Avocatura - profesia de avocat

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje/3250 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cumpararea acoperisului blocului
MesajScris: 06 Dec 2008, 12:27 
As vrea sa stiu cum sa trebui procedat pentru cumpararea acoperisului unui bloc.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Dec 2008, 15:17 
Acoperisul unui bloc este parte (proprietate) comuna - se poate instraina doar cu acordul a 100% din proprietari, in baza hotararii adunarii generale a asociatiei. Daca imi dati mai multe detalii (eventual scopul cumpararii) o sa va precizez etapele de parcurs.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Dec 2008, 13:04 
Situatia pe care incercati s-o lamuriti dvs. am intalnit-o in practica sub forma intentiei de cumparare a unor uscatorii sau a unor parti comune din subsol (pentru delimitarea unor boxe).
Procedurile de atunci se aplica si in cazul dvs.:
1. Se intocmeste documentatie cadastrala pentru toate partile comune ale imobilului (pe nivele) si se intabuleaza. Spre deosebire de documentatiile pentru apartamente, in acest caz geodezul autorizat care intocmeste lucrarea va trebui sa faca si ridicare topo a intregului imobil.
2. Se dezmembreaza proprietatea comuna (respectiv incaperea, nivelul sau suprafata de x mp dintr-un nivel care urmeaza sa se vanda = 1 dosar; restul partii comune = al doilea dosar).
3. Se intruneste Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Proprietarilor din imobil si se decide vanzarea. Procesul verbal trebuie sa contina acordul scris al tuturor proprietarilor din imobil si sa-l delege pe presedintele asociatiei sa faca demersurile necesare vanzarii (respectiv autentificarea Actului de dezmembrare, intabularea lui si inscrierea pe rol fiscal). In unele cazuri s-a cerut autentificarea procesului verbal al adunarii.
4. Se semneaza vanzarea la notar.
Pe tema propusa de dvs. mai sunt multe de discutat, pentru ca fata de cele scrise de mine in linii mari, in realitate se intalnesc extrem de multe piedici, variate de la caz la caz.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Dec 2008, 12:40 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 10 Aug 2004, 13:00
Mesaje: 197
...acoperisul blocului este parte comuna indiviza fortata si perpetua...nu se poate valorifica decit impreuna cu apartamentele ce compun blocul...nu poate fi scos din partile comune indivize...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Dec 2008, 15:35 
Ma asteptam la opinia asta - valabila in teorie, contrazisa insa in practica de "mansardari" (sau supraetajari). Initial si eu am fost tentat sa gandesc la fel si sa spun ca acoperisul nu se poate vinde / cumpara.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 11 Dec 2008, 22:54 
Membru activ
Membru activ

Membru din: 10 Oct 2006, 13:00
Mesaje: 461
Contradictia apare pt. ca NU acoperisul se vinde, ci se dacorda dreptul de a se construi pe acest acoperis.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 12 Dec 2008, 23:00 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 23 Oct 2008, 13:00
Mesaje: 1155
1. asociatia de proprietari are ca obiect de activitate administrare si conservare parti comune. orice act care contravine acestui obiect de activitate al asociatiei de proprietari care este o persoana juridica este lovit de NULITATE ABSOLUTA pentru ca SE INCALCA PRINCIPIUL SPECIALITATII CAPACITATII DE FOLOSINTA.

2. A CONSTRUI PE ACOPERIS ESTE ACT DE DISPOZITIE CARE ESTE INTERZIS DE LEGE CUM AM ARATAT LA PCT. 1

3. INTR ADEVAR, PARTEA COMUNA ESTE FORTATA SI PERPETUA SI POATE FI INSTRAINATA DOAR ODATA CU BUNUL PRINCIPAL CARE E APARTAMENTUL, PRACTIC FACE PARTE DIN BUNUL PRINCIPAL. NUMAI ASA SE POATE INSTRAINA. ACEST ARTICOL DE LEGE OFERA RATIUNEA LEGII SI PRIN URMARE TOT CE SCRIE IN LEGE SE INTERPRETEAZA IN ACEST SENS. PROPRIETATEA PRIVATA E ABSOLUTA, INVIOLABILA...

4. CHIAR DACA SE TRANSMITE ASA ZISA "FOLOSINTA" ASUPRA ACOPERISULUI, PRIN ACT LA NOTAR ASTA NU INSEAMNA CA ESTE VALABILA. CHIAR DACA NU O ATACA NIMENI ACEASTA TRANSIMISIUNE MOMENTAN, NU INSEAMNA CA ESTE LEGAL.

