Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje/825 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cred ca ar trebui sa votati aici?
MesajScris: 07 Sep 2005, 14:37
Un copil dintr-un Centru de Plasament a fost abuzat sexual, de 2 sau mai multi indivizi. Copilul creste mare intre timp el este privat de libertate (fiind inchis in anumite spitale de neuropsihiatrie, fara a avea probleme de acest gen), el acum incearca sa de-a in judecata autoritatile locale sau chiar nationale, deoarece el a spus ca citez: "Am fost abuzat sexual de 8 copii, doamna directoare si acum au plecat, au mai ramas doar doi dintre ei" am incheiat citatul (domnia sa "directoarea" a spus " nu-i nimic acum ai scapat de ei, ce te rog este sa nu mai spui nimanui ca ai fost abuzat sexual ca nu te va crede nimeni. am incheiat citatul.), si copilul a spus ca "nu voi spune dar nu mai sa se rezolve, daca nu se rezolva voi merge la judet" am incheiat citatul, ceea ce a fost fatal pentru el, a fost trimis la mai multe spitale din aceea zi fiind tratat cu 10 pastile de DIAZEPAM pentru prima oara in viata lui (el nu mai luase asa ceva.)
A fost batut, legat, injectat cu apa distilata in jurul buricului si altele, mai ales ca nu avea voie sa iasa afara cand copii erau in curte.
Ce se poate face in acest caz?
Care este sansa sa reala sa intenteze un proces si in ce parte poate sa se judece?
Care este masura legala ce se impune in acest caz?
Exista vreo sansa sa se faca ceva in acest caz?
Poate sa intre pe cale civila si sa ceara daune morale datorita prejudiciilor aduse imaginii lui (a fost facut nebun)?
Poate sa ceara pe cale penala daune morale datorita pierderea anilor de scoala si eliminarea lui din societatea civila pe o perioada temporara.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Sep 2005, 14:47
Plangere penala.
Sansele nu le pot aprecia daca nu stiu ce posibilitati de probatiune exista.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Sep 2005, 19:27
Membru activ
Membru activ

Exista destul de multe suspiciuni de fapte infractionale. Asa ca solutia este o plangere penala. Sanse de reusita ???? Data comiterii faptei, probatorii etc. etc. Oricum, incercarea moarte n-are !

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2005, 08:39
Membru de baza
Membru de baza

cand sau intamplat faptele ???
poate dovedi cu vreun martor ??
Normal ca pe perioada de internare trebuie sa existe fise de observatie !!!
Eu in primul rand m-as duce la arhiva spitalului sau la registratura sa verific existenta acestora ( prin PCR - pile cunostinte relatii, ca acestea sa nu dispara pe parcurs, as solicita tot asa pe ascuns posibilitatea de a le xerocopia ( in 10 min. le returnezi daaar as trece pe la un notar sa mi le legalizeze pt. conformitate !!!! ) presupun ca directorul spitalului nu ar fi de acord cu aceasta sa-mi legalizeze aceste fise... )
as strange probatoriul si dupa as vedea exact ce se poate face...iar acele fise in instanta le-as solicita prin intermediul instantei spitalului sa le depuma iar daca acesta ar zice ca nu le are as dovedi si rea-credinta si as mari veridicitatea spuselor mele in fata instantei.
Parerea mea !!!! :lol:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2005, 10:26
Excalibur scrie:
Plangere penala.
Sansele nu le pot aprecia daca nu stiu ce posibilitati de probatiune exista.

Ce fel de probe ar trebuii sa existe: Biletele de externare de la Spitalele de Nebuni, Biletele de Internare la Spitalele de Nebuni fara a avea un examen minutios pentru a fi internat.

Nu cred ca trebuie judecat faptul ca acest copil a fost abuzat ci cat a suferit de pe urma acestui abuz sexual si asta doar pentru faptul ca nu au dorit sa se faca public acel lucru :aplauze: :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2005, 10:30
constable scrie:
Exista destul de multe suspiciuni de fapte infractionale. Asa ca solutia este o plangere penala. Sanse de reusita ???? Data comiterii faptei, probatorii etc. etc. Oricum, incercarea moarte n-are !

