|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/383 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
lightning
|
Subiectul mesajului: inselaciune? Scris: 02 Aug 2007, 23:01 |
|
|
|
|
X fiul lui Y (proprietar al imobilului in acte), in urma intelegerii verbale cu Y, X primeste de la Z arvuna pentru vanzarea-cumpararea unui imobil, se incheie o chitanta de mana (cel ce se razgadeste pierde).Z cunoaste situatia imobilului, vede actele, discuta cu X si cu Y, si da arvuna chiar pentru a se definitiva situatia juridica a terenului in vederea inchieierii contractului in forma autentica.
X se apuca de acte, cheltuie banii, insa Z se razgandeste in privinta cumpararii si, ca sa nu piarda banii face plangere pentru inselaciune, motivand ca X a incercat sa vanda un imobil ce nu-i apartine.
eu zic ca e cacealma, nu am intentia de a insela (mai cu seama ca Z s-a purtat o vreme ca un proprietar, pana s-a razgandit, in sensul ca a mers, a varuit, a pus legume pe terenul respectiv...), cu am folos necuvenit si mai am si declaratia lui Y care spune ca el doreste sa vada. eu nu vad inselaciunea 8O
|
|
| Sus |
|
 |
|
gavril
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Aug 2007, 00:10 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
nici eu nu prea vad inselaciunea ..
_________________ Vivere est militare!
|
|
| Sus |
|
 |
|
arian
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Aug 2007, 22:43 |
|
| Membru activ |
 |
|
nici vorba de inselaciune. solutia care mi se pare korecta e insa e 10 lit.b. e un litigiu de natura civila toata ziua .... si practica e oarecum constanta in directia asta .... nici nu mai ajungem la latura subiectiva - forma de vinovatie, scop, ca sa vedem conditiile inselaciunii... aiurea... nu poate fi vb de o vanzare a lucrului altuia din moment ce inscrisul ala sub semnatura privata constata o simpla promisiune ...
eu auzisem una si mai buna - A vinde lui B un nr. de oi, intelegandu-se ca pretul sa fie platit la un termen ulterior (2 sapt.) cand B urma sa primeasca o suma de bani de la fiul sau plecat la capsunarit. trece termenul, B evident nu plateste, A merge sa vada ce si cum si constata ca B a facut oile pastrama si refuza categoric plata. Merge A la politie, de aici tot tacamul, pt ca in final B sa fie trimis in judecata pt abuz de incredere ....  ... e drept ca povestea e mai veche ....
_________________ you talking to me?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Baltazar
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Aug 2007, 23:39 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Depinde cat de veche, poate a fost declinata competenta la instanta...
|
|
| Sus |
|
 |
|
arian
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Aug 2007, 00:05 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
nu atat de veche...
_________________ you talking to me?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: angel, stoica silvia, narcidani, 62 utilizatori neinregistrati
|
|