|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Cred ca ar trebui sa votati aici? Scris: 07 Sep 2005, 14:37 |
|
|
|
|
Un copil dintr-un Centru de Plasament a fost abuzat sexual, de 2 sau mai multi indivizi. Copilul creste mare intre timp el este privat de libertate (fiind inchis in anumite spitale de neuropsihiatrie, fara a avea probleme de acest gen), el acum incearca sa de-a in judecata autoritatile locale sau chiar nationale, deoarece el a spus ca citez: "Am fost abuzat sexual de 8 copii, doamna directoare si acum au plecat, au mai ramas doar doi dintre ei" am incheiat citatul (domnia sa "directoarea" a spus " nu-i nimic acum ai scapat de ei, ce te rog este sa nu mai spui nimanui ca ai fost abuzat sexual ca nu te va crede nimeni. am incheiat citatul.), si copilul a spus ca "nu voi spune dar nu mai sa se rezolve, daca nu se rezolva voi merge la judet" am incheiat citatul, ceea ce a fost fatal pentru el, a fost trimis la mai multe spitale din aceea zi fiind tratat cu 10 pastile de DIAZEPAM pentru prima oara in viata lui (el nu mai luase asa ceva.)
A fost batut, legat, injectat cu apa distilata in jurul buricului si altele, mai ales ca nu avea voie sa iasa afara cand copii erau in curte.
Ce se poate face in acest caz? Care este sansa sa reala sa intenteze un proces si in ce parte poate sa se judece? Care este masura legala ce se impune in acest caz? Exista vreo sansa sa se faca ceva in acest caz? Poate sa intre pe cale civila si sa ceara daune morale datorita prejudiciilor aduse imaginii lui (a fost facut nebun)? Poate sa ceara pe cale penala daune morale datorita pierderea anilor de scoala si eliminarea lui din societatea civila pe o perioada temporara.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
excalibur
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Sep 2005, 14:47 |
|
|
|
|
Plangere penala.
Sansele nu le pot aprecia daca nu stiu ce posibilitati de probatiune exista.
|
|
| Sus |
|
 |
|
constable
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Sep 2005, 19:27 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Exista destul de multe suspiciuni de fapte infractionale. Asa ca solutia este o plangere penala. Sanse de reusita ???? Data comiterii faptei, probatorii etc. etc. Oricum, incercarea moarte n-are !
_________________ Apa trece, pietrele rãmân !!!! (sic)
|
|
| Sus |
|
 |
|
serafim
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2005, 08:39 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
cand sau intamplat faptele ???
poate dovedi cu vreun martor ??
Normal ca pe perioada de internare trebuie sa existe fise de observatie !!!
Eu in primul rand m-as duce la arhiva spitalului sau la registratura sa verific existenta acestora ( prin PCR - pile cunostinte relatii, ca acestea sa nu dispara pe parcurs, as solicita tot asa pe ascuns posibilitatea de a le xerocopia ( in 10 min. le returnezi daaar as trece pe la un notar sa mi le legalizeze pt. conformitate !!!! ) presupun ca directorul spitalului nu ar fi de acord cu aceasta sa-mi legalizeze aceste fise... )
as strange probatoriul si dupa as vedea exact ce se poate face...iar acele fise in instanta le-as solicita prin intermediul instantei spitalului sa le depuma iar daca acesta ar zice ca nu le are as dovedi si rea-credinta si as mari veridicitatea spuselor mele in fata instantei.
Parerea mea !!!! 
_________________ " Nu ca ma intereseaza , dar, vreau sa stiu ! "
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2005, 10:26 |
|
|
|
Excalibur scrie: Plangere penala. Sansele nu le pot aprecia daca nu stiu ce posibilitati de probatiune exista.
Ce fel de probe ar trebuii sa existe: Biletele de externare de la Spitalele de Nebuni, Biletele de Internare la Spitalele de Nebuni fara a avea un examen minutios pentru a fi internat.
Nu cred ca trebuie judecat faptul ca acest copil a fost abuzat ci cat a suferit de pe urma acestui abuz sexual si asta doar pentru faptul ca nu au dorit sa se faca public acel lucru 
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2005, 10:30 |
|
|
|
constable scrie: Exista destul de multe suspiciuni de fapte infractionale. Asa ca solutia este o plangere penala. Sanse de reusita ???? Data comiterii faptei, probatorii etc. etc. Oricum, incercarea moarte n-are !
Plangerea Penala a fost facuta, s-a dat un rezultat in care se arata ca: Neinceperea urmariirii penale (ancheta penala nu continua). 
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2005, 10:33 |
|
|
|
Iti multumesc!
Fapta despre care vorbim s-a intamplat in perioada 1993-1994-1995 (Fapta este prescrisa.)
serafim scrie: cand sau intamplat faptele ??? poate dovedi cu vreun martor ?? Normal ca pe perioada de internare trebuie sa existe fise de observatie !!! Eu in primul rand m-as duce la arhiva spitalului sau la registratura sa verific existenta acestora ( prin PCR - pile cunostinte relatii, ca acestea sa nu dispara pe parcurs, as solicita tot asa pe ascuns posibilitatea de a le xerocopia ( in 10 min. le returnezi daaar as trece pe la un notar sa mi le legalizeze pt. conformitate !!!! ) presupun ca directorul spitalului nu ar fi de acord cu aceasta sa-mi legalizeze aceste fise... ) as strange probatoriul si dupa as vedea exact ce se poate face...iar acele fise in instanta le-as solicita prin intermediul instantei spitalului sa le depuma iar daca acesta ar zice ca nu le are as dovedi si rea-credinta si as mari veridicitatea spuselor mele in fata instantei. Parerea mea !!!! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
michell
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Sep 2005, 22:20 |
|
|
|
Din cate stiu eu exista si in Romania UNICEF. In locul vostru as fi facut pe  in patru si tot nu-i lasam nepedepsiti. La nevoie as fi implicat si massmedia oricat de mult ar fi fost nevoie... Atunci sigur nu s-ar mai fi dat solutie de neincepere a urmaririi penale.
Este regretabil ca oameni maturi care se presupune ca au discernamant si gandesc au permis sa se intample asa ceva - vezi directoarea
Pana la urma urmei era in joc viata unui copil, cu atat mai mult ca era unul si asa lovit de soarta.
A permite un asemea lucru pentru mine echivaleaza cu o crima.
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Sep 2005, 16:33 |
|
|
|
michell scrie: Din cate stiu eu exista si in Romania UNICEF. In locul vostru as fi facut pe  in patru si tot nu-i lasam nepedepsiti. La nevoie as fi implicat si massmedia oricat de mult ar fi fost nevoie... Atunci sigur nu s-ar mai fi dat solutie de neincepere a urmaririi penale. Este regretabil ca oameni maturi care se presupune ca au discernamant si gandesc au permis sa se intample asa ceva - vezi directoarea Pana la urma urmei era in joc viata unui copil, cu atat mai mult ca era unul si asa lovit de soarta. A permite un asemea lucru pentru mine echivaleaza cu o crima.
Am incercat sa fac acest lucru dar imi este imposibil sa dau unui Post de televiziune informatii si el sa de-a mai departe (Nu le vine sa creada astfel de lucruri, ei incearca sa aive un subiect de senzatie.).
De exemplu: In data de 26.09.2005 am incercat sa intru in legatura directa cu Baroneasa Emma Nicholson la Televiziunea N24, dar nu am reusit desi ei m-au mintit ca voi fi contacta.
Am luat legatura acum 3 luni de zile cu aceasta Baroneasa. si am sa va dau raspunsul ca sa puteti decide voi ceea ce o sa se intample mai departe, mesajul este:
Dear Justitiaru (Nu pot da nume), I was pleased to hear your news and to know that you have been contacted by my good, close friend Aneta Popescu-Black. Do let me know how you are progressing.
Yours sincerely, Baroness Nicholson of Winterbourne MEP
European Parliament ASP 10G209 Rue Wiertz 1047 Brussels Belgium Fax: + 32 2 284 96 25 enicholson@europarl.eu.int www.emmanicholson.org.uk
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Nu stiu ce se va intampla Scris: 26 Sep 2005, 16:39 |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Sep 2005, 17:10 |
|
|
|
Chiar nu dorit sa raspundeti acestui caz.
va rog oameni buni am nevoie de sfaturi, fiti intelepti si dati un sfat nu va costa nu stiu ce timp. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
sechmet
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Sep 2005, 17:27 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Fara probe ce poti face?
In penal de probe se ocupa organele de cercetare penala dar daca fapta este prescrisa ce se mai poate face?
Eu o sa-ti spun parerea mea ca om.
Traieste-ti viata frumos si lasa trecutul in urma, nu-l tranforma intr-o povara care sa te impeidice sa te bucuri de viata.
Daca vrei sa faci ceva fa pentru cei care acum ar putea fi in aceeasi situatie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 01 Oct 2005, 18:15 |
|
|
|
 Adevar graiesti. Dar dupa cum am spus exista dovezi in acest caz.
In ceea ce tu spuneiai ca sa imi vad de viata, ei bine m-am gandit si eu la acest lucru, dar nu pot lasa acest lucru sa se mai intample. Fac acest lucru cu cei care urmeaza sa li-se intample.
In ceea ce priveste cazurile de acum 4 ani voi lupta pentru ca stiu ca exista sanse, nu foarte mari intradevar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa las cazul si sa iau altul.
Oricum multumesc de parere 
|
|
| Sus |
|
 |
|
dibmar
|
Subiectul mesajului: Scris: 01 Oct 2005, 19:37 |
|
|
|
|
Are dreptate ,de ce renuntati asa usor sa ajutati,chiar ce va costa?
Revin eu cu intrebarile mele stupide:
Cum pt. altii se face dreptate dupa 50 de ani?
De ce domeniul lor este mai important?
Cum cei care fac asa ceva mai sunt lasati in functii?
Ceea ce s-a relatat aici SE INTAMPLA ACUM IN ERA NOASTRA ,nu in evul mediu.
Am auzit si eu ceva despre comportamentul acestora fata de copii dar nu mi-a venit sa cred.
Cum ramane cu art.284 pct.2"Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil,termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a stiut cine este faptuitorul"
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Oct 2005, 11:23 |
|
|
|
dibmar scrie: Are dreptate ,de ce renuntati asa usor sa ajutati,chiar ce va costa? Revin eu cu intrebarile mele stupide: Cum pt. altii se face dreptate dupa 50 de ani? De ce domeniul lor este mai important? Cum cei care fac asa ceva mai sunt lasati in functii? Ceea ce s-a relatat aici SE INTAMPLA ACUM IN ERA NOASTRA ,nu in evul mediu. Am auzit si eu ceva despre comportamentul acestora fata de copii dar nu mi-a venit sa cred. Cum ramane cu art.284 pct.2"Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil,termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a stiut cine este faptuitorul"
Dar cine a spus ca renunta.
Nu voi renunta nici daca mi-ar aduce SPP sau SRI sau alta institutie in care sa bage frica in mine, nu imi este frica de nimeni si nimic.
Dar oricum iti multumesc pentru INCURAJARE
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: zbuciumel, chimera, P4tr4tzel, ancadoicin, anam, Leon Carmen, corina, 107 utilizatori neinregistrati
|
|