|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 12 Mai 2009, 22:52 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Hai sa ti zic ce am inteles eu din toata afacerea
Ai un contract, incheiat in 1994 cu durata de un an.
Acest contract se prelungeste cu inca un an daca nu a fost denuntat?????
(Ca ma mir asa pentru ca denuntarea unilaterala este caz de incetare a contractului de locatiune atunci cand acesta a fost incheiat pe o durata nelimitata, ori aici zici tu ca este clar stabilita pt 1 an. ESTI SIGURA DE CLAUZA ASTA?)
Obligatia de plata este garantata cu ipoteca asupra imobil inscris in CF nr, nr cad etc
Corect pana aci? Este CF ori nu?
|
|
| Sus |
|
 |
|
carmemel
|
Subiectul mesajului: Scris: 13 Mai 2009, 08:55 |
|
| Membru activ |
 |
 |
Membru din: 03 Feb 2009, 13:00 Mesaje: 225 Localitate: Bucuresti
|
raz: nu m-am suparat
e un pic incurcata speta ca noi nnu stim prea multe si incepem sa deducem unele clauze si nu stiu daca e chiar bine(poate ne povesteste ella mai multe, pt ca e pacat ca pt un nimic de masina sa piarda casa )
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 13 Mai 2009, 12:13 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Asai carmemel, eu chiar nu pricep nimica, si chiar ca-i pacat sa piarda omu casa, pt o datorie....... care tare mi miroasa a ceva prescris.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Mai 2009, 14:14 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Buna
Contractul de locatiune a fost incheiat pe un 1 an fiind garantat cu ipoteca inscrisa in CF(pt garantarea contractului de locatiune-in special a masinii-transport marfa,aceasta era un prototip,nu s-au mai fabricat,lucru recunoscut si ascuns de locator )
-este o clauza in care spune ca daca dupa expirare ,daca contractul nu este denuntat in 30 zile se prelungeste unilateral inca un an,doar atat.
-contractul a fost prelungit fara acordul locatarului pana in 1997
-ipoteca a fost transcrisa in Registru de transcriptiuni imobiliare,nu avem cadastru si intabulare;
-ce inseamna ca dupa 15 ani,daca nu a fost reinnoita ipoteca se perima,pot sa cer radierea ei sau nu??
Laura :(
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Mai 2009, 18:01 |
|
| Membru de baza |
 |
|
ella_79free scrie: Buna
Contractul de locatiune a fost incheiat pe un 1 an fiind garantat cu ipoteca inscrisa in CF(pt garantarea contractului de locatiune-in special a masinii-transport marfa,aceasta era un prototip,nu s-au mai fabricat,lucru recunoscut si ascuns de locator ) -este o clauza in care spune ca daca dupa expirare ,daca contractul nu este denuntat in 30 zile se prelungeste unilateral inca un an,doar atat. -contractul a fost prelungit fara acordul locatarului pana in 1997 -ipoteca a fost transcrisa in Registru de transcriptiuni imobiliare,nu avem cadastru si intabulare; -ce inseamna ca dupa 15 ani,daca nu a fost reinnoita ipoteca se perima,pot sa cer radierea ei sau nu??
Laura :(
Te conrazici. o data zici ca ipoteca a fost inscrisa in Cartea Funciara, o data zici ca in zona ta functioneaza Registrele. Daca este Carte Funciară functionați în regim de Carte Funciară si ma si mir daca mai exista Registre la judecatorii.
Important este ca din cele spuse de tine in legatura cu contractul, dreptul la recuperare prin executare silita a creantei garantata cu ipoteca, ce deriva din acest contract, este prescris, in sensul ca daca se va cere executarea silita, prin contestatie la executare puteti invoca exceptia prescriptiei dreptului de a cere executarea silita .
In privinta radierii, parerea mea este de a solicita titularului ipotecii o declaratie notariala de acord a radierii, declaratie in baza careia te adresezi Oficiului de cadastru pentru a opera radierea ipotecii.
Daca cel in favoarea caruia a fost inscrisa ipoteca nu face aceasta declaratie notariala te poti adresa instantei solicitand ca aceasta sa dipuna radierea deoarece drepturile ce deriva din aceasta sunt prescrise.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Mai 2009, 21:58 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Razman
Eu iti spun doar ce scrie in acte :
-in 94 a fost inscris in registru de transcriptiuni imobiliare
- in 2001 in Certificatul de sarcini emis de Biroul de Carte Funciara apare ipoteca(am gresit,am vrut sa zic BCF) :( .
