|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje/1078 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Felicia
|
Subiectul mesajului: contract de imprumut Scris: 30 Iul 2010, 20:19 |
|
| Curios |
 |
|
|
Am incheiat un contract de imprumut la un notar pentru o anumita suma unei cunostinte.L-am ajutat cu acesti bani fara sa-i cer nimic in schimb,doar sa mi-i restituie la data scadenta in contract.Am incheiat actul pe un an de zile fara dobinda,fara garantii,acesta prelungindu-se daca nu-mi dadea banii in acel an, cu inca sase luni si conform legii punindu-i-se si o dobinda cea de referinta a BNR-ului.A trecut un an jumate si respectivul refuza sa-mi restituie banii,pe motiv de vicii de consimtamint inventind o multime de lucruri neadevarate si amenintindu-ma ca ma da in judecata si aduce si martori care sa sustina ca l-am obligat sa facem la notariat actul de imprumut.Eu nu l-am amenintat in nici un fel;cind s-a implinit un an si dinsul n-a venit cu banii l-am sunat si mi-a spus ca-mi da banii intr-o saptamina,dar saptamina a trecut,la telefoane nu-mi mai raspundea,eu fiind nevoita sa-i trimit un mesaj in care-l rugam sa vina cu banii sa nu ma mai poarte cu minciuni pentru ca contractul de imprumut are titlu executoriu,iar daca nu-mi da banii merg la executor.I-am dat banii la notar in fata notarului,in contract scrie clar acest lucru faptul c-a primit banii de la mine,ca a citit contractul si ca el corespunde in intregime vointei si clauzelor stabilite de comun acord.Acum dinsul nu mai recunoaste,spune ca actul e nelegal pentru ca nu scrie in el pentru ce i-au trebuit banii si nu are dovada ca a primit banii,desi recunoaste in contract ca i-a primit.Am facut contractul la notar tocmai pentru a evita astfel de situatii,i-am dat o suma mare si vroiam sa fiu sigura ca-i primesc inapoi.Am vrut doar sa-l ajut,avea nevoie de ajutor,nu i-am cerut nimic in schimb.Am fost la executor care a dispus trecere la executare silita.Datornicul facind contestatie,cerind anularea actului ca fiind nelegal pentru "lipsa cauzei" si anularea executarii silite.Ce ma sfatuiti sa fac?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: contract de imprumut Scris: 31 Iul 2010, 00:58 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2001 Localitate: Bucuresti
|
|
n-are nimic ca a foacut contestatie la executare...a facut-o ca sa mai traga de timp...sigur a facut si suspendare a executarii pana la solutionarea contestatiei la executare...
va trebui sa palteasca si o cautiune in valoare de 10%din valaorea executarii...si nu stiu daca ai convine... ma rog, ideea e ca ar fi bine sa va angajati un avocat, ca va dura ceva timp si judecarea contestatiie la executare, cu toate ca se dau termene foarte scurte....
ati urmat pasii corecti... lasati sa-si urmeze cursul executarea, pentru ca va platit si cheltuieli de executare silita... nu stiu daca executorul dvs a facut-o, dar in momentul in care i-a trimis somatia de executare, trebuia sa i-o noteze si-n Cf, pe bunurile imobile aflate in proprietatea lui...pentru a nu fi instrainate...sa se asigure ca la final n-o sa mai aveti de luat si ca el si-a instrainat bunurile aflate in proprietatea lui...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Felicia
|
Subiectul mesajului: Re: contract de imprumut Scris: 09 Aug 2010, 18:45 |
|
| Curios |
 |
|
|
Multumesc mult pentru raspuns.Am angajat un avocat,primul termen va fi pe la sfirsitul lui octombrie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, smill, andr33a_rose, 65 utilizatori neinregistrati
|
|