|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje/463 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
bubulina
|
Subiectul mesajului: desfiintarea post art.65 Scris: 07 Iun 2006, 20:52 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
salutare!
--as avea nevoie de sfatul vostru.daca se merge pe concediere pe art.65 CM este sau nu nevoie de adresa catre AJOFM.
--cum se procedeaza? se redacteaza decizia de concediere conform prevederilor legale sau trebuie prima data sa fac o adresa catre salariat prin care sa-l anunt ca va intra in preaviz incepand cu data de...
va multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
lauraC
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Iun 2006, 20:38 |
|
|
|
|
daca nu este concediere colectiva, nu e nevoie sa anunti AJOFM. Da, ii faci omului o instiintare prin care il anunti ca, urmare a dificultatilor economice bla, bla, incepande cu data de ----- (data incetarii activitatii) i se desfiinteaza postul si ca termenul de preaviz incepe sa curga de la data de....., conform prevederilor legale. Cand au fost salariati buni, care nu ne-au creat probleme, noi le-am si multumit pentru colaborare. Ai grija la termenul de preaviz.
|
|
| Sus |
|
 |
|
bubulina
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Aug 2006, 18:09 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Oricum am facut adresa la AJOFM ca eram sigura ca va face contestatie si asa s-a si intamplat si ma gandeam ca apoi in instanta sa nu am probleme.
Speta mea este urmatoarea:
Societatea prima data i-a desfacut disciplinar ctr de munca anul trecut in luna august.A facut contestatie care a fost admisa de tribunal si a dispus reintegrarea in functia detinuta anterior.Dar desi sentinta civila prin care i s-a admis contestatia era din luna noiembrie 2005 angajata nu s-a prezentat la servici decat in luna mai 2006.Nici cei de la ITM n-au stiut cum sa-i opereze in cartea de munca aceasta perioada din noiembrie2005 si pana in mai 2006.
Intrucat prin contestatie reclamanta a cerut obligarea paratei la plata drepturilor salariale de la data desfacerii ctr de munca si pana la data pronuntarii hot.jud. instanta atat a si acordat.(respectiv din august pana in septembrie 2005)Desi ulterior reclamanta a declarat recurs sustinand ca a fost o eroare de dactilografiere si ca drepturile salariale trebuiau platite pana la reintegrarea efectiva instanta a respins recursul.
Apoi i-am desfacut ctr de munca pe baza art.65 prin desfiintarea postului.Si ,normal a facut din nou contestatie.
Acum intrebarea mea :In aceasta a 2 a contestatie reclamanta cere plata acelor drepturi salariale din perioada septembrie 2005 --mai 2006 perioada in care practic ea nu a fost prezenta la servici.Existand o decizie civila pronuntata cu privire la acest aspect mai poate ea cere plata ac.drepturi?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
bubulina
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Aug 2006, 10:48 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Chiar nimeni nu ma poate ajuta?
|
|
| Sus |
|
 |
|
ariana37
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Aug 2006, 09:39 |
|
|
|
|
in primul rand, puteai sa-i desfaci contractul de munca pentru abatere disciplinara ( absente nemotivate de la servici de cel putin 3 zile) dupa ce angajata ta a luat cunostinta de hotararea judecatoreasca prin care a fost reintegrata si nu s-a prezentat la servici. Aceasta hotarare este executorie de drept.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ariana37
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Aug 2006, 09:45 |
|
|
|
|
ai reintegrat-o in luna mai?Si ce a facut atatea luni dupa pronuntarea hotararii?
|
|
| Sus |
|
 |
|
ariana37
|
Subiectul mesajului: Scris: 31 Aug 2006, 09:49 |
|
|
|
|
in ceea ce priveste drepturile pe care le solicita pe perioda respectiva, nu cred ca hotararea pe care o ai are autoritate de lucru judecat (din cate am citit)
|
|
| Sus |
|
 |
|
bubulina
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2006, 09:29 |
|
| Membru Junior |
 |
|
da,asa este puteam sa-i desfacem ctr de munca pt abatere disciplinara,dar nu am facut-o.O sa vedem ce se va intampla!
Iti multumesc pt raspunsuri! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, romcos, 70 utilizatori neinregistrati
|
|