Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje/8509 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: consilier probatiune
MesajScris: 08 Ian 2009, 15:03 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2008, 13:00
Mesaje: 203
Localitate: Prahova
va rog frumos, stie cineva informatii despre examenul pentru consilier probatiune? (conditii inscriere, bibliografie, tematica etc.) . multumesc!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Ian 2009, 15:36 
Membru activ
Membru activ

Membru din: 10 Sep 2008, 13:00
Mesaje: 149
Localitate: Iasi
Exista o Lege 123/2006...mai mult nu stiu nici eu.

Ma intereseaza si pe mine acest subiect: ce face exact un consilier de probatiune, cum este platit un astfel de consilier, etc.

:cafea:


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Ian 2009, 15:42 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2008, 13:00
Mesaje: 203
Localitate: Prahova
multumesc frumos de informatie. din cate stiu ii monitorizeaza pe cei condamnati cu suspendare sub supraveghere si nu numai, iar salariile sunt apropiate de cele ale magistratilor. incerc sa caut legea. daca aflu mai multe, iti spun. multumesc inca o data!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Ian 2009, 15:59 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 02 Iun 2008, 13:00
Mesaje: 325
[quote="cory_pisycutz06"]multumesc frumos de informatie. din cate stiu ii monitorizeaza pe cei condamnati cu suspendare sub supraveghere si nu numai, iar salariile sunt apropiate de cele ale magistratilor. incerc sa caut legea. daca aflu mai multe, iti spun. multumesc inca o data![/quote]

...nu chiar apropiate de ale magistratilor.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Ian 2009, 16:24 
Membru activ
Membru activ

Membru din: 10 Sep 2008, 13:00
Mesaje: 149
Localitate: Iasi
elle_cv scrie:
...nu chiar apropiate de ale magistratilor.

Nu?
Atunci care sunt aceste salarii...reale?Legea privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din serviciile de probatiune, legea nr 624/2006


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 624 din 19/07/2006

Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza salarizarea si alte drepturi ale personalului din serviciile de probatiune.
(2) Salarizarea personalului din serviciile de probatiune se face tinandu-se seama de rolul, raspunderea, complexitatea activitatii, pregatirea si competenta profesionala.
(3) Personalul din serviciile de probatiune se compune din consilieri de probatiune, sefi ai serviciilor de probatiune, inspectori de probatiune si directorul Directiei de probatiune.

Art. 2
(1) Dupa criteriul vechimii in specialitate, functia de consilier de probatiune are patru grade, dupa cum urmeaza:
a) consilier de probatiune debutant - vechime in specialitate de pana la un an;
b) consilier de probatiune grad III - vechime in specialitate de la un an la 4 ani;
c) consilier de probatiune grad II - vechime in specialitate de la 4 la 6 ani;
d) consilier de probatiune grad I - vechime in specialitate peste 6 ani.
(2) Dupa criteriul vechimii in specialitate, functia de inspector de probatiune are doua grade, dupa cum urmeaza:
a) inspector de probatiune grad II - vechime in specialitate de la 4 ani la 6 ani;
b) inspector de probatiune grad I - vechime in specialitate peste 6 ani.
(3) Fiecare grad corespunde unui nivel al salariului de baza din grila de salarizare, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta lege.

Art. 3
(1) Pentru activitatea depusa, personalul din serviciile de probatiune are dreptul la salariu, care se compune din salariul de baza, sporuri, precum si din premii sau prime, ale caror cuantumuri se stabilesc prin lege.
(2) Salariul de baza pentru personalul din serviciile de probatiune se stabileste pe baza valorii de referinta sectoriala din cadrul autoritatii judecatoresti si a coeficientilor de multiplicare prevazuti in anexa, pe grade profesionale, in functie de competenta profesionala si de vechimea in specialitate.

Art. 4
(1) Directorul Directiei de probatiune beneficiaza de o indemnizatie de conducere de maximum 50% din salariul de baza.
(2) Sefii serviciilor de probatiune primesc o indemnizatie de conducere de maximum 30% din salariul de baza.
(3) Indemnizatia de conducere face parte din salariul de baza.
(4) Indemnizatia de conducere se stabileste la data numirii in functie prin ordin al ministrului justitiei.
(5) Indemnizatia de conducere poate fi reevaluata anual, in raport cu rezultatele obtinute in realizarea atributiilor, obiectivelor, programelor si proiectelor, dupa aprobarea bugetului anual.
(6) Persoanele numite temporar intr-o functie de conducere, in cazul in care titularul acesteia lipseste din institutie o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice si nu beneficiaza de salariu pe perioada respectiva, primesc, pe langa salariul de baza al functiei si gradului in care sunt incadrate, indemnizatia corespunzatoare functiei de conducere pe care o preiau.

Art. 5
(1) Pentru rezultate deosebite in activitatea desfasurata in anul precedent, personalul din serviciile de probatiune poate beneficia de salariu de merit, care face parte din salariul de baza brut. Salariul de merit poate fi de pana la 20%, aplicat la salariul de baza brut, si se acorda anual.
(2) Pentru personalul din serviciile de probatiune, salariul de merit se poate acorda pentru cel mult 25% din numarul de posturi prevazute in statul de functii pentru aceasta categorie de personal. Pentru functiile de conducere salariile de merit astfel stabilite se pot acorda in limita a cel mult o treime din numarul total.
(3) Pentru personalul nou-angajat, salariul de merit se poate acorda dupa o perioada de cel putin 6 luni de la angajare.
(4) Persoanele care beneficiaza de salariu de merit si cuantumul acestuia se stabilesc de ministrul justitiei, la propunerea Directiei de probatiune. Salariile de merit se stabilesc si se acorda de Ministerul Justitiei, in calitate de angajator.

Art. 6
(1) Pentru activitatea desfasurata, personalul din serviciile de probatiune beneficiaza, la sfarsitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul de baza din ultima luna a anului pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului, premiul se acorda proportional cu perioada in care au lucrat, luandu-se in calcul salariul de baza din ultima luna de activitate.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu se acorda in cazul persoanelor care in cursul anului au desfasurat activitati profesionale nesatisfacatoare ori au savarsit abateri pentru care au fost sanctionate disciplinar. Aceste drepturi nu se acorda in cazul persoanelor care au fost suspendate sau inlaturate din functie pentru fapte imputabile lor.

Art. 7
(1) Personalul din serviciile de probatiune beneficiaza de un spor de fidelitate, in raport cu vechimea efectiva in functia de specialitate, calculat la salariul de baza, dupa cum urmeaza:
a) de la 5 la 10 ani 5%;
b) de la 10 la 15 ani 10%;
c) de la 15 la 20 de ani 15%;
d) peste 20 de ani 20%.
(2) Sporul prevazut la alin. (1) se plateste de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea efectiva in functia de specialitate.
(3) Sporul de fidelitate se ia in calcul la stabilirea pensiilor si a celorlalte drepturi, potrivit legii.

Art. 8
(1) Pentru vechimea in munca, personalul din serviciile de probatiune beneficiaza de un spor de vechime de pana la 25%, calculat la salariul de baza lunar corespunzator timpului efectiv lucrat in program normal de lucru, dupa cum urmeaza:
a) de la 3 la 5 ani 5%;
b) de la 5 la 10 ani 10%;
c) de la 10 la 15 ani 15%;
d) de la 15 la 20 de ani 20%; e) peste 20 de ani 25%.
(2) Sporul de vechime se plateste cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca.

Art. 9
Personalul care poseda titlul stiintific de doctor in una dintre specialitatile prevazute la art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2000 privind organizarea si functionarea serviciilor de reintegrare sociala a infractorilor si de supraveghere a executarii sanctiunilor neprivative de libertate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 129/2002, cu modificarile ulterioare, beneficiaza, la cerere, de un spor de 15% din salariul de baza lunar, care se acorda de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a solicitat.

Art. 10
(1) Personalului din serviciile de probatiune trebuie sa i se asigure conditii normale de munca si igiena, de natura sa ii asigure sanatatea si integritatea fizica si psihica.
(2) Personalul din serviciile de probatiune care isi desfasoara activitatea in conditii deosebite, grele sau vatamatoare beneficiaza de un spor de 15% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in aceste conditii.
(3) Locurile de munca si personalul care beneficiaza de sporul prevazut la alin. (2) se stabilesc prin ordin al ministrului justitiei.

Art. 11
Personalul din serviciile de probatiune care, potrivit fisei postului, desfasoara activitati in penitenciar beneficiaza de un spor pentru lucrari in legatura cu activitatea in penitenciar de 30% din salariul de baza brut.

