|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
maristo
|
Subiectul mesajului: e ok sa-mi iau concediu fara plata? Scris: 28 Ian 2006, 16:37 |
|
|
|
|
Sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la sfarsitul lunii. Pentru ca nu imi pot relua acum activitatea, datorita unei situatii nasoale in familie, insa nici nu vreau sa-mi pierd postul, am fost sfatuita de o cunostinta ce lucreaza inrtr-un departament de resurse umane sa imi iau concediu fara plata pentru rezolvarea unor chestiuni personale.
Intrebarile mele pt voi, dragi forumisti, sunt:
1. am dreptul legal la concediu fara plata, dupa ce am stat 2 ani in CIC?
2. daca da, care e durata maxima legala pentru un concediu fara plata?Pot sta in concediu fara plata 9 luni?
Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii pentru ca va trebui sa-mi clarific cat mai curand situatia si nu as vrea sa renunt la post.
O mentiune: cei de la servicu nu ma preseaza sa revin la serviciu. Pe postul meu e angajat cineva temporar/cu durata determinata, iar acea persoana e si ea insarcinata :)(ce sa-i faci! scaunul ala e de vina, cred!) deci daca m-as reintoarce eu acum ei ar avea niste problemutze de rezolvat...
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
defectu
|
Subiectul mesajului: Re: e ok sa-mi iau concediu fara plata? Scris: 28 Ian 2006, 17:25 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
ildi
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 17:42 |
|
|
|
Defectule de ce esti vagabond?
Maristo, din cate stiu eu durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca sau regulamentul intern.
Poate cineva ne spune daca ai putea cere suspendarea contractului de munca, eu nu sunt sigura.
|
|
| Sus |
|
 |
|
maristo
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 18:09 |
|
|
|
|
idli, multumesc pentrumesaj! :)
Defectu -le, sincer nu am chef de conversatii cu persoane rauvoitoare.
Daca te intereseaza, nu, nu este asta motivul pentru care vreau sa mai stau acasa. Chiar e vorba despre probleme mult mai grave.
In privinta copilului pe care, dupa tine as vrea sa/l mai fac.... din pacate nu mai pot avea copii! Iar lucrul asta chiar ma doare...asa ca vezi-ti de defectele tale!
Astept in continuare raspunsurile voastre.....
|
|
| Sus |
|
 |
|
defectu
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 18:11 |
|
| Membru activ |
 |
|
ildi scrie: Defectule de ce esti vagabond? :mrgreen: .
...adica, bagabeu? :-D
:floare:
|
|
| Sus |
|
 |
|
ildi
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 18:17 |
|
|
|
|
Da ma, bagabond si golan.
De ce nu vrei sa-i zici la Maristo ce are de facut, stiu ca stii!
|
|
| Sus |
|
 |
|
hirondelle
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 18:40 |
|
|
|
|
Draga maristo, DEFECTU nu avea de unde sa stie situatia in care te afli, dar cum ai spus ca vrei sa mai stai 9 luni, a dat si el cu presupusul!
In ce priveste problema ta:
CCM 2005/2006 Art. 62. - (1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1 nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
defectu
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Ian 2006, 20:15 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
...... cu conditia ca, Maristo sa-si desfasoare activitatea intr-o unitate in care sunt aplicabile prevederile CCM unic la nivel national. Daca la nivel de unitate exista un CCM, se vor avea in vedere prevederile acestuia . Daca fuctioneaza in baza unui statut sau a unei legi speciale, se vor avea in vedere prevederile acestora.
|
|
| Sus |
|
 |
|
croc
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Ian 2006, 13:02 |
|
Membru din: 25 Apr 2004, 13:00 Mesaje: 1907 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
daca la unitatea cu care are maristo CIM exista CCM, acesta nu va putea contine prevederi mai putin favorabile angajatului decat CCM unic la nivel national;
daca insa maristo este angajata la o unitatea care functioneaza conform unor legi speciale, va trebui intr-adevar sa se supuna acelor legi;
|
|
| Sus |
|
 |
|
hirondelle
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Ian 2006, 13:05 |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
hirondelle
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Ian 2006, 13:05 |
|
|
|
|
SUBSCRIU.- AM O FOAME!!!!!!!!!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
defectu
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Ian 2006, 13:18 |
|
| Membru activ |
 |
|
hirondelle scrie: SUBSCRIU.- AM O FOAME!!!!!!!!!!
POFTA BUNA!
|
|
| Sus |
|
 |
|
maristo
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Ian 2006, 21:40 |
|
|
|
multumesc mult pentru raspunsuri!
multumesc si tie defectule! imi cer scuze ca te-am facut rauvoitor! :(
a fost un afect de moment........
 imi poate spune si mie cineva cum gasesc CCM unic la nivel national?
in privinta unitatii la care lucrez, e vorba despre un spital... banuiesc eu ca se aplica prevederile CCM unic...sau sper!
o sa vorbesc la resurse umane si va anunt! :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
ATX2003
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Ian 2006, 22:18 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2001 din 31 ianuarie 2005
la nivel national pe anii 2005-2006
EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL, PARTEA V, nr. 1 din 22 februarie 2005
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 33 utilizatori neinregistrati
|
|