - Scris de Holly-Erin in Drept Societar la 10 Feb, 16:46
  • procedura recunoastere minor - Scris de xena-1 in Familiei la 10 Feb, 16:39
  • uzucapiune si nuliate absoluta contract de vanzare - Scris de ramonta in Civil la 10 Feb, 16:36
  • Amenda casa de marcat , agentie imobiliara - Scris de Laura Duca in Contabilitate la 10 Feb, 16:32
  • Nelamuriri infiintare SRL - Scris de Plesan-wic in Drept Societar la 10 Feb, 16:31
  • Problema despagubire RCA - Scris de ionutm in Asigurari la 10 Feb, 15:50
  • iesire din tara minor fara parinti - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:03
  • acord tata - Scris de Cuculis in Familiei la 10 Feb, 15:02
  • Concubinaj - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:01
  • Citat sa ma prezint la Politie - Scris de Aioanei Costel in Penal la 10 Feb, 14:12
  • depunere intampinare ca intervenient - Scris de constanta in Procedura Civila la 10 Feb, 14:00
  • inselare consumator - pret mai mare la casa de marcat - Scris de Liz1979 in Civil la 10 Feb, 13:58
  • amenzi neachitate - Scris de elvis in Contencios Administrativ la 10 Feb, 13:44
  • Neplata pensie de intretinere - Scris de ionita mihaela in Familiei la 10 Feb, 11:59
  • OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fisca - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 10 Feb, 11:58
  • drept la indemnizatia pentru crestere copil - Scris de mikerinos in Muncii la 10 Feb, 11:42
  • presupus furt - Scris de in Penal la 10 Feb, 11:35
  • plata cota parte caldura, desi am centrala proprie - Scris de Lorrry_27 in Civil la 10 Feb, 11:26
  • firma executata silit, recuperare restante salariale - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:23
  • desfiintare post, angajat in CO - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:17
  • drept la salarii compensatorii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:14
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    administrator, johei, smill, romcos, Silvia, teodora, anam, Cuculis, ionutm, gabi120, 83 utilizatori neinregistrati
    Cautari frecvente: