|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 12 mesaje/1032 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: cum sa intru in posesia mostenirii?! Scris: 27 Noi 2007, 21:42 |
|
|
|
|
Buna seara, am si eu o problema si sper sa fie cineva in masura sa ma ajute cu un raspuns.
Tatal meu a decedat in martie 2007. Eu sunt unul din cei doi copii din prima sa casatorie. Dupa ce a divortat de mama, el s-a recasatorit si nu a mai avut alti copii cu cea de a doua sotie. Tata, in timpul vietii a vandut un teren in urma caruia a incasat o suma importanta de bani pe care a depozitat-o in conturi la diferite banci. In perioada ce a urmat, sotia tatalui meu a fost oarecum cooperanta, spunandu-ne ce suma de bani ne-ar reveni fiecaruia (mie si fratelui meu), mergand la un notar insa fara sa faca deschiderea de succesiune. De atunci am primit numai promisiuni desarte, fara nici un rezultat concret, aceasta prelungind termenul de deschidere a succesiunii pana anul viitor.
Am primit sfaturi diferite de la mai multi avocati ca nu am nici o sansa fara cooperarea ei si fara actele doveditoare asupra masei succesorale.
Cum sa intru in posesia mostenirii, care nu este deloc o suma de neglijat?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicole
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Noi 2007, 22:11 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
ai facut declaratie de acceptare a succesiunii la notar?
|
|
| Sus |
|
 |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Noi 2007, 22:23 |
|
|
|
nicole scrie: ai facut declaratie de acceptare a succesiunii la notar?
Nu am facut aceasta declaratie avand in vedere ca sotia tatalui meu nu a deschis succesiunea ( si nici nu are de gand sa faca acest lucru prea curand ).
Daca nu are legatura cu deschiderea succesiunii, aceasta declaratie o pot face eu, care nu am acces la actele necesare demararii acestei actiuni?
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicole
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Noi 2007, 22:57 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
conform art 700 cod civil, ai la dispozitie un termen de 6 luni pt acceptarea succesiunii, socotit de la data deschiderii succesiunii, deci de la data mortii (atentie!!!), pt ca succesiunea se deschide prin moarte conform art 651 cod civil. dupa trecerea acestui termen, succesibilul este considerat strain de mostenire.
si da, aceasta declaratie se poate face independent de deschiderea succesiunii prin acea procedura notariala, la notar prin act autentic.
in cazul in care nu ai facut aceasta declaratie autentica, vei fi nevoita sa demonstrezi ca ai acceptat succesiunea in mod tacit in acelasi termen de 6 luni care se socoteste de la data mortii tatalui tau; acceptarea tacita se poate face de exemplu prin intrarea in posesia si folosinta unor bunuri succesorale, mutarea in casa defunctului, ridicarea unor constructii pe terenul proprietate al defunctului, vanzarea anumitor bunuri succesorale, etc.
problema e ca din martie si pana acum au trecut mai mult de 6 luni;
a doua problema este ca, din cate am eu impresia, cea de a doua sotie a tatalui tau asta a si urmarit: sa stati voi copiii linistiti pana trec cele 6 luni...
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Noi 2007, 20:06 |
|
|
|
|
Multumesc pentru raspuns, nicole. Sa inteleg ca am sanse sa nu mai putem beneficia de aceasta mostenire?
Eu pot sa deschid acum, dupa atata timp, succesiunea, fara actele doveditoare? Sotia tatalui meu va fi notificata sa se prezinte la noatariat cu acestea? Sau se considera acest act o fortare a persoanei respective de a se prezenta la notar?
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicole
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Noi 2007, 22:21 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
da, poti sa ai nesansa sa nu mai beneficiezi de mostenire.
succesiunea poate fi deschisa de oricare din mostenitori, deci poti sa mergi la notar, dar s-ar putea sa fie cam tarziu.
mai bine cauta si sfatul unui avocat. dar unul bun.
|
|
| Sus |
|
 |
|
serafim
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Noi 2007, 01:30 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
dute tu si fa cerere de deschidere a succesiuniii urgent !!! iar daca nu rezolvi nimic da-o in judecata
_________________ " Nu ca ma intereseaza , dar, vreau sa stiu ! "
|
|
| Sus |
|
 |
|
giovanni
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Dec 2007, 00:56 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
Hai ca ne-ai facut curiosi: cum au mai decurs lucrurile? Ai acceptat succesiunea? Ti-a facut-o sotia din a doua casatorie? Ai acceptat macar tacit succesiunea?
_________________ Daca un paznic de noapte moare ziua, mai are dreptul la pensie?
|
|
| Sus |
|
 |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Dec 2007, 09:38 |
|
|
|
Ok.
Am fost la notar, am acceptat tacit mostenirea (desi nu am inteles de ce tacit, dar ma rog...) si cam atat. Am fost la trei birouri notariale si toti au spus ca ar fi mai bine sa sar peste pasul asta, avand in vedere ca (surpriza  ) sotia tatalui meu a plecat din tara fara sa anunte pe nimeni. Am fost sunata de nepoata ei din Franta care mi-a spus ca a luat-o pe matusa ei la tratament si ca nu stie cand o sa se intoarca deoarece este cu psihicul la pamant. Drept pentru care mie imi mai ramane doar instanta.
|
|
| Sus |
|
 |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Dec 2007, 09:44 |
|
|
|
|
A! si am uitat sa mentionez ca fratele meu, in procura pe care a facut-o pentru mine, a acceptat succesiunea in mod express, fara sa stie (multumiri dlui notar care a facut aceasta procura!!!!!!!!!). :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
ovi_dragomir
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Dec 2007, 11:15 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
...e tacita pentru ca nu ai facut-o in termen de 6 luni de la deces...discutii s-au purtat pe tema aceasta...in sensul luarii sau nu in considerare a declaratiilor peste termen...practica insa a impus aceasta declaratie in care dat fiind faptul ca nu s-a aceptat in mod expres succesiunea printr-o declaratie in termen se trece ca s-a acceptaT IN MOD TACIT,bineintele ca tot in termenul de 6 luni...daca ceilalti mostenitori recunosc acest fapt nu e nici o pb...daca nu ramine in instanta sa dovediti ce ati declarat...
|
|
| Sus |
|
 |
|
oanabarbu1974
|
Subiectul mesajului: succesiune Scris: 22 Feb 2008, 14:32 |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 12 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, smill, corina, Av Cristina Cechi, av alina dobre, 85 utilizatori neinregistrati
|
|