|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje/220 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
necre
|
Subiectul mesajului: Creditor al mostenirii Scris: 18 Ian 2010, 18:24 |
|
| Curios |
 |
|
|
Stimate Doamne, Stimati Domni,
Acum aproape 3 ani, Dl.X mi-a avariat autoturismul prin operarea unui bobcat (mini excavator) aflat chiar in proprietatea sa. Pana am reparat masina, Dl.X a decedat din cauze naturale. Camera notarilor mi-a comunicat ca succesiunea nu a fos dezbatuta.Termenul de prescriptie se implineste in 5 feb 2010. Bobcatul nu avea si nici nu trebuia sa aiba asigurare RCA.
In aceste conditii, avand in vedere timpul scurt pe care il mai am la dispozitie, precum si faptul ca nu am cunostinta despre existenta unor posibili mostenitori, ce actiune as putea promova in instanta, in masura sa intrerupa curgerea prescriptiei si prin care sa exercit regresul asupra ... activului succesoral.
Multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
sscatalin
|
Subiectul mesajului: Re: Creditor al mostenirii Scris: 11 Apr 2010, 09:49 |
|
|
|
o actiune in pretentii, pe care trebuia s-o faci de mult!
bun, ideea e asa. fa actiunea impotriva mortului, pretinzand ca nu ai stiut ca e mort. vezi daca in urma citarii vine cineva. daca nu vine, mai iei un termen, sau ceri instantei citarea prin agent procedural. la cel de-al doilea termen se va afla (ori de la tine, ori de la agentul procedural) ca paratul e mort. Vei cere termen pentru a introduce in cauza mostenitorii. Faci adresa la evidenta populatiei si la starea civila sa-ti comunice daca defunctul a avut sau nu mostenitori. E posibil sa nu ti le da, asa ca la urmatorul termen vei cere instantei ori sa te abiliteze, ori sa faca ea adrese pentru aflarea informatiilor de mai sus. Daca ii descoperi, actiunea in pretentii se judeca cu ei, daca nu, faci o precizare la actiune si spui ca vrei ca instanta sa-ti constate calitatea de creditor al succesiunii.
parerea mea
_________________ AUT CAESAR, AUT NIHIL!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: zbuciumel, chimera, P4tr4tzel, ancadoicin, anam, Leon Carmen, corina, 95 utilizatori neinregistrati
|
|