5. FOLOSINTA NU POATE FI TRANSMISA FARA DURATA. NU POATE FI PERPETUA. SUB SANCTIUNEA NULITATII. IN CONTRACTELE PRIN CARE SE TRANSMITE IN PRACTICA FOLOSINTA ACOPERISULUI PENTRU MANSARDARE NU SE PREVEDE DURATA...REZULTA CA SUNT NULE ABSOLUT...LA CERERE BINEINTELES.

CHIAR DACA ADMITEM CA SE TRANSMITE PE BUNE DOAR FOLOSINTA, A CONSTRUI UN ETAJ PE BLOC SUB DENUMIREA DE MANSARDA NU ESTE ACT DE ADMINISTRARE SAU DE CONSERVARE. DE ASEMENEA ESTE ACT DE DISPOZITIE TRANSMITEREA FOLOSINTEI PE O DURATA MAI MARE DE 5 ANI.


CONCLUZIE: ORICUM AM DA O ... TOTUL E LOVIT DE NULITATE ABSOLUTA...MANSARDAREA IN SCOPUL LOCUIRII ACESTEIA ESTE UN ABUZ DIN PARTEA ASOCIATIEI.

NICI CU ACORDUL TUTUROR PROPRIETARILOR NU SE POATE REALIZA LEGAL. DECAT APARENT LEGAL...ADICA PE NASPA SE POATE FACE.

SI PESTE ZECE ANI, SE POATE CERE NULITATEA ABSOLUTA DE CATRE VREUNUL CARE SE MUTA IN BLOC.

NU DISCUT PE ALTE OPINII...AM CITIT DE MI A VENIT ACRU PE GAT.

AM DISCUTAT CU PROFESORI UNIVERSITARI CU JUDECATORI SUPER CUNOSCUTI SI ASTA ESTE SI PAREREA LOR.

INTABULAREA MANSARDELOR SE FACE DE ASEMENEA PE NASPA.

CINE CUMPARA ASA CEVA ESTE PROST FACUT GRAMADA. RISCA SA RAMANA PE DINAFARA.

FIRMA CARE LE CONSTRUIESTE IN CEVA TIMP VA DA FALIMENT, ISI VA MUTA BANII DINTR UN BUZUNAR IN ALTUL SI NU VA OFERI NICI O GARANTIE NIMENI NU ISI VA MAI RECUPERA BANII. MA REFER LA PROPRIETARII DE APARTAMENTE SI LA CEI CARE CUMPARA MANSARDE

NU VA MAI PROSTITI ... CA E NUL ABSOLUT.

SA NU MAI VORBIM DE CUM SE IA HOTARAREA ASOCIATIEI...ILEGAL...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Ian 2009, 22:26 
Membru nou
Membru nou
Avatar utilizator

Membru din: 16 Ian 2009, 13:00
Mesaje: 11
Daca imi permiteti, imbratisez ambele opinii postate aici.
Partile comune ale unui condominium (a se citi bloc) sunt in proprietatea fortata si perpetua a tuturor proprietarilor de apartamente din acel bloc. Aceste parti comune sunt: casa scarilor, peretii exteriori, coloanele de tevi, subsolul, acoperisul. Exista o ratiune pentru care aceste parti nu pot fi vandute separat: daca o persoana sau un grup de persoane ar detine exclusiv o astfel de parte comuna (sa zicem casa scarilor), ceilalti proprietari nu ar mai putea exercita dreptul de proprietate. Dar, acele incaperi (uscatoare, bai comune sau poduri), pot fi detinute (sau folosite) in mod exclusiv de o pers sau grup, cu acordul celorlalti, pentru ca nu limiteaza utilizarea obisnuita, fireasca si completa a accesoriilor condominiului. Astfel, PRIN SCHIMBAREA DESTINATIEI acestor spatii (incaperi), cu acordul tuturor, se pot da in folosinta sau chiar proprietate (prin vanzare, pentru a se valorifica prin bani) aceste incaperi. Procedura este foarte greoaie, deoarece este necesar acordul scris in forma autentica (in fata notarului) al tuturor proprietarilor (chiar si aia plecati din tara sau pe mare). Daca treceti de pasul asta, tot nu e simplu: copii ale actelor de proprietate ale celor din bloc, documentatie cadastrala pentru spatiul in cauza, calcul de suprafata indiviza de la societatea specializata, intabularea spatiului, inscrierea pe rolul fiscal, schimbarea destinatiei si apoi... vanzarea la notar (cu toate aceste acte enumerate). Daca reusiti intr-un an, sunteti norocos!
Varianta 2: inchiriere pe 20 ani. (simplu si rapid - fara notar, fara financiar, fara cadastru, fara intabulare, fara un an...)
Spor!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Ian 2009, 12:55 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 23 Oct 2008, 13:00
Mesaje: 1155
ovi_dragomir scrie:
...acoperisul blocului este parte comuna indiviza fortata si perpetua...nu se poate valorifica decit impreuna cu apartamentele ce compun blocul...nu poate fi scos din partile comune indivize...


