Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 56 mesaje/1700 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Contract individual de munca vs. Contr.de prestari servicii
MesajScris: 30 Mar 2005, 07:40
Salutare la toata lumea . Am o problema si poate ma luminati voi ca nimeni nu-mi da un raspuns clar . Concret:
Lucrez la o societate cu contract individual de munca nedeterminat si vreau sa asigur asistenta juridica si la alte societati . In acest caz vreau sa gasesc forma legala care sa ma aranjeze si pe mine.
Din ce stiu pot incheia cu societatile respective un contract indiv.de munca cu timp partial . Problema este ca legea reglementeaza minim 2 ore pe zi la acest tip de contract . Si n-as vrea sa le dau idei angajatorilor si sa ma tina 2 ore pe zi . Deasemenea n-as fi vrut sa declar si veniturile alea ca e alergatura la Fiunante ...trimite plicurile , du-te sa-ti faca regularizarea de impozit ,etc.
Altcineva ( care lucreaza la directia muncii parca) mi-a zis ca e legal sa inchei un Contract de PRESTARI SERVICII intre o pers.fizica ( simpla nu autorizata) si o persoana juridica 8O
Mie mi se pare cam suspecta treaba asta..Si omul mi-a zis ca daca angajez 2 luni pe cineva sa-mi construiasca ceva ..ce fac ii fac contract indiv.de munca?
La mine nu e vorba de 2 luni..Insa mi-ar place sa fie asa pt.ca as scapa de o gramada de deranj.
Voi ce parere aveti ? Si multumesc anticipat

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 08:19
Incearca un contract de colaborare(e doar o idee). :?

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 08:51
Contract de colaborare in baza a ce? daca aveai societate profesionala era mult mai simplu. si eu m-am gandit de multe ori cum as putea proceda in astfel de cazuri, daca as gasi persoane juridice clienti pe care sa ii reprezint in instanta. solutia la care am ajuns eu este ca se poate doar cu contract individual de munca cu timp partial. aici ar mai interveni ceva. din moment ce marea majoritate a poceselor se desfoasoara intre orele 8 - 16, nu stiu cum poate face fata un consilier juridic in acelasi timp sa reprezinte in programul normal de lucru de 8 ore de la societatea angajatoare de baza si alta societate/alte societati. cam urata situatie. eventual ar putea doar cu acordul angajatorului, sau pe ascuns :-? dar e intradevar cam ingradita situatia noastra.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 09:10
Membru Junior
Membru Junior

aceeasi problema am pus si eu in discutie. poti cauta prin mesajele de pe forum
oricum ideea e ca nu poti avea decat fie CIM fie societate

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 09:15
Membru activ
Membru activ

Citeste legea 300/2004 si vei avea o surpriza in sensul ca Fie ai contract de munca .... fie trebuie sa devi PFA si inchei ce contractre vrei tu in baza acestui statut...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 10:46
Membru activ
Membru activ

Contrar celor spuse de tine alinutz, eu am optat si optez in continuare pentru cim cu timp redus, chiar daca strangi N fise fiscale.
Iti faci un pontaj si-l semnezi si tu o data pe saptamana, sau cand treci pe acolo.
Daca tot faci cim, ai grija sa specifici exact activitatea care o doreste angajatorul(reprezentare la instanta; consiliere salariati, negociere contracte etc) Ideal ar fi sa nu te inghesui sa le treci pe toate. Lasa-i sa-si deschida ochii singuri.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 13:08
Va multumesc tuturor pt.raspunsuri . E excelent sa ai un forum unde sa auzi mai mulrte pareri care de care mai experimentate .
Mie mi s-a parut ce-i drept aiurea solutia data de cel care lucreaza la directyia muncii insa cunosc pe cineva care de 2 ani numai astfel de contracte face( e contabil) . Trist , nu?... 8O
Adviser 45 voiam sa te intreb , ca si pe ceilalti dealtfel , daca scriu in CIM asistenta juridica nu e in regula ? Oricum firma respectiva foloseste avocati pt.reprezentare in instanta ( deh .. mentalitate din asta naspa de occident :grin: - pt.ca in principiu vorbind mie nu-mi convine, dar asta-i alta discutie..) .
Asistenta juridica mi se pare un termen cuprinzator si evaziv totodata . Si ma intrebam daca nu e bine sa scriu asa .
Ce nu-mi convine insa , este faptul ca CIM cu timp partial presupune 2 ore zilnic si cum eu n-am de gand sa stau sa le ascult prostiile( imi place sa fac treaba si s-o tai , nu sa ma intind aiurea prin 10 locuri) ma gandeam cum sa fac sa nu stie angajatorul chestiunea asta. Pot sa nu specific in contract timpul de lucru?

