Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje/3195 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intocmire dosar penal?
MesajScris: 15 Feb 2010, 20:54
Membru nou
Membru nou

un prieten a fost prins intr-un hypermarket dupa ce a consumat cateva batoane de ciocolata, abandonand ambalajele pe rafturi. agentii de paza l-au oprit, s-au targuit, l-au inteles ca de la om la om, l-au obligat sa plateasca la una din casele hypermarketului suma de 70 ron, cu bon (nu stiu cum au gandit-o, i-au spus ca "mai acoperim si noi din daunele magazinului") si l-au lasat sa plece. Nu au chemat politie,jandarmi, doar au scris ei niste hartii(o lista cu produsele consumate si neachitate), l-au pus sa le semneze si i-au facut copie dupa CI, i-au zis ca este "pentru arhiva". Este preocupat daca agentii de paza pot informa politia ulterior acestei intamplari si sa se trezeasca chemat la politie. i se poate intocmi dosar penal pentru un asa nimic?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: intocmire dosar penal?
MesajScris: 16 Feb 2010, 10:40
Membru activ
Membru activ

mare e lumea asta, ...
tu ai păpat vreunul dintre batoane?
ce scrie în lista cu produsele "păpate şi neachitate", dar achitate ulterior?
în teorie, oricine poate face un dosar penal oricui.
dar, şi dacă s-ar ajunge la aşa ceva, părerea mea este că i s-ar da maxim o mustrare, avertisment,
nu s-ar plăti amenzi administrative, şi în general nu i s-ar întâmpla nimic grav
gândeşte-te că "amicul" tău ar putea susţne că este dependent de ciocolată şi când a văzut-o nu a mai putut rezista şi a pus botul.
după aceea, şi-a revenit şi a fost de acord să o achite. ce pericol social este în asta? nici unul.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 16 Feb 2010, 12:11
Membru de baza
Membru de baza

dependent...
mai bine sustine ca era ciocolata lui de acasa. si cand a vazut-o pe raft si-a luat-o inapoi.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 16 Feb 2010, 12:22
Membru nou
Membru nou

<<gândeşte-te că "amicul" tău ar putea susţne că este dependent de ciocolată şi când a văzut-o nu a mai putut rezista şi a pus botul.
după aceea, şi-a revenit şi a fost de acord să o achite>>

interesante idei, dar nu cred ca este cazul sa facem haz pe fondul situatiei expuse.cineva e chiar ingrijorat de ce i s-a intamplat si ar aprecia niste sfaturi/opinii cu adevarat utile, sa stie ce poate pati.multumesc pentru intelegere...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 16 Feb 2010, 17:20
Membru activ
Membru activ

nu am făcut haz în nici un fel. gândeşte-te că latura subiectivă a infracţiunii de furt nu ar fi îndeplinită, tu (adică acela ce a păpat ciucalata) acţionând din alt motiv decât proprie voinţă.

ia mai gândeşte-te, ...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 17 Feb 2010, 15:45
Membru activ
Membru activ

@ dusterxxx: Nu e îndeplinită latura subiectivă pentru că nu vrea hoţul, nu? Ia mai gândeşte-te...

@ viorel21: se poate face dosar penal din orice prostie, s-au văzut şi mai şi... În cel mai rău caz o să ia o amendă, asta dacă se va ajunge să se facă dosar.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 18 Feb 2010, 11:05
Membru activ
Membru activ

râdeţi voi, râdeţi, ...
dar gândiţi-vă cum va raţiona organul la o atare poveste:
domle organ, declar următoarele:
în data de ..., orele de ..., mă aflam în magazinul X la cumpărături. la un moment dat,
mi s-a făcut rău şi am văzut negru în faţa ochilor.
mă ştiu că sunt bolnav şi am unele probleme nutriţionale din tinereţe.
în trecut am remarcat că dacă mă simt rău, îmi pot ameliora starea dacă consum
imediat produse bogate în zahăr. apreciez că stările mele medicale au o explicaţie raţională,
dar niciodată nu am fost să consult vreun doctor, considerând că starea de rău îmi
trece dacă procedez în modul indicat.
ca urmare a stării de rău, am luat de pe raft 2-3 ciucalăţi pe care le-am mâncat în incinta
magazinului, după care am stat să-mi revin. o scurtă perioadă de timp m-am simţit
mai bine, după care mi-a venit să vomit şi am dorit să ies din magazin, urmând să revin
pentru a plăti ciocolata. la poartă am fost interceptat de agenţii de pază, cărora
le-am plătit cele consumate. menţionez că niciodată nu m-am gândit să plec fără să achit cele consumate,
cu toate că probabil agenţii de pază, neinţelegându-mi starea, au apreciat altfel cele derulate.

rumegaţi asta, pe de o parte, iar pe de alta, raţiunea că acestor fapte le cam lipseşte (nu total)
latura unui pericol social.

de asemenea, gândiţi-vă cum era sancţionat la începuturile sistemelor juridice "furtul cu burta".

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 18 Feb 2010, 17:48
Membru de baza
Membru de baza

dusterxxx...
latura subiectiva nu e chiar ce spui tu...