Art. 12
(1) Personalul din serviciile de probatiune delegat sau detasat, in conditiile legii, isi pastreaza salariul de baza si celelalte drepturi prevazute de lege pentru personalul delegat sau detasat din cadrul institutiilor publice din sectorul bugetar.
(2) Cand salariul si celelalte drepturi banesti prevazute pentru functia in care este detasata persoana sunt inferioare celor de care beneficia anterior, aceasta isi pastreaza salariul si celelalte drepturi avute anterior.
(3) Personalul din serviciile de probatiune trimis in strainatate, invitat pe contul organizatiilor sau al altor parteneri straini, pentru actiuni in interesul serviciului, beneficiaza in tara de drepturile stabilite in conditiile legii.
(4) Pentru deplasarile in strainatate dispuse de ministrul justitiei, cheltuielile necesare, inclusiv indemnizatia de cazare si diurna in valuta, se aproba de cel care a dispus deplasarea, in limitele reglementarilor aplicabile personalului institutiilor publice din sectorul bugetar.

Art. 13
Personalul din serviciile de probatiune beneficiaza gratuit de asistenta medicala, proteze si medicamente, cu respectarea dispozitiilor legale privind plata contributiei lunare pentru asigurari sociale de sanatate, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului.

Art. 14
Personalul din serviciile de probatiune beneficiaza de pensie in conditiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 15
(1) Personalul din serviciile de probatiune beneficiaza de concediu de odihna platit.
(2) Durata concediului de odihna este de 30 de zile lucratoare si corespunde activitatii desfasurate timp de un an calendaristic.
(3) Concediul anual de odihna se efectueaza de catre personalul din serviciile de probatiune, de regula, in perioada vacantei judecatoresti.
(4) Cererile de concediu de odihna ale consilierilor de probatiune se aproba de seful serviciului de probatiune.
(5) Cererile de concediu de odihna ale inspectorilor de probatiune si ale sefilor serviciilor de probatiune se aproba de directorul Directiei de probatiune.
(6) Conducerile Directiei de probatiune si ale serviciilor de probatiune au obligatia sa asigure efectuarea concediului de odihna de catre personal in cursul anului calendaristic in care s-a nascut acest drept, zilele de concediu neefectuate putand fi reportate in primul trimestru al anului urmator.

Art. 16
Personalul din serviciile de probatiune are dreptul la concedii medicale si la alte concedii, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Art. 17
(1) Personalul din serviciile de probatiune are dreptul la concedii fara plata, a caror durata, insumata, nu poate depasi 60 de zile calendaristice intr-un an, pentru rezolvarea unor situatii personale.
(2) Pe durata concediilor fara plata, persoanele respective isi pastreaza calitatea de salariat.
(3) Concediile fara plata acordate in conditiile alin. (1) si (2) nu constituie vechime in munca.

Art. 18
(1) Personalul din serviciile de probatiune beneficiaza, la cerere, de concedii pentru formare profesionala.
(2) Concediile pentru formare profesionala se pot acorda cu sau fara plata.

Art. 19
(1) Concediile fara plata pentru formare profesionala se acorda la solicitarea persoanei, in cazul formarii profesionale pe care persoana o urmeaza din initiativa sa, pe o perioada de maximum 30 de zile calendaristice.
(2) Seful serviciului de probatiune si, respectiv, directorul directiei de specialitate pot respinge solicitarea persoanei daca absenta acesteia ar impieta asupra desfasurarii normale a activitatii.

Art. 20
(1) In cazul in care, in cursul a 2 ani calendaristici consecutivi, nu a fost asigurata participarea la o formare profesionala pe cheltuiala angajatorului, persoana in cauza are dreptul la un concediu pentru formare profesionala platit, de pana la 10 zile.
(2) Durata concediului pentru formare profesionala platit nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite persoanei, altele decat salariul.

Art. 21
(1) In afara concediului de odihna, angajatii din serviciile de probatiune au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna, in cazul unor evenimente familiale deosebite:
a) casatoria angajatului - 5 zile;
b) nasterea sau casatoria unui copil al angajatului - 5 zile;
c) decesul sotului sau al unei rude a angajatului pana la gradul al II-lea inclusiv - 3 zile.
(2) Zilele libere platite, prevazute la alin. (1), se acorda la cererea solicitantului, potrivit art. 15 alin. (4) si (5).

