Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje/1014 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: disjungere
MesajScris: 13 Mar 2010, 04:52
Membru nou
Membru nou

Pe parcursul achetei penale pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva sot-sotie, G si E, s-a dispus IUP si procurorul a dispus disjungerea anchetei pe motiv ca E nu este de gasit (a fost cautata si prin Italia) toate adresele date fiind fictive.
A inceput procesul penal impotriva lui G. M-am constituit in parte civila si am cerut recuperarea daunelor materiale prin anularea definitiva a unor inscrisuri(ctr. v/c) ce au la baza infractiunile amintite si rectificarea cartilor funciare aferente.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ingrijorarea mea este ca judecatorul v-a d ispune disjungerea partii civile de cea penala. Asta ce insemna daca nu gresesc? Oricum penalul bate civilul - deci nu se va judeca mai repede civililul (ceea ce m-ar avantaja) plus ca va trebui sa platesc taxa de timbru(ma judec cu acesti oameni din 2003, am facut imprumut in banca, am hot. j. def. si irev. care este si titlu de propietate iar ei prin inselaciune au vandut terenul - caci este vorba de un teren valoros - de 2 ori cu ctr. v/c). Ce pot face - urmeaza al doilea termen - ca sa nu se disjunge civilul de penal?? Poate este vreo lege s-au vreo chichita avocateasca cum se spune......s-au ma avantajeaza disjungerea ?????!!!!! Eu studiez Cpp dar nefiind jurist cam greu iar avocatii.....bani si bani?!!! Va rog sa ma ajutati!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: disjungere
MesajScris: 13 Mar 2010, 11:36
Membru de baza
Membru de baza

liuli_g scrie:
Pe parcursul achetei penale pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva sot-sotie, G si E, s-a dispus IUP si procurorul a dispus disjungerea anchetei pe motiv ca E nu este de gasit (a fost cautata si prin Italia) toate adresele date fiind fictive.
A inceput procesul penal impotriva lui G. M-am constituit in parte civila si am cerut recuperarea daunelor materiale prin anularea definitiva a unor inscrisuri(ctr. v/c) ce au la baza infractiunile amintite si rectificarea cartilor funciare aferente.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ingrijorarea mea este ca judecatorul v-a d ispune disjungerea partii civile de cea penala. Asta ce insemna daca nu gresesc? Oricum penalul bate civilul - deci nu se va judeca mai repede civililul (ceea ce m-ar avantaja) plus ca va trebui sa platesc taxa de timbru(ma judec cu acesti oameni din 2003, am facut imprumut in banca, am hot. j. def. si irev. care este si titlu de propietate iar ei prin inselaciune au vandut terenul - caci este vorba de un teren valoros - de 2 ori cu ctr. v/c). Ce pot face - urmeaza al doilea termen - ca sa nu se disjunge civilul de penal?? Poate este vreo lege s-au vreo chichita avocateasca cum se spune......s-au ma avantajeaza disjungerea ?????!!!!! Eu studiez Cpp dar nefiind jurist cam greu iar avocatii.....bani si bani?!!! Va rog sa ma ajutati!

deci,asa cum ati zis si Dvs se va disjunge penalul de civil.
penalul se va judeca cu celeritate, deci penalul "tine in loc"civilul.
nu veti palti nici o taxa de timbru, pentru caci civilul Dvs in aceasta speta provine dintr-o fapta penala, pe cale de consecinta este scutita de taxe de timbru.
actele care au facut obiectul infractiunii vor fi anulate.

succes!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 13 Mar 2010, 16:15
Membru de baza
Membru de baza

angel scrie:
deci,asa cum ati zis si Dvs se va disjunge penalul de civil.
penalul se va judeca cu celeritate, deci penalul "tine in loc"civilul.
nu veti palti nici o taxa de timbru, pentru caci civilul Dvs in aceasta speta provine dintr-o fapta penala, pe cale de consecinta este scutita de taxe de timbru.
actele care au facut obiectul infractiunii vor fi anulate.

succes!

angel nu este obligatorie disjungerea.

art. 346-347

"Rezolvarea acţiunii civile
Art. 346. - (1) În caz de condamnare, achitare sau încetare a procesului penal, instanţa se pronunţă prin aceeaşi sentinţă şi asupra acţiunii civile.
(2) Când achitarea s-a pronunţat pentru cazul prevăzut în art. 10 alin. 1 lit. b1) ori pentru că instanţa a constatat existenţa unei cauze care înlătură caracterul penal al faptei sau pentru că lipseşte vreunul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, instanţa poate obliga la repararea pagubei materiale şi a daunelor morale, potrivit legii civile.
(3) Nu pot fi acordate despăgubiri civile în cazul când achitarea s-a pronunţat pentru că fapta imputată nu există, ori nu a fost săvârşită de inculpat.
(4) Instanţa penală nu soluţionează acţiunea civilă când pronunţă achitarea pentru cazul prevăzut în art. 10 alin. 1 lit. b) ori când pronunţă încetarea procesului penal pentru vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 10 alin. 1 lit. f) şi j), precum şi în caz de retragere a plângerii prealabile.

