|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje/587 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
12345
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 11:31 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Un S.R.L. este infiintat de un absolvent al fac. de drept (are si cei 2 ani de stagiatura juridica). Tot el se declara administratorul cu carte de munca al Societatii.
Se doreste a se incheia contracte de colaborare si contracte de comision intre respectiva societate infiintata si P.F.
Intrebare:
- Poate Administratorul (absolvent de drept + practica juridica) societatii sa incheie aceste contracte de colaborare si de comision intre S.R.L. si P.F. ? - sau trebuiesc incheiate de un avocat sau notar ?
_________________ - Fiecare are sansa lui in viata !
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 16:15 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Fii mai explicit!
Ce obiect de activitate are SRL-ul?
Ai stagiatura ca avocat sau jurist?
Contractele vrei sa le inchei tot cu tine, practic?
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 16:25 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
DA - ADMINSTRATORUL SOCIETATII are stagiatura de jurist incheiata.
El vrea sa incheie contract de colaborare intre firma pe care o conduce si angajatii sai ( fara carte de munca ) cu contracte de colaborare sau comision.
Firma editeaza ziare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 16:35 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
In primul rand trebuie sa stii ca nu are nici o importanta calificarea profesionala a administratorului.
Privitor la contractele despre care vorbesti, cred ca ar trebui incheiate contracte de munca!
Nu mai pot fi incheiate contracte de colaborare decat cu persoane fizice autorizate, ceea ce inteleg ca nu este cazul tau.
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: Re: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLL Scris: 09 Iun 2007, 16:49 |
|
| Membru activ |
 |
|
Karmina scrie: In primul rand trebuie sa stii ca nu are nici o importanta calificarea profesionala a administratorului. Privitor la contractele despre care vorbesti, cred ca ar trebui incheiate contracte de munca! Nu mai pot fi incheiate contracte de colaborare decat cu persoane fizice autorizate, ceea ce inteleg ca nu este cazul tau.
Deci poate administratorul sa inceie astfel de contracte ( chiar daca ar fi PFA) ?
Poti sa imi spui unde se prevede expres ca nu se mai pot incheia aceste contracte de colaborare ? - pentru ca tocmai ce am vorbit cu o contabila si mi-a spus ca e posibil inca. :(
Merci
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 18:07 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Inainte de aparitia noului Cod al Muncii in 2003, raporturile de munca puteau avea la baza fie un Contract indiv.de munca, fie un Contract de colaborare (asa zisa conventie civila de prestari servicii).
Din 2003 Codul Muncii prevede doar incheierea contractelor individuale de munca, cu norma intreaga ( 8 ore /zi) sau partiala.
In practica se mai admit totusi contracte(conventii) civile de prestari servicii incheiate cu persoane fizice autorizate, de ex: un traducator autorizat, un contabil autorizat si cu orice alte persoane fizice care sunt inscrise la primaria de domiciliu ca PFI.
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 18:10 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Merci Karmina :floare:
A mai ramas sa ma lamuresc cu aspectul in care poate sau nu "?" un administrator al firmei-cu studii juridice finalizate si stagiu juridic - sa incheie aceste contracte cu o persoana fizica autorizata ?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 18:51 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Regret, 12345, ca nu intelegi: nu are nici o importanta ce studii are administratorul!
Administratorul poate sa aiba si 10 clase, doar! Nu are importanta studiile juridice!
Regret ca nu este un raspuns pe placul tau, dar intelege ca, prin actele pe care le semneaza, administratorul angajeaza practic SRL-ul! Chiar daca administratorul este unicul asociat al SRL-ului, SRL-ul este o persoana juridica distincta de cea a administratorului, iar actele administratorului sunt de fapt actele juridice ale SRL-ului!
:)
Bafta multa!
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 19:09 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Dar exista o portita de scapare Karmina...
temei legal Codul fiscal si Codul civil...
eu zac ca odata modificata Codul muncii, nu se subintelege ca orice contract pe perioada determinata sau nedeterminata cu timp partial este obligatoriu supus dispozitiilor Codului muncii.
Daca ar fi asa... se abrogau dispozitiile din Codul fiscal care se refera la contractele de prestari servicii incheiate in baza Codului civil.
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 19:45 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Eu sustin cele afirmate, mai ales ca m-am intalnit in practica cu aceasta problema.
Una din firmele la care sunt cons. jur. trebuia sa "angajeze" pe cineva, dar fara contract indiv. de munca deoarece avea "o anumita calitate", acesta nefiind PFI.
M-am interesat atat la Finante cat si la ITM si am incercat sa ma folosesc de Codul Civil si de "CAPITOLUL IX din Codul Fiscal_Venituri din alte surse
Definirea veniturilor din alte surse
ART. 78
(1) In aceasta categorie se includ, insa nu sunt limitate, urmatoarele venituri:(...)
e) venituri primite de persoanele fizice din activitati desfasurate pe baza contractelor/conventiilor civile, incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele care sunt impozitate conform cap. II si conform optiunii exercitate de catre contribuabil. Optiunea de impunere a venitului brut se exercita in scris, in momentul incheierii fiecarei/fiecarui conventii/contract civil si este aplicabila veniturilor realizate ca urmare a activitatii desfasurate pe baza acestei/acestui conventii/contract."
Intr-adevar, pe acest articol, teoretic, orice jurist sustine ca se poate, dar practic se merge pe ideea sus-mentionata de mine, motivandu-se ca raportul juridic creat are caracteristicile unui raport de munca (?) drept pt. care trebuie incheiat un CIM.
Cel putin asta este parerea juristilor de la Finante si de la ITM din Arges.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 19:58 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
te cred..m-am obisnuit deja ca nu avem practica unitara.
eu la firma la care lucrez, am avut conventie civila pentru sofer si femeie de serviciu.
Am declarat la finante, am platiti impozitul... toate astea in 2005 -2006.
Am avut control de fond, a fost garda in vizita... nimeni nu s-a legat.
Deci.. practica din Mures 
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 20:06 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
In principiu - e loc de interpretat.
Deci se poate :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: Contract de cosmision + contract de colaborare - HELLLLLPPPP Scris: 09 Iun 2007, 20:09 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Da, si eu sunt surprinsa de practica "din Mures"! :?
Asta este legislatia din tara asta!
Important este sa o putem "jongla" in favoarea noastra! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 09 Iun 2007, 20:12 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Eu sunt de principiu ca un text de lege exista .. pentru a fi pus in practica.
ca altfel.. de ce nu abroga din Codul fiscal...cu atatea modificari care au fost .. si sigur o sa urmeze...
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, rudareanu, smill, P4tr4tzel, corina, 05111999, 121 utilizatori neinregistrati
|
|