acesata este un mesaj corect...orice alt punct de vedere ...nu exista din punct de vedere legal...

in plus, asociatia de proprietari este o persoana juridica cu obiect de activitate impus de lege si anume administrare si conservare parti comune.

or, a instraina o proprietate comuna excede acest obiect de activitate, insemnand incalcarea principiului specialitatii capacitatii de folosinta, incalcare sanctionata cu nulitatea absoluta...

ca in practica...exista multe tampeniii sau ca ... lumea e proasta si nu stie sa se apere...sau pur si simplu nu au bani, pregatirea necesara...asta nu inseamna ce este si legal...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Ian 2009, 13:02 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 23 Oct 2008, 13:00
Mesaje: 1155
la fel ... cu mansardarea...acolo se vinde practic plafonul blocului...nu se transmite folosinta ... nu suntem tinuti de calificarea pe care o dau cei interesati, cu interese proprii...calificarea se face in functie de ce se intampla practic....

oricum, transmiterea folosintei pe o perioada de 5 ani...e act de dispozitie...

oricum...schimbarea destinatiei...inteleasa astfel, intr un asemenea hal...e act de dispozitie si reprezinta de fapt, o instrainare voalata...imbracata in altceva...ceea ce poate fi demonstrat usor...daca ai de a face cu un judecator destept...dar ...sunt multi facuti gramada...ca si avocatii...in problema asta cel putin...mai ales in provincie...fara suparare...am vazut cu ochii mei...

in plus...noi ca sa stam sa spunem...la et. 1 al unui bloc...trebuie sa fim proprietari pe terenul de sub bloc...nu? aia de la mansarda...pe ce teren sunt proprietari? in nici un caz...nu exista pentru ei un drept de superficie...folosinta unui acoperis si proprietatea asupra apartamentului de la mansarda nu da un drept de superficie care presupune prin ipoteza drept de folosinta ASUPRA UNUI TEREN....asa ca...lasati o moarta!

sa nu mai spun ... ca se umbla la cota de proprietate comuna a fiecarui coproprietar...se maresc suprafetele comune...prin construirea a inca unui etaj, acoperis cu o suprafata mult mai mare...si tot asa...nu?

deci...totul este o tampenie...care este speculata de smecherii din administratia oraselor...de catre smecherii din asociatiile de proprietari...cu permisiunea juristilor prosti facuti gramada si a oamenilor fara atitudine corecta.

peste ani...poate o sa intelegeti in ce consta aceasta tema juridica...am constat ca sunt putini cei care pricep lucrurile acestea foarte simple...mintea lor se impleticeste usor... de ce? pentru ca au baut multa cerneala...

oricum....transmiterea folosintei nu permite construirea pe un bloc care are 24 de apartamente...a inca 15 apartamente...mai mari decat cele initiale...asta, in nici un caz, nu este act de administrare sau de gestionare...pana la urma, la ce folos toata chestia asta? aaa...stiu...pretextul este ca ploua in apartamentele de la ultimul etaj...dar este un simplu pretext si pentru situatia cand ploua in mod real...si pentru cand nu ploua...pentru ca alta este solutia care se circumscrie unui act de administrare si numai cine face pe prostul sau cine chiar este prost nu o vede.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Ian 2009, 14:29 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 10 Aug 2004, 13:00
Mesaje: 197
...pentru cei care considera ca edificarea pe planseu e act de administrare cu toate consecintele acestei calificari le dau un exemplu...daca un singur piron e batut in planseu, ca sa nu mai vorbesc de decupare a acestuia pentru a crea acces la mansarda avem administrare cum adinistrz eu cu acelasi piron planseul bmwului jmecherului care vrea sa faca mansarda...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Ian 2009, 15:16 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 23 Oct 2008, 13:00
Mesaje: 1155
exact...numai ca daca le faci tu asta lor la bmw lor de doi bani...statul se ia de tine...dar nu si invers...

