|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje/300 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
PETSHOP
|
Subiectul mesajului: cum se fac evaluarile intr-un accident auto? Scris: 07 Mar 2009, 18:04 |
|
| Curios |
 |
|
|
am suferit un accident cu masina imprumutata de la un prieten.din pacate eu sunt autorul ,iar accidentul s-a produs si din cauza masinii pe care o conduceam,iar masina nu are rca ,iar eu nu stiam acest lucru .atunci am crezut ca fiind doar o tripla sparta si o zgarietura o sa coste putin.mai tarziu a aparut surpriza:5000 lei . societatea de asigurari mi-a transmis acest lucru .eu cred ca e o suma enorma fata de cat de mare a fost accidentul.care ar fi metodele de atac ale sumei raportate de societatea de asigurari?
|
|
| Sus |
|
 |
|
observer
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Mar 2009, 19:52 |
|
| Membru senior |
 |
Membru din: 25 Sep 2003, 13:00 Mesaje: 823 Localitate: Hunedoara
|
|
Societatea de asigurari va trebui sa te dea in judecata ca sa te oblige sa platesti cei 5000 lei. In cazul unui proces poti cere o expertiza care sa stabileasca valoarea prejudiciului si aia va fi suma pe care o vei plati.
_________________ Si astfel falimentul tihnit si sanatos
Se scalda-n bogatia din vreme protejata
|
|
| Sus |
|
 |
|
AndreiHeresanu
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 21:25 |
|
| Membru nou |
 |
Membru din: 02 Sep 2008, 13:00 Mesaje: 16 Localitate: Bucuresti
|
|
Daca suma de 5000 lei rezulta dintr-o factura emisa de un service nu ai ce face. Poti sa ceri o expertiza in instanta , dar cu siguranta va fi respinsa proba ca nefiind utila, pertinenta si concludenta solutionarii cauzei. Rolul expertizei este de a elucida anumite elemente necunoscute. Ori atata timp cat exista o factura emisa legal de un service, expertul nu are ce face. Iti recomand sa te adresezi societatii de asigurare si sa te intelegi cu ei in sensul incheierii unui angajament de plata. Astfel vei putea achita suma in rate. ATENTIE! NU MAI CIRCULA FARA ASIGURAREA OBLIGATORIE! Verifica inainte de a urca la volanul unei masini. Spune multumesc ca nu a fost ceva mai grav. Daca era un accident soldat cu vatamari corporale erai "aranjat" pe viata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 23:56 |
|
| Membru senior |
 |
|
Expertiza este admisibila chiar daca factura a fost emisa de service. Daca in procesul-verbal de la politie si eventual in procesele-verbale de constatare ale asiguratorului sunt trecute doar avarii minore si service-ul a facturat mai multe chestii, iti va fi admisa proba cu expertiza cu siguranta. Care-i problema, ca doar tu o sa platesti onorariul...?
Factura service-ului nu are forta probanta pe care o sustine ante-scriitorul...
E drept insa ca si expertul va fi inclinat sa se bazeze pe avariile constatate in service.
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 09:41 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
Membru din: 03 Noi 2008, 13:00 Mesaje: 133 Localitate: Bucuresti
|
Eu am o nelamurire: a fost la politie pentru constatare? Sau a mers direct la asigurari? Pentru ca exista si varianta ca pagubitul sa se cunoasca cu cineva de la asigurari si sa-i fi trecut mai multe la schimb. Am patit-o eu acum vreo 2 ani la o constatare... desi bara mea era doar zgariata domnii de acolo s-au oferit sa mi-o schimbe. Si am refuzat  ca imi crestea rata la politia casco aiurea. Si i-am pus s-o revopseasca
Ar fi bine daca poti sa te intelegi cu persoana pagubita sa mergeti sa mai faca o constatare, la un alt centru de daune (daca vrea). Eu zic ca vorba dulce, mult aduce. Nu stiu. Adica, incercarea moarte n-are  Daca nu... asa cum au spus si colegii mei, expertiza. Desi... expertul ala nu e mecanic si vorba lui kynes exista riscul destul de mare sa creada daunele trecute in foaia emisa de centrul de constatare :(
Mult succes!
_________________ "Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de nu a avea dreptate, eu voi lupta pana la moarte!"
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 10:48 |
|
| Membru senior |
 |
|
Expertul nu e mecanic, dar e inginer auto... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
AndreiHeresanu
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 11:02 |
|
| Membru nou |
 |
Membru din: 02 Sep 2008, 13:00 Mesaje: 16 Localitate: Bucuresti
|
|
Kynes... eu am presupus ca s-au facturat numai reperele avariate in accident. Daca era un mercedes sau bmw cu siguranta o tripla spate trece de 3000 lei. Daca intradevar s-au facturat si elemente neavariate in accident altfel se pune problema. Eu ma refeream ca expertiza nu este admisibila numai in situatia in care elementele avariate in accident coincid cu cele facturate de catre service. Daca s-au facturat si elemente in plus este normal ca nu le vei suporta tu. Nu este de conceput obligarea unei persoane la repararea unui prejudiciu mai mare decât cel corespunzător celui efectiv produs. Verifica daca elementele constatate de catre asigurator (si avariate urmare a accidentului) corespund cu cele facturate de catre service. Succes!
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 11:04 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
Membru din: 03 Noi 2008, 13:00 Mesaje: 133 Localitate: Bucuresti
|
Off  mecanic, inginer auto... ati prins ideea  Important e sa aprecieze corect daunele (ca are cunostintele necesare) si sa nu mearga pe mana agentului constatator. Ca se fac destule magarii si la centrele de constatari
Eu nu tin cu nimeni, dar... pe viitor ar trebui sa verifice masina daca are actele in regula, mai ales ca nu era a lui :( Pe mine, de exemplu, ma suna cei de la asigurari cu o saptamana inainte sa-mi expire RCA-ul  Sunt un caz fericit 
_________________ "Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de nu a avea dreptate, eu voi lupta pana la moarte!"
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: andrutz, Fifi, Silvia, 21LYN, 47 utilizatori neinregistrati
|
|