|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
valic
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Mar 2007, 08:14 |
|
|
|
Eheee.. se pare ca au luat-o la picior.Provincia se misca mai repede.Bravo lor!Cat despre cearta cu ei si ajungerea la un rezultat, e un nonsens...ai sa vezi tu.
1.Normele acelea nu mai sunt valabile.
2.Au fost abrogate prin Lg.319/2006.

|
|
| Sus |
|
 |
|
savy
|
Subiectul mesajului: ma bag si eu aiurea cu o intrebare Scris: 01 Apr 2007, 16:22 |
|
|
|
|
stiu ca nu e topicul potrivit, da ma gandesc ca poate stiti. in hotararea 1425/2006, la sfarsit sunt niste anexe, ca niste registre. acele registre trebuie sa le cumpar de undeva sau pot sa mi le fac si eu. ma intereseaza anexa 13. a fost un accident de munca la servici si se pare ca trebuie facute niste rapoarte. habar nu am ce trebuie sa fac insa ca nu au mai fost accidente de munca la servici. si presupunand ca o sa ma intrebati ce accident de munca. o tipa s-a stropit cu acid azotic pe fata in timp ce spala o palnie. dar e totul ok, cica arsurile sunt minore.
sper sa ma puteti ajuta. thanx
|
|
| Sus |
|
 |
|
baziladrian
|
Subiectul mesajului: Scris: 05 Apr 2007, 21:48 |
|
|
|
valic scrie: Eheee.. se pare ca au luat-o la picior.Provincia se misca mai repede.Bravo lor!Cat despre cearta cu ei si ajungerea la un rezultat, e un nonsens...ai sa vezi tu. 1.Normele acelea nu mai sunt valabile. 2.Au fost abrogate prin Lg.319/2006. 
Imi pare rau ca dai verdicte fara o minima verificare!
Dupa parerea mea, daca nu stapanesti o problema, nu o lansezi ca verdict!
Orice act normativ publicat in BO are tinuta la zi evidenta valabilitatii acestuia. Daca vrei sa te convingi, intra pe situl Camerei Deputatilor, Buletinul Oficial si verifica actele normative la care am facut referire.
Legea 90/96 republ, este abrogata!
Mai este abrogat ordinul ministrului cu referire la semnalizare inlocuit in 2006 cu HG.
In rest, TOATE CELELALTE Ordine ale ministrului cu care s-au aprobat NSSM-urile, au ramas vlabile.
Ai sa-mi spui si tu ceea ce a spus inspectorul (nu mie, patronului), ca au fost date in baza legii 90/96.
Eronat
Cand s-a schimbat Constitutia, s-a creat un vid legislativ?????
Nu!
Deci interpretarea nefondata nu are suport!
Si apropo de control!?
E cum spun eu!
Au fost primite de la minister, verbal, repet - VERBAL, indicatii ca in actiunile de control sa se lanseze ideea ca aceste NSSM-uri sunt abrogate prin efectul abrogarii legii 90.
Asta e pentru fraieri si pentru cei slabi de inger!
ITM-ul mi-a spus clar, in momentul in care am venit cu argumente scrise, ca .... nu au nimic scris.... se vorbeste.... bla-bla!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
valic
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Apr 2007, 10:40 |
|
|
|
baziladrian a scris:
Citat: Imi pare rau ca dai verdicte fara o minima verificare! Dupa parerea mea, daca nu stapanesti o problema, nu o lansezi ca verdict!
Care minima verificare..... a fost marea verificare de catre cei de la ITM (patita personal), asa ca lasa-ma cu textele.
|
|
| Sus |
|
 |
|
roxanali
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Apr 2007, 14:43 |
|
|
|
|
pt. baziladrian
Art. 53. - ...
(2) La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Legea protectiei muncii nr. 90/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 47 din 29 ianuarie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, Decretul Consiliului de Stat nr. 400/1981 pentru instituirea unor reguli privind exploatarea si intretinerea instalatiilor, utilajelor si masinilor, intarirea ordinii si disciplinei in munca in unitatile cu foc continuu sau care au instalatii cu grad ridicat de pericol in exploatare, republicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 5 din 11 ianuarie 1982, precum si orice alte dispozitii contrare.