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 16:21
Membru activ
Membru activ

Pai nu prea poti. Eu unul am gasit intelegere ptr cele doua ore, dar cim-ul il am ptr. reprezentare si atat. Trece exact ce vei face ptr. ei. Pai cu un eventual cim pe asistenta cuprinzi tot.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 16:32
Ce zici de un CIm cu munca la domiciliu - art.105-107 C.M ?! :evil:

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 17:43
Membru activ
Membru activ

costel75 scrie:
Incearca un contract de colaborare(e doar o idee). :?

Nu trebuie sa fie PFA (persoana fizica autorizata) in baza legi 300/2004 ca sa inchei asfel de contract?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Mar 2005, 20:29
Membru activ
Membru activ

buba scrie:
Ce zici de un CIm cu munca la domiciliu - art.105-107 C.M ?! :evil:

Daca vreau cu adevarat sa verific activitatea salariatului meu prin acest sistem de munca, pot sa o fac la fel ca la servici.
Eu i-am spus, cu putina intelegere,semneaza condica odata la 2-3 zile si eu cred ca nu-i spune nimeni nimic.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 31 Mar 2005, 12:47
Multumesc tuturor de raspunsuri

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 31 Mar 2005, 13:38
Membru activ
Membru activ

Cu placere.
Mai starneste-ne si alta data.
:bye: :bye:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Apr 2005, 17:58
Raporturile juridice in temeiul carora se presteaza munca nu se limiteaza numai la cele intemeiate pe contractul individual de munca .
Se poate incheia si contract de prestare serviciu incheiat in temeiul Codului Civil si care nu se inregistreaza la la Inspectoratul teritorial de munca . Incheierea lui nu confera prestatorului de servicii calitatea de salariat si nici unul din drepturile ce ar decurge din aceasta calitate .
Dar , pe langa c.i.m. pe care-l ai incheiat cu unitatea de baza unde lucrezi , poti f. bine sa ai si alte activitati prin incheierea acestor contracte de prestari servicii . Dar , atentie - trebuie la sfarsitul anului sa platesti impozit pe venitul global .

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Apr 2005, 18:35
Membru activ
Membru activ

Si nu trebuie sa te inregistrezi la fisc ca PFA? In baza legi 300/2004?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 56 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. suspendarea contr. individual de munca

sisi

6

291

04 Iul 2006, 09:48

aiurel Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. contract prestari servicii

tantza

2

178

05 Apr 2005, 21:17

alpha Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Contract de prestari servicii

awholeuniverse

4

510

26 Mai 2006, 10:25

jurista Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Contract prestari servicii persoana fizica neautorizata

cristinagaz

0

93

27 Sep 2011, 11:53

cristinagaz Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. contract individual de munca

