|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/745 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
SSimona
|
Subiectul mesajului: Indemnizatie crestere copil Scris: 16 Iul 2004, 09:57 |
|
|
|
|
Sunt angajata din iunie 2002 cu carte de munca, insa part-time,dat fiind ca eram studenta. In iulie 2004 am trecut la norma intreaga.
Sunt insarcinata in 11 saptamani. beneficiez de indemnizatia de crestere copil ?
Mentionez ca platesc CAS si asigurari de sanatate de 2 ani de zile.
Mi s-a spus ca trebuie sa in ultimele 12 luni sa fi lucrat 1700 ore, insa, cu part-time-ul meu, nu am de unde sa scot 1700 ore.
Va multumesc !
|
|
| Sus |
|
 |
|
attorneyatlaw
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Iul 2004, 10:12 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
mai ai noua luni de sarcina cu norma intreaga
bineanteles ca beneficiezi de indemnizatie crestere copil caci aceea se cere numai dupa ce s-a nascut copilul.
Fa si tu o socoteala (eu am facut-o), la 8 ore pe zi ti-ar trebui cam 9 luni ca sa ai 1700 ore. insa asta nu are vreo relevanta in ce priveste dreptul tau la concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani (pentru care primesti indemnizatia)
Pana la termen insa mai ai. Sanatate si sarcina usoara.
SFAT: inainte sa se vada burta (cam pe la 3 luni 1/2) notifica angajatorul in scris ca esti insarcinata ca sa te asiguri ca nu te concediaza cand vede ca esti insarcinata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
SSimona
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iul 2004, 11:32 |
|
|
|
|
Ideea este ca de la 1 noiembrie, adica, de cand voi intra in 7 luni, doresc sa intru in concediu prenatal. Jobul meu inseamna 8 ore pe scaun in fata calculatorului, se lucreaza si 16-24, nu doar 8-16, plus ca e departe de casa (la o ora si jumatate), deci nu am de unde sa scot 1700 ore.
Insa eu lucrez deja de 2 ani, platesc CAS si asigurari sanatate la fel ca ceilalti. De ce nu as avea drept la indemnizatia de crestere copil (cea de 2 ani).
|
|
| Sus |
|
 |
|
attorneyatlaw
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iul 2004, 14:17 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
cum spuneam, ai dreptul
nu te mai agita ca nu-i face bine copilului! :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
attorneyatlaw
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iul 2004, 14:44 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Am mai verificat o data: singura conditie ceruta de lege este sa fi avut in ultimele 12 luni un stagiu minim de cotizare de cel putin 6 luni (adica sa fi platit CAS cel putin 6 luni inainte de prima zi de concediu medical)
Cine Dzeu ti-a spus povestea cu nu stiu cate ore?
|
|
| Sus |
|
 |
|
SSimona
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iul 2004, 08:14 |
|
|
|
|
Multumesc pentru raspuns, sper sa imi dea unul concret si tipele de la personal si contabilitate.
Nu ma enervez (prea rau) :) Oricum, important e sa fie BEBE sanatos !
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, xojon, legally, 60 utilizatori neinregistrati
|
|