Rezolvarea separată a acţiunii civile
Art. 347. - Instanţa poate dispune disjungerea acţiunii civile şi amânarea judecării acesteia într-o altă şedinţă, în cazul când rezolvarea pretenţiilor civile ar provoca întârzierea soluţionării acţiunii penale. "

chiar daca se disjunge tot este obligata sa o solutioneze.

penalul tine loc civilului numai in cazul in care cele doua actiuni cea civila si cea penala sunt exercitate in acelasi timp si la instanta civila si la cea penala.

numai atunci se suspenda civilul.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 13 Mar 2010, 17:58
Membru de baza
Membru de baza

facem pariu ca o va disjunge? uite propun sa-l facem pe un tort?ok?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 13 Mar 2010, 18:16
Membru de baza
Membru de baza

angel scrie:

angel :floare: nu fac pariu pt ca nu am cum sa stiu imprejurarile cauzei sau ce va decide instnta...insa ideea era ca daca disjunge o face in baza 347 care de fapt inseamna amnarea solutionarii pe motivele din 347...si nu din cauza ca penalul tine in loc civilul

chestia ca "penalul se va judeca cu celeritate" si "penalul tine in loc civilul".......nu are nicio treaba aici

si sa inteleg ca fara pariu nu primesc tort de la tine? :scuze:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 14 Mar 2010, 00:09
Membru de baza
Membru de baza

:cake: :cake: :cake:
:cake: :cake:
:floare: :floare:

normal ca primesti :kiss:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 14 Mar 2010, 13:44
Membru nou
Membru nou

va multumesc din suflet, foarte interesanta discutia - este adevarat ca rectificarea cartilor funciare se face numai in baza unei hotarari jud. civile?????!!!!!! S-au este o gogorita!!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 14 Mar 2010, 20:52
Membru de baza
Membru de baza

din 7/1996:

Art. 33. - (1) În cazul în care cuprinsul cărţii funciare nu corespunde, în privinţa înscrierii, cu situaţia juridică reală, se poate cere rectificarea sau, după caz, modificarea acesteia.
(2) Prin rectificare se înţelege radierea, îndreptarea sau menţionarea înscrierii oricărei operaţiuni, susceptibilă a face obiectul unei înscrieri în cartea funciară.
(3) Prin modificare se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului care poartă asupra acelui imobil. Modificarea nu se poate face decât la cererea titularului dreptului de proprietate.
(4) Rectificarea înscrierilor în cartea funciară se poate face fie pe cale amiabilă, prin declaraţie autentică, fie în caz de litigiu, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(5) Erorile materiale săvârşite cu prilejul înscrierilor în cartea funciară pot fi îndreptate la cerere sau din oficiu.
(6) Procedura de rectificare a înscrierilor în cartea funciară, a modificărilor şi cea de îndreptare a erorilor materiale se va stabili prin regulament aprobat de directorul general al Agenţiei Naţionale.
Art. 34. - Orice persoană interesată poate cere rectificarea înscrierilor din cartea funciară dacă printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă s-a constatat că:
1. înscrierea sau actul în temeiul căruia s-a efectuat înscrierea nu a fost valabil;
2. dreptul înscris a fost greşit calificat;
3. nu mai sunt întrunite condiţiile de existenţă a dreptului înscris sau au încetat efectele actului juridic în temeiul căruia s-a făcut înscrierea;
4. înscrierea din cartea funciară nu mai este în concordanţă cu situaţia reală actuală a imobilului.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Ian 2011, 08:20
Membru nou
Membru nou

Revin la aceasta speta cu rugamintea de a -mi da un sfat pentru ca este o speta ff complicata si am vazut opinii diferite chiar in randul avocatilor.

Procurorul care a anchetat cazul a dispus disjungerea cauzei astfel:
1. G. a fost trimis in judecata pentru inselaciune fals si uz de fals - procesul penal s-a judecat intre timp este in faza "in pronuntare" se pare ca va fi comdamnat.
2. E. se continua cercetarea - au trecut 3 ani si tot in cercetare este
3. Cercetarea functionarilor OCPI pentru neglijenta in serviciu - se continua si acum cercetarea
4. Cercetarea autorizatului topo care a facut documentatia cadastrala , la fel se cerceteaza , se cerceteaza de 3 ani se cerceteaza

Ce se intampla in aceasta situatie ??? Problema mea nu este rezolvata numai prin condamnarea lui G., mai important este sa se anuleze ctr.v/c ce au la baza inselaciunea dovedita, sa se rectifice cartea funciara ca sa ma pot intabula.

Vreau sa va spun ca am fost in audiente la parchet de peste zece ori. Acelasi raspuns l-am primit "procurorii au sute de dosare sunt fff ocupati"
Singura schimbare care a intervenit este ca dosarul lui E. a fost mutat de la Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Tribunal.

