Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje/756 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: data incetare CIM
MesajScris: 05 Feb 2009, 11:04
Membru activ
Membru activ

Salariatul nu se mai prezinta la serviciu incepand cu data de 20 ianuarie. Pe data de 22 este convocat pt cercetare disciplinara, intrucat potrivit Reg.int. 2 absente nemotivate = abatere. Pe 27 are loc intalnirea, salariatul vine si zice ca vrea sa fie concediat :-| .

Data incetarii CIM va fi 20 ianuarie, nu ? ( intrucat atunci a incetat prestarea muncii - obligatia contractuala din raportul de munca al salariatului )
Multumesc !

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Feb 2009, 11:37
Membru de baza
Membru de baza

nu
din 20 pana in 27 este pontat cu absente nemotivate..

nu poti sa desfaci CIM in data de 5 februarie cu data de 20 ianuarie..

a solicitat in 27.. ok.. ori 55 b ori 79
ori cu preaviz ori renunti la preaviz.. ..

ori aci si acum adica in 27... dar nici vorba de 20 ianuarie..

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Feb 2009, 11:43
Membru activ
Membru activ

Nu vrea nici 55b, nici 79... el o tine una si buna ca vrea concediat ....

ITM a inregistrat incetarea cu data de 20 ianuarie, avand in spate convocarea si procesul - verbal.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Feb 2009, 13:05
Membru de baza
Membru de baza

si ati desfacut disciplinar???

cu data de 20?? mai sa fie.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mda... io daca as fi in locul salariatului.. asa un proces fain v-as trantii in gat de numa.... si as castiga... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ca doar e de principiu.. decizia de desfacere produce efecte de la data comunicarii..

adica voi cercetati in 27 .. si desfaceti cu data de 20.. asta da ITM.. sa va traiasca..

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Feb 2009, 00:41
Membru de baza
Membru de baza

oaaaaaaaa deci ...se mai intampla
am crezut ca numai eu vad astfel de aberatii

sa va explic "speta reala !!!"
- omul dispare cam 1 luna nu vine la munca etc. toata lumea il, cauta disperat el cica...in concediu...fara sa anunte fara nimic nimic.
- apare dupa luna aia fantoma si isi face cerere de incetare a raporturilor de munca in data de 1 ale lunii dar, incepand cu 15 ale lunii.
- instituti ii da liber chiar din 1 *si nu din 15 conform solicitarii
- tranteste omul proces angajeaza avocati nu unul ci 2-3 deodata las sa vada onorata instanta ca poate are din ce...ca doar cere si despagubiri si onorarii la 3 avocati.....si culmea nici unul nu observa ca a facut cerere in 1 si se pune pe liber din 15 ( singurul viciu existent de altfel in toate actele !!!)
Normal ...pierde....cu 3 avocati cu tot.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Feb 2009, 06:55
Membru de baza
Membru de baza

serafim scrie:
oaaaaaaaa deci ...se mai intampla
am crezut ca numai eu vad astfel de aberatii

sa va explic "speta reala !!!"
- omul dispare cam 1 luna nu vine la munca etc. toata lumea il, cauta disperat el cica...in concediu...fara sa anunte fara nimic nimic.
- apare dupa luna aia fantoma si isi face cerere de incetare a raporturilor de munca in data de 1 ale lunii dar, incepand cu 15 ale lunii.
- instituti ii da liber chiar din 1 *si nu din 15 conform solicitarii
- tranteste omul proces angajeaza avocati nu unul ci 2-3 deodata las sa vada onorata instanta ca poate are din ce...ca doar cere si despagubiri si onorarii la 3 avocati.....si culmea nici unul nu observa ca a facut cerere in 1 si se pune pe liber din 15 ( singurul viciu existent de altfel in toate actele !!!)
Normal ...pierde....cu 3 avocati cu tot.

chiar daca s-ar fi observat Serafime nu castiga
angajatorul are dreptul sa renunte la preaviz... ca doar preavizu este dat in favoarea lui..
am nevoie de tine inca 15 zile... desfac CIM in 15...
nu am nevoie de tine.. desfac azi cu azi...

dar in speta lu Pepita e totusi desfacere disciplinara...

adica doamne iarta-ma... dar e ca si cum s-a fi luat solutia inainte de a cerceta... acolo se poate anula .. si inca foarte rapid..