Plangerea Penala a fost facuta, s-a dat un rezultat in care se arata ca: Neinceperea urmariirii penale (ancheta penala nu continua). :idea: :aplauze: :-D

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2005, 10:33
Iti multumesc!
Fapta despre care vorbim s-a intamplat in perioada 1993-1994-1995 (Fapta este prescrisa.)

serafim scrie:
cand sau intamplat faptele ???
poate dovedi cu vreun martor ??
Normal ca pe perioada de internare trebuie sa existe fise de observatie !!!
Eu in primul rand m-as duce la arhiva spitalului sau la registratura sa verific existenta acestora ( prin PCR - pile cunostinte relatii, ca acestea sa nu dispara pe parcurs, as solicita tot asa pe ascuns posibilitatea de a le xerocopia ( in 10 min. le returnezi daaar as trece pe la un notar sa mi le legalizeze pt. conformitate !!!! ) presupun ca directorul spitalului nu ar fi de acord cu aceasta sa-mi legalizeze aceste fise... )
as strange probatoriul si dupa as vedea exact ce se poate face...iar acele fise in instanta le-as solicita prin intermediul instantei spitalului sa le depuma iar daca acesta ar zice ca nu le are as dovedi si rea-credinta si as mari veridicitatea spuselor mele in fata instantei.
Parerea mea !!!! :lol:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Sep 2005, 22:20
Din cate stiu eu exista si in Romania UNICEF. In locul vostru as fi facut pe :evil: in patru si tot nu-i lasam nepedepsiti. La nevoie as fi implicat si massmedia oricat de mult ar fi fost nevoie... Atunci sigur nu s-ar mai fi dat solutie de neincepere a urmaririi penale.
Este regretabil ca oameni maturi care se presupune ca au discernamant si gandesc au permis sa se intample asa ceva - vezi directoarea
Pana la urma urmei era in joc viata unui copil, cu atat mai mult ca era unul si asa lovit de soarta.
A permite un asemea lucru pentru mine echivaleaza cu o crima.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2005, 16:33
michell scrie:
Din cate stiu eu exista si in Romania UNICEF. In locul vostru as fi facut pe :evil: in patru si tot nu-i lasam nepedepsiti. La nevoie as fi implicat si massmedia oricat de mult ar fi fost nevoie... Atunci sigur nu s-ar mai fi dat solutie de neincepere a urmaririi penale.
Este regretabil ca oameni maturi care se presupune ca au discernamant si gandesc au permis sa se intample asa ceva - vezi directoarea
Pana la urma urmei era in joc viata unui copil, cu atat mai mult ca era unul si asa lovit de soarta.
A permite un asemea lucru pentru mine echivaleaza cu o crima.

Am incercat sa fac acest lucru dar imi este imposibil sa dau unui Post de televiziune informatii si el sa de-a mai departe (Nu le vine sa creada astfel de lucruri, ei incearca sa aive un subiect de senzatie.).
De exemplu: In data de 26.09.2005 am incercat sa intru in legatura directa cu Baroneasa Emma Nicholson :aplauze: :-D la Televiziunea N24, dar nu am reusit desi ei m-au mintit ca voi fi contacta.
Am luat legatura acum 3 luni de zile cu aceasta Baroneasa. si am sa va dau raspunsul ca sa puteti decide voi ceea ce o sa se intample mai departe, mesajul este:

Dear Justitiaru (Nu pot da nume),

I was pleased to hear your news and to know that you have been contacted by my good, close friend Aneta Popescu-Black. Do let me know how you are progressing.

Yours sincerely,
Baroness Nicholson of Winterbourne MEP

European Parliament
ASP 10G209
Rue Wiertz
1047 Brussels
Belgium
Fax: + 32 2 284 96 25
enicholson@europarl.eu.int
www.emmanicholson.org.uk

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Nu stiu ce se va intampla
MesajScris: 26 Sep 2005, 16:39
Cred ca este o manipulare continua a acestor copii care au suferit si vor suferii si asta numai din cauza ca acesti oameni tin de fotoliile lor.
Nu sper sa daram tot sistemul, dar cred ca trebuie sa fie public tot acest caz pe care incerc sa il fac cat de cat mai usor sa pot duce mai usor lupta cu acesti oameni care nu vor de loc sa faca ceva in acest caz.

