|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje/256 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Cristi86
|
Subiectul mesajului: Exista vreo lege pentru asta? Scris: 02 Sep 2011, 12:14 |
|
| Curios |
 |
|
|
Buna ziua! Nu stiu cum sa incep, asa ca am sa va spun un fel de poveste cu lucrurile care s-au intamplat.
Acum cateva zile imi bate la usa o vecina de la ultimul etaj (sta fix deasupra mea, dar cu 4 etaje mai sus) sa-mi spuna ca ea a avut o problema cu acoperisul si ii curgea apa in apartament (prin crapaturile de sus, in fine) si ca a chemat pe cineva si a cumparat materialele necesare ca sa repare, si acum insista sa puna bani toti locatarii de sub ea. Daca ar fi dupa mine nu i-as da un leu pentru ca : 1) s-a purtat fara pic de bun simt (nu cred ca asta conteaza, in fine) 2) Nu a venit cu nicio factura, a venit cu o foaie cu niste calcule... 3) Nu a spus dinainte ca vrea sa faca ceva, doar a venis si a zis "Da-mi bani"
Banuiesc ca fara o factura de la vreun magazin nu ii da nimeni niciun leu, dar presupunand ca le are si le tine acasa (ascunse, banuiesc :P ), exista vreo lege care sa ii permita sa ceara bani de la toti vecinii de pe tronson pentru a-si rezolva ea problema? (Repet, sta la 4 si i se infiltra apa prin tavan.) Daca da, imi puteti spune, va rog, care este aceasta? (sa pot sa i-o trantesc in nas si sa ma lase in pace)
Va multumesc.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
carmen faur
|
Subiectul mesajului: Re: Exista vreo lege pentru asta? Scris: 06 Sep 2011, 12:13 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Avand in vedere ca acoperisul blocului este un bun comun , da , aveti toti locatarii obligatia de a participa la cheltuielile realizate cu reparatia acestuia . Insa aceasta problema cred ca trebuia expusa intr-o sedinta a asociatiei de locatari ..etc. Daca locatarii nu erau de acord cu realizarea acestei lucrari , cel care achita contravaloarea lucrarii , respectiv vecina de la etajul 4 , (cu acte in regula , altfel nu are nici o dovada valabila in instanta ) se putea intoarce cu actiune in justitie impotriva asociatiei pentru recuperarea cheltuielilor de reparatii efectuate precum si a cheltuielilor de judecata si taxe . Aveti la dispozitie Legea locuintei 114/1996 . Bafta !
|
|
| Sus |
|
 |
|
Cristi86-
|
Subiectul mesajului: Re: Exista vreo lege pentru asta? Scris: 06 Sep 2011, 15:06 |
|
|
|
Totusi, in legea 114/1996 spune clar in anexa 2 articolul 14: "Proprietarul unui apartament este obligat să menţină apartamentul în stare bună, pe propria sa cheltuială.". Daca nu si-a intretinut tavanul e problema ei, nu? Insa art 16 spune: "Administrarea, întreţinerea şi reparaţiile proprietăţii comune cad în sarcina asociaţiei, iar cheltuielile legate de acestea vor reprezenta cheltuieli comune.". Deci problema este: Tavanul ei e proprietate comuna (acoperisul blocului), sau proprietatea ei (tavanul ei...) Si in articolul 18 avem :"Proprietarul nu poate schimba aspectul proprietăţii comune, fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari." Deci teoretic, daca a schimbat culoarea acoperisului blocului (proprietate comuna) fara sa ceara voie.... (bine, aici am cautat eu nod in papura :P ) Deci, pana la urma, cum vine? (Sunt complet dezorientat  )
|
|
| Sus |
|
 |
|
cyclop
|
Subiectul mesajului: Re: Exista vreo lege pentru asta? Scris: 06 Sep 2011, 22:58 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Acoperișul blocului e bun comun, toți proprietarii de apartamente trebuie să participe la repararea lui, indiferent de etaj sau de latura blocului, chestia asta e clară. Insa reparația nu se poate face după bunul plac al unuia dintre proprietari. Lucrarea trebuie să fie făcută după consultarea celorlalți, în condițiile stabilite de comun acord (constructor, materiale, preț, etc).
_________________ Nu ne certãm, discutãm aprins...
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: P4tr4tzel, 48 utilizatori neinregistrati
|
|