|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 12 mesaje/2986 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Cati
|
Subiectul mesajului: Hartuire... cred! Scris: 19 Iul 2004, 07:18 |
|
|
|
Bine v-am gasit! As avea o mica nelamurire, sper din toata inima sa ma puteti ajuta. Am fericita ""bucurie si onoare"... de a avea pe urme un invid care ma terorizeaza cu mesaje telefonice, care oscileaza intre a fi triviale si a fi pur si simplu de amenintare. In ciuda continutului acestora, cei de Connex nu prea au ce sa faca, si m-au sfatuit sa fac o plangere la Politie. Buuuuuuuuun. Numai ca Politia m-a lasat in aer, ca omul nu e cetatean roman, pur si simplu de la o vizita in tara cu niste rude de-ale mele, a facut o obsesie ciudata. Si cum numarul de telefon este exclus sa mi-l pot schimba, ma gandesc serios daca mai am si alta solutie in afara unui AG corespunzator...  Orice sfat e binevenit, va rog tare mult sa ma ajutati!
PS: oricum, cele mai "crunte mesaje" le-am pastrat in memoria telefonului, problema este ca de asemenea individul trimite tot felul de articole care tin de sex-shopuri si le trimite cand pe adresa de acasa cand pe adresa de la serviciu a mamei - asta de cand m-am mutat - de la parinti! Nici nu era greu de aflat acea adresa, fiind un serviciu public...
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
jus2001
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iul 2004, 22:37 |
|
|
|
|
Potrivit art. 203-1 C. pen hartuirea sexuala este infractiunea ce consta in hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrangere, in scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de autoritatea sau influenta pe care i-o confera functia indeplinita la locul de munca. Din cate se intelege din msg-ul nu te incadrezi pe acest articol, ci in opinia mea putem vorbi de infractiunea de amenintare (art. 193 C. pen.).
|
|
| Sus |
|
 |
|
drv
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Iul 2004, 04:09 |
|
|
|
|
Eu zic ca mesajele triviale se incadreaza la insulta. Dar ai grija ca trebuie sa inaintezi plangerea penala direct la judecatorie - NU la Politie - si nu mai tarziu de 2 luni de la ultimul mesaj sau colet.
Cat despre mesajele amenintatoare, depinde in ce consta amenintarea.
Uite definitiile celor doua infractiuni in Codul Penal:
ART. 193 Amenintarea
Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
ART. 205 Insulta
Atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocura, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Aceeasi pedeapsa se aplica si in cazul cand se atribuie unei persoane un defect, boala sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
dricaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Iul 2004, 22:50 |
|
|
|
|
Povesti de adormit Mitzura..
Copiii astia au citit si ei de prin legi si coduri si au impresia ca au dezlegat problema...
In principiu antevorbitorii au dreptate..dar practic n-ai nici o sansa in instanta,
Nu potzi dovedi nimic deoarece nici un judecator normal la cap n-o sa-ti ia telefonul in mina ca sa citeasca mesajele de care zici. Si nici nu poti dovedi ca presupusul inculpat e cel ce le-a trimis.Poate le-a trimis altcineva de pe tel lui.
Si cu amenintzarea..hehehehe..draga moshului..infractiunea asta e altceva decit pare la prima vedere.
trebuie dovedit ca te-a speriat de-a dreptul...
Stai calma si schimba-ti telefonul ca daca vei introduce actiune in instanta, vei fi obligata negresit la plata cheltuielilor judiciare iar el va fi achitat.
Sunt probleme mult mai complicate pe rolul instantelor decit msj tale de la un patron de sex shop!
Zoe, fii barbata !!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
croc
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Iul 2004, 09:58 |
|
Membru din: 25 Apr 2004, 13:00 Mesaje: 1907 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
lasa instanta si codul penal, schimba-ti telefonul;
din pacate nu prea ai ce sa-i faci; :(
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Iul 2004, 18:12 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Draga Cati! Nu mai asculta niste... avocati(?) care se pretind "consacrati" si mergi pana la capat pe calea legala, aceea cu plangerea in instanta. Daca cei ce au trimis mesaje pana acum procedeaza de maniera asta in instanta, ma rusinez ca sunt coleg cu ei!
1.Problema cea mai dificila din punct de vedere al probatoriului este sa prezinti instantei o proba audio ca sa zic asa compatibila de a fi administrata in sedinta publica. Cu un tehnician electronist bun ai putea rezolva foarte usor problema.
2.In privinta asa-ziselor cadouri pe care ti le trimite, banuiesc ca acestea sosesc printr-o modalitate care a permita identificarea celui care le-a trimis. Doar nu ti le teleporteaza acasa!
3. Pentru a exista infractiune de amenintare (stimate "dricaru"!), poate ai uitat din facultate ca fapta trebuie sa aiba natura de a alarma si nu neaparat trebuie sa alarmeze. Nu-i mare diferenta, dar stii cat conteaza! (a se vedea Dongoroz, Toader Tudorel, Nistoreanu si altii a caror nume imi scapa acum)
Sper sa te ajute cat de cat! Pa!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
dricaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Iul 2004, 16:23 |
|
|
|
|
wittman
Micule...
Amuzanta chestia aia cu prietenu electronistu..
Potzi fi mai concret..ca yo tot nu m-am prins cum o sa probeze el ceva???
Antevorbitoarea nu va proba niciodata nimic pertinent in instanta cu o astfel de spetza.
Observatile tale despre amenintzare st intru- totul intemeiate. trebuia sa nu scotzi insa spusele mele din context pt ca eu doream doar sa subliniez inutilitatea demersului antevorbitoarei.
Nu potzi proba in nici o conditie ca inculpatul e cel ce a trimis mesajul.
Chiar daca, prin absurd o sa potzi lista cumva mesajele acelea si o sa le scoti pe un inscris, ce garantii exista ca ai transcris exact mesajele ca nici un jude nu ii va citi femeii acesteia telefonul???!! Si cum vei proba ca inculpatul le-a scris!!??? (fiind, repet nerelevant ca au fost scrise de pe tel lui, raspunderea penala fiind personala si nu obiectiva)
Nu ne mai lua de sus tinere ca nu este cazul.
Oamenii astia au probleme reale si nu au nevoie de povesti teoretice..dnalea frumoase de prin cartzile din biblioteca.
Ca am vaga impresie ca femeia itzi va da crezare, o sa intoduca plingere, o s-o tapeze vreun av de bani si o sa piarda cu brio...
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Iul 2004, 20:51 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
M-am convins cu avocatii din Bucuresti... Sau poate "dricaru" e doar o exceptie si marea majoritate nu lucreaza in genul "las-o balta cu procesul; mai bine schimba-ti nr. de telefon".
Din fericire exista un gen de expertiza tehnica (unii ii spun informatica) care are ca obiect stabilirea continutului informatiilor aflat pe un suport informatic, (iar SIM-ul este suport informatic) - in cazul nostru existenta unor mesaje de tip SMS, nr. care le-a trimis, data, ora si continutul.
Este adevarat ca individul in cauza se poate apara spunand ca nu a trimis el mesajele, dar cand ai 10-20 de mesaje de la acelasi telefon, cam greu sa-l mai creada careva.
Draga "dricarule"! Nu te supara, dar daca si noi avocatii ne lasam asa usor invinsi, atunci Romania chiar ca e condamnata sa se duca in @#$ $#%^%!