:aplauze: :aplauze: :aplauze: Cineva imi spune (Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie este pentru copil nu pentru salariatul care lucreaza acolo, pentru cel in cauza) Iar eu i-am raspuns da da dar cum vei putea ajuta un copil care a fost abuzat sexual, il vor crede nebun, iar el a zis foloseste numele ANPCA si vei castiga candva (nu am vrut sa folosesc rima) dar nu am reusit nici cu acest nume ANPCA

:-D :-D :-D :-x

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Sep 2005, 17:10
Chiar nu dorit sa raspundeti acestui caz.
va rog oameni buni am nevoie de sfaturi, fiti intelepti si dati un sfat nu va costa nu stiu ce timp. :oops:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Sep 2005, 17:27
Membru senior
Membru senior

Fara probe ce poti face?
In penal de probe se ocupa organele de cercetare penala dar daca fapta este prescrisa ce se mai poate face?
Eu o sa-ti spun parerea mea ca om.
Traieste-ti viata frumos si lasa trecutul in urma, nu-l tranforma intr-o povara care sa te impeidice sa te bucuri de viata.
Daca vrei sa faci ceva fa pentru cei care acum ar putea fi in aceeasi situatie.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 01 Oct 2005, 18:15
:evil: :-x Adevar graiesti. Dar dupa cum am spus exista dovezi in acest caz.
In ceea ce tu spuneiai ca sa imi vad de viata, ei bine m-am gandit si eu la acest lucru, dar nu pot lasa acest lucru sa se mai intample. Fac acest lucru cu cei care urmeaza sa li-se intample.
In ceea ce priveste cazurile de acum 4 ani voi lupta pentru ca stiu ca exista sanse, nu foarte mari intradevar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa las cazul si sa iau altul.
Oricum multumesc de parere :oops: :?: :aplauze:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 01 Oct 2005, 19:37
Are dreptate ,de ce renuntati asa usor sa ajutati,chiar ce va costa?
Revin eu cu intrebarile mele stupide:
Cum pt. altii se face dreptate dupa 50 de ani?
De ce domeniul lor este mai important?
Cum cei care fac asa ceva mai sunt lasati in functii?
Ceea ce s-a relatat aici SE INTAMPLA ACUM IN ERA NOASTRA ,nu in evul mediu.
Am auzit si eu ceva despre comportamentul acestora fata de copii dar nu mi-a venit sa cred.
Cum ramane cu art.284 pct.2"Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil,termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a stiut cine este faptuitorul"

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Oct 2005, 11:23
dibmar scrie:
Are dreptate ,de ce renuntati asa usor sa ajutati,chiar ce va costa?
Revin eu cu intrebarile mele stupide:
Cum pt. altii se face dreptate dupa 50 de ani?
De ce domeniul lor este mai important?
Cum cei care fac asa ceva mai sunt lasati in functii?
Ceea ce s-a relatat aici SE INTAMPLA ACUM IN ERA NOASTRA ,nu in evul mediu.
Am auzit si eu ceva despre comportamentul acestora fata de copii dar nu mi-a venit sa cred.
Cum ramane cu art.284 pct.2"Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil,termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a stiut cine este faptuitorul"

Dar cine a spus ca renunta.
Nu voi renunta nici daca mi-ar aduce SPP sau SRI sau alta institutie in care sa bage frica in mine, nu imi este frica de nimeni si nimic.
Dar oricum iti multumesc pentru INCURAJARE

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Poate aici....