Crezi ca pot invoca prescrierea ,desi instanta a investit contractul de garantie imobiliara in 2002 ?eu pot invoca prescrierea creantei principale si astfel sa solicit radierea ipotecii?
Merci frumos :(
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Mai 2009, 22:23 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Art. 405. - (1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
(3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Mai 2009, 22:29 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mai 2009, 07:08 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Buna
Mai am cateva intrebari:
In cazul meu se aplica termenul de prescriptie de 10 ani ,desi in 2002 am facut acel angajament de plata -cu plata pana 2003? sau angajamentul de plata din 2002 este supus termenului de prescriere de 3 ani??
Poti sa imi spui in ce an s-a prescris creanta principala??(pentru a intelege motivul pentru care, contractul a fost investit cu formula executorie)
Merci
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mai 2009, 07:38 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Esti la 3 ani, caci titlul are la baza o creanta, nu o hot jud data intr o actiune reala aferenta dreptului de proprietate.
Creanta, mai precis dreptul la actiune in sens material, sa prescris in termen de trei ani de la data cand era scadenta ex suma x scandeta in 30.01.1994, prescrisa in 30.01.1997.
Si vezi ca functionati in regim de carte funciara, daca zici, oricum vrei, ceva de carte funciara.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mai 2009, 11:39 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Merci frumos pentru raspunsuri
Luni ma duc la Titularul dreptului de ipoteca si va spun ce am rezolvat.
Week-end placut!!
Laura :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Mai 2009, 13:39 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Buna
Am fost la titularul ipotecii ,i-am solicitat radierea ipotecii,si asa cum ma asteptam mi-a spus,,ca,cu foamea asta,nu este de acordnn dar o sa convoce AGA dar nu stie cand ca se face doar o data pe an;mi-a spus sa sa ii aduc toate actele(la dosar nu se scazuse nimic,le lipseau chitante,ramasese in 1997,ba chiar adaugase o suma de bani(reprezinta
asigurarea masinii pt perioada cand masina era la ei!!!)
Sa introduc actiune in instanta pentru radierea ipotecii pt motivul prescrierii creantei principale???
Titularul ipotecii poate face o revenire a creantei principale??? :(
Merci
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mai 2009, 21:16 |
|
| Membru Junior |
 |
|
ella_79free scrie: Buna
Am fost la titularul ipotecii ,i-am solicitat radierea ipotecii,si asa cum ma asteptam mi-a spus,,ca,cu foamea asta,nu este de acordnn dar o sa convoce AGA dar nu stie cand ca se face doar o data pe an;mi-a spus sa sa ii aduc toate actele(la dosar nu se scazuse nimic,le lipseau chitante,ramasese in 1997,ba chiar adaugase o suma de bani(reprezinta asigurarea masinii pt perioada cand masina era la ei!!!)
Sa introduc actiune in instanta pentru radierea ipotecii pt motivul prescrierii creantei principale???
Titularul ipotecii poate face o revenire a creantei principale??? :(
Merci Laura
Buna seara
Am o rugaminte am nevoie de un model pentru a cere radierea ipotecii,sau pot face si o actiune in constatare?
Va multumesc anticipat
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 10:56 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Da o hartiuta de la ei ai, cu motivele astea fabuloase?, sau bla bla.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ella_79free
|
Subiectul mesajului: Scris: 22 Mai 2009, 13:06 |
|
| Membru Junior |
 |
|
razman scrie: Da o hartiuta de la ei ai, cu motivele astea fabuloase?, sau bla bla.
Buna
Au refuzat si mi-a spus ca o sa convoace AGA,dar nu stie cand,sa astept;
(dosarul era incomplet,ca a iesit la pensie persoana care se ocupa de dosar :(,ramasese in anul 1995 )
Ce sa fac sa astept sa astept pana se convoaca AGA??
Pe ce articol sa imi intemeiez cererea de radiere a ipotecii ca urmare a prescrierii??
Merci
Laura
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, johei, romcos, Silvia, teodora, anam, ionutm, gabi120, 83 utilizatori neinregistrati
|
|