|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/402 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
nicuvar
|
Subiectul mesajului: Cum te poate ajuta justitia sa obtii ceea ce doresti de fapt Scris: 17 Iun 2005, 20:12 |
|
| Membru senior |
 |
 |
Membru din: 17 Iun 2005, 13:00 Mesaje: 857 Localitate: Timisoara
|
|
Fiul meu a incheiat un contract pentru servicii de internet in noiembrie 2004. In contract, firma se OBLIGA sa asigure activarea serviciului in cel mult 60 de zile de la semnarea contractului. Dupa mai multe luni de asteptare, fiul meu le-a trimis un e-mail prin care ii ameninta cu plangere la OPC (asta prin martie 2005). Raspunsul lor (verbal) a fost ca ei nu instaleaza la case, doar la blocuri. Am studiat cu atentie contractul (in acesta nu exista nici o precizare de acest fel), si in 11 mai le-am trimis o notificare, recomandata cu confirmare de primire, in care le-am mai acordat inca 15 zile pentru indeplinirea obligatiilor contractuale. Nu au raspuns in nici un fel la notificare si i-am actionat in instanta, precizand ca voi cere daune-interese pentru prejudiciu. Peste o saptamana, am mers in audienta la directorul firmei, i-am explicat situatia, intre timp am primit si citatie pentru 28 iunie in care mi se cerea sa calculez daunele interese (pentru a achita taxa de timbru pentru aproximativ 100 milioane, dar asta nu i-am spus-o directorului) si, in consecinta, din 12 iunie am internet pe cablu, cu scutire de plata timp de 6 luni (cat au intarziat ei cu instalarea) si azi pot dialoga cu dvs. Bineinteles ca, fiind vorba de un gentlemenns agreement, am facut cerere de retragere a actiunii la judecatorie. Am obtinut ceea ce am dorit. Credeti ca am exagerat? Va multumesc anticipat, in speranta ca imi veti raspunde.
_________________ http://nicuvar.wordpress.com/
|
|
| Sus |
|
 |
|
mariusms
|
Subiectul mesajului: Scris: 17 Iun 2005, 21:20 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Ati apelat la concursul statului si este firesc, doar platiti impozite. Ati avut un contract nerespectat de cocontractant, iar contractul este legea partilor (art. 969 C. civ.).
Au fost expeditivi, acea notificare fiind pentru ei un semnal ca urmeaza o actiune in justitie.
Ati procedat corect, avand in vedere manevra lor de eschiva.
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Iun 2005, 08:40 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Daca ati exagerat? Nu cred; as putea spune ca ati dat dovada de prea multa indulgenta asteptand atatea luni.
|
|
| Sus |
|
 |
|
indian
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iun 2005, 16:22 |
|
| Membru senior |
 |
 |
Membru din: 21 Mai 2005, 13:00 Mesaje: 507 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
A avut dreptate cel care a scris pe forum cum se pot rezolva problemele c u o simpla notificare... mai ales daca este transmisa prin serviciul unui executor judecatoresc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicuvar
|
Subiectul mesajului: Cum te poate ajuta justitia sa obtii ceea ce doresti de fapt Scris: 19 Iun 2005, 20:38 |
|
| Membru senior |
 |
 |
Membru din: 17 Iun 2005, 13:00 Mesaje: 857 Localitate: Timisoara
|
|
Poanta este ca directorul firmei de cablu nu a reactionat la notificare. Doar dupa ce am discutat personal si i-am prezentat actiunea inregistrata la judecatorie, citatia si daunele-interese pe care intentionez sa i le cer, s-a albit la fata, a dat vreo doua telefoane, mi-a dat peste rand si o DIGI antena si in doua zile mi-a instalat internet-ul si telefonia.
Eu sunt multumit ca, folosind exclusiv termenii contractului, prevederile codului civil si ale codului de procedura, am rezolvat in mod amiabil un litigiu care ma interesa direct si am obtinut ceea ce doresc: instalarea serviciului de internet.
Iar bucuria fiului meu, inestimabila ... pentru toate celelalte, exista... justitia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, smill, viorici, corina, Av Cristina Cechi, av alina dobre, 76 utilizatori neinregistrati
|
|