Cathie

0

261

26 Mai 2009, 21:30

Cathie Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

semnare declaratie straina in fata notaru si supralegalizare - Scris de roland in Practica notariala la 25 May, 14:06
    furt comis in termenul de incercare - Scris de mario8946 in Consulta un avocat la 25 May, 11:24
    riscuri dupa adjudecarea unui imobil - Scris de daydreamer in Executare silita la 25 May, 11:01
    prelungire antecvc - Scris de Cuculis in Procedura Civila la 25 May, 10:44
    Traficul de persoane - Scris de Cuculis in Penal la 25 May, 10:41
    Amendat pentru zgomotul autoturismului - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:36
    Poate fi executata silit cota mea de mostenire? - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:35
    Totul pare legal si totusi... - Scris de zbuciumel in Penal la 25 May, 10:18
    Bunurile mortului sunt executate silit, fara succesiune - Scris de Irina Medrut in Consulta un avocat la 25 May, 07:47
    taxe vamale tigari - Scris de Vizitator in Vamal la 25 May, 06:55
    Ascultare telefon pentru un furt marunt - Scris de Vizitator in Penal la 25 May, 06:51
    Recunoastere copil major de catre tatal biologic. - Scris de Vizitator in Familiei la 25 May, 00:17
    adoptia nepotului (major) - Scris de silvisor in Consulta un avocat la 25 May, 00:08
    Interdictie acces pe cea de-a 2-a deschidere a terenului ? - Scris de valman in Contencios Administrativ la 24 May, 20:04
    retragere plangere penala - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 24 May, 19:54
    ce fac un asociat - Scris de tbogdan in Drept Societar la 24 May, 19:00
    Caut avocat pentru recunoasterea unei sentinte din alt stat - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 24 May, 18:37
    Vand carti de drept - Scris de Tiberius1 in Barfe la 24 May, 17:20
    Probleme cu pomii vecinului - Scris de Vizitator in Civil la 24 May, 17:19
    Ce puteti face daca ati fost controlati de organele fiscale - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 24 May, 16:22
    Relocare copii minori in strainatate dupa divort - Scris de C_A_Coltuc in Noul Cod Civil la 24 May, 16:13
    soft legislativ pentru apple - Scris de Vizitator in Divagatii la 24 May, 16:06
    litigiul la apartament - Scris de hussain georgeta in Procedura Civila la 24 May, 14:16
    Buna ziua - Scris de Ilie Georgian in Procedura Civila la 24 May, 12:10
    Nelamurire in privinta salariului de incadrare - Scris de nika in Consulta un avocat la 24 May, 10:54
    Cum pot recupera contravaloarea unor prestari de servicii de - Scris de daydreamer in Executare silita la 24 May, 10:43
    divort comun acord - Scris de lory30 in Familiei la 24 May, 00:24
    cauze civile - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 May, 20:06
    Masuratori gresite. Nu pot vinde terenul. - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:21
    Fostul sot nu permite accesul evaluatorului - Scris de Biancaa in Familiei la 23 May, 17:16
    Vanzarea unui apartament cu clauze viagere - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:14
    Cum pot lasa averea mea unui strain? - Scris de Vizitator in Succesiuni la 23 May, 16:56
    Am castigat procesul. Cum scap de poprire? - Scris de IorgulescuV in Civil la 23 May, 16:54
    Pot primi somaj la terminarea facultatii, daca am mai lucrat - Scris de studentul in Muncii la 23 May, 16:51
    Somatie pentru credit de 1800 ron - Scris de Ildi in Consulta un avocat la 23 May, 16:49
    Pensie de urmas vs. jov de weekend - Scris de C_A_Coltuc in Muncii la 23 May, 16:15
    Semnatura Legalizata - Scris de rol in Practica notariala la 23 May, 16:07
    pensie alimentara - Scris de C_A_Coltuc in Familiei la 23 May, 16:01
    scoaterea la licitatie a unui apartament - Scris de Cuculis in Executare silita la 23 May, 11:00
    lipsa gestiune - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:56
    Cum aflu ce scrie in testament? - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:54
    Ce se intampla daca nu achit amenda? - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 22 May, 18:36
    La plangere contraventionala mi-a dat irevocabila - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 17:05
    pot executa bunurile actualului sot al fostei mele sotii? - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:38
    Refuzu de ridicare a somatiei ABUZ /SANTAJ - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:33
    executorii bancari - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:19
    Cumparatorul masinii vrea o parte din bani inapoi - Scris de Vizitator in Civil la 22 May, 11:11
    Amenda inventata - Scris de Cuculis in Contencios Administrativ la 22 May, 11:02
    bataie in scoala - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 11:01
    M-am razgandit dupa succesiune - Scris de Cuculis in Succesiuni la 22 May, 10:59
    s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    zbuciumel, chimera, P4tr4tzel, ancadoicin, anam, Leon Carmen, corina, 107 utilizatori neinregistrati
    Cautari frecvente: