|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/2480 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Monique
|
Subiectul mesajului: Dobanda legala Scris: 06 Ian 2008, 20:20 |
|
|
|
|
Salut ! Bine v-am gasit in acest an! Am si eu o problema, nu stiu cum se calculeaza corect dobanda legala conform OG 9/2000 ; se ia nivelul din prima zi a anului pentru dobanda legala pe semestrul I al anului in curs, si cel din prima zi lucratoare a lunii iulie, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul II al anului in curs ; sau se calculeaza in functie de dobanda lunara? As vrea un exemplu sau ceva similar.
Multumesc!
|
|
| Sus |
|
 |
|
cyclop
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Ian 2008, 21:36 |
|
| Membru senior |
 |
|
Calculator dobanda legalaNivelul dobanzii legale e stabilit lunar de BNR prin circulara. Apare in monitor pe la-nceputul lunii.
_________________ Nu ne certãm, discutãm aprins...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Monique
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Ian 2008, 22:33 |
|
|
|
|
Multumesc pentru informatie. Stiam ca apare in MO pe la inceputul lunii dar m-ar fi interesat un exemplu fictiv (mod de calcul la o anumita suma ) sau un link catre acesta - daca nu se poate aici eventual pe PM.Merci.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Cronos
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Ian 2008, 10:17 |
|
|
|
|
Cu toate ca BNR publică lunar nivelul dobânzii de referinţă, pentru calcului dobânzii legale se iau în considerare doar valorile acesteia corespunzătoare din ianuarie-pt. sem.I, respectiv iulie - pt. sem. II.
Cu aceste valori se aplică următoarea formulă de calcul:
" (valoare neachitată*dobânta de referinţă/365)*Nr. de zile din semestrul de calcul care s-au scurs de la data scadenţei "
ex. scadenţa este 04.06.2005 - valoarea facturii neachitate: 2.000 lei
dobânda de referinţă la 01.01.2005: 17,31%
rezultă deci o valoare a dobânzii pentru semestrul I 2005 de 24,66 lei (2000*17,31%/365*26)
si tot asa mai departe pana la data la calculului.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Monique
|
Subiectul mesajului: Scris: 13 Ian 2008, 18:15 |
|
|
|
|
Multumesc foarte mult, exemplul tau mi-a fost de folos.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 37 utilizatori neinregistrati
|
|