Asta are mai degraba de-a face cu vinovatia ca trasatura esentiala a infractiunii, iar nu cu latura subiectiva...

A nu se confunda cu intentia ca element al continutului constitutiv al infractiunii!!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 18 Feb 2010, 18:37
Membru activ
Membru activ

Citat:
am luat de pe raft 2-3 ciucalăţi pe care le-am mâncat în incinta
magazinului, după care am stat să-mi revin. o scurtă perioadă de timp m-am simţit
mai bine, după care mi-a venit să vomit şi am dorit să ies din magazin, urmând să revin
pentru a plăti ciocolata... niciodată nu m-am gândit să plec fără să achit cele consumate

Duster: :wall: :wall: :wall:

Asta se va intampla dupa ce vei invoca asa ceva in Romania.

In SUA probabil vor obliga magazinul la despagubiri de milioane de dolari pentru inconvenientele create bietului bolnav :-D

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Feb 2010, 01:27
Membru de baza
Membru de baza

Nu va mai dati fratilor cu capu' de ziduri ca n-o sa iasa nici un pui de dosar penal din toata povestea asta...ei s-au multumit sa-si recupereze prejudiciul si cu asta finish...Daca ar fi avut alte ganduri, o infaptuiau de atunci.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Feb 2010, 16:26
Membru activ
Membru activ

Angel are dreptate in ce spune: nu i se va intampla nimic. Am citit printre randuri speta si marturisesc ca m-a distrat tare duxter cu ciucalata lui :-D Duxter, :bere: :bere: .
Parerea mea e ca nu i se va mai intampla nimic prietenului tau din urmatoarele considerente:
- Agentii care pazesc supermarketul nu au dreptul sa te oblige sa platesti un bon dupa ureche. Daca era sa se hotarasca sa se aduca la cunostinta organelor de politie fapta lui, trebuia sa se intocmeasca un proces verbal la care sa se ataseze fix ambalajele ciucalatelor mancate de amicul si acesta trebuia sa plateasca doar valoarea pagubei aduse. Nu hotarasc paznicii cat trebuie el sa plateasca, asa dupa ureche si nu ii pot aplica un drept de fraier. Probabil ca nu mai pot tine in frau hotii de cicalate, hartie igienica, baterii si guma de mestecat si s-a luat o hotarare la nivelul conducerii supermarketului, in sensul obligarii celor prinsi, la plata unei sume mai mari decat paguba efectiv dovedita. Aceasta nu e altceva decat o intelegere intre pagubit si hot, astfel incat supermarketul sa isi acopere pagubele, stiind ca hotul nu va spune singur politiei ca tocmai a furat ceva, a fost prins , dar e nemultumit ca plateste mai mult decat a mancat. De e se practica asta? Simplu:
- Cand e prins si predat organelor de politie, acestea intocmesc un procev verbal cu cele intamplate, iar finalizarea anchetei este NUP cu aplicarea art 10 litb' Cod proc penala sau se ajunge la aplicarea art 90, 91 c.pen, aplicarea unei amenzi administrative, caz in care amenda nu este nici foate mare si nici nu pleaca in buzunarul supermarketului, ci in visteriile statului.In cazul respectiv, supermarketul se alege cu recuperarea doar a sumelor corespunzatoare produselor dovedite ca mancate de amicul, caz in care suma recuperata poate fi chiar mai mica de 70 ron.

Duxter, nu merge ce spui tu cu ...sa stiti ca eram bolnav, aveam glicemia scazuta, etc, pentru ca toate astea trebuie dovedite medical cu certificat, ca sa il absolve pe amicu' de vreo vina, in sensul ca nu e intentie , ca latura subiectiva a infractiunii de furt. In plus, daca ar fi fost in culpa, ca om bolnav in nevoie de ciucalata, nu lasa ambalajele pe rafturi, ci le lua cu el, in buzunar sau in propriul cos, pentru le declara la casa. Dar e absurd sa se ajunga la asta.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Feb 2010, 18:02
Membru activ
Membru activ

:floare:
subscriu celor arătate de Seiza.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Feb 2010, 18:47
Membru de baza
Membru de baza

Nu cred ca cineva se gandea chiar serios ca va fi un proces si o condamnare..
Insa strict teoretic se poate!!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 26 Feb 2010, 23:39
Membru activ
Membru activ

In concluzie: Putin probabil ca cineva sa formuleze o plangere penala, pentru ca... nu exista fapta in sine (prejudiciul a fost recuperat). Cu atat mai mult mi se pare improbabila inceperea urmaririi penale. Dar divagatiile dulci, "de ciocolata" m-au amuzat cu adevarat

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 27 Feb 2010, 00:01
Membru de baza
Membru de baza

murik scrie:
In concluzie: Putin probabil ca cineva sa formuleze o plangere penala, pentru ca... nu exista fapta in sine (prejudiciul a fost recuperat). Cu atat mai mult mi se pare improbabila inceperea urmaririi penale. Dar divagatiile dulci, "de ciocolata" m-au amuzat cu adevarat

ce inseamna ca prejudiciul a fost recuperat? asta nu are nicio relevanta. cauzarea unui prejudiciu nu este o conditie a furtului.......