Poate sa mai fac o intrebare la parchet s-au sa astept decizia instantei penale???!!!
Va rog mult dati-mi un sfat!!!!!!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Ian 2011, 17:51
Membru nou
Membru nou

angel scrie:

fac eu pariu pe un tort :)
:cake:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. disjungere

valentin

1

1292

06 Aug 2003, 18:51

valentin1 Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• Recuperatorii trimisi de Orange ma ameninta cu inchisoarea - Scris de pink in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:50
  • viol - Scris de nicoletagabriela in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:02
  • vatamre tentativa - Scris de gabriele79 in Consulta un avocat la 12 Feb, 22:34
  • certificat de la primarie - Scris de bulumac in Civil la 12 Feb, 20:38
  • Actiune in stabilirea paternitatii - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 17:11
  • nu stiu cum sa procedez - Scris de in Consulta un avocat la 12 Feb, 14:56
  • Punere in posesie teren in plus la masuratoare cadastrala - Scris de Andrei in Civil la 12 Feb, 13:27
  • Contestatie RATB - Scris de ion in Contencios Administrativ la 11 Feb, 22:22
  • Represiunea nedreaptă - Scris de X-ulescu in Penal la 11 Feb, 22:04
  • aspectul clauzei penale intr un contract de imprumut??? - Scris de mihailov in Consulta un avocat la 11 Feb, 21:26
  • nedumerire - Scris de arisalex58 in Civil la 11 Feb, 19:50
  • penal - Scris de stoikitza86 in Penal la 10 Feb, 22:25
  • revenire la lucru dupa cic - Scris de administrator in Muncii la 10 Feb, 19:11
  • ingrijiri medicale - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 18:40
  • doresc un raspuns cat mai urgent! - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 17:24
  • testament ce nu poate fi atacat - Scris de angela-dontu in Succesiuni la 10 Feb, 16:59
  • plangere impotriva unui judecator - Scris de Ghe-R in Penal la 10 Feb, 16:55
  • anulare contract de v-c, datorii banci - Scris de Eugen Z in Civil la 10 Feb, 16:50
  • formula recuperare taxa auto - persoana juridica - Scris de Holly-Erin in Drept Societar la 10 Feb, 16:46
  • procedura recunoastere minor - Scris de xena-1 in Familiei la 10 Feb, 16:39
  • uzucapiune si nuliate absoluta contract de vanzare - Scris de ramonta in Civil la 10 Feb, 16:36
  • Amenda casa de marcat , agentie imobiliara - Scris de Laura Duca in Contabilitate la 10 Feb, 16:32
  • Nelamuriri infiintare SRL - Scris de Plesan-wic in Drept Societar la 10 Feb, 16:31
  • Problema despagubire RCA - Scris de ionutm in Asigurari la 10 Feb, 15:50
  • iesire din tara minor fara parinti - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:03
  • acord tata - Scris de Cuculis in Familiei la 10 Feb, 15:02
  • Concubinaj - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:01
  • Citat sa ma prezint la Politie - Scris de Aioanei Costel in Penal la 10 Feb, 14:12
  • depunere intampinare ca intervenient - Scris de constanta in Procedura Civila la 10 Feb, 14:00
  • inselare consumator - pret mai mare la casa de marcat - Scris de Liz1979 in Civil la 10 Feb, 13:58
  • amenzi neachitate - Scris de elvis in Contencios Administrativ la 10 Feb, 13:44
  • Neplata pensie de intretinere - Scris de ionita mihaela in Familiei la 10 Feb, 11:59
  • OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fisca - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 10 Feb, 11:58
  • drept la indemnizatia pentru crestere copil - Scris de mikerinos in Muncii la 10 Feb, 11:42
  • presupus furt - Scris de in Penal la 10 Feb, 11:35
  • plata cota parte caldura, desi am centrala proprie - Scris de Lorrry_27 in Civil la 10 Feb, 11:26
  • firma executata silit, recuperare restante salariale - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:23
  • desfiintare post, angajat in CO - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:17
  • drept la salarii compensatorii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:14
  • rovinieta - 4 amenzi dupa 6 luni - Scris de yin-yang in Contencios Administrativ la 10 Feb, 11:11
  • Interpretare Codul Muncii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:00
  • Urgent - Scris de in Consulta un avocat la 10 Feb, 10:36
  • cererea de gratiere - Scris de florica a in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:27
  • cererea de gratiere - Scris de mirabela1900 in Noul Cod Penal la 9 Feb, 23:26
  • gratiere presedentiala - Scris de ylenia in Penal la 9 Feb, 20:31
  • teapa pe okazii.ro - Scris de legally in Civil la 9 Feb, 18:38
  • Recuperare creante. Executare silita - Scris de C_A_Coltuc in Executare silita la 9 Feb, 18:23
  • Dizolvare srl asociat unic - Scris de in Consulta un avocat la 9 Feb, 17:24
  • vanzare autorurism - Scris de edera-s in Civil la 9 Feb, 17:04
  • venituri din chirii - Scris de MyhaelaSandu in Contabilitate la 9 Feb, 16:53
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    11 utilizatori neinregistrati