|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 13:17 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Pe la 1800 cod civil cred, alineat ultim prescriptia. Daca nu i bine zi mi ca caut eu.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 13:56 |
|
| Membru Junior |
 |
|
razman scrie: Pe la 1800 cod civil cred, alineat ultim prescriptia. Daca nu i bine zi mi ca caut eu.
Am gasit,crezi ca mai este necesar sa il raportez si la alt articol sau este suficient??
Privilegiile si ipotecile se sting:
4. prin prescriptie.
Merci frumos
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 14:26 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Da eu zic ca ar fi bine si asa
Fa le berbecilor o adresa, in care subsemnata bla bla va solicit in forma autentica acordul dvs de radiere a ipotecii, deoarece am gasit un cumparator la casa, .....bla bla ,iar mergand la cadastru cu stupoare am aflat de existenta acestei ipoteci pt o creanta de mult prescrisa bla bla, daca nu dati curs cererii mele in 15 zile de la primirea prezentei (vezi sa o faci cu confirmare de primire) ma consider indreptatita a solicita instatei sa o dispuna, cu cheltuieli de judecata si facandu va totodata raspunzatori de dauna pricinuita mie bla bla pt ca am pierdut cumparatorul caruia asa de mult io placut casa ca o fost dispus sa dea mai mult cu 30000 de euro decat valoarea bla bla(la nevoie gasesti tu si un cumparator printre prieteni ), sa vedem totusi de nu vine AGA mai iute la sedinta, sa nu mai cheltui prin tribunale. Tu stai linistita ca sti faza ca nu ti mai pot face oricum nimica si bineanteles de nu vrei pe bune sa vinzi casa.
In functie de raspunsul lor, de nu i graba mare, vom vedea.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 14:53 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Ella_79free a scris:
“ In 94 familia mea a luat in locatiune un autovehicul garantat cu ipoteca asupra imobilului,proprietatea familiei mele,masina era un prototip,fiind scoasa din circuit,intreprinderea nu ne-a anuntat despre acest lucru.am platit chiria datorata pentru masina cat a functionat ,dupa care i-am anuntat pe cei de la conducere ,acestia nu ne-au dat nici un raspuns,ne=-au lasat masina ,care a stationat, si au prelungit contractul.”
“ Contractul de locatiune a fost incheiat pe un 1 an fiind garantat cu ipoteca inscrisa in CF(pt garantarea contractului de locatiune-in special a masinii-transport marfa,aceasta era un prototip,nu s-au mai fabricat,lucru recunoscut si ascuns de locator )”
Laura nu ai lamurit nici un moment un aspect esential in speta ta.
Ce anume scrie in acest contract de locatiune, in sensul, ce anume a fost garantat prin ipoteca asupra imobilului, contravaloarea autovehicului, sau plata chiriei acestuia ?
Sunt doua lucruri total diferite.
Asa cum ai spus, autovechiculul a fost restituit locatorului in anul 1997.
Daca prin ipoteca a fost garantata intoarcerea autovehicului catre proprietarul acestuia de drept, locatorul, atunci ipoteca trebuia ridicata din momentul intocmirii procesului-verbal de restituire a acestuia catre locator, si pe care-l poti folosi acum pentru radierea ipotecii.
Singurul lucru ramas datorat acestuia este reprezentat de o suma de bani sub nume de chirie neachitata pentru o anumita perioada de timp pe care nu ai mentionat-o, dar care cred ca este de un an !?.
Ai scris:
“- ipoteca a fost inscrisa in 30.05.1994 la CF”
Din asta se deduce doar faptul ca la data de 30.05.1994 a fost inscrisa ipoteca in CF, dar cu ce data este incheiat contractul !?!
Ai scris:
“ la expirarea perioadei de 1 an (durata contactului) ac se pelungeste cu inca un 1 an daca nu a fost denuntat cu 30 de zile iante de expirarea contractului”
Aceasta este clauza din contract ?
Daca asa este atunci contractul de locatiune a expirat DE DREPT, la data de cel tarziu, 31.05.1996, daca data contractului coincide cu cea a inscrierii ipotecii.
Deci dreptul la actiune al locatorului a inceput sa curga de la data expirarii contractului de locatiune si s-a prescris la data de 01.06.1999.
Chiar si daca ipoteca a fost instituita si cu privire la garantarea platii chiriei, instanta a gresit in 2002, ca oricum gresise si cand a admis actiunea deoarece era prescrisa de drept si este prescrisa cu privire la aceste sume de bani datorate sub nume de chirie, inca din anul 1999, deci inainte ca locatorul sa deschida actiunea in instanta.
Locatorul a comis un abuz in cazul in care ipoteca a fost instituita numai pentru garantarea intoarcerii autovehiculului in proprietatea sa, si el a cerut executarea acesteia pentru recuperarea creantelor rezultate din chiria acestui autovehicul.
Asa fiind te rog daca esti draguta si daca vrei sa primesti un raspuns corect, si nu dat pe baza de presupuneri, sa citesti ce scrie in acel contract de locatiune si sa ne spui si noua.
Vrei !?

