|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/144 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
andreiblagaila1
|
Subiectul mesajului: intrebare? Scris: 09 Sep 2010, 12:01 |
|
| Curios |
 |
|
|
Am si eu o intrebare: Un unchi doreste sa imi lase garsoniera in care sta mie. El este divortat de peste 20 de ani si are un fiu in urma casniciei. Garsoniera a fost cumparata dupa divort. De asemenea poseda certificat de handicapat si are anumite beneficii si reduceri. Am auzit ca testamentul se poate ataca. Se poate face contract de vanzare cumparare cu ceva clauza care sa ii permita sa aiba drept de proprietar pe durata vietii astfel incat sa fie scutit de impozite in continuare pana la moartea sa si doar apoi sa devin eu proprietar? Va multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
avocat alina
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare? Scris: 09 Sep 2010, 12:46 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
buna ziua. avand un descendent in viata, nu va recomand testamentul. puteti incheia in forma autentica un contract de intretinere cu unchiul dvs. plata impozitului va fi tot in sarcina dansului, pana la data decesului sau . dvs. veti deveni proprietar doar daca va indepliniti obligatiile contractuale asumate in contractul de intretinere, si doar ulterior decesului unchiului dvs.
|
|
| Sus |
|
 |
|
andreiblagaila1
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare? Scris: 09 Sep 2010, 12:49 |
|
| Curios |
 |
|
|
Va multumesc pentru promptitudine. Costurile banuiesc ca sunt si ele mai mici la asemenea contract decat la cel de vanzare cumparere?
|
|
| Sus |
|
 |
|
avocat alina
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare? Scris: 09 Sep 2010, 12:55 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
sunt putin mai mici intr-adevar , dar se platesc niste taxe si in acest caz. oricum contractul de vanzare-cumparare isi gaseste aplicabilitate in cazul dvs., doar daca intr-adevar ii veti plati suma de bani reprezentand contravaloarea imobilului si in viitor ati putea dovedi aceasta plata .. dar impozitele la veti plati dvs., in acest caz .
|
|
| Sus |
|
 |
|
serafim
|
Subiectul mesajului: Re: intrebare? Scris: 09 Sep 2010, 23:41 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
ATENTIE !!! contractul de intretinere poate fi atacat in instanta !!! Va recomand contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager in favoarea unchiului ! Costurile NU SUNT MAI MICI . De ce ? - la contractul de vanzare cumparare taxele se calculeaza dupa valoarea de impozit a imobilului. - la contractul de intretinere taxele sunt calculate la valoarea intretinerii si ghici....care este valoarea intretinerii ???? IMOBILUL !!! ... care-l dobandesti in urma intretinerii ....atunci intreb....retoric.....la care contraxct sunt taxele mai mici ??? avocat alina scrie: oricum contractul de vanzare-cumparare isi gaseste aplicabilitate in cazul dvs., doar daca intr-adevar ii veti plati suma de bani reprezentand contravaloarea imobilului si in viitor ati putea dovedi aceasta plata .. dar impozitele la veti plati dvs., in acest caz . cine va cere sa dovedeasca ca a platit pretul in mod real ???? Cui va trebui sa dovedeasca ????
_________________ " Nu ca ma intereseaza , dar, vreau sa stiu ! "
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 13 utilizatori neinregistrati
|
|