Art. 22
(1) Pe langa drepturile prevazute de prezenta lege, personalul din serviciile de probatiune beneficiaza si de alte drepturi prevazute de legislatia din domeniul muncii si asigurarilor sociale.
(2) Personalul angajat la data intrarii in vigoare a prezentei legi se reincadreaza in functie potrivit vechimii in specialitate si coeficientilor de multiplicare prevazuti in anexa.

Art. 23
Prevederile Legii nr. 50/1996 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din organele autoritatii judecatoresti, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se mai aplica personalului din serviciile de probatiune la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. 24
Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Anexa - Grila de salarizare a personalului din serviciile de probatiune


Valoarea de referinta sectoriala = 268 lei

Nr. crt. / Functia / Nivelul studiilor / Vechimea in specialitate / Coeficientul de multiplicare


A. Functii de executie
1. Inspector de probatiune gradul I S Peste 6 ani 8,500
2. Consilier de probatiune gradul I S Peste 6 ani 6,500
3. Inspector de probatiune gradul II S 4-6 ani 7,500
4. Consilier de probatiune gradul II S 4-6 ani 5,500
5. Consilier de probatiune gradul III S 1-4 ani 5,000
6. Consilier de probatiune debutant S 0-1 an 3,500B. Indemnizatia de conducere limita maxima
1. Directorul Directiei de probatiune 50%
2. Sef serviciu de probatiune 30%


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Ian 2009, 16:41 
Membru senior
Membru senior

Membru din: 20 Ian 2006, 13:00
Mesaje: 797
Se face trimitere numai la valoarea de referinţă sectorială din cadrul autorităţii judecătoreşti, coeficienţii de multiplicare fiind mult mai mici decât la magistraţi.
Oricine poate calcula foarte uşor salariile, pe baza grilei din anexă, cu menţiunea că valoarea de referinţă sectorială a mai crescut niţel, parcă e pe la 291.

_________________
Nu ne certãm, discutãm aprins...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Ian 2009, 20:42 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 07 Iun 2004, 13:00
Mesaje: 157
Examenul are loc cam o data pe an. In 2008 a fost in septembrie. Informatii gasiti pe site ul Ministerului Justitiei, la posturi vacante parca.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Ian 2009, 20:45 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 07 Iun 2004, 13:00
Mesaje: 157
http://www.just.ro/Sections/Posturivaca ... fault.aspx


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Ian 2009, 22:27 
Membru activ
Membru activ

Membru din: 10 Sep 2008, 13:00
Mesaje: 149
Localitate: Iasi
Pai da...celebra ordonanta are treaba si cu acest examen!

Ok, multumesc!
Dar totusi,...in ce consta examenul scris...ca nu-mi dau seama nici mort!
Poate-s eu mai prost si nu stiu unde sa citesc! :?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Ian 2009, 23:45 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2008, 13:00
Mesaje: 203
Localitate: Prahova
nici eu nu vad bibliografie, tematica.....am inteles ca in afara de penal si proc. penala se mai dau niste materii


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Ian 2009, 20:24 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 07 Iun 2004, 13:00
Mesaje: 157
in toamna era afisata tematica. Pot sa va spun ca din penal era (cred) partea cu sanctiuni, pedepse, proc penala nu mai stiu, dar era si legea 275/2006 plus vreo 80 pagini de sociologie. Asta pentru candidatii juristi.

Cat despre munca.... am inteles ca cei care o fac, o fac cu destul de multa pasiune (pentru cei interesati de partea de psihologie judiciara).


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Ian 2009, 21:50 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2008, 13:00
Mesaje: 203
Localitate: Prahova
multumesc!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Interviu consilier de probatiune

TammyB

7

2620

15 Noi 2013, 13:53

gabriela01 Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. concurs probatiune

kiki

0

889

01 Sep 2013, 16:10

kiki Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. srl consilier juridic

erich

1

651

22 Feb 2010, 18:07

radu_m Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. pt. functia de consilier juridic