fantal

0

247

19 Feb 2008, 20:16

fantal Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

• Bataie primita in bar - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:51
  • Actiune in stabilirea paternitatii - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:49
  • datorie din 2000 - prescrisa? - Scris de Herro in Executare silita la 13 Feb, 12:48
  • Vreau sa las fetita la bunici o perioada - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:46
  • aspectul clauzei penale intr un contract de imprumut??? - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:44
  • Eutanasiere caini comunitari agresivi - Scris de in Drept Comunitar la 13 Feb, 12:40
  • ingrijiri medicale - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:40
  • doresc un raspuns cat mai urgent! - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:38
  • Urgent - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:31
  • Dizolvare srl asociat unic - transfer patrimoniu, impozite - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 13 Feb, 12:30
  • intrerupere contract de munca in concediul de crestere copil - Scris de herro in Muncii la 13 Feb, 12:08
  • poprire pe conturi, dobanzi - Scris de Barbu Eugenia in Executare silita la 13 Feb, 12:00
  • intrare in reorganizare, firma cu datorii la stat - Scris de GeneralZ in Lichidare - Reorganizare la 13 Feb, 11:50
  • In 2012 mai pot plati retroactiv contributia la pensie? - Scris de M-Rodik-68 in Civil la 13 Feb, 11:36
  • angajat delegat in China - Scris de Francesca_30 in Contabilitate la 13 Feb, 11:30
  • acceptarea succesiunii unei societati comerciale - srl - Scris de didi-grig in Succesiuni la 13 Feb, 11:23
  • exercitarea autoritatii parintesti - Scris de Lora_Tan in Familiei la 13 Feb, 11:19
  • Eos KSI- amenintare de chemare in judecata - Scris de andreea vio in Procedura Civila la 13 Feb, 09:41
  • Viol - cum poate scapa cu suspendare - Scris de nicoletagabriela in Consulta un avocat la 13 Feb, 00:02
  • certificat de la primarie - Scris de bulumac in Civil la 12 Feb, 20:38
  • Punere in posesie teren in plus la masuratoare cadastrala - Scris de Andrei in Civil la 12 Feb, 13:27
  • Contestatie RATB - Scris de ion in Contencios Administrativ la 11 Feb, 22:22
  • Represiunea nedreaptă - Scris de X-ulescu in Penal la 11 Feb, 22:04
  • nedumerire - Scris de arisalex58 in Civil la 11 Feb, 19:50
  • penal - Scris de stoikitza86 in Penal la 10 Feb, 22:25
  • revenire la lucru dupa cic - Scris de administrator in Muncii la 10 Feb, 19:11
  • testament ce nu poate fi atacat - Scris de angela-dontu in Succesiuni la 10 Feb, 16:59
  • plangere impotriva unui judecator - Scris de Ghe-R in Penal la 10 Feb, 16:55
  • anulare contract de v-c, datorii banci - Scris de Eugen Z in Civil la 10 Feb, 16:50
  • formula recuperare taxa auto - persoana juridica - Scris de Holly-Erin in Drept Societar la 10 Feb, 16:46
  • procedura recunoastere minor - Scris de xena-1 in Familiei la 10 Feb, 16:39
  • uzucapiune si nuliate absoluta contract de vanzare - Scris de ramonta in Civil la 10 Feb, 16:36
  • Amenda casa de marcat , agentie imobiliara - Scris de Laura Duca in Contabilitate la 10 Feb, 16:32
  • Nelamuriri infiintare SRL - Scris de Plesan-wic in Drept Societar la 10 Feb, 16:31
  • Problema despagubire RCA - Scris de ionutm in Asigurari la 10 Feb, 15:50
  • iesire din tara minor fara parinti - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:03
  • acord tata - Scris de Cuculis in Familiei la 10 Feb, 15:02
  • Concubinaj - Scris de Cuculis in Civil la 10 Feb, 15:01
  • Citat sa ma prezint la Politie - Scris de Aioanei Costel in Penal la 10 Feb, 14:12
  • depunere intampinare ca intervenient - Scris de constanta in Procedura Civila la 10 Feb, 14:00
  • inselare consumator - pret mai mare la casa de marcat - Scris de Liz1979 in Civil la 10 Feb, 13:58
  • amenzi neachitate - Scris de elvis in Contencios Administrativ la 10 Feb, 13:44
  • Neplata pensie de intretinere - Scris de ionita mihaela in Familiei la 10 Feb, 11:59
  • OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fisca - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 10 Feb, 11:58
  • drept la indemnizatia pentru crestere copil - Scris de mikerinos in Muncii la 10 Feb, 11:42
  • presupus furt - Scris de in Penal la 10 Feb, 11:35
  • plata cota parte caldura, desi am centrala proprie - Scris de Lorrry_27 in Civil la 10 Feb, 11:26
  • firma executata silit, recuperare restante salariale - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:23
  • desfiintare post, angajat in CO - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:17
  • drept la salarii compensatorii - Scris de andr33a_rose in Muncii la 10 Feb, 11:14
  • s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    administrator, smill, Silvia, anam, Cuculis, ionutm, gabi120, 95 utilizatori neinregistrati
    Cautari frecvente: