| Autor |
Mesaj |
|
affoh
|
Subiectul mesajului: inselaciune? Scris: 31 Iul 2010, 16:28 |
|
 |
| Curios |
 |
|
|
Avem urmatoarea situatie: cineva posteaza pe un site de licitatii online un telefon. Altcineva, din alta localitate cumpara produsul solicitand livrarea prin Posta. Cumparatorul primeste produsul si constata ca nu se potriveste cu anuntul si declaratiile private ale vanzatorului. Cumparatorul solicita returnarea produsului si, respectiv, a banilor insa vanzatorul refuza intrucat nu a fost nicio intelegere anterioara in acest sens. Revin la anunt: era vorba despre un telefon despre care se spunea ca este "nou, impecabil si cu toate accesoriile", iar mai jos cateva poze cu telefonul. Cand primeste coletul cumparatorul constata ca nu corespunde si solicita explicatii. Vanzatorul, de fapt un intermediar, motiveaza, dupa mai multe mesaje: " Proprietarul nu are nicio treaba. Poze reale cu telefonul existau si erau postate. La toate intrebarile pe care le`ati pus in legatura cu telefonul a existat un raspuns adecvat si adevarat. Mai multe informatii despre proprietar nu va pot da din motive de confidentialitate. Telefonul functioneaza ca nou, asa cum am precizat. Neplaceri nu consider ca puteti creea intrucat nu aveti motiv: ati stiut ce cumparati. (pozele) Da, consider ca nu am nicio vina: eu doar am pus coletul la posta si am postat anuntul. Repet: nu stiu ce contine pachetul :casti, cablu de date, etc. Exista telefoane la care primiti doar incarcator.... asa putem numi "toate accesoriile" ori "full". Prin "Nou" ori "impecabil" depinde ce se intelege: eu m-am referit la starea de functionare intrucat existau poze care sa demonstreze starea fizica a telefonului. Intrucat nu a existat nicio intelegere privind returnarea produsului in cazul in care nu sunteti multumita; nu consider ca sunt obligat, ca reprezentat al vanzatorului, sa fac acest lucru. "
Detin o multime de informatii daca aveti nevoie pt incadrarea faptei. Se poate pune problema inselaciunii in acest caz?
|
|
| Sus |
|
 |
|
DevilMean
|
Subiectul mesajului: Re: inselaciune? Scris: 31 Iul 2010, 19:21 |
|
|
|
Chiar daca incadrati fapta la inselaciune, cum dovediti ca nu dumneavoastra ati defectat telefonul? Spre exemplu, zgarieturi, carcasa diferita, etc.. Daca ati fi cumparat de la o firma, ati fi evitat orice neplacere, caci aveati factura fiscala si certificatul de garantie, dar cand achizitionati produse prin intermediul site-urilor de licitatii cu livrarea prin posta romana, numai suprize neplacute aveti.
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: elena40 Google [Bot] Yahoo [Bot]
În total sunt 30 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 27 vizitatori |
| Executari silite |
|
|