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. primul meu dosar penal

mama

1

517

29 Sep 2004, 12:33

andriipopa75 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Finalizare dosar penal

rares85

6

857

13 Dec 2009, 18:56

ignite Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. citatie - dosar penal

zacvl

1

498

20 Ian 2011, 14:04

sansiro Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Dosar penal pentru injurii

paulsterescu

4

528

30 Iun 2011, 21:30

paulica80 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. dosar penal numere false

gaby1

2

192

03 Iul 2011, 22:01

gaby1 Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• Eos KSI- amenintare de chemare in judecata - Scris de andreea vio in Procedura Civila la 13 Feb, 09:41
  • Recuperatorii trimisi de Orange ma ameninta cu inchisoarea - Scris de pink in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:50
  • viol - Scris de nicoletagabriela in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:02
  • vatamre tentativa - Scris de gabriele79 in Consulta un avocat la 12 Feb, 22:34
  • certificat de la primarie - Scris de bulumac in Civil la 12 Feb, 20:38
  • Actiune in stabilirea paternitatii - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 17:11
  • nu stiu cum sa procedez - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 14:56
  • Punere in posesie teren in plus la masuratoare cadastrala - Scris de Andrei in Civil la 12 Feb, 13:27
  • Contestatie RATB - Scris de ion in Contencios Administrativ la 11 Feb, 22:22
  • Represiunea nedreaptă - Scris de X-ulescu in Penal la 11 Feb, 22:04
  • aspectul clauzei penale intr un contract de imprumut??? - Scris de mihailov in Consulta un avocat la 11 Feb, 21:26
  • nedumerire - Scris de arisalex58 in Civil la 11 Feb, 19:50
  • penal - Scris de stoikitza86 in Penal la 10 Feb, 22:25
  • revenire la lucru dupa cic - Scris de administrator in Muncii la 10 Feb, 19:11
  • ingrijiri medicale - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 18:40
  • doresc un raspuns cat mai urgent! - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 17:24
  • testament ce nu poate fi atacat - Scris de angela-dontu in Succesiuni la 10 Feb, 16:59
  • plangere impotriva unui judecator - Scris de Ghe-R in Penal la 10 Feb, 16:55
  • anulare contract de v-c, datorii banci - Scris de Eugen Z in Civil la 10 Feb, 16:50
  • formula recuperare taxa auto - persoana juridica - Scris de Holly-Erin in Drept Societar la 10 Feb, 16:46
  • procedura recunoastere minor - Scris de xena-1 in Familiei la 10 Feb, 16:39
  • uzucapiune si nuliate absoluta contract de vanzare - Scris de ramonta in Civil la 10 Feb, 16:36
  • Amenda casa de marcat , agentie imobiliara - Scris de Laura Duca in Contabilitate la 10 Feb, 16:32
  • Nelamuriri infiintare SRL - Scris de Plesan-wic in Drept Societar la 10 Feb, 16:31
  • Problema despagubire RCA - Scris de ionutm in Asigurari la 10 Feb, 15:50
  • iesire din tara minor fara parinti - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:03
  • acord tata - Scris de Cuculis in Familiei la 10 Feb, 15:02
  • Concubinaj - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:01
  • Citat sa ma prezint la Politie - Scris de Aioanei Costel in Penal la 10 Feb, 14:12
  • depunere intampinare ca intervenient - Scris de constanta in Procedura Civila la 10 Feb, 14:00
  • inselare consumator - pret mai mare la casa de marcat - Scris de Liz1979 in Civil la 10 Feb, 13:58
  • amenzi neachitate - Scris de elvis in Contencios Administrativ la 10 Feb, 13:44
  • Neplata pensie de intretinere - Scris de ionita mihaela in Familiei la 10 Feb, 11:59
  • OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fisca - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 10 Feb, 11:58
  • drept la indemnizatia pentru crestere copil - Scris de mikerinos in Muncii la 10 Feb, 11:42
  • presupus furt - Scris de in Penal la 10 Feb, 11:35
  • plata cota parte caldura, desi am centrala proprie - Scris de Lorrry_27 in Civil la 10 Feb, 11:26
  • firma executata silit, recuperare restante salariale - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:23
  • desfiintare post, angajat in CO - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:17
  • drept la salarii compensatorii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:14
  • rovinieta - 4 amenzi dupa 6 luni - Scris de yin-yang in Contencios Administrativ la 10 Feb, 11:11
  • Interpretare Codul Muncii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:00
  • Urgent - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 10:36
  • cererea de gratiere - Scris de florica a in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:27
  • cererea de gratiere - Scris de mirabela1900 in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:26
  • gratiere presedentiala - Scris de ylenia in Penal la 9 Feb, 20:31
  • teapa pe okazii.ro - Scris de legally in Civil la 9 Feb, 18:38
  • Recuperare creante. Executare silita - Scris de C_A_Coltuc in Executare silita la 9 Feb, 18:23
  • Dizolvare srl asociat unic - Scris de in Consulta un avocat la 9 Feb, 17:24
  • vanzare autorurism - Scris de edera-s in Civil la 9 Feb, 17:04
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s