|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
Jaja
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Oct 2007, 16:09 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Jojo, nu imi plac generalizarile! referitor la "rechizitoriul de rahat", sa fim seriosi, exista si oameni care isi fac meseria cum trebuie...
Eu inteleg ce a zis Observer, ca asta am simtit cand am fost si eu avocat ( stagiar, un an de zile ) si, cel putin in Bucuresti, unde nu stiu cum mai incap vreo 5-6.000 de avocati, cam asa e...Sunt oameni atat de diferiti ca pregatire, de la unii foarte intelgenti si foarte buni la altii care nu stiu daca succesiunea se deschide prin moarte...si uneori nu poti sa ii diferentiezi dupa cum se imbraca, pentru ca de multe ori aparentele insala...
Asta nu inseamna ca nu sunt uscaturi peste tot, in orice profesie, dar uneori dezamagirea poate fi mare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
allynna
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Oct 2007, 16:48 |
|
| Membru activ |
 |
|
JOJO scrie: Pentru gabori suntem imediat niste javre, pe motiv ca refuzam sa semnam reconstituirea facuta la o fata a locului imaginara, unde n--au fost nici ei, insa nici inculpatul in viata vietii lui, procurorul, ca nu intelegem sa intoarcem capul/inchide ochii cand politistul trage parintesete un cap in gura inculpatului, fireste in prezenta avocatului, apoi ca nu ne sfiim sa-i dam cu rechizitoriul de rahat fix in cap (doamna presedinteeee, doamna presedinteeee!!!! stiu ce urmareste doamna avocat..), clientii, daca pierzi irevocabil o cauza nascuta moarta (sau castigi...dreptul la apel) or cand obosesti sa fii si mama/tata/psihiatrul lui (ca parca n-ar fi suficient sa-i porti nacazul prin sali), instanta fiindca... O, instanta! Pentru ea suntem definitiv niste lepre ordinare, fara nicio discutie, fara intoarcere...e suficient sa ceri respectuos (cat se poate  )consemnarea punctului tau de vedere...gata! isi subtieaza buzele acre si ia foc. Sa vina insa unul de al tau si sa dea de pamant cu meseria asta, personal ma depaseste si dati-mi voie sa ma revolt. In cele din urma, transmite ce prin mesajul lui formulat in cuvinte frumoase? Ca suntem o adunatura de nestiutori, ratati picati/exclusi din "rai", neste cur..amante, o casta de parveniti dintr-o livada in putrefactie, comercianti care-si vand sufletul pret de doua parale, .
Doamne , ce limbaj  ....probabil "deontologic"(deontologia cine stie carei "profesii").
Si cand te gandesti ca toata lumea il blameaza pe ion balcon.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Oct 2007, 20:04 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Jaja scrie: Jojo, nu imi plac generalizarile! referitor la "rechizitoriul de rahat", sa fim seriosi, exista si oameni care isi fac meseria cum trebuie...
Am spus eu altceva? buninteles ca sunt, in toate profesiile Jaja...mai putin in magistratura  ,
GLUMESC maaaaaaaaaai
Marturisesc ca habar n-am cum sta treaba in Baroul Bucuresti, si-mi pare sincer rau daca e cum e...personal nu cunosc decat 2 avocati din capitala, insa par a fi ok, merg inainte.
Ma credeti ori nu, pe la noi e mult-mult altfel...in fine.
Ma intreb, dupa 1 an de stagiu cum de nu ai prins gustul, Jaja?
Nu diferentiem oamenii dupa vesminte, zic si eu ca tine, ci dupa modul in care lle poarta, iar aparentele inseala si ele pe cine pot.
@ filisteni
din punctul meu de vedere cea mai vulgara punere pe tapet a fost aia cu comerciantii care-si vand sufletul pe 2 lei...
deh, chestiune de gust
_________________ Depinde
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Oct 2007, 20:17 |
|
| Membru de baza |
 |
|
arian scrie: cand de fapt si-l inchiriaza, nu? 
mere si inchirierea, da nscump domne, scump...nu 2 lovele
_________________ Depinde
|
|
| Sus |
|
 |
|
parole
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Oct 2007, 00:42 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
JOJO scrie: Putini sunt nestiutori si acestia de moment, urgenta imediatului obliga cu precizie sa cauti cartea.
Asta e expresia cheie! Urgenta imediatului! Asta-l face pe avocat sa se formeze profesional in mod continuu. Pe procuror sau judecator deloc. Eventual pasiunea. Si aia risca sa dispara repede. Judecatorul si procurorul se formeaza din inertie. Iar daca avocatul n-ar exista, cu sau fara tarele lui, judecatorul si-ar plange de mila. Observer, intreaba un judecator ce parere are despre avocati! Daca isi subtiaza buzele, cum expresiv zice jojo, n-o face dintr-un sentiment de estetica profesionala, ci de foarte multe ori din invidie si frustrare! Ma refer la avocatii buni. Ii vedem cu totii. Ii stim. Sunt buni. Punct si de la capat! 
_________________ Nihil sine Deo!
|
|
| Sus |
|
 |
|
observer
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Oct 2007, 13:30 |
|
| Membru senior |
 |
Membru din: 25 Sep 2003, 13:00 Mesaje: 823 Localitate: Hunedoara
|
|
Sunt foarte multi magistrati care vor sa devina avocati , la fel cum sunt foarte multi avocati care ar urca nitel pe scaunul de magistrat.
Sa nu crezi ca magistratii nu au uscaturile lor. Si ai punctat foarte bine cand ai zis de nepasare. As inclina sa cred ca multi au avut proba de examen nepasarea.
Insa sunt si avocati care atunci cand le ceri parerea despre un judge, isi subtiaza la fel de mult buzele, dar poate din alte motive:D
_________________ Si astfel falimentul tihnit si sanatos
Se scalda-n bogatia din vreme protejata
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, smill, viorici, corina, Av Cristina Cechi, av alina dobre, 73 utilizatori neinregistrati
|
|