ASTA INSEAMNA, CA PENTRU PROSTII DE RAND, PENTRU OAMENII DE RAND SOCIETATEA ESTE UNA CAPITALISTA, FIIND TINUTI SA RESPECTE PROPRIETATEA PRIVATA CA ELEMENT FUNDAMENTAL AL ACESTEI ORANDUIRI ECONOMICE SI POLITICE,

IAR PENTRU ALTII, MAI SMECHERI...SI CORUPTI, IREMEDIABIL...SOCIETATEA ESTE UNA SOCIALISTA...EI PUTAND FACE CE VOR...CHIAR SI SA INCALCE PROPRIETATEA PRIVATA...CA E "COMUNA"...PRIN ASTA EI INTELEGAND, CA PE VREMURI...COLECTIVA.

DAR...BINE CA MAI SUNT PROSTI CA NOI (PROSTI, IN SENSUL VECHI, INITIAL, IN SENSUL DE PULIME) CARE AU UN ALT ALUAT...EVOLUAT.mie unul imi este scarba si de prostii cu carte care sunt mai periculosi decat prostii simpli, fara carte...ei fac posibile aceste interpretari aberante...ei sunt bufonii. nu ma refer la forumisti...ci asa...in general.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Ian 2009, 01:16 
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 22 Feb 2008, 13:00
Mesaje: 131
Pt. ovi_dragomir
(dar şi pentru ignite, dacă nu ia foc :grin:)

Boroi, P. generală, pag. 144:

"...trebuie făcută distincţia ... între actul de administrare a unui bun singular şi actul de administrare a unui patrimoniu... Cel de-al doilea include însă şi acte care, raportate la un anumit bun, reprezintă acte de înstrăinare, dar, raportate la un patrimoniu, reprezintă măsuri de normală folosire, exploatare, valorificare a patrimoniului respectiv."

În opinia mea, eroarea majoră care se face în chestiunea înstrăinării podurilor blocurilor este că acest act este considerat ca un act de dispoziţie şi nu ca unul de administrare.
Argumentele mele sunt următoarele (luăm ipoteza înstrăinării urmate de mutarea a 1-2-3-x familii, în funcţie de numărul scărilor şi de suprafeţele podurilor).
0. Spaţiul respectiv nu părăseşte nici blocul, şi nici asociaţia de locatari. Asociaţia de locatari câştigă următoarele lucruri:
1. 1-2-3-x noi membri
2. noi contributori la cheltuielile comune
3. cheltuielile comune per capita scad
4. spaţiul respectiv devine salubru. Din abandonat, el devine îngrijit.
5. în ipoteza în care nu există acoperiş şi se doreşte construirea unuia (lucru care s-a întâmplat la multe dintre blocurile comuniste), asociaţia de locatari şi membrii ei iniţiali sunt scutiţi de orice cheltuială, pentru simplul motiv că aceasta cade în sarcina viitorilor proprietari ai mansardelor.

Evident, nu se poate gândi problema mansardării decât în termeni de vânzare-cumpărare: locatarii să fie de acord să îşi înstrăineze contra cost cotele din pod/planşeu. Orice altă variantă în afara dobândirii spaţiului în deplină proprietate este, după mine, o improvizaţie nefericită.

Aştept contraargumente.
Relaxate. :twisted:

pt. nestiutoru

Nu există închirieri "pe 20 de ani".


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Ian 2009, 10:29 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 10 Aug 2004, 13:00
Mesaje: 197
ccc contraargumente relaxate numa la o bere...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Hidroizolatia blocului

Vizitator

1

125

07 Iul 2012, 19:02

decalex Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. repararea terasei blocului

aprepe

2

388

15 Apr 2006, 12:48

luc4s Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Pot cumpara acoperisul blocului?

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2 ]

agenda

15

580

07 Aug 2007, 01:30

serafim Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Cazinou la parterul blocului.

MihaiBucur

2

145

08 Iun 2009, 18:07

demonica Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. constructii la mansarda blocului

catalinrcd

1

277

08 Noi 2011, 17:09

shefu Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Vorbeste cu altii!
Ultimele 50 de mesaje