si oricum in praftica existau discutii.. daca caut bine am si ceva hotarari.. ca pentru 2 absente nemotivate , nu se justifica aplicarea sanctiunii disciplinare a desfacerii CIM, raportat la gravitatea faptei sanctiunea e prea drastica... mai ales daca omu nu a mai fost sanctionat never

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Feb 2009, 12:14
Membru activ
Membru activ

potrivit codului muncii, fiecare anagajator poate trece in reg intern faptele pe care le considera abateri disciplinare ( in functie de profilul activitatii firmei respective - la mine e vb de o firma de constructii si se cam intampla ca muncitorii de pe santier sa bea un pahar in plus si sa uite sa mai munceasca, sau sa plece de pe santier, s.a. - de accea reg intern e f important )

in nici un caz nu e vb de rea credinta din partea firmei... Stiu ca in practica judiciara sunt favorizati angajatii, insa nu e corect intotdeauna.

Salariatul meu pur si simplu nu s-a mai prezentat pe santier, nu a anuntat vreo pb., nu a justificat in niciun fel, a venit la convocare cu zambetul pe buze, sfidator ca el vrea a fi concediat !!!!

Sigur ne va da in judecata... Poate e greu de crezut , dar la soc la care lucrez chiar se respecta drepturile salariatilor.

Eu am privit CIM ca un raport obligational, in care prestatiile reciproce sunt munca salariatului si retributia de la angajator. Este just ca ceea ce s-a muncit sa se plateasca, la fel cum este just ca atunci cand nu ai muncit sa nu fii platit.

PS Am avut muncitori care in vara, in 2 zile s-au hotarat sa plece in Italia si nu au anuntat, nu au zis nimic, plecati au fost... Nici nu vin sa isi ridice carnetele de munca... Este fff importanta si CALITATEA salariatilor !!!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Feb 2009, 12:24
Membru de baza
Membru de baza

Pepita zau ca nu e cazul sa-mi tii lectii de dreptul muncii ce poa sa treaca angajatoru in ROI si ce nu..

dar daca ai citit asa de atent Codu muncii.. ia za-mi tu mie care art. scrie ca angajatoru are dreptul sa desfaca CIM retroactiv????

ca io nu am gast... asta era tot offu.. in rest sunt sigura ca respectati codu... punct cu punct.. :-D :-D :-D :-D ca doar se vede....

PS
mda.. si cand a lipsit salariatu stii ca poti sa pontez.. nemotivat??? asta asa de amoru artei...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 09 Feb 2009, 15:29
Membru activ
Membru activ

Eu nu am zis ca nu ai dreptate, dar in afara de amorunartei... exista vreun articol care sa precizeze data incetarii in cazul 61a?

Voi cauta in timp ceva jurisprudenta, ori pe a ta, ori pe a mea... om vedea ce gasesc.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 09 Feb 2009, 16:49
Membru de baza
Membru de baza

Art. 75. - Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.

ce zaci de art. asta???

e simplu ca buna zua.. nu poti sa comunici in 27 ca ai desfacut contractul in 20....

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. incetare CIM

silvia99

0

59

26 Sep 2011, 11:36

silvia99 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. incetare de drept a cim

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2 ]

croc

20

638

22 Ian 2005, 14:05

norocel Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Incetare activitate

yvar

4

290

29 Apr 2007, 18:35

judge Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. incetare contract

tantza

0

275

14 Sep 2007, 16:09

tantza Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. incetare contract munca