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2, 3 ]

tantza

32

3072

28 Apr 2006, 08:19

b_42_jim Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. profesie consilier juridic

zeppelin

3

673

08 Apr 2009, 13:57

zeppelin Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

VORBEŞTE CU ALȚII
Ultimele 50 de mesaje


Alcolemie - Scris de Nadiola in Noul Cod Penal la 27 Jul, 19:40
Pot fi obligat sa ma constitui parte vatamata? - Scris de mazilu in Penal la 25 Jul, 18:02
executare silita - Scris de augustin in Executare silita la 25 Jul, 13:47
Studenti inselati - Scris de Aleb in Muncii la 25 Jul, 00:07
Divortul - Scris de Leon Carmen in Familiei la 24 Jul, 20:36
Poprire pe mai multe conturi - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 24 Jul, 20:34
lichidare SRL.cu 2 asociati - Scris de Anna28 in Lichidare - Reorganizare la 24 Jul, 18:42
Ajutor!sunt foarte speriata!!Am furat din Kaufland Germania - Scris de Vizitator in Procedura Penala la 23 Jul, 02:44
autorizare d functionare - Scris de lauraadiaconu in Practica notariala la 22 Jul, 23:34
probatiune - Scris de Alex2503 in Penal la 22 Jul, 16:26
Ilegalitate - Scris de cata1977 in Contencios Administrativ la 21 Jul, 17:03
Amenda Parcare - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:47
tulburare de posesie - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:44
Perimare executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 20 Jul, 20:58
Nebuna psihic si manipulatoare + succesiune - Scris de anonym2015 in Familiei la 19 Jul, 08:31
Arestat in Dubai - Scris de alin1979 in Penal la 19 Jul, 03:16
pasi dupa adjudecare imobil - Scris de adinaN in Executare silita la 18 Jul, 11:10
ONORARIU LA EXECUTOR - Scris de Eliza Comanescu in Executare silita la 17 Jul, 18:26
actualizarea debitului cu rata inflatiei - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 16 Jul, 14:06
rezolutiune cesiune creanta? - Scris de Consuela Scarlat in Consulta un avocat la 16 Jul, 14:04
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei in Succesiuni la 15 Jul, 15:47
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei vlad in Consulta un avocat la 15 Jul, 15:43
Intrebare privind utilizarea unei clauze de preciput - Scris de Ioan IACOB in Civil la 14 Jul, 12:31
divort - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 14 Jul, 11:07
executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 13 Jul, 14:28
amenda contraventionala - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:25
ANGAJAMENT DE PLATA - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:19
Unde depun plangere? - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 10:55
punere in posesie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 13 Jul, 10:53
Semnatura falsificata - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 08:20
retragere actionari din societate - Scris de rocambole in Comercial la 12 Jul, 19:33
propr. privata a instit. publice si domen. privat al stat. - Scris de stirbu florentiu in Contencios Administrativ la 10 Jul, 10:39
Impozit Auto PJ - Scris de Juliana OCHE in Drept Societar la 9 Jul, 12:35
Fals in declaratii/inscrisuri (?) - Scris de Vizitator in Penal la 8 Jul, 19:07
contract de vizionare cu agentie imobiliara - Scris de Vizitator in Comercial la 8 Jul, 17:14
cheltuieli cazare delegatie - Scris de pisicu81 in Muncii la 8 Jul, 13:34
cheltuieli cazare delegatie - Scris de pisicu811 in Drept Societar la 8 Jul, 12:46
Prescriptie raspundere penala - Scris de hangy in Consulta un avocat la 8 Jul, 01:15
Angajare cu diploma de scoala profesionala - Scris de andreasz2006 in Muncii la 6 Jul, 14:07
succesiune - Scris de comiza933 in Familiei la 5 Jul, 12:15
Amantul vrea casa mamei - Scris de Miruna Popa in Civil la 5 Jul, 09:23
Tulburare de posesie ? - Scris de plesea danut in Penal la 5 Jul, 09:16
Pierd pensa de urmas daca vand un imobil - Scris de AlexandruAlin in Alte discutii la 5 Jul, 01:11
dreptul la proprietate - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 3 Jul, 23:43
tutun din ungaria cu tibru si bon declarat,dosar penal? - Scris de ciprian391 in Vamal la 3 Jul, 20:38
bolnav psihic - Scris de Av Diana Burah in Familiei la 3 Jul, 15:37
Prescriptie -contestatie la executare - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 3 Jul, 10:56
ipoteca - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 3 Jul, 10:52
NU AM PRIMIT HOTARAREA - Scris de PS avocat in Consulta un avocat la 2 Jul, 23:45
Expirare perioada de proba - Scris de serg1u in Penal la 2 Jul, 23:39
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat

 • CAUTĂ UN AVOCAT
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru

  CUNOAŞTE-ȚI PROBLEMA
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  gianny, 56 utilizatori neinregistrati
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011