|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/756 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
DukeD_2004
|
Subiectul mesajului: Importul de electrocasnice Scris: 20 Mar 2005, 11:16 |
|
|
|
Am si eu o intrebare despre importuri. Stie cineva in cazul electrocasnicelor ce fel de INCOTERMS(2000) se foloseste in mod curent/uzual? EX:CIP = la masini de obicei. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
sebi77
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Mar 2005, 18:07 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Iti pot spune din experienta.... Conditia ce-a mai uzuala este Ex-works cam (90 % ).
Asta presupune obligatii minime pentru vanzator...
Cumparatorul se ocupa de tot ... Vama la export si import, asigurare,transport ....
Atentie stiam acum cativa ani daca importai aparatura electoronica second-hand iti trebuia o licenta de import emisa de Ministerul Comertului ... Intereseaza-te la Vama ce documente iti trebuie ...
Sper sa iti fie de ajutor... ce ti-am spus ...
|
|
| Sus |
|
 |
|
DukeD_2004
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mar 2005, 16:33 |
|
|
|
multumesc  si licenta aia inca se aplica pt a nu incarca piata de vechituri
|
|
| Sus |
|
 |
|
vnistor
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Iun 2005, 09:45 |
|
|
|
|
Conditia de livrare nu tine de tipul marfii care face obiectul tranzactiei. Conform INCOTERMS, diversele conditii de livrare a marfurilor stabilesc drepturi si obligatii pentru cumparator si vanzator - plata transportului, a asigurarii, a drepturilor vamale etc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
TERASINI
|
Subiectul mesajului: Scris: 12 Noi 2005, 11:40 |
|
|
|
|
In cazul unui IMPORT la produse electrocasnice foloseste mai bine CIP, CIF sau DDP esti mai sigur ca marfurile o sa-ti ajunga in stare buna ,transportatorul o sa depuna toate diligentele ptr aceasta. Si cum spunea un interlocutor conditiile INCOTERMS nu depind de marfa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: stoica silvia, 62 utilizatori neinregistrati
|
|