ancu

1

746

16 Apr 2004, 11:25

Cleopatra Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• Accident rutier - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 3 Feb, 22:53
  • va rog ajutati-ma!!!!! - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 3 Feb, 22:52
  • Restituire taxa de prima inmatriculare (poluare) - Scris de administrator in Contencios Administrativ la 3 Feb, 19:20
  • termen de depunere a declaratiei 101 - Scris de Serghei Iancu in Contabilitate la 3 Feb, 17:08
  • restituire permis de conducere - Scris de cimel-ghenu in Contencios Administrativ la 3 Feb, 15:44
  • recuperare pensie incasata necuvenit - Scris de marry-g in Civil la 3 Feb, 15:37
  • caut carte grile streteanu - Scris de lipici in Institutul National al Magistraturii la 3 Feb, 14:42
  • Pensia alimentara - Scris de C_A_Coltuc in Familiei la 3 Feb, 14:41
  • asociat unic, angajat, incetare cim - Scris de azzem haid in Muncii la 3 Feb, 14:28
  • obligat la plata de majorari - Scris de chainz_2012 in Civil la 3 Feb, 14:15
  • divort - Scris de eul in Consulta un avocat la 3 Feb, 13:56
  • obligatii ale nudului propietar - Scris de laurentiu ancuta in Civil la 3 Feb, 13:00
  • ROBE AVOCATI/ CONSILIERI JURIDICI... - Scris de romulan in Dati de stire. la 3 Feb, 12:53
  • ROBE AVOCATI/ CONSILIERI JURIDICI... - Scris de in Dati de stire. la 3 Feb, 12:50
  • suspendare indemnizatie crestere copil - Scris de Buricea Sorina in Civil la 3 Feb, 12:10
  • fisa postului modificata - Scris de blueberry in Muncii la 3 Feb, 11:57
  • poprire pe salariu - Scris de LoredanaM30 in Muncii la 3 Feb, 11:49
  • executare bunuri administrator - Scris de Gelu-28 in Drept Societar la 3 Feb, 11:39
  • urgentare procedura - Scris de phantom in Familiei la 3 Feb, 11:26
  • Reincepere activitate la locul de munca dupa 11 luni de CCC - Scris de didina_heaven in Muncii la 3 Feb, 11:17
  • Neplata creditului ipotecar - franci elvetieni - Scris de in Consulta un avocat la 3 Feb, 02:02
  • vatamare corporala - Scris de cyclop in Penal la 2 Feb, 22:13
  • urgent - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 2 Feb, 17:35
  • incredintare minora prin ordonanta prezidentiala - Scris de claudia 73 in Executare silita la 2 Feb, 17:17
  • SALARII NEPLATITE LA TIMP - Scris de GREUCEANU in Muncii la 2 Feb, 17:03
  • fisa de evaluare, obiective de performanta individuala - Scris de eduard qs in Muncii la 2 Feb, 16:58
  • mostenire datorii de la parinti - Scris de Christi1988 in Civil la 2 Feb, 16:52
  • teren extravilan/ intravilan arabil - Scris de boobi_allex in Civil la 2 Feb, 16:48
  • restituire diferenta taxa auto - Scris de stefanut-2-m in Contencios Administrativ la 2 Feb, 16:37
  • act aditional concediu fara plata - Scris de yey-ind in Muncii la 2 Feb, 16:27
  • Salarii conditionate de incasarea creantelor restante! - Scris de Gurita-Adelina in Muncii la 2 Feb, 15:17
  • probleme frontiera - Scris de arysto in Consulta un avocat la 2 Feb, 15:14
  • hotarare contencios administrativ - executare - Scris de eu-ciclop in Executare silita la 2 Feb, 15:06
  • Asigurarea medicala de calatorie - Scris de C_A_Coltuc in Asigurari la 2 Feb, 15:05
  • Recuperatorii trimisi de Orange ma ameninta cu inchisoarea - Scris de picadilly in Consulta un avocat la 2 Feb, 14:57
  • teren intravilan cu destinatie agricola - Scris de nasty-owl in Civil la 2 Feb, 14:31
  • cercetare disciplinara - Scris de elizapaula in Consulta un avocat la 2 Feb, 14:05
  • divort cu minori de comun acord - Scris de eul in Familiei la 2 Feb, 12:57
  • Noul Cod al Muncii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 2 Feb, 12:34
  • fostul sot nu recunoaste ca i-am platit sulta - Scris de anyelle_sys in Familiei la 2 Feb, 12:15
  • Student Spiru Haret, licenta universitate de stat - Scris de andrei axo in Civil la 2 Feb, 11:57
  • card de sanatate pentru copil de 11 ani - Scris de Argentina34 in Civil la 2 Feb, 11:42
  • amenda - Scris de in Consulta un avocat la 2 Feb, 11:37
  • infiintare societate prestari servicii contabile - Scris de yustyna1970 in Contabilitate la 2 Feb, 11:34
  • reinmatriculare, taxa auto - Scris de Cuculis in Contencios Administrativ la 2 Feb, 11:32
  • Corectare CF - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 2 Feb, 11:29
  • cheltuieli de judecata - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 2 Feb, 11:26
  • sunt acuzata de furt - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 2 Feb, 11:26
  • dosar penal - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 2 Feb, 11:24
  • Se deconteaza naveta pentru personalul didactic auxiliar? - Scris de Rozik-Deea in Muncii la 2 Feb, 11:13
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    20 utilizatori neinregistrati