|
|
| Sus |
|
 |
|
anamariaav
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iul 2004, 15:50 |
|
|
|
|
oameni buni, am patit si eu ceva asemanator! din pacate, nu prea exista alta sansa decat schimbarea numarului de telefon. ce politie? ce judecatorie? la prima vedere este ceva banal, dar cand esti pionul principal intr-o poveste ca asta, nu-i tocmai placut!!!eu ajunsesem sa nu mai ies din casa decat insotita, mi-am schimbat nr de fix de 3 ori, si gratie celor de la romtelecom l-a aflat in cateva zile, desi era neinformabil. pana la urma, o sa se calmeze. schimba nr, nu-i mai raspunde la provocari, spune-i ca te-ai maritat, orice in genul asta, si pana la urma sper sa scapi.desi, e cam greu cu asemenea oameni, care, clar, sunt bolnavi psihic!!!multa bafta!
|
|
| Sus |
|
 |
|
judge
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Aug 2004, 02:45 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 10 Aug 2004, 13:00 Mesaje: 313 Localitate: Hunedoara
|
ce interesant! chiar am ras la un moment dat!  dar ideea e ca nu va fi usor sa se faca proba intr-un asemenea caz. oricum stimati colegi nu v-ati intrebat cum ati reactiona daca un binevoitor client v-ar bombarda telefonul fix si mobil cu asemenea mesaje. si cutia postala cu anumite pachete? daca v-ar hartui de o asemenea maniera incat v-ar dispera? nu a-ti lua nici o masura? eu cred ca, dimpotriva, ati lua. ideea e ca legea noastra e cam lacunara sub aspectul acesta. eu am patit ceva asemenator. cineva imi redirectionase TOATE apelurile primite pe telefonul meu. iar reteaua de telefonie (nu dau nume) mi-a spus ca nu are ce face. pana la urma am reusit sa scap...cum? simplu...am avut "pile" la...SRI. ei vedeti...tot se poate face ceva...daca se vrea cu adevarat. in cazul de fata...ori ai rabdare cu carul, ori treci la contraatac...nu stiu cum va fi... si inca ceva...cati avocati...tot atatea pareri  (nu-mi apartine mie ci onorabilului meu profesor de drept penal)
_________________ cons. jur. Raul N. M.
|
|
| Sus |
|
 |
|
virtual
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2004, 11:17 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Urata problema. Cunosc o prietena care timp de 3 ani s-a chinuit cu asa ceva. Cu rusine in suflet spun ca nu s-a potolit pana nu am recurs la unele mijloace mai neortodoxe....gen amenintare prin unele autoritati prietene...
problema cu astia e ca sunt dezaxati si nu ii sperie nimic.
In legislatia americana problema e rezolvata prin existenta infractiunii de hartuire care nu are nimic de-a face cu cea de la 203 indice 1 C. pen. roman, ci acopera toate situatiile descrise in mesajele vostre plus multe altele. Ca o reglementare speciala exista si hartuire sexuala care se refera strict la subiectul nostru, dar nu in domeniul dreptului muncii si adiacent acestuia ca nefericitul text de lege din C.pen. roman ( de fapt o preluare integrala dupa Codul penal francez de la 1995, fara a fi integrat insa in contextul legislatiei noastre mai mult decat discutabila).
In acest sens, recomandarea mea este ca sa iti schimbi nr. de cel...daca nici aceasta nu fucntioneaza, atunci trebuie sa alegi...sau te adresezi instantei sau incerci sa il "convingi" cu ceva prieteni!
PSn mi-e rusine de ultima alternativa propusa, nu putem sa devenim "vigilanti", dar nici sa fim calcati in picioare, cand justiita nu functioneaza...
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
medeea
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Dec 2004, 07:15 |
|
| Membru activ |
 |
|
fain art din codul penal...nnloc de muncann....
in sfarsit,
eu as cere judecatorului sa interpreteze extensiv art. din codul penal.de ce protejeaza situatiile circumscrise locului de munca?adica in afara lui n-am protectie?sau nu pot fi hartuita?absurd.temeiul unei astfel de interpretari(da stiu,legea penala e de stricta interpretare)?mergi pe nnmischief rulenn-intentia legislatorului,obiectivele legii-protectia impotriva oricarei hartuiri.
pe procedura,n-as crede ca-i atat de greu de dovedit 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 12 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 11 utilizatori neinregistrati
|
|