|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
ama
|
Subiectul mesajului: executare silita Scris: 05 Iul 2007, 09:12 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Am fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata si am achitat aceste cheltuieli imediat ce mi-a fost comunicata sentinta.
Plata am facut-o creditorului prin mandat postal, la adresa din sentinta.
Dupa 2 luni m-am trezit cu somatie de la executorul judecatoresc sa platesc creanta plus cheltuieli de executare (care sunt mai mari decat creanta).
Am aratat ca am facut plata si am cerut incetarea executarii, dar se invoca nevalabilitatea platii prin mandat (avocatul creditorului sustine ca trebuia respectata procedura ofertei reale) si ca adresa creditorului este alta decat cea din dispozitivul sentintei (avocatul sustine ca a anuntat modificarea domiciliului in cadrul procesului, dar nu s-a mentionat in sentinta) .
Ce credeti, am vreo sansa in contestatia la executare ?
|
|
| Sus |
|
 |
|
bromul
|
Subiectul mesajului: Re: executare silita Scris: 05 Iul 2007, 10:33 |
|
|
|
ama scrie: Am fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata si am achitat aceste cheltuieli imediat ce mi-a fost comunicata sentinta. Plata am facut-o creditorului prin mandat postal, la adresa din sentinta.
Dupa 2 luni m-am trezit cu somatie de la executorul judecatoresc sa platesc creanta plus cheltuieli de executare (care sunt mai mari decat creanta). Am aratat ca am facut plata si am cerut incetarea executarii, dar se invoca nevalabilitatea platii prin mandat (avocatul creditorului sustine ca trebuia respectata procedura ofertei reale) si ca adresa creditorului este alta decat cea din dispozitivul sentintei (avocatul sustine ca a anuntat modificarea domiciliului in cadrul procesului, dar nu s-a mentionat in sentinta) .
Ce credeti, am vreo sansa in contestatia la executare ?
Sa inteleg ca banii ti-au fost returnati de catre Posta? Sau au fost incasati de catre creditor?
|
|
| Sus |
|
 |
|
ama
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Iul 2007, 14:16 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Banii nu mi-au fost restituiti inca, sunt la posta.
Creditorul a fost avizat de posta, dar nu si-a ridicat banii. Acum imi invoca si ca el are un alt domiciliu decat cel la care am trimis banii si ca domiciliul nou l-a anuntat instantei in timpul procesului.
Eu am trimis banii pe adresa din dispozitivul titlului executoriu.
Apararea creditorului are 2 capete:
1. ca trebuia sa-i fac oferta reala de plata si nu expediere cu mandat postal.
2. ca am trimis banii la o adresa gresita.
|
|
| Sus |
|
 |
|
dasefx
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Iul 2007, 14:30 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Art. 98 Cod proc. civ : Schimbarea domiciliului uneia din parti in timpul judecatii trebuie, sub pedeapsa neluarii ei in seama, sa fie adusa la cunostinta instantei prin petitie la dosar, iar partii potrivnice prin scrisoare recomandata, a carei recipisa de predare se va depune la dosar o data cu petitia prin care se instiinteaza despre schimbarea domiciliului.
Asta + un avocat bun = ceva sanse
_________________ Consumul excesiv de alcool dãuneazã grav plictiselii!
|
|
| Sus |
|
 |
|
bromul
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Iul 2007, 14:43 |
|
|
|
dasefx scrie: Art. 98 Cod proc. civ : Schimbarea domiciliului uneia din parti in timpul judecatii trebuie, sub pedeapsa neluarii ei in seama, sa fie adusa la cunostinta instantei prin petitie la dosar, iar partii potrivnice prin scrisoare recomandata, a carei recipisa de predare se va depune la dosar o data cu petitia prin care se instiinteaza despre schimbarea domiciliului.
Asta + un avocat bun = ceva sanse
Subsriu... Sunt chiar sanse mari. Omul si-a executat obligatia, s-au a intentionat sa si-o execute.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ama
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Iul 2007, 15:26 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Multumesc !
Maine depun contestatia si ord. de supendare.
Va tin la curent.
|
|
| Sus |
|
 |
|
bromul
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iul 2007, 13:40 |
|
|
|
ama scrie: :floare: 
oferta reala urmata de consemnatiune este o procedura instituita in scopul de a da debitorului de buna credinta posibilitatea liberarii de obligatia sa de plata in situatia in care creditorul refuza sa primeasca plata. Prin urmare avocatul lor e pe dinafara, motivatia lui nu are legatura cu speta. Cel ce va executa va fi clientul tau...ptr cheltuielile de judecata din contestatia la executare. Daca grefierul nu a consemnat mentiunea facuta de creditor privind schimbarea domiciliului si nici nu a depus la dosar un act din care sa rezulte aceasta, nu are cum sa castige.."nemo consetur propriam turpitudem " (parca asa se scrie :P) .
Sucees!
|
|
| Sus |
|
 |
|
serafim
|
Subiectul mesajului: Scris: 10 Iul 2007, 00:14 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
daca adresa din sentinta nu era cea reala si av. partii cu asta se apara acum in faza executarii...ma intreb asa intr-o doara " de ce nu a solicitat rectificarea sentintei pt. eroare materiala ?????"
in cazul asta da, poate spune ca..bla, bla, bla...dar, daca nici in vreo incheiere de sedinta nu este consemnata modif de adresa...sa fie sanatos
este cuvantul tau impotriva cuvantului lui...asa ca contesta linistit !!!
BAFTA
_________________ " Nu ca ma intereseaza , dar, vreau sa stiu ! "
|
|
| Sus |
|
 |
|
bromul
|
Subiectul mesajului: Scris: 10 Iul 2007, 07:57 |
|
|
|
kinga scrie: [quote="bromul.."nemo consetur propriam turpitudem " (parca asa se scrie :P) .
Sucees! nemo consentir propriam turpitudinem allegans. ... nemo auditur propriam suam turpitudinem allegans  [/quote]
Deh....batranetea asta..memoria imi joaca feste....sunt ani buni de cand am terminat facultatea .:P
|
|
| Sus |
|
 |
|
bromul
|
Subiectul mesajului: Scris: 10 Iul 2007, 14:14 |
|
|
|
serafim scrie: :-D  Bromul nu trebuie sa te scuzi !!! la toti ne mai joaca memoria feste asa ca...nu lua corecturile la suflet...nu sunt rau intentionate ci doar sa ne mai aducem aminte de ele... 
Stai linistit ... nu ma consider atottstiutor, stiu doar ca nu stiu prea multe. De aceea sunt aici. Orice informatie e binevenita.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: P4tr4tzel, 49 utilizatori neinregistrati
|
|