|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 30 Mar 2005, 19:05 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
cu firma la care lucrez, sunt in conflict de munca, (pentu mai multe falsuri pe care ei le-au facut) sau ducem in razboi al nervilor, am angajat un avocat care incearca sa negocieze cu ei plecarea mea din firma, acum sunt in medical, vineri ar trebui sa incep munca, nu vreu sa ma duc pentru ca vor cauta prin toate metodele sa ma scoata tot pe mine vinovata, daca imi dau demisia, avocatul mai are vreo sansa sa castige?
|
|
| Sus |
|
 |
|
dinubocos
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 20:05 |
|
|
|
|
Sa castige ce? Ce vrei sa obtii?
|
|
| Sus |
|
 |
|
buba
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 21:47 |
|
|
|
|
Esti acuzata de ceva, ti-au facut vreo convocare in vederea cercetarii disciplinare?? Ai produs vreo paguba institutiei ce ar determina-o sa te actioneze in instanta ??? Exista formulata vreo plingere penala ???
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 31 Mar 2005, 08:11 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
problema este ca eu sunt cea care ii acuz pe motiv de fals in acte. adica cim-ul meu este semnat de altcineva nu de mine.mie mi-a parvenit contractul intr-un plic. era chipurile negociat si gata semnat (in locul meu), nu stiu de cine. toae deciziile au fost luate de ei in locul meu, fara a purta o discutie. eu eram doar executantul.
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 31 Mar 2005, 08:17 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
daca contractul meu de munca nu este semnat de mine, el este nul de drept. in situatia asta eu cum imi pot da demisia, iar ei cum mi-ar putea desface contractul de munca? se poate?
|
|
| Sus |
|
 |
|
adviser45
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Mar 2005, 08:33 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Pai in ce fel ii acuzi?
Ai facut plangere penala?
Si de asemeni nu inteleg in ce sens "se negociaza" plecarea ta.
Din cate stiu se negociaza conditiile de angajare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
adviser45
|
Subiectul mesajului: Re: imi puteti da un sfat? Scris: 31 Mar 2005, 08:40 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
marika scrie: daca contractul meu de munca nu este semnat de mine, el este nul de drept. in situatia asta eu cum imi pot da demisia, iar ei cum mi-ar putea desface contractul de munca? se poate?
Art. 16 (2) In situatia in care contractul individual de munca nu a fost incheiat in forma scrisa, se prezuma ca a fost incheiat pe o durata nedeterminata, iar partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba.
|
|
| Sus |
|
 |
|
dinubocos
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Mar 2005, 16:37 |
|
|
|
|
In afara de cele spuse de tine mai exista "CEVA" in care esti in culpa?
Daca nu ai semnat un contract cu ei si nu ai facut nimic ce iti poate fi imputat fa-le plangere penala si gata. Daca exista si altceva foloseste falsul ca pe o moneda de schimb si pune punct situatiei.
|
|
| Sus |
|
 |
|
buba
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Mar 2005, 16:44 |
|
|
|
Decat sa-ti dai demisia, mai rezista putin; incearca sa rezolvi amiabil situatia prin negocierea efectiva a contractului ( raportat la salariul pe care tu ai crezut ca l-ai negociat cu ei la inceput - oricum unitatea ar fi avut obligatia sa te informeze anterior angajarii despre clauzele contractuale potrivit art.17 C.M) )iar in caz contrar promoveaza o actiune in constatarea nulitatii si solicita despagubiri (pe care intr-o anumita masura, va trebui si sa le probezi). In litigiile de munca sarcina probei apartine angajatorului insa va trebui si tu sa-ti pregatesti un probatoriu....  . [b][b]Aici [/b][/b]  va trebui sa se puna in valoare maestria avocatului in a obtine cat mai mult...
ART. 57 CM
(1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulitatii contractului individual de munca produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de munca poate fi acoperita prin indeplinirea ulterioara a conditiilor impuse de lege.
(4) In situatia in care o clauza este afectata de nulitate, intrucat stabileste drepturi sau obligatii pentru salariati, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de munca aplicabile, aceasta este inlocuita de drept cu dispozitiile legale sau conventionale aplicabile, salariatul avand dreptul la despagubiri.
(5) Persoana care a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzator modului de indeplinire a atributiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.
(7) Daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca.
ART. 287 C.M
Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
ART. 288C.M
Administrarea probelor se face cu respectarea regimului de urgenta, instanta fiind in drept sa decada din beneficiul probei admise partea care intarzie in mod nejustificat administrarea acesteia.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 01 Apr 2005, 08:47 |
|
| Membru Junior |
 |
|
buba scrie: Decat sa-ti dai demisia, mai rezista putin; incearca sa rezolvi amiabil situatia prin negocierea efectiva a contractului ( raportat la salariul pe care tu ai crezut ca l-ai negociat cu ei la inceput - oricum unitatea ar fi avut obligatia sa te informeze anterior angajarii despre clauzele contractuale potrivit art.17 C.M) )iar in caz contrar promoveaza o actiune in constatarea nulitatii si solicita despagubiri (pe care intr-o anumita masura, va trebui si sa le probezi). In litigiile de munca sarcina probei apartine angajatorului insa va trebui si tu sa-ti pregatesti un probatoriu....  . [b]Aici [/b]  va trebui sa se puna in valoare maestria avocatului in a obtine cat mai mult... ART. 57 CM (1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia. (2) Constatarea nulitatii contractului individual de munca produce efecte pentru viitor. (3) Nulitatea contractului individual de munca poate fi acoperita prin indeplinirea ulterioara a conditiilor impuse de lege. (4) In situatia in care o clauza este afectata de nulitate, intrucat stabileste drepturi sau obligatii pentru salariati, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de munca aplicabile, aceasta este inlocuita de drept cu dispozitiile legale sau conventionale aplicabile, salariatul avand dreptul la despagubiri. (5) Persoana care a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzator modului de indeplinire a atributiilor de serviciu. (6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor. (7) Daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca. ART. 287 C.M Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare. ART. 288C.M Administrarea probelor se face cu respectarea regimului de urgenta, nstanta fiind in drept sa decada din beneficiul probei admise partea care intarzie in mod nejustificat administrarea acesteia.
buba te rog da-mi o adresa de e-mail vreau sa te intreb ceva, multumesc mult
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 01 Apr 2005, 09:00 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
pentru pentru ca am ridicat problema semnaturilor false, (cim, protectia muncii, nu am vazut fisa postului, avem acelasi nr.de zile de c.o toti indiferent de vechime, nu mi se plateste spor de vechime, se dau bonurile de masa preferential, cei care sunt plecati in delegatii de 4-5 luni iau si diurna si bonuri de masa, dupa un an de munca la ei am acelasi salariu ca si un debutant0 acum ca am facut gura vor sa scape de mine,
|
|
| Sus |
|
 |
|
adviser45
|
Subiectul mesajului: Scris: 01 Apr 2005, 09:15 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Tu sesizeaza ITM-ul depre cim-ul tau in forma nescrisa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
elis
|
Subiectul mesajului: Scris: 01 Apr 2005, 09:18 |
|
| Membru senior |
 |
Membru din: 27 Sep 2004, 13:00 Mesaje: 871 Localitate: Hunedoara
|
|
Marika, in ce mod ai fost prejudiciata prin falsurile care sustii ca s-au facut?
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 01 Apr 2005, 21:23 |
|
| Membru Junior |
 |
|
ELIS scrie: Marika, in ce mod ai fost prejudiciata prin falsurile care sustii ca s-au facut?
in primul rand prin lipsa dreptului pe care legal o am de a negocia, aici includ totul. in al doilea rand, faptul ca ei facand uz de semnatura mea (si nu numai a mea) luau decizii unilateral, iar eu eram pusa in situatia de a accepta orice situatie fara comentarii, prin faptul ca in acel contract asa semnat de altcineva programul de lucru era 8.30-16.30, iar noi eram obligati sa stam pana la 17.30 pe motiv ca fumam, iar aceasta ora stata peste program nu se regasea nici in salariu si nici in ore recuperate., ca niciodata nu am vazut un stat de plata, sau vreun fluturasi, ca nu am semnat persomal si nu am vazut fisa postului fiind obligati sa facem tot ce ni se cere (asta fiind politica firmei, asta spuneau ei) sunt suficiente motive?
|
|
| Sus |
|
 |
|
elis
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2005, 14:12 |
|
| Membru senior |
 |
Membru din: 27 Sep 2004, 13:00 Mesaje: 871 Localitate: Hunedoara
|
|
Ai cerut sa-ti fie respectate drepturile?
Aveti sindicat?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: stoica silvia, constant13, 80 utilizatori neinregistrati
|
|