|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 10:10 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
nu, nu avem sindicat si daca am incercat sa deschid gura sa cer anumite drepturi mi s-a spus ca asta este politica firmei, daca imi convine bine daca nu la intrare sunt 22.000.000 care astyeapta sa fie angajati. asta a fost raspunsul lor.
|
|
| Sus |
|
 |
|
bibi
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2005, 12:19 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
de cat timp esti angajat , si cand ai observat ca nu corespund conditiile cerute la angajare ?
_________________ Nimeni nu este mai presus de lege ???
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 12:34 |
|
| Membru Junior |
 |
|
bibi scrie: de cat timp esti angajat , si cand ai observat ca nu corespund conditiile cerute la angajare ?
sunt angajata de un an si de la inceput am avuit surprize , intai cim-ul semnat si negociat de altcineva in locul meu, actele aditionale la fel, stiu o sa-mi spui ca eu sunt devina ca am acceptat dar in situatia asta sunt cam 60% din salariatii care lucrau de mai mult timp decat mine. deci este o practica.
|
|
| Sus |
|
 |
|
bibi
|
Subiectul mesajului: Re: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 13:37 |
|
| Membru activ |
 |
|
marika scrie: bibi scrie: de cat timp esti angajat , si cand ai observat ca nu corespund conditiile cerute la angajare ? sunt angajata de un an si de la inceput am avuit surprize , intai cim-ul semnat si negociat de altcineva in locul meu, actele aditionale la fel, stiu o sa-mi spui ca eu sunt devina ca am acceptat dar in situatia asta sunt cam 60% din salariatii care lucrau de mai mult timp decat mine. deci este o practica.
problema sta in felul urmator :
- anterior incheierii cim-ului angajatorul avea obligatia sa informeze persoana care solicita angajarea cu privire la clauzele generale ale cim (vezi art.17 alin.1 din CM)
-in situatia in care angajatorul nu-si executa obligatia de informare , in termen de 15 zile de la momentul lansarii ofertei de incheierea cim-ului salariatul este in drept sa sesizezeinstanta judecatoeasca competenta in termen de 30 de zile !!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 14:50 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
in codul penal la art. 472 falsul in inscrisuri sub semnat privata si art. 473 uzul de fals se spune ca pe perioada cat contractul nu s-a incheiat se poate face plangere penala.
povestea cu 30 de zile este in contractul colectiv de munca. noi cu toate ca suntem peste 100 de sal. nu avem c.c.m.pentru ca cineva din conducere nu vrea
|
|
| Sus |
|
 |
|
bibi
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2005, 14:55 |
|
| Membru activ |
 |
|
scumpa citeste art.19 din codul muncii 
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 15:06 |
|
| Membru Junior |
 |
|
bibi scrie: scumpa citeste art.19 din codul muncii 
da stiu ce scrie, dar eu voi face plangere la parchet
|
|
| Sus |
|
 |
|
bibi
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2005, 15:08 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
ziceai de cotract colectiv de munca ?!?!?!
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: imi puteti da un sfat? Scris: 05 Apr 2005, 15:54 |
|
| Membru Junior |
 |
|
bibi scrie: ziceai de cotract colectiv de munca ?!?!?!
nu inteleg ce vrei sa spui
|
|
| Sus |
|
 |
|
liviu70
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Apr 2005, 21:58 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
daca nu ai facut-o pana acum este foarte bine. recunoaste ca ai gresit , te-ai complacut in aceasta situatie si esti suparata ca nu ti se mareste salariu. nu te retine nimeni sa nu pleci. ai zis ceva de avocat , nu stiu ce vrei sa obtii, relatiile dintre oameni sunt fragile , nu stiu daca esti jurist este foarte important
|
|
| Sus |
|
 |
|
irinag
|
Subiectul mesajului: Re: imi puteti da un sfat? Scris: 07 Mai 2005, 21:26 |
|
|
|
marika scrie: si nu am vazut fisa postului fiind obligati sa facem tot ce ni se cere (asta fiind politica firmei, asta spuneau ei) sunt suficiente motive?
Iubita, ti-ai cerut pana acum fisa postului?
Eu m-am certat cu "managera HR" din cauza fisei de post. Am lucrat pe foarte multe posturi in firma respectiva, dar niciodata nu mi-am vazut fisa postului... Si-am inceput sa am diverse discutii cu sefii... toate culminand cu revoltarea mea in momentul in care unul dintre superiorii mei a inceput cu amenintarile verbale....
Dupa asta mi-am cerut fisa postului... cea care trebuia sa mi-o trimita m-a tot amanat pana m-am luat de ea. Ma asteptam sa mi-o trimita intr-un plic.... eventual sa fie si semnata de mine (nu mai tineam minte daca am semnat asa ceva la angajare)... De unde atata.. mi-a trimis-o in format electronic si atunci am realizat ca ma consum aiurea din cauza astora... Fisa postul trimisa de ei nu am semnat-o si totusi mi-am facut intotdeauna treaba. (cum mult peste ce era in fisa)
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
Lmihai
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Mai 2005, 22:30 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Faptul ca angajatorul, la incheierea contractului de munca, nu a prezentat si cerut salariatului sa semneze fisa postului, nu poate decat sa sa profite angajatului, indiferent de pozitia procesuala a acestuia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
irinag
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Mai 2005, 20:55 |
|
|
|
|
Ei.. sa spunem ca la inceput nu prea aveau ce fisa sa-ti dea pentru ca nu se stia in ce post intrai in locatia unde lucrai ca atare... Atunci cand le-am cerut eu fisa eram pe un anumit post de cateva luni (si au inceput cu acuzatiile si amenintarile.. care continua si acum) iar cand mi-a trimis-o era limpede ca se agatau de prostia lor.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: stoica silvia, constant13, 79 utilizatori neinregistrati
|
|