|
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 15:14 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Vulpascris, din ceea ce am dedus este o varianta comunista de leasing operational. Am mai vazut o singura data asa ceva, un utilaj dat unui mic meserias, angajat al instititutiei respective cu munca la domiciliu. Institutia ,,inchiriann utilajul, pretul locatiunii egal cu amortizarea, garantia platii cu ipoteca, bunul amortizat se casa, se vindea cu o valoare ridicola respectivului care de fapt lucra pt institutia respectiva.
Dar, bine spui tu, poate nu e chiar asa si numa ii dam cu presupusul.
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 15:39 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Da, sunt de acord cu tine, se intampla in mod frecvent acest lucru, mai ales in cooperatie, dar aici nu cred ca este vorba despre asta, mai curand locatorul a profitat ca a dat masina in teste de incercare a fiabilitatii si a mai cerut si chirie pentru acest lucru, instituind si ipoteca pentru a asigura contravaloarea masinii.
Niste magari dupa parerea mea,  dar ce pretentii putem sa avem, nu vezi ce raspunsuri ii dau si astazi, tot de magari, ca parca nu ar fi o decizie executiva, si invoca motivul stupid cu AGA.

|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 15:46 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Tot ce i posibil sa fie cum zici, si chiar ca s magari, de aia ar trebui putin f...
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 17:25 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Buna
Prin ipoteca a fost garantat contractul de locatiune-respectarea acestuia,cred ca aici poate intra plata chiriei,restituirea masinii(parintilor mei li s-a spus ca prin ipoteca se garanteaza masina-verbal)
Singurul lucru ramas datorat acestuia este reprezentat de o suma de bani sub nume de chirie neachitata pentru o anumita perioada de timp pe care nu ai mentionat-o, dar care cred ca este de un an !?.
-masina a fost lasata pana in 1997,aceasta fiind un prototip nu a mai functionat decat 1 an si 6 luni;ei ne-au pus chiria pana in 1997,desi contractul a fost incheiat pe durata de 1 an,(se prelungeste cu inca un 1 an daca nu a fost denuntat cu 30 zile inainte de expirare)-nu am primit nimic referitor la aceasta prelungire
-s-a achitat chiria cat a functionat cat si dupa
Din asta se deduce doar faptul ca la data de 30.05.1994 a fost inscrisa ipoteca in CF, dar cu ce data este incheiat contractul !?!
-in 30.04.1994 a fost incheiat contractul de locatiune
o alta chestie ciudata este ca in 2002 desi. contractul a fost investit cu formula executorie, au acceptat imediat sa incheie angajamentul de plata cu noi!!
Laura
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 17:50 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Laura, inca tot ne spui ce crezi tu.Citeaza naibii obiectul contractului si garantiile asa cum scrie in document, cuvant cu cuvant.
Oricum, cred ca si vulpacris este de acord, tot prescrisa este treaba. Zic si eu. Dar spune ne totusi in concret, sa ne si convingem.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 20:09 |
|
| Membru Junior |
 |
|
razman scrie: Laura, inca tot ne spui ce crezi tu.Citeaza naibii obiectul contractului si garantiile asa cum scrie in document, cuvant cu cuvant. Oricum, cred ca si vulpacris este de acord, tot prescrisa este treaba. Zic si eu. Dar spune ne totusi in concret, sa ne si convingem.
Obiectul contractului: art 1.inchirierea mijlocului de transport
art.2 mijlocul de transport au fost predate in starea prev in proces verbal predare-primire,parte din contract
durata:este de 1 an de la semnarii proc verbal(coincide cu data contractului)
La expirarea perioadei de 1 an contractul se prelungeste cu inca 1 an,dc nu a fost denuntat cu 30 zile ininte de expirare
si urmeaza pret inchirierii,plata chiriei,oblig locator,oblig locatarului,raspunderea contractuala,tratarea litigiilor,alte clauze
iar contract de garantie imobiliara-se incheie pt respectarea contractului de inchiriere
Altceva nimic :(
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 20:21 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
din cate pricep eu contractul a fost incheiat pe maxim 2 ani de la data semnarii...
un an ...cu una prelungire de inca un an
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 21:11 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Eu zic ca nu mai trebuie reluat nimic. Creanta este prescrisa si astfel si ipoteca. Nu zice nimic de situatia bunului, garantia este doar pt plata pretului chiriei, asa ca eu unul zic ca e ok.
Vulpascris? tu ce zici?
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 21:22 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Sa vina sa si ia harbu, pv de predare si... cam gata.
Da, Laura nu i cumva un prototip de tanc?.Ca am eu o cunostinta prin Afganistan.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 22:19 |
|
| Membru Junior |
 |
|
razman scrie: Sa vina sa si ia harbu, pv de predare si... cam gata. Da, Laura nu i cumva un prototip de tanc?.Ca am eu o cunostinta prin Afganistan.
Nu  ,masina era pt transport marfa(tir) A fost ridicata din 1997
O seara placuta
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Mai 2009, 13:56 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Da razman asa este, cum am presupus, este in mod clar faptul ca acel contract s-a incheiat, de drept, din 30 Aprilie 1996.
Deci orice suma de bani pretinsa sub nume de chirie dupa aceasta data nu are nici o baza legala, si nu trebuie platita.
De asemenea, dreptul de actiune pentru recuperarea oricarei datorii este prescris dupa data de 01 Mai 1999.
In concluzie, poti trimite o somatie societatii respective, printr-un executor judecatoresc, ca in termen de 10 zile sa indeplineasca toate formalitatile necesare pentru radierea ipotecii din cartea funciara, in caz contrar, te vei indrepta impotriva lor pentru plata de daune materiale provocate de imposibilitatea de a vinde imobilul datorita acestei ipoteci care inca nu a fost radiata la termenul legal.
Nu accepta nici un fel de scuze puerile din partea acestora, cum este cea cu AGA.
Daca dupa trecerea termenului de 10 zile nu au radiat ipoteca, poti cere instantei sa constate perimarea si soliciti radierea acestei ipoteci.

|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, johei, romcos, Silvia, teodora, anam, ionutm, gabi120, 82 utilizatori neinregistrati
|
|