NSSM-urile sunt dispozitii contrare pentru ca privesc activitatea din punct de vedere al meseriilor si nu al riscurilor. Nu poti efectua o instruire pe baza NSSM-urilor. Trebuie sa intocmesti instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca si post de lucru conform masurilor rezultate din evaluarea nivelului de risc de accidentare si imbolnavire profesionala si a planului de prevenire si protectie.
Poate ca juridic vei avea castig de cauza, ca nu se stipuleaza expres, dar daca ITM-ul are juristi buni care stiu sa interpreteze fiecare aliniat din legea 319 si norme, nu cred ca vei castiga. Logic, din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, nu ai dreptate.
pt. savy
chiar daca e cu intarziere, anexa 13 poti s-o "fabrici" fara probleme. Registrul de accidente e recomandat sa fie cumparat, insa nu e obligatoriu. Oricum pentru 18 lei nu merita sa muncesti atat la tabelele acelea.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
baziladrian
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Apr 2007, 20:39 |
|
|
|
|
NSSM-urile sunt dispozitii contrare pentru ca privesc activitatea din punct de vedere al meseriilor si nu al riscurilor. Nu poti efectua o instruire pe baza NSSM-urilor. Trebuie sa intocmesti instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca si post de lucru conform masurilor rezultate din evaluarea nivelului de risc de accidentare si imbolnavire profesionala si a planului de prevenire si protectie.
Poate ca juridic vei avea castig de cauza, ca nu se stipuleaza expres, dar daca ITM-ul are juristi buni care stiu sa interpreteze fiecare aliniat din legea 319 si norme, nu cred ca vei castiga. Logic, din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, nu ai dreptate.
Nu poate! sigur! am avut castig de cauza!
A afirma ca NSSM sunt dispozitii contrare - e o afirmatie, fara suparare, si iresponsabila si partinitoare! NSSM=Norme Specifice de Securitate in Munca-cum adica privesc activitatea din punct de vedere a meseriilor si nu a riscurilor???? Interesanta interpretare!
1. aceste NSSM sunt emanate urmare unor IDENTIFICARI si EVALUARI de riscuri aferente unor meserii si locuri de munca!
2. dupa cum prezinti problema, faci o separatie mai mult decat distincta intre meserie si risc! Nu exista risc fara meserie! cum si reciproca e valabila!
3. in HG 1425 se spune clar la art.92, alin (2), lit.d) "prevederi ale reglementarilor de securitate si sanatate in munca privind activitati specifice ale locului de munca si/sau postului de munca" - la instructajul la locul de munca:
4. HG 1425/2006, art.100 - instruirea periodica se va efectua pe baza TEMATICILOR intocmite de ... bla-bla! TEMATICI! nu obligatoriu Instructiuni proprii!
In ultima instanta, atitudinea celor de la ITM a fost de batere in retragere in momentul in care am prezentat extrase de pe situl Camerei Deputatilor-Buletin Oficial cu valabilitatea actelor normative prin care s-au aprobat si publicat NSSM-urile. Binenteles ca am adus si acele extrase care demonstrau ca Legea 90 a fost abrogata!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
roxanali
|
Subiectul mesajului: Scris: 12 Apr 2007, 09:51 |
|
|
|
|
Nu crezi ca iti arogi cam multe drepturi atunci cand vorbesti despre iresponsabilitate si partinire intr-un domeniu pe care, tehnic vorbind, nu il stapanesti? Daca in acest domeniu iti permiti sa spui "bla-bla", e problema ta, insa nu te poti juca cu viata, sanatatea, banii si libertatea oamenilor, angajati sau angajatori.
"cum adica privesc activitatea din punct de vedere al meseriilor si nu al riscurilor???? "-nu putem monopoliza site-ul, explicatiie ar implica prea mult timp si nu stiu daca isi au rostul.
Sincer, cred ca pe acest forum sunt mai importante orgoliile si mandria in detrimentul politetii si dorintei de a ajuta... Pacat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 40 utilizatori neinregistrati
|
|