partaj - Scris de claudiu NF in Familiei la 3 Mar, 12:12
comision agentie ? - Scris de vizitator in Comercial la 3 Mar, 11:36
Am cumparat o lucrare de licenta si am primit un plagiat - Scris de Maria T in Penal la 2 Mar, 19:43
ce fel de actiune - Scris de Cata78 in Comercial la 2 Mar, 16:12
Spor salarial - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 2 Mar, 12:55
divort - Scris de Simona Chirtop in Consulta un avocat la 2 Mar, 10:51
recomandare - Scris de alia in Civil la 2 Mar, 09:40
Asociatiile de proprietari - un gol legislativ - Scris de Un locatar blajin in Alte discutii la 2 Mar, 00:17
anchirierea imobilului prin executare - Scris de rosalinda stefan in Consulta un avocat la 1 Mar, 22:15
cum sa obtin autorizatie - Scris de stefan costel in Drept Societar la 1 Mar, 12:33
inselatorie - Scris de mirelya in Consulta un avocat la 1 Mar, 04:34
inselatorie - Scris de mirelya in Consulta un avocat la 1 Mar, 04:31
inselatorie - Scris de mirelya in Consulta un avocat la 1 Mar, 04:30
Credit express!!!!! - Scris de Cristiana si atat in Consulta un avocat la 28 Feb, 19:00
Vand carti drept vechi - Scris de Paul_85 in Barfe la 28 Feb, 18:49
Poprire pe salariu - Scris de Vali Caldaruse in Consulta un avocat la 28 Feb, 13:41
Pensie alimentara neplatita - Scris de Adela Bratulescu in Consulta un avocat la 28 Feb, 11:47
Recunoasterea paternitatii - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 27 Feb, 23:16
CUMPAR CULEGERE DE SPETE DREPT CIVIL - Scris de Alin111 in Dati de stire. la 27 Feb, 21:13
Ajutor!sunt foarte speriata!!Am furat din Kaufland Germania - Scris de Vizitator in Procedura Penala la 27 Feb, 17:36
Vecina vrea sa renunt la iepurasi din cauza mirosului - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 27 Feb, 15:28
retinere permis alcol - Scris de tony in Codul Rutier si dreptul transporturilor la 27 Feb, 11:55
firma austria - Scris de andrei23 in Penal la 27 Feb, 03:54
Conducta de gaz instalata in 2005 dupa notificarea terenului - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 Feb, 22:17
Contract de exclusiviate pt organizare evenimente si cursuri - Scris de Avocat Vladimir Naciu in Comercial la 26 Feb, 18:44
pierdere act proprietate locuinta - Scris de Avocat Vladimir Naciu in Comercial la 26 Feb, 18:42
cumparare apartament probleme cu agentia - Scris de Avocat Vladimir Naciu in Comercial la 26 Feb, 18:23
custodie - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 26 Feb, 16:22
credit neplatit - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 26 Feb, 16:19
custodie - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 26 Feb, 16:17
Distrugere- Furt - Efractie - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 26 Feb, 16:09
care este solutia cea mai avantajoasa dintre;vanzare-cumpara - Scris de Vizitator in Succesiuni la 26 Feb, 14:53
acţiune în anulare hotarare AGA cesiune parti sociale - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 Feb, 10:41
Imobil cumparare in rate cu sarcini in cartea funciara - Scris de 4di in Executare silita la 26 Feb, 08:52
Contestatie rivinieta - Scris de iulian10 in Contencios Administrativ la 26 Feb, 01:18
Sediu social - activitate la beneficiari - Scris de Masshu in Drept Societar la 25 Feb, 22:06
bolnav psihic - Scris de Adela Bratulescu in Familiei la 25 Feb, 18:26
alcool la volan - Scris de mihai ion 1981 in Codul Rutier si dreptul transporturilor la 25 Feb, 16:08
custodie - Scris de balaceanu in Consulta un avocat la 24 Feb, 22:13
diagnostic gresit ,destin schimbat,viata marcata . - Scris de mayama in Consulta un avocat la 24 Feb, 13:47
Custodie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 24 Feb, 13:21
accident de masina - Scris de Adela Bratulescu in Procedura Civila la 24 Feb, 10:03
cum se reclama un judecator???si unde???? - Scris de Vizitator in Procedura Civila la 24 Feb, 08:34
curatela comuna - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 Feb, 21:38
martor in proces - Scris de lidiaje in Consulta un avocat la 23 Feb, 14:48
Conducta de gaz instalata in 2005 dupa notificarea terenului - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 Feb, 19:06
achizitionarea unui apartament cu terasa - Scris de iserrom in Consulta un avocat la 22 Feb, 14:47
dauna morala - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 Feb, 11:48
aparare drept de proprietate privata dupa vanzare - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 Feb, 11:21
Drept de folosinta si intelegere folosinta in comun - Scris de Krystal in Consulta un avocat la 22 Feb, 10:07
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat
 • Cauta un avocat
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru
  Cunoaste-ti problema
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  romcos, teodor, alexandra96, Sebastian Radu, Diana Barsan, 49 utilizatori neinregistrati
